Tι παραλάβαμε σήμερα..

Έχω κι εγώ τα εν λόγω γυαλιά της 3M, κάπου αλλού έχω γράψει γι' αυτά εδώ μέσα.
Σε σχέση με τα γυαλιά των 2-3 η διαφορά είναι χαώδης. Δεν έχω δοκιμάσει τα γυαλιά των 5-6 για να συγκρίνω, αλλά παραθέτω μερικά κριτήρια για να κρίνει κανείς αν τα φτηνότερα τον ικανοποιούν:
- το πόσο εύκολα θαμπώνουν
- αν "σφραγίζουν" καλά πάνω στο δέρμα, ώστε να μην μπορούν να περάσουν ρινίσματα ή σταγόνες από τα πλάγια/από πάνω/από κάτω (δηλ. όχι μόνο από μπροστά).
- αν μπορεί κανείς μέσα από τα γυαλιά ασφαλείας να φορά γυαλιά οράσεως ή ακόμη και ηλίου.
- πόσο καθαρά βλέπει κανείς μέσα απ' αυτά, αν το "τζάμι" τους παρέχει προστασία π.χ. και από UV ακτινοβολία - αυτά της 3M το κάνουν, και είναι έτσι πολύ ξεκούραστα για εργασία και σε εξωτερικό χώρο.
- και αν θέλει κανείς να το ψάξει πολύ, βλέπει σε τι ακριβώς έχουν πιστοποιηθεί τα συγκεκριμένα γυαλιά ότι αντέχουν.

υγ. επειδή κάπου παραπάνω αναφέρθηκαν και τα αντίστοιχα της Uvex, να πω ότι έχω διαβάσει και γι' αυτά πάρα πολύ καλές κριτικές.

Ramius
Σε σχέση με τα γυαλιά των 2-3 η διαφορά είναι χαώδης. Δεν έχω δοκιμάσει τα γυαλιά των 5-6 για να συγκρίνω, αλλά παραθέτω μερικά κριτήρια για να κρίνει κανείς αν τα φτηνότερα τον ικανοποιούν:
- αν "σφραγίζουν" καλά πάνω στο δέρμα, ώστε να μην μπορούν να περάσουν ρινίσματα ή σταγόνες από τα πλάγια/από πάνω/από κάτω (δηλ. όχι μόνο από μπροστά).
- αν μπορεί κανείς μέσα από τα γυαλιά ασφαλείας να φορά γυαλιά οράσεως ή ακόμη και ηλίου.
- πόσο καθαρά βλέπει κανείς μέσα απ' αυτά, αν το "τζάμι" τους παρέχει προστασία π.χ. και από UV ακτινοβολία - αυτά της 3M το κάνουν, και είναι έτσι πολύ ξεκούραστα για εργασία και σε εξωτερικό χώρο.
- και αν θέλει κανείς να το ψάξει πολύ, βλέπει σε τι ακριβώς έχουν πιστοποιηθεί τα συγκεκριμένα γυαλιά ότι αντέχουν.

υγ. επειδή κάπου παραπάνω αναφέρθηκαν και τα αντίστοιχα της Uvex, να πω ότι έχω διαβάσει και γι' αυτά πάρα πολύ καλές κριτικές.

Άψογος !!

εγώ έχω αυτά http://www.katsifas.gr/store/gyalia-prostasias-diafana-me-mple-skeleto-uvex-9168-165b.html
βέβαια τα πήρα με 5 ευρώ και όχι 8 όπως δείχνει η σελίδα, την δουλειά μου την κάνω και την προστασία μου την έχω, αλλά το θέμα είναι να την κάνω καλύτερα και ασφαλέστερα. Εμφανισιακά πάντως τα 3Μ δείχνουν πολύ καλύτερα και ασφαλέστερα κακά τα ψέματα.

+1
Φίλε Γιώργο Agrotiss ο Ramius (η Παύλος η Ηλίας αλλά δέν θυμάμαι καλά) μέ κάλυψε απόλυτα στό ερώτημα σου,είναι η νύχτα μέ τήν μέρα η διαφορά,καί απορώ πώς τόσο καιρό μήν πώ χρόνια δέν τά είχα αγοράσει καί είχα αυτά μέ το ασπρο λάστιχο μέ 1,5 ευρώ πού θαμπώνουν μέ τό παραμικρό,καί βλέπεις οπως βλέπεις μέσα από ένα διάφανο τάπερ,γιά τήν ασφάλεια μας δέν υπάρχουν συμβιβασμοί.

Εχω καί τέτοια ανοιχτού τύπου Γιώργο σέ Stihl,αλλά όταν θέλω νά δουλέψω γωνιακό τροχό καί όταν θέλω νά τρίψω βάζω κλειστού τύπου μέ τό λάστιχο.

