Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλορίζικη καί καλοδούλευτη
Ολες οι λάμες κατάλληλες είναι γιά τήν σέγα σου,αρκεί εσύ τί θελεις νά κόψεις fast cut - clean cut - extra clean cut στά τού ξύλου κ.τ.λ ,η στό τί μέταλο θέλεις να κόψεις ,διαλέγεις.

ευχαριστω πολυ
εκει εχω μπερδευτει λιγο αλλες αναγραφουν speed for wood αλλες clean wood κτλ κτλ οπως τα ανεφερες

π.χ
για mdf , ή κοντρα πλακε θαλασσης 2cm ,τι να επιλεξω?

ή εχω κατι σανιδες οικοδομης ελατης σκανδιναβιας, πολυ σκληρο υλικο και 2,5 cm παχος εκει τι μπορω να επιλεξω?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

ευχαριστω πολυ
εκει εχω μπερδευτει λιγο αλλες αναγραφουν speed for wood αλλες clean wood κτλ κτλ οπως τα ανεφερες

π.χ
για mdf , ή κοντρα πλακε θαλασσης 2cm ,τι να επιλεξω?

ή εχω κατι σανιδες οικοδομης ελατης σκανδιναβιας, πολυ σκληρο υλικο και 2,5 cm παχος εκει τι μπορω να επιλεξω?

Mήν μπερδεύεσαι απλά νά ξέρεις τό extra clean cut κόβει αρκετά καθαρά αλλά πάει αργά,στόν αντίποδα τό basic cut κόβει όχι καθαρά αλλά κόβει πολύ γρήγορα ,όπως αυτή η λάμα πού έχει από τό εργοστάσιο μέσα κόβει όχι καθαρά,αλλά πολύ γρήγορα.

Θα επιλέξεις αυτό πού θέλεις γιά τό mdf και τό κ/π θαλάσσης,βάση τίς προδιαγραφές πού θα διαβάσεις στήν κάθε λάμα,νά θυμάσαι ότι θέλεις νά κάνεις καθαρή κοπή η γρήγορη κοπή ?

Γιά σκληρό ξύλο και πολύ καθαρή κοπή είναι η παρακάτω

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6633

Μιά λάμα πού χρησιμοποιώ γιά καθαρές κοπές είναι η παρακάτω

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=9819

Καλορίζικη και καλές κοπές Τάσο

Το ίδιο λαμάκι που σου προτείνει ο Δημήτρης το χρησιμοποιώ κι εγώ, κόβει όντως καθαρά χωρίς σκλήθρες κ.λ.π.

Μετά από πολύ καιρό, αποφάσισα να πάρω κ γω ένα δωράκι στον εαυτό μου.
Παραγγελία από το http://www.powertoolworld.co.uk, άψογη εξυπηρέτηση σε όλα.
Οι τιμές απλά χώμα, ελπίζω να φύγει γρήγορα ο καύσωνας να τα δοκιμάσω.

Μια πρώτη παρατήρηση: Τα dewalt είναι made in Czech Republic, η σέγα το 2017 και το δισκοπρίονο το 2016.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μετά από πολύ καιρό, αποφάσισα να πάρω κ γω ένα δωράκι στον εαυτό μου.
Παραγγελία από το http://www.powertoolworld.co.uk, άψογη εξυπηρέτηση σε όλα.
Οι τιμές απλά χώμα, ελπίζω να φύγει γρήγορα ο καύσωνας να τα δοκιμάσω.
´

Καλημέρα Δημήτρη. Καταρχήν καλοδούλευτα!

Πόσο πήγαν τα μεταφορικά;

Καλημέρα και σε σένα και σ ευχαριστώ.
Τα μεταφορικά βγήκαν 90 (πάρα πολλά, το ξέρω) αλλά ήταν τόσο καλές οι τιμές στα εργαλεία (όσο έκανε το ένα Dewalt εδώ, έκαναν τα 2).
Βρήκα σάιτ με φθηνότερα μεταφορικά, αλλά έβγαιναν πιο ακριβά τα εργαλεία ή δεν είχαν και τα 2.

Καλημέρα και σε σένα και σ ευχαριστώ.
Τα μεταφορικά βγήκαν 90 (πάρα πολλά, το ξέρω) αλλά ήταν τόσο καλές οι τιμές στα εργαλεία (όσο έκανε το ένα Dewalt εδώ, έκαναν τα 2).
Βρήκα σάιτ με φθηνότερα μεταφορικά, αλλά έβγαιναν πιο ακριβά τα εργαλεία ή δεν είχαν και τα 2.

Καλορίζικα Δημήτρη.

Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις μία υπηρεσία όπως το parcel2go.com ή το teahousetransport.com και θα πλήρωνες γύρω στο 30-40άρι και για τα 2.

Καλορίζικα και καλοδούλευτα τα εργαλεία σε όλους..
Παρέλαβα και εγώ από LABO ΕΠΕ σήμερα κάποια πράγματα.....

