Ευχαριστώ Κώστα καί Στέλιο
Στέλιο (μήν γελάσεις μέ τήν ερώτηση) επειδή είμαι άσχετος,μπορείς να μού εξηγήσεις τόν λόγο πού δέν πρέπει να χρησιμοποιηθή τό κολονάτο ώς φρέζα ?
Αυτό το έχω κάνει εγώ με το parkside και ένα φρεζοτρύπανο του κόλου και άνοιξα μόρσα σε ξύλο...έχωσα το φρεζοτρύπανο μέσα στο ξύλο και κουνούσα το ξύλο μέχρι να ανοίξει το μορσο.Οταν λεει φρεζα δεν εννοει απλα να βαλεις κοπτικο φρεζας αλλα να το χρησιμοποιησεις σαν φρεζα που σημαινει να μετακινεις το κομματι την ωρα που το κοπτικο γυριζει. Δηλαδη να μην ασκεις δυναμεις καθετα στον αξονα του δραπανου ακομα και αν βαλεις κοπτικο φρεζας που μπορει να κοβει και με το πλαινο του.
1)τα κολονάτα δεν είναι σχεδιασμένα να δεχονται πλάγιες δυνάμεις στον άξονα με αποτέλεσμα να αποκτούν τζόγους
2) το τσοκ δεν ειναι σχεδιασμενο να πιάνει φρέζες και μπορεί να λύσει και το φρεζακι να πεταχτεί..
3)αν εννοεις το MF 70 ειναι φρεζακι και οχι κολονάτο
Εννοω το proxxon bench drill TBH, το κολωνατο δραπανο της προξον μαζι με την βαση ακριβειας.
Δεν μιλαμε για φρεζακια ρουτερ εδω, μιλαμε για φρεζακια σχεδιασμενα για τις λιγες στροφες του κολωνατου. Δες το λινκ που ανεβασα της wolfcraft.
Η βασικη χρηση του κολωνατου ειναι για καθετες τρυπες σε ξυλο και σε μεταλλο δεν διαφωνει κανεις.
Μπορεις ομως να χρησιμοποιησεις τα διαφορα εξαρτηματα του εμποριου για κολωνατο -με την δεουσα προσοχη και λογικη- που διαφοροποιουνται απο την βασικη του χρηση.
Χθεσινή παραλαβή από Αμαζόν της ομαδικης με τους σφικτηρες της Paulimot.
Μπράβο στο Αμαζόν με τις ταχυτατες παραδόσεις του!!!!
![]()
Εκ πρώτης όψης είναι εξαιρετικά στιβαροι και ποιοτικοι με μια μπίλια στο πίσω μέρος ώστε να μαγκωνει στην σωστή θέση το μπράτσο!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.