Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μπορούμε να μαζευτούμε κάπου όσοι ενδιαφέρονται να τους δείξω δύο πράγματα. Απλά (συμβουλή του πατέρα μου που ακολουθώ χρόνια) δουλευω μονο με το δικό μου και πριν το ανοίξω κοιτάζω τρεις φορές την ρυθμιση να είναι στο σωστό βάθος και ποτέ μα ποτέ όταν σκάβω κομμάτι όρθιο δεν βαζω το χερι απο ποσω κοντρα. Σφικτηρες πατεντες και οτιδηποτε αλλο κι ας χαλασει το ξυλο παρα να τρεχουμε. Οταν άρχισα να μεγαλώνω και έφτιαχνα δικές μου δουλειές ο πατέρας μου πήρε καβιλιερα της μαφελ 8 κατοστάρικα για να μην δουλέψω λαμελο. Βέβαια η καβιλιερα δεν βολεύει παντού και μοιραία ΈΦΑΓΑ αρκετά Σ/κ της ζωής μου με τον πατέρα μου πάνω από το κεφάλι μου μέχρι να δει ότι έχω πιάσει πραγματικά το νόημα. Να σημειωθεί ότι σε κανένα άλλο μεγάλο τριφασικο εργαλείο (σβουρα, πλάνη, γωνιαστρα) δεν ασχοληθηκε πανω απο ενα απόγευμα. Τα είπε μια φορά και ισχύουν για παντα

Μεγειά Παναγιώτη και Καλές δουλειές με το εργαλείο. Είχα πάντοτε την απορία αν αξίζει αυτή καλύτερα από τις καβιλιες τις κλασσικές. Θα μας πεις φαντάζομαι;

Μιχάλη μεγειά κι εσένα το λιλλιπουτειο τροχουδακι.

Sent from my C6833 using Tapatalk

Biscuit joinery and doweling are both useful joinery methods, but a direct comparison doesn’t make that much sense: They’re good for different things. We’re guessing that most woodworkers will find more use for a biscuit joiner, with its ability to invisibly align and secure joints so quickly. Doweling, on the other hand, will do most of the things that a biscuit joiner will do – just not as fast. Doweling also makes for a stronger joint, and if you own a drill, it’s less of an initial investment: You just need a doweling jig and a few drill bits. Either one will give you a reliable and reasonably quick method of reinforcing a variety of joints, and the more joinery tools and skills you have at your disposal, the more flexible your woodworking will be.

Πηγή:
http://www.rockler.com/how-to/doweling-vs-biscuit-joints/

Doweling also makes for a stronger joint...
I think this sums it up for me.
Ευχαριστώ Παναγιώτη

Doweling also makes for a stronger joint...
I think this sums it up for me.
Ευχαριστώ Παναγιώτη

χεχε, λεει κι αλλα ομως..

..a direct comparison doesn’t make that much sense
..They’re good for different things.
..most woodworkers will find more use for a biscuit joiner

και καταληγει στο σοφο διδαγμα..
..the more joinery tools and skills you have at your disposal, the more flexible your woodworking will be. :ernaehrung004:

Aγαπητοι συναδελφοι καλοχρησιμοποιητα τα εργαλεια!

Γεωργιε, ενα γωνιακο σφιγκτηρακι βλεπω αγορασες η κανω λαθος? Zευγη πανε αυτα τεκνον μου :grandpa:

Γεια σου βρε Παναγιωτη, μετα το jointer planer ηρθε το biscuit joiner! Βγαινει και σε μπαταριας, απο την Μακιτα.. Γιατι πηρες μονο μεγαλα μπισκοτακια? Καμμια μινιατουριτσα project, δεν προβλεπεται? :chinese:

Μike, με περισσια χαρα βλεπω οτι εσυ δεν αγοραζεις, αλλα μαλλον συλλεγεις εργαλεια :2thumb22sup:

Μιχάλη, τι να σου πω?....έχεις δει τι Bosch εργαλεία έχω αγοράσει (και φυσικά δεν θα πρέπει να παραλλείψω να πω, μετά που άρχισα να διαβάζω και να συμμετέχω το συγκεκριμένο φόρουμ), αλλά τέτοια χαρά και τέτοιο ενθουσιασμό δεν πήρα με κανένα άλλο εργαλείο. Έρωτας είναι αυτό το μικρό!....έρωτας!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ευχαριστώ όλους γιά τις ευχές!