1.jpg

Η Gedore είναι η μόνη από της 3 μεγάλες Γερμανικές εταιρίες (οι άλλες 2 είναι η Stahlwille και η Hazet που παραγγέλνουν από Ασία) που φτιάχνει μόνη της γερμανοπολύγωνα στη γερμανία…

6.jpg4.jpg5.jpg3.jpg

2.jpg2.1.jpg

Αυτό είναι το ποιο ακριβό και εντυπωσιακό κομμάτι από αυτά που έχω παραλάβει έχει λιανική τιμή 820 Ευρώ + φπα…….
Για να τελειώσει ο εργαλειοφορέας μένουν ακόμα 2 σέτ κατσαβίδια και κάτι εξολκείς.....

7.jpg8.jpg

Καλορίζικα και καλοδούλευτα τα εργαλεία σε όλους..
Παρέλαβα και εγώ από LABO ΕΠΕ σήμερα κάποια πράγματα.....

View attachment 142359

Η Gedore είναι η μόνη από της 3 μεγάλες Γερμανικές εταιρίες (οι άλλες 2 είναι η Stahlwille και η Hazet που παραγγέλνουν από Ασία) που φτιάχνει μόνη της γερμανοπολύγωνα στη γερμανία…

View attachment 142363View attachment 142361View attachment 142362View attachment 142360

View attachment 142365View attachment 142364

Αυτό είναι το ποιο ακριβό και εντυπωσιακό κομμάτι από αυτά που έχω παραλάβει έχει λιανική τιμή 820 Ευρώ + φπα…….
Για να τελειώσει ο εργαλειοφορέας μένουν ακόμα 2 σέτ κατσαβίδια και κάτι εξολκείς.....

View attachment 142366View attachment 142367
Ζηλευτά και αθραυστα! Μιας Κ αναφέρεις πληροφορίες για την εταιρία -την οποία θεωρώ Κ από τις καλύτερες ευρωπαϊκές και σίγουρα την καλύτερη στη Γερμανία- πήρε το όνομά της απο τα αδέλφια Dowidat. Ίδρυσαν στο Remscheid (RE από το gedo-re). Εκεί είναι και η έδρα, με τους μισούς εργαζόμενους, ενώ έχει εργοστάσια σε πολλά μέρη του κόσμου. Δεν ξέρω γιατί αλλά τα υδραυλικά εργαλεία όπως καούρες Κ τανάλιες, παλιά είχαν τη φίρμα ως dowidat και πότε ονομάστηκε gedore.

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ για της πληροφορίες toasted.
Θα ήθελα να κάνω μια διόρθωση:
Εκεί που γράφω ότι «Η Gedore είναι η μόνη από της 3 μεγάλες Γερμανικές εταιρίες (οι άλλες 2 είναι η Stahlwille και η Hazet που παραγγέλνουν από Ασία) που φτιάχνει μόνη της γερμανοπολύγωνα στη Γερμανία»
Εννοώ γερμανοπολύγωνα καστάνιας.......

Πιο πολυ θυμιζουν χειρουργικα εργαλεια παρα μαστορικα. Τι φινιρισμα και ποιοτητα ατσαλιου!!
Καλοδουλευτα!!

πόσες φορές είπα οτι δεν πρέπει να μπαίνω σε αυτό το topics :) αλλά δεν βαζω μυαλό

για πες πόσο πήγε το μαλλί ?

Ζηλευτά και αθραυστα! Μιας Κ αναφέρεις πληροφορίες για την εταιρία -την οποία θεωρώ Κ από τις καλύτερες ευρωπαϊκές και σίγουρα την καλύτερη στη Γερμανία- πήρε το όνομά της απο τα αδέλφια Dowidat. Ίδρυσαν στο Remscheid (RE από το gedo-re). Εκεί είναι και η έδρα, με τους μισούς εργαζόμενους, ενώ έχει εργοστάσια σε πολλά μέρη του κόσμου. Δεν ξέρω γιατί αλλά τα υδραυλικά εργαλεία όπως καούρες Κ τανάλιες, παλιά είχαν τη φίρμα ως dowidat και πότε ονομάστηκε gedore.

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για την ακρίβεια η dowidat ηταν άλλη εταιρεία ενός απο των αδελφών και είχε για εμένα αξεπέραστη ποιότητα,οι τσιμπίδες τις μέχρι και σήμερα θεωρούνται από τις καλύτερες και ας έχουν σταματήσει να παράγονται χρόνια.
Νομίζω εξαγοράστηκε εξολοκλήρου από την bacho αλλά δεν είμαι σίγουρος. Σίγουρα αγόρασε η bacho τους κωδικούς από τις τσιμπίδες, αλλά λένε ότι δεν έχουν καμία σχέση ποιοτικά παρόλο που έχουν τον ίδιο σχεδιασμό.
Αν θυμάμαι καλά τα αδέρφια dowidat ήταν 3.
Υγ:η dowidat έβγαζε γενικά εργαλεία, όχι μόνο υδραυλικών