Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Παρέλαβα λοιπόν κι εγώ τη γωνία του μαραγκού μαζί με τα άλλα παιδιά.
Αυτό που με χάλασε είναι που το έχουν βάψει!
Γιατί να το κάνεις αυτό σε όργανο μέτρησης και δη αλουμινίου;
Θα το περάσω με διαβρωτικό για να το αφήσω μόνο με το μέταλο.
Αν και πιστεύω πως μόνο αλουμίνιο δεν θα είναι βρω από κάτω αλλά δεν περιμένω και τίποτα άλλο...
... 5,5 δώσαμε:)

Ξερεις τι ε...
τενεκες...

:afro:

Νεκτάριε τενεκές δεν ξέρω αν είναι, φθηνό και ελαφρύ κράμα μετάλλων ναι, αλλά το μόνο που θέλω είναι να μην μου σκουριάσει στο τσακ μπαμ, άλλωστε είναι ακριβείας και αυτό μου αρκεί.

Νεκτάριε τενεκές δεν ξέρω αν είναι, φθηνό και ελαφρύ κράμα μετάλλων ναι, αλλά το μόνο που θέλω είναι να μην μου σκουριάσει στο τσακ μπαμ, άλλωστε είναι ακριβείας και αυτό μου αρκεί.

Aμα δεν θες να σου σκουριασει, αστο οπως ειναι :))

Aμα δεν θες να σου σκουριασει, αστο οπως ειναι :))

Προτιμώ Μιχάλη να το περάσω ένα χέρι με λάδι συντήρησης που έχω για τα όπλα παρά να το αφήσω σ' αυτό το χάλι. Το κάνω σε μερικά εργαλεία αυτό με το λαδάκι και είμαι οκ.

Όχι,Αυτο γειωνει το σασί της γεννήτριας.

Αθάνατο μηχάνημα πήρες.

Τελευταία φορά που το είχα δει,ηταν πάνω σε ένα φορτηγό του δήμου φορτωμένο με αμμοχάλικο και ή γεννήτρια να δουλεύει...πάνω στο αμμοχάλικο...

Το ξέρω Πάνο.
Οι κινέζικες έχουν θέμα στο Avr. Βλέπω βουνά από αυτές στο μαγαζί του Θείου μου στην Ξάνθη.
Δεν έχω δει καμία επώνυμη γεννήτρια με ποιοτικό μοτέρ.

Ξερεις πως φτιαχνουν τα ελαφρυα αυτα κραμματα?
Περνουν το σκραπ που φερνουν οι ρακοσυλλεκτες, το βαζουν στα χυτηρια με ελαχιστη μελετη των υλικων και φτιαχνουν ενα κραμμα μεταλλικο μεν αγνωστων προδιαγραφων δε.
Φανταζομαιντο εχεις συναντησει.
Εγω το εχω δει σε κατσαβιδια που λυγιζουν. Κουταλια που θαρρεις ειναι απο πεπιεσμενο αλουμινοχαρτο. Πενσες που σπαζουν με το παραμικρο. Νταβιδια που λυγιζουν. Χαρακες που σκουριαζουν. QC10.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

μεγεια Νίκο και καλες εργασίες, πολύ καλό και χρήσιμο μηχάνημα. How much ?

365 ευρώ Γιώργο.
Τιμή αγοράς. Κανονικά στην προσφορά έχει 460 ευρώ.

Το ξέρω Πάνο.
Οι κινέζικες έχουν θέμα στο Avr. Βλέπω βουνά από αυτές στο μαγαζί του Θείου μου στην Ξάνθη.
Δεν έχω δει καμία επώνυμη γεννήτρια με ποιοτικό μοτέρ.

Εγω παλι εχω δει επωνυμη γεννητρια με ποιοτικο μοτερ...:drool:

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Νικ. Καλοδούλευτο το εργαλείο.

Κράτα πάντα ψηλά την στάθμη καυσίμου του.

Ευχαριστώ Παππού.
Εννοείται. Βάζω συντηρητικό καυσίμου της B&S που κρατάει το καύσιμο φρέσκο για 3 χρόνια (σπάνια το κρατάω πάνω από 2-3 μήνες βέβαια) οπότε δεν φοβάμαι να την αφήσω γεμάτη. ;)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλοδούλευτα τα εργαλεία σε όλους!! :ADFADF1:

Νικόλα... Ωραίο εργαλείο το Subaru. :grandpa:
Τώρα όμως "ξύσ´ τ´ αυτί σου και προβληματίσου" γιατί θέλω ιδέες.
Μου χάλασαν ένα αλυσσοπρίονο και ένα χλοοκοπτικό ηλεκτρικό μηχάνημα. ""Άρπαξε" το μοτέρ, μάλλον από ζέσταμα, αν και ηλταν αρκετά δυνατό (1,6 Hp).

Ευχαριστώ πολύ Θείε Μπάμπη.

Ότι χρειαστείς στείλε μου pm. Τιμές ειδικές μόνο για σένα γιατί είσαι της οικογενείας.

Το γνωρίζω Νίκο, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα απλό όργανο μέτρησης δεν με απασχολεί το θέμα αντοχής δεν πρόκειται να ασκηθεί πίεση πάνω του.

Ρε συ δε βλέπω πουθενά AVR.
Αν είναι έτσι προσοχή!