Ειναι σκετο γκατζετ, κουκλι οντως, το μικροτερο μπλε bosch εργαλειο με εξαιρεση ισως του μικρου μπλε GSR Mx2drive.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πολυ εγγλεζικο !μηπως μπηκα στο AVclub.uk;

χαχαχα, ο Παναγος φταιει, εκανε την αρχη!!
Στο μελλον μπορει να κανουμε και ειδικο τμημα/νημα για αγγλοφωνους!! Να γινουμε ο μεγαλυτερος εργαλειοιστοτοπος στην Ευρωπη :))

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Mikep όντως ωραίο το τροχουδάκι σου. Νομίζω το είχε παρουσιάσει και ο Χιώτης πριν καιρό.
Καλορίζικο να είναι και καλά κοψίματα-τροχίσματα !

Μονο καλα κοψιματα να του ευχηθεις Γιωργο, για τροχισματα δυστυχως δεν κανει.. :))

Στο κάθετο θέλει λίγο προσοχή το lamelo , δεν νομίζω όμως ότι είναι τρομερά επικίνδυνο. Σωστή η παρατήρηση να αποφεύγεται το πιάσιμο από την....ουρά του , πιο πολύ όμως για λόγους ευστάθειας και να μην σου φύγει. Πάντως απίστευτη ευκολία στο κεντράρισμα και στα μονταρίσματα και γρήγορη . Αν δεν μπορείς να κεντράρεις και μοντάρεις με φρεζοκαβιλλιέρα , μάλλον δεν τοχεις το άθλημα .
Για σου συμφορουμίτη Metallika με τα Mafell σου , όνειρο μακρινό για κάθε ερασιτέχνη.

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός;
Οι απόψεις του καθενός σχετίζονται με ότι έχει δει ή οτι έχει πάθει. Εμενα μου φαινεται επικινδυνο γιατι ενω γυρισει το δισκακι προς μια κατεύθυνση κόβει και προς τις δύο.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλορίζικα κύριοι,καλοδούλευτα!Παναγιώτη είναι ωραίο εργαλείο,θα δεις!Ένα μικρό tip,άδειαζε το σάκο τακτικά για να είναι οι κοπές σου πεντακάθαρες!

Ευχαριστώ Νικόλα για τις ευχές και το tip.

Για σου συμφορουμίτη Metallika με τα Mafell σου , όνειρο μακρινό για κάθε ερασιτέχνη.

Σίγουρα είναι και πολλών επαγγελματιών.

Ενα μηνα μετα παρελαβα δυο ρολογακια!
You purchased this item on 13. September 2016
41stq3KmalL.jpg

Απαραδεκτη συσκευασια ηρθαν με ολους τους δεικτες τσαλακωμενους!!!

https://www.amazon.de/Facilla-Uhr-5...&sr=1-1&keywords=Facilla+Uhr,+56+x+56+x+16+mm

Να τους στειλω ενα μειλ να τους βρισω?

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μπα! Ρίξε ένα αρνητικό review. Πονάει περισσότερο.

+1 στα παραπάνω.... Αλλά ρίξε τους και κανένα γαλλικό. Βοηθάει ψυχοθεραπαυτικά....:flipout: -bye-

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

+1 στα παραπάνω.... Αλλά ρίξε τους και κανένα γαλλικό. Βοηθάει ψυχοθεραπαυτικά....:flipout: -bye-

Μικρη συμβουλη:
Oταν το αρνητικο review συνοδευεται απο 'γαλλικα' χανει και την βαρυτητα και την αξιοπιστια του! :grandpa: