Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Για δώσε ινφο.
Διαβάζω οτι η καλύτερη λύση ειναι να το τριψεις με γυαλοχαρτο.
Υπάρχουν βέβαια και ειδικά ηλεκτρόδια.
Όμως θελω να κολλήσω γαλβανιζε με απλο σίδερο.
Χάθηκε κι ο Δημήτρης να τον ρωτήσω

Sent from my iPad using Tapatalk
εν τάχει γιατι προσπαθώ να διαβάσω

τα κοινά γαλβανιζέ σίδερα που παίρνουμε , είναι ο κοινός μαλακός χάλυβας (μαύρος) με μια επίστρωση ψευδαργύρου( τσίγκος) που δημιουργεί μια αντιδιαβρωτικη προστασία (ίδια λογική με το μίνιο , μεγαλύτερη αντοχή)

δηλαδή αν θέλω να κολλήσω γαλβανιζέ εγώ πρακτικά χρησιμοποιώ 2 τρόπους
1) τρίψιμο με φτερωτό δίσκο ή με δίσκο λείανσης απλό, απαλά, στα σημεία που θα κολλήσεις . ώστε να φύγει η επίστρωση και να εμφανιστεί ο απλός χάλυβας...
2)κάψιμο του γαλβανισματος παράλληλα με το κόλλημα κρατώντας το ηλεκτρόδιο λίγο πιο πολύ (το καταλαβαίνει με την εμπειρία , ευκολότερο στα χοντρά σίδερα 2-3 μμ και πάνω..)
εννοειτε προτείνω το 1
με ηλεκτρόδιο για γαλβανιζέ προσωπικά δεν κατάλαβα ποτέ διαφορά...στο τέλος τα χρησιμοποιούσα και σε μαύρα για να μην μένουν...

κανονικά όταν κολλάμε δυο μεταλλα πρέπει να είναι απαλλαγμένα απο "βρομιές" δλδ λάδια μίνιο τσίγκο σκουριές κτλπ.. στην πράξη ώμος με την ηλεκτροκολληση ηλεκτροδίου στους κοινούς χάλυβες κατά την κόλληση αυτά μπορούμε να τα κάψουμε πριν κολλήσουμε...αρκεί να κλίνει κύκλωμα η τσιμπίδα..
δεν ξέρω αν η κόλληση χάνει ποσοστό της δύναμης της αλλα εγω πρακτικά δεν εχω παρατηρήσει κατι τέτοιο...

όταν καις το γαλβανισμα και το μινιο..βγαίνουν αναθυμιάσεις..κυρίως στο γαλβανιζε. .. που λένε οτι είναι κακό για την υγεια...
πάντα την κόλληση την ελέγχουμε σπάζοντας τα κάρβουνα...και μασκα

ότι λέω ειναι καθαρα εμπειρικό και δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα , απο εμενα τουλάχιστον...

αν γίνετε να μεταφερθεί όταν το δει ο Χρηστος στο κατάλληλο θέμα...

Last edited:

εν τάχει γιατι προσπαθώ να διαβάσω

τα κοινά γαλβανιζέ σίδερα που παίρνουμε , είναι ο κοινός μαλακός χάλυβας (μαύρος) με μια επίστρωση ψευδαργύρου( τσίγκος) που δημιουργεί μια αντιδιαβρωτικη προστασία (ίδια λογική με το μίνιο , μεγαλύτερη αντοχή)

δηλαδή αν θέλω να κολλήσω γαλβανιζέ εγώ πρακτικά χρησιμοποιώ 2 τρόπους
1) τρίψιμο με φτερωτό δίσκο ή με δίσκο λείανσης απλό, απαλά, στα σημεία που θα κολλήσεις . ώστε να φύγει η επίστρωση και να εμφανιστεί ο απλός χάλυβας...
2)κάψιμο του γαλβανισματος παράλληλα με το κόλλημα κρατώντας το ηλεκτρόδιο λίγο πιο πολύ (το καταλαβαίνει με την εμπειρία , ευκολότερο στα χοντρά σίδερα 2-3 μμ και πάνω..)
εννοειτε προτείνω το 1
με ηλεκτρόδιο για γαλβανιζέ προσωπικά δεν κατάλαβα ποτέ διαφορά...στο τέλος τα χρησιμοποιούσα και σε μαύρα για να μην μένουν...