Φίλε Μιχάλη σέ ευχαριστώ

+1
Φίλε Γιώργο Agrotiss ο Ramius (η Παύλος η Ηλίας αλλά δέν θυμάμαι καλά) μέ κάλυψε απόλυτα στό ερώτημα σου,είναι η νύχτα μέ τήν μέρα η διαφορά,καί απορώ πώς τόσο καιρό μήν πώ χρόνια δέν τά είχα αγοράσει καί είχα αυτά μέ το ασπρο λάστιχο μέ 1,5 ευρώ πού θαμπώνουν μέ τό παραμικρό,καί βλέπεις οπως βλέπεις μέσα από ένα διάφανο τάπερ,γιά τήν ασφάλεια μας δέν υπάρχουν συμβιβασμοί.

Εχω καί τέτοια ανοιχτού τύπου Γιώργο σέ Stihl,αλλά όταν θέλω νά δουλέψω γωνιακό τροχό καί όταν θέλω νά τρίψω βάζω κλειστού τύπου μέ τό λάστιχο.

Φίλε Μιχάλη σέ ευχαριστώ

Μάλιστα, δεν χρειάζεται να ακούσω τίποτα άλλο, με υπερ-κάλυψε η απάντησή σου !!

Εγω παλι, επειδη βγαζω πολυ ιδρωτα και φοραω και γυαλια και ειμαι και δυστροπος με την βολεψη μου οταν δουλευω, και χανεται ο κοσμος γυρω απο αυτο που κανω, και τελος επειδη την τελευταια φορα που ειμουν σε οφθαλμολογικο για ρινισμα, κοντεψαν απο λαθος να με τυφλωσουν, πλεον χρησιμοποιω μια παλια μασκα ηλεκτροκολησης με διαφανο γυαλι, που καλυπτει ολο το προσωπο, παιρνω αερα ενδιαμεσα, στηριζεται καλα στο κεφαλι, και μπορω φορωντας τη να τη σηκωνω κατα βουληση.

Πέρα από τον γωνιακό που η χρήση γυαλιών επιβάλλεται, έχω διαπιστώσει οτι όταν τρίβω ξύλα το σύννεφο της σκόνης που σηκώνεται ενοχλεί τα μάτια μου. Σε αυτή την περίπτωση νομίζω οτι τα γυαλιά κλειστού τύπου είναι απαραίτητα. Τα συγκεκριμένα http://www.banggood.com/1623AF-Anti...ch-Resistant-Protective-Goggles-p-992690.html πως τα βλέπετε; Άραγε βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη γιατί συνήθως οι ασιάτες έχουν μικρότερα νούμερα.

Αν ειναι να δωσεις 9.28 + μεταφορικα+αναμονη κανενα μηνα γιατι να μην παρεις αυτη που πηρε ο δημητρης (weather) της 3Μ που ειναι κορυφη σεειδη προστασιας;

Προσωπικα οσο δουλευω με τη σκουπα, σκονη δεν υπαρχει. Πριονιδια μπορει να ξεφευγουν αλλα σκονη οχι τουλαχιστον σε βαθμο που να μην μπορω να δουλεψω. Ολοτε ανοιχτα γυαλια, ποιοτικα των 5 μου ειναι μια χαρα.
Αυτα τα σφραγιστοελαχτικα δεν τα χωνεψα ποτε για τους λογους που αναφερατε, αλλα καταλαβαινω πως ποτε δεν ειχα καποιο στο χερι μου ποιοτητητας οπως αυτα που εχετε αναφερει.

Αν ειναι να δωσεις 9.28 + μεταφορικα+αναμονη κανενα μηνα γιατι να μην παρεις αυτη που πηρε ο δημητρης (weather) της 3Μ που ειναι κορυφη σεειδη προστασιας;

Σωστοοοός, έτσι ακριβώς είναι !!

Nektarios2015
Προσωπικα οσο δουλευω με τη σκουπα, σκονη δεν υπαρχει. Πριονιδια μπορει να ξεφευγουν αλλα σκονη οχι τουλαχιστον σε βαθμο που να μην μπορω να δουλεψω. Ολοτε ανοιχτα γυαλια, ποιοτικα των 5 μου ειναι μια χαρα.
Αυτα τα σφραγιστοελαχτικα δεν τα χωνεψα ποτε για τους λογους που αναφερατε, αλλα καταλαβαινω πως ποτε δεν ειχα καποιο στο χερι μου ποιοτητητας οπως αυτα που εχετε αναφερει.

Πιστεύω ότι με τα σφραγιστοελαστικά θα γεμίζεις ιδρώτα στο σημείο εκείνο, εκτός κι αν έχουν κάποιου είδους αερισμό

Ramius εσύ που τα δουλεύεις τι έχεις να μας πεις γι αυτό ;

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Η τιμή τους είναι 8.29 και τα μεταφορικά δωρεάν. Επίσης τα συγκεκριμένα είναι της 3Μ. Στην τοπική αγορά μην ξεχνάς ότι πολλές φορές δεν βρίσκεις αυτό που θέλεις ή αν το βρεις πληρώνεις αρκετά παραπάνω. Αν βάλεις και το κούριερ σε περίπτωση που παραγγείλεις από Αθήνα πρέπει να υπολογίσεις και κανά 5ευρω παραπάνω. Εννοείται αν την έβρισκα σε λογική τιμή θα την έπαιρνα από εδώ.