Κερέκο, επειδή δεν το βλέπεις δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει!!! :p

Δες λίγο την περιγραφή εδώ.
Στην πρώτη σειρά αναφέρει: Τύπος : Αυτορυθμιζόμενη - Αυτοδιεγειρόμενη - Σύγχρονη

AVR διαθέτουν οι κινεζιές των 200 ευρώ και δεν θα διαθέτουν οι καλές γεννήτριες των 450+ βάλε? ;)

Εγω παλι εχω δει επωνυμη γεννητρια με ποιοτικο μοτερ...:drool:

Θα έπεσες στην περίπτωση αλλά μετράει και το ζόρι που τρώει.
Στα δικά μου χέρια που θα την δουλεύω περιστασιακά δεν θα έχει θέμα αλλά αντέχει και σε καθημερινά 8ωρα.
Φυσικά οι καταλληλότερες γεννήτριες για καθημερινή 8ωρη χρήση είναι οι αργόστροφες 1500 στροφών Πετρελαίου.

Ομαδική ρε παιδιά μας την έστειλαν την γωνία μαραγκού?
Μάλλον και σε εμένα ήρθε σήμερα αλλά ακόμα δεν την είδα!!!

Το πρωί βέβαια παρέλαβα την γεννήτρια μετά από λίγη καθυστέρηση...

IMG_20160909_120510.jpg

IMG_20160909_120537.jpg

IMG_20160909_120550.jpg

Δοκιμές σύντομα.

Φίλε Diabolic, πήρες εργαλείο με όλη την έννοια του όρου ...... :SFGSFGSF::a0210: Πες μου πως είναι και made in japan .....

Αγαπητοί συμφορουμίτες μετά από 2.5 μηνών απουσία, δεν πρόλαβα να διαβάσω όλες τις παραλαβές σας,
να ευχηθώ σε όλους να είναι καλοδούλευτα τα νέα σας εργαλεία και να τα χαρείτε με υγεία.

Φίλε Diabolic, πήρες εργαλείο με όλη την έννοια του όρου ...... :SFGSFGSF::a0210: Πες μου πως είναι και made in japan .....

Δεν γράφει πάνω ο κινητήρας αλλά η Fuji Heavy Industries είναι πολυεθνική εταιρεία οπότε λογικά έχει λίγο απ όλα (Ιαπωνία, Κίνα κλπ).
Πάντως είναι σκυλί καθώς έχω τον παρόμοιο κινητήρα SP170 στο σκαπτικό μου (Master) και εδώ και 2 χρόνια δεν έχει κάνει κιχ. Δεν καίει καθόλου λάδι και όταν το αλλάζω είναι λίγο πιο σκούρο σε χρώμα από καινούριο (αλλαγή κάθε χρόνο με δούλεμα 20-30 ώρες και σε ζεστές περιόδους τις περισσότερες φορές).

Κερέκο, επειδή δεν το βλέπεις δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει!!! :p

Δες λίγο την περιγραφή εδώ.
Στην πρώτη σειρά αναφέρει: Τύπος : Αυτορυθμιζόμενη - Αυτοδιεγειρόμενη - Σύγχρονη

AVR διαθέτουν οι κινεζιές των 200 ευρώ και δεν θα διαθέτουν οι καλές γεννήτριες των 450+ βάλε? ;)

.

Επειδη το γραφει δεν σημαινει οτι εχει...
:BDBDG54:

Η συναρμολογηση γινεται, αν δεν κανω σοβαρο λαθος στην ...Ελλαδα!
Τα master ειναι ελληνικη επιγραφη. Οι κινητηρες ειναι της subaru/ryobi, made in japan. Η γεννητρια καπου απο κει γυρω.

Επειδη το γραφει δεν σημαινει οτι εχει...
:BDBDG54:

Η συναρμολογηση γινεται, αν δεν κανω σοβαρο λαθος στην ...Ελλαδα!
Τα master ειναι ελληνικη επιγραφη. Οι κινητηρες ειναι της subaru/ryobi, made in japan. Η γεννητρια καπου απο κει γυρω.

Δες εδώ λίγο Νεκ: http://blog.mygenerator.com.au/number-2-asked-question-type-generator-need/

Από την στιγμή που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω την γεννήτρια για να φορτίσω κινητό ή laptop το avr είναι θεωρητικά άχρηστο.
Ίσα ίσα που χωρίς avr η γεννήτρια έχει πολύ περισσότερη αντοχή.

Το δέσιμο όπως λες γίνεται στην Ελλάδα.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο κινητήρας είναι Ιαπωνίας και το μοτέρ-γεννήτρια Ιταλίας (mecc alte).

η γεννήτρια είναι πολύ καλή, τέλος.
ειδικά για τα λεφτά που κάνει είναι τεφαρίκη.

avr, 99.999% δεν έχει (φαίνεται και από την τιμή εξάλλου) , αλλά ο Νίκος δεν θα έχει πρόβλημα εάν δεν τροφοδοτεί ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές και συσκευές που επηρεάζονται από αρμονικές.

αυτές που έχουν avr το έχουν γραμμένο επάνω τους
master_rs8500_3ph_avr.jpg

http://www.buytools.gr/master-rs8500-3ph-avr.html#
ή
master_rs8000avr.jpg

ενώ αυτή δεν το έχει
masterrs3500ec.jpg

http://www.buytools.gr/master-rs3500ec.html#

Ακριβώς Σώτο.
Το AVR είναι μόνο για ευαίσθητες συσκευές που δεν υπάρχει περίπτωση να τροφοδοτήσω.
Επίσης η απουσία του εξασφαλίζει και την μακροζωία της γεννήτριας.

Μην αγχωνεστε παιδια.
Avr(σταθεροποίηση τάσης)έχουν όλες οι γεννήτριες,ειτε μεγάλα είτε μικρά,ειτε με όποια ηλεκτρονική διάταξη.
Ή ανάγκη του καλού avr υπάρχει όταν έχουμε αυξομειουμενες καταναλωσεις ή όταν έχουμε περιπλανώμενη αεργο ισχύ στην εγκατάσταση.Τοτε θα καεί το avr και θα γλιτώσουν τα τυλιγματα...