κανονικά όταν κολλάμε δυο μεταλλα πρέπει να είναι απαλλαγμένα απο "βρομιές" δλδ λάδια μίνιο τσίγκο σκουριές κτλπ.. στην πράξη ώμος με την ηλεκτροκολληση ηλεκτροδίου στους κοινούς χάλυβες κατά την κόλληση αυτά μπορούμε να τα κάψουμε πριν κολλήσουμε...αρκεί να κλίνει κύκλωμα η τσιμπίδα..
δεν ξέρω αν η κόλληση χάνει ποσοστό της δύναμης της αλλα εγω πρακτικά δεν εχω παρατηρήσει κατι τέτοιο...

όταν καις το γαλβανισμα και το μινιο..βγαίνουν αναθυμιάσεις..κυρίως στο γαλβανιζε. .. που λένε οτι είναι κακό για την υγεια...
πάντα την κόλληση την ελέγχουμε σπάζοντας τα κάρβουνα...και μασκα

ότι λέω ειναι καθαρα εμπειρικό και δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα , απο εμενα τουλάχιστον...

αν γίνετε να μεταφερθεί όταν το δει ο Χρηστος στο κατάλληλο θέμα...

Ευχαριστώ Δημήτρη.
Όντως λένε ότι οι αναθυμιάσεις από το κάψιμο του γαλβανισμου, ειναι μέχρι και θανατηφόρες.
Αυτό πάνω κάτω διάβασα κι εγώ με το τρίψιμο να ειναι το απλούστερο.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Μιχάλη τα ρουλεμάν να ρυθμίσεις σωστά,να την τανύσεις όπως πρέπει,και θα γ@μεί.Αν χρειαστεί πάρε και κανένα πριόνι,φτηνά είναι!Μπράβο ρε φίλε!

Νίκο τα έκανα ήδη, όπως τα λες, χωρίς κάποια δυσκολία θα έλεγα!....ελπίζω το ΣΚ που θα τη δοκιμάσω να με αποζημιώσει!....αγόρασα ήδη άλλο ένα πριόνι (metabo) 6mm.

Νίκο τα έκανα ήδη, όπως τα λες, χωρίς κάποια δυσκολία θα έλεγα!....ελπίζω το ΣΚ που θα τη δοκιμάσω να με αποζημιώσει!....αγόρασα ήδη άλλο ένα πριόνι (metabo) 6mm.

Με ποσα χιλιοστα κορδελα ερχεται η Μεταbo, Μike? Εχει το ιδιο πλατος με αυτη την εξτρα που αγορασες?

Ευχαριστώ Δημήτρη.
Όντως λένε ότι οι αναθυμιάσεις από το κάψιμο του γαλβανισμου, ειναι μέχρι και θανατηφόρες.
Αυτό πάνω κάτω διάβασα κι εγώ με το τρίψιμο να ειναι το απλούστερο.

Χρήστο επειδή ασχολούμαι κι εγώ με ηλεκτροκολλήσεις να σου πω ότι όντος οι αναθυμιάσεις από το γαλβάνι είναι καρκινογόνες.(έτσι λένε όλοι, και σιδεράδες που έχω ρωτήσει άρα πιστεύω ότι έχουν δίκιο)
τώρα για κολλήσεις μία στο τόσο δεν πιστεύω ότι υπάρχει κίνδυνος. μόνο σε κατασκευές σοβαρές, με διάρκεια και με συχνή χρήση της ηλεκτροκόλλησης.
προσωπικά βάζω χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο (μέσα από τη μάσκα) για να μην εισπνέω τις αναθυμιάσεις όταν έχω να κολλήσω ''πολύ πράμα ''
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ με τη μάσκα, όσο αποτελεσματική είναι για την ακτινοβολία που εκπέμπει όταν κολλάς, άλλο τόσο θέλει προσοχή γιατί αν είσαι σχετικά κοντά
στο αντικείμενο που κολλάς εγκλωβίζει στο εσωτερικό τις αναθυμιάσεις. ότι χειρότερο δηλαδή. Μιλάω για μάσκα-κράνος ηλεκτρονική που φοριέται στο κεφάλι
και όχι για τύπου γυαλιά ή από αυτές που κρατάς με το χέρι.

Όσα προανέφερε ο Δημήτρης πιο πάνω συμφωνώ και επαυξάνω με τα γραφόμενά του. :a0210:

Καλές κολλήσεις ! -bye-

Κώστα, Μιχάλη....