Πιστεύω ότι με τα σφραγιστοελαστικά θα γεμίζεις ιδρώτα στο σημείο εκείνο, εκτός κι αν έχουν κάποιου είδους αερισμό

Έχουν εξαερισμό και δεν είδα ποτέ πρόβλημα ιδιαίτερης εφίδρωσης στην περιοχή των γυαλιών. Όσο ιδρώνω σ' όλο το πρόσωπο, τόσο σε γενικές γραμμές και εκεί που είναι η μάσκα.

Δοκίμασε τα ποιοτικά και θα δεις.

Τα Husqvarna που ανέφερα, τα έδωσα στον Ξάδερφο μου για την χειμερινή περίοδο που κόβει ξύλα στο βουνό και έμεινε πολύ ευχαριστημένος.
Από το πρωί ως το βράδυ που τα δούλεψε δεν θάμπωσαν καθόλου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όντως λίγος ιδρώτας μαζεύεται, αλλά υποτίθεται ότι σε μεγάλες δουλειές κάνεις και κάποια διαλείμματα οπότε, τα γυαλιά στεγνώνουν.

Την μάσκα της 3M την χρησιμοποιώ και εγώ (ακριβώς την ίδια) και είμαι απολύτα ευχαριστιμένος.

Μιας λοιπόν και βρίσκομαι πάνω στην ανανέωση των εργαλείων μου, μια ακόμα αγορά, της προηγούμενης βδομάδας.

Κατσαβίδια Facom 1000V για ηλεκτρολογική κυρίως χρήση.

3iV0x2X.jpg

Κατσαβίδια Borneo της Facom 1000V ειδικά για σύσφιξη ραγοϋλικού. Λόγω της ιδιαίτερης μύτης που διαθέτουν. Δυστυχώς δεν φαίνεται καθαρά στην φωτογραφία.

PD8s16r.jpg

Τσάντα πλάτης της Facom η οποία μου έχει λύσει τα χέρια από θέμα χωρητικότητας και ευκολίας στη μεταφορά. Θα βάλω φωτογραφία τις προσεχείς ημέρες γεμισμένη και συγυρισμένη.

3yHTFHn.jpg

Αγορασμένα από Καυκά λόγω επαγγελματικής έκπτωσης και ευκολίας στην μελλοντική αντικατάστασή τους. Τα κατσαβίδια έχουν εφ' όρου ζωής εγγύηση. Η τσάντα στα 5 χρόνια.

Last edited:
Ωραία κατσαβίδια και τσάντα (με προκλητικό φόντο). Καλές δουλειές.

Την μάσκα της 3M την χρησιμοποιώ και εγώ (ακριβώς την ίδια) και είμαι απολύτα ευχαριστιμένος.

Μιας λοιπόν και βρίσκομαι πάνω στην ανανέωση των εργαλείων μου, μια ακόμα αγορά, της προηγούμενης βδομάδας.

Κατσαβίδια Facom 1000V για ηλεκτρολογική κυρίως χρήση.

3iV0x2X.jpg

Κατσαβίδια Borneo της Facom 1000V ειδικά για σύσφιξη ραγοϋλικού. Λόγω της ιδιαίτερης μύτης που διαθέτουν. Δυστυχώς δεν φαίνεται καθαρά στην φωτογραφία.

PD8s16r.jpg

Τσάντα πλάτης της Facom η οποία μου έχει λύσει τα χέρια από θέμα χωρητικότητας και ευκολίας στη μεταφορά. Θα βάλω φωτογραφία τις προσεχείς ημέρες γεμισμένη και συγυρισμένη.

3yHTFHn.jpg

Αγορασμένα από Καυκά λόγω επαγγελματικής έκπτωσης και ευκολίας στην μελλοντική αντικατάστασή τους. Τα κατσαβίδια έχουν εφ' όρου ζωής εγγύηση. Η τσάντα στα 5 χρόνια.

Πολύ όμορφα ποιοτικά αλλά και πανάκριβα φαντάζομαι, γι αυτό και έχουν εγγύηση εφ όρου ζωής.Να τα χαρείς φίλε μου !!

Ωραία κατσαβίδια και τσάντα (με προκλητικό φόντο). Καλές δουλειές.

Κι εγώ έψαχνα να δω κανένα playboy στο πάτωμα, μη δεις ξύλο εσύ.. :flipout::flipout:

Να προσέχετε από πού αγοράζετε 3Μ γιατί κυκλοφορούν και "μαϊμούδες".

αλοίμονο που δεν θα κυκλοφορούσαν, thanks για την επισήμανση.

Πολύ όμορφα ποιοτικά αλλά και πανάκριβα φαντάζομαι, γι αυτό και έχουν εγγύηση εφ όρου ζωής.Να τα χαρείς φίλε μου !!

Κι εγώ έψαχνα να δω κανένα playboy στο πάτωμα, μη δεις ξύλο εσύ.. :flipout::flipout:

αλοίμονο που δεν θα κυκλοφορούσαν, thanks για την επισήμανση.

Το μαύρο πρόβατο λες προκλητικό?

Αν και δεν είμαι φαν του ηλεκτρισμού, τα συγκεκριμένα κατσαβίδια κάνουν μπαμ!