Μεγειές και καλοδούλευτες.
Ζηλεύω αφάνταστα (με την καλή έννοια)

Μιχάλη 430 την πήρες ή λιγότερο;

Χρήστο επειδή ασχολούμαι κι εγώ με ηλεκτροκολλήσεις να σου πω ότι όντος οι αναθυμιάσεις από το γαλβάνι είναι καρκινογόνες.(έτσι λένε όλοι, και σιδεράδες που έχω ρωτήσει άρα πιστεύω ότι έχουν δίκιο)
τώρα για κολλήσεις μία στο τόσο δεν πιστεύω ότι υπάρχει κίνδυνος. μόνο σε κατασκευές σοβαρές, με διάρκεια και με συχνή χρήση της ηλεκτροκόλλησης.
προσωπικά βάζω χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο (μέσα από τη μάσκα) για να μην εισπνέω τις αναθυμιάσεις όταν έχω να κολλήσω ''πολύ πράμα ''
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ με τη μάσκα, όσο αποτελεσματική είναι για την ακτινοβολία που εκπέμπει όταν κολλάς, άλλο τόσο θέλει προσοχή γιατί αν είσαι σχετικά κοντά
στο αντικείμενο που κολλάς εγκλωβίζει στο εσωτερικό τις αναθυμιάσεις. ότι χειρότερο δηλαδή. Μιλάω για μάσκα-κράνος ηλεκτρονική που φοριέται στο κεφάλι
και όχι για τύπου γυαλιά ή από αυτές που κρατάς με το χέρι.

Όσα προανέφερε ο Δημήτρης πιο πάνω συμφωνώ και επαυξάνω με τα γραφόμενά του. :a0210:

Καλές κολλήσεις ! -bye-
Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ Γιώργο
Μόνο σε μάσκα ατμών, η κυπελοειδής που φοράς δεν συγκρατει τίποτα.
Πάρε μια ειδική μάσκα για αέρια.

Sent from my C6833 using Tapatalk

Xθες χρησιμοποιησα για πρωτη φορα απο την παραλαβη το πακετακι με τα Μilwaukee impact bits καθως συναρμολογω κατι συρταριερες για την οργανωση του εργαστηριου.

Αν και δεν χρειαστηκε ζορι πουθενα, φαινεται οτι ειναι ενα πληρεστατο και ποιοτικοτατο σετακι. Μπορω να πω οτι οι ανταπτορες που εχει ειναι οι καλυτεροι που εχω δοκιμασει και απο εφαρμογη και απο κρατημα (μαγνητης).

32153575981_78d7542edc_c.jpg

32273016065_061ce55660_b.jpg

To μονο αρνητικο ειναι οτι τα bits βγαινουν απο τις θηκες με μεγαλη δυσκολια, ειναι πολυ σφιχτα.
https://www.amazon.co.uk/Milwaukee-...4304929&sr=8-2&keywords=milwaukee+impact+bits

ωραίος Μιχάλη !
και εγώ την ίδια ακριβώς εντύπωση έχω με το δικό μου σετ, πολύ ποιοτικό και πλήρες και ο μαγνήτης μια χαρά.
την ίδια δυσκολία έχει και μένα στο βάλε βγάλε...αλλά καλύτερα λίγο σφικτό παρά να τα ψάχνουμε τριγύρω... αν και νομίζω ότι σε λίγο καιρό αυτά που χρησιμοποιούνται συχνά θα βγαίνουν ευκολότερα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

η δικιά μου παραλαβή
001.jpg

δεν πρόλαβα να κατεβάσω το πλαστικό κουτί στην αποθήκη και χώθηκε η γάτα μέσα να εξερευνήσει....
002.jpg

το κουτί είναι τεράστιο, κάθε πράγμα έχει την θέση του, κάτω κάτω η μεταλλική επιφάνεια, πάνω από αυτή το μηχάνημα, μπροστά από αυτό η πλαστική βάση για να στέκεται ανάποδα, αλλού οι 2 σφιγκτήρες, αλλού οι 2 μεγάλες βίδες που βιδώνουν το μηχάνημα στην βάση στο μπροστινό του χερούλι, αλλού τα 3 manual (1 για την μεταλλική επιφάνεια, 1 για το μηχάνημα και 1 για την βάση ανάποδης τοποθέτησης), αλλού ο αντάπτορας για την σκούπα.
003.jpg

εδώ τοποθετημένο ανάποδα
004.jpg

πανεύκολη, άνετη και σίγουρη ευθυγράμμιση της ταινίας, μηδενική μετατόπιση εκεί που την βάζεις εκεί μένει ότι και να κάνεις.
005.jpg

το κυκλωνικό δουλεύει αρκετά καλά, χωρίς να έχω ανάλογη εμπειρία μου άφησε την εντύπωση ότι τραβάει πολύ καλά
006.jpg

μπροστινή ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής
007.jpg

βίδα ρύθμισης του ύψους της μεταλλικής επιφάνειας σε σχέση με το γυαλόχαρτο
008.jpg

είμαι ικανοποιημένος με την αγορά και για τα λεφτά της είναι πολύ καλό εργαλείο.

Καλοδούλευτα Μιχάλη.
Με γεια και καλοδούλευτο Σωτήρη. Το δικό μου είναι ακόμα στη βαλίτσα του.

Ευχαριστω Παναγιωτη! Να τα δουμε ομως και στα ζορια αλλα και στην φθορα.

Σωτηρη καλοριζικο το τριβειο. Πολυ δυνατο εργαλειο. Θα σε βολεψει αφανταστα, ετσι αναποδα τοποθετημενο.
Απιθανη η φωτο με το γατι κουρνιασμενο στην κουτα !!!! :))

Καλορίζικα καί καλοδούλευτα όλα όλων συνάδελφοι.
Κώστα "σειρά" κρέμασε μιά χάνδρα θαλασσιά καλού-κακού :flipout:

Μιχάλη καί Σωτήρη εγώ από τά Μilwaukee impact bits έχω αντίθετη άποψη από τό θέμα τζόγου μέσα στήν βίδα,σέ δοκιμή είδα ότι τά Wiha καί Makita impact bits έχουν πιό ακριβές κράτημα χωρίς κανένα τζόγο μέσα στήν βίδα.

Καλορίζικα καί καλοδούλευτα όλα όλων συνάδελφοι.
Κώστα "σειρά" κρέμασε μιά χάνδρα θαλασσιά καλού-κακού :flipout:

Μιχάλη καί Σωτήρη εγώ από τά Μilwaukee impact bits έχω αντίθετη άποψη από τό θέμα τζόγου μέσα στήν βίδα,σέ δοκιμή είδα ότι τά Wiha καί Makita impact bits έχουν πιό ακριβές κράτημα χωρίς κανένα τζόγο μέσα στήν βίδα.

Εγώ δοκίμασα με κάτι βίδες fisco που είχα πρόχειρες στο πάγκο δεν παρατήρησα κάποιο τζόγο , τι να πω δεν ξέρω....βέβαια μπορώ να συγκρίνω μόνο με προϊόντα από το λιντλ

ωραίος Μιχάλη !
και εγώ την ίδια ακριβώς εντύπωση έχω με το δικό μου σετ, πολύ ποιοτικό και πλήρες και ο μαγνήτης μια χαρά.
την ίδια δυσκολία έχει και μένα στο βάλε βγάλε...αλλά καλύτερα λίγο σφικτό παρά να τα ψάχνουμε τριγύρω... αν και νομίζω ότι σε λίγο καιρό αυτά που χρησιμοποιούνται συχνά θα βγαίνουν ευκολότερα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

η δικιά μου παραλαβή
001.jpg

δεν πρόλαβα να κατεβάσω το πλαστικό κουτί στην αποθήκη και χώθηκε η γάτα μέσα να εξερευνήσει....
002.jpg

το κουτί είναι τεράστιο, κάθε πράγμα έχει την θέση του, κάτω κάτω η μεταλλική επιφάνεια, πάνω από αυτή το μηχάνημα, μπροστά από αυτό η πλαστική βάση για να στέκεται ανάποδα, αλλού οι 2 σφιγκτήρες, αλλού οι 2 μεγάλες βίδες που βιδώνουν το μηχάνημα στην βάση στο μπροστινό του χερούλι, αλλού τα 3 manual (1 για την μεταλλική επιφάνεια, 1 για το μηχάνημα και 1 για την βάση ανάποδης τοποθέτησης), αλλού ο αντάπτορας για την σκούπα.
003.jpg

εδώ τοποθετημένο ανάποδα
004.jpg

πανεύκολη, άνετη και σίγουρη ευθυγράμμιση της ταινίας, μηδενική μετατόπιση εκεί που την βάζεις εκεί μένει ότι και να κάνεις.
005.jpg

το κυκλωνικό δουλεύει αρκετά καλά, χωρίς να έχω ανάλογη εμπειρία μου άφησε την εντύπωση ότι τραβάει πολύ καλά
006.jpg

μπροστινή ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής
007.jpg

βίδα ρύθμισης του ύψους της μεταλλικής επιφάνειας σε σχέση με το γυαλόχαρτο
008.jpg

είμαι ικανοποιημένος με την αγορά και για τα λεφτά της είναι πολύ καλό εργαλείο.

Και τι άλλο???????

Σωτήρη καταλαβαίνω,αλλά σέ σύγκριση πού έχω κάνει μέ Wiha Maxxtor και Makita gold,η milwaukee impact duty έρχεται τρίτη στόν τζόγο μέσα στήν βίδα.

bits10.jpg