Tι παραλάβαμε σήμερα..

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοδούλευτη Γιάννη
Από δύναμη πώς τήν είδες έλατο,οξιά στά 20 mm τά κόβει άνετα η ζορίζεται σε κλειστές στροφές ?
Νομίζω ότι μπορείς να βάλεις καί λάμες μέ pin τής Proxxon αλλά περίμενε νά σου απαντήσουν στά σίγουρα άλλοι συνάδελφοι,τί νά τής κάνεις τίς ακέφαλες,νά βιδώνεις ξεβιδώνεις βίδες,μπελάς είναι,εκτός άν κάνεις τόσο μικροκατασκευές καί απαιτούν μικρές κλειστές κοπές,η επόμενη επιτραπέζια σέγα πού θά πάρω θά είναι μέ pin λάμες,τίς ακέφαλες δέν τίς μπορώ καθόλου να χασομεράω 10 λεπτά νά αλλάξω λάμα.
οι επαγγελματικές παίρνουν μονο ακέφαλες γιατι περνάνε μεσα απο μικρες τρύπες για περίτεχνα σχέδια και αλλάζονται μεσα σε δευτερόλεπτα . Ουτε βίδες και κατσαβίδια . Αλλα ποιος ερασιτέχνης θα δώσει 600 + για σεγα;

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

οι επαγγελματικές παίρνουν μονο ακέφαλες γιατι περνάνε μεσα απο μικρες τρύπες για περίτεχνα σχέδια και αλλάζονται μεσα σε δευτερόλεπτα . Ουτε βίδες και κατσαβίδια . Αλλα ποιος ερασιτέχνης θα δώσει 600 + για σεγα;

+1 Δημήτρη έτσι ακριβώς,πολύ μπελάς τό κατσαβίδι ξέσφιγμα-σφίξιμο καί ξανά ρεγουλάρισμα-τέντωμα στίς ακέφαλες λάμες τών ερασιτεχνικών εργαλείων,προσωπικά μού είναι αποτρεπτικό νά κάνω έτσι εσωτερικές κοπές,καλύτερα μέ τίς λάμες pin,καί άς ανοίγουμε λιγο μεγαλύτερη τρύπα μέ τό δράπανο νά περάσει απο μέσα η λάμα,βέβαια σε πολύ στενά σχέδια είναι μονόδρομος οι ακέφαλες καί χαράς τό κουράγιο τών συναδέλφων πού τό κάνουν,προσωπικά δέν έχω τά κουράγια καί τήν υπομονή να φτιάξω κάτι καί νά σφίγγω-ξεσφίγγω-τεντώνω ακέφαλες λάμες,γιά νά κάνω εσωτερικές κοπές.

Λάμες πάρε proxxon έχουν διαφορά.

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

+1 Δημήτρη έτσι ακριβώς,πολύ μπελάς τό κατσαβίδι ξέσφιγμα-σφίξιμο καί ξανά ρεγουλάρισμα-τέντωμα στίς ακέφαλες λάμες τών ερασιτεχνικών εργαλείων,προσωπικά μού είναι αποτρεπτικό νά κάνω έτσι εσωτερικές κοπές,καλύτερα μέ τίς λάμες pin,καί άς ανοίγουμε λιγο μεγαλύτερη τρύπα μέ τό δράπανο νά περάσει απο μέσα η λάμα,βέβαια σε πολύ στενά σχέδια είναι μονόδρομος οι ακέφαλες καί χαράς τό κουράγιο τών συναδέλφων πού τό κάνουν,προσωπικά δέν έχω τά κουράγια καί τήν υπομονή να φτιάξω κάτι καί νά σφίγγω-ξεσφίγγω-τεντώνω ακέφαλες λάμες,γιά νά κάνω εσωτερικές κοπές.
Δες την αγαπημένη μου σεγα. Πλέον τις βγάζει και η axminster με το δικό της logo. Κοιτα πόση ωρα κανει να βάλει την ακέφαλη λάμα. Δυο χειροβιδες κατω πανω και ενας μοχλός που ρυθμίζει την τάση στην λεπίδα . Με 800 στην πόρτα σου...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αυτά είναι εργαλεία Δημήτρη,αλλά πολλά τά χρήματα.
Βλέπω καί μιά άλλη ακριβή επιτραπέζια σέγα τήν Ηegner,παρατηρώ ότι έχει ένα "γαιδούρι" μοτέρ καί λέω θά είναι καμμιά 200 αριά watt σάν τίς Proxxon DSH,αλλά μέ έκπληξη βλέπω ότι είναι μόλις 100 watt,αλλά σκέφτομαι τί ροπή θά έχει αυτό τό μοτέρ.

https://www.youtube.com/watch?v=zpF8NZZCalQ

Λάμες πάρε proxxon έχουν διαφορά.

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρηγγειλα απο amazon.co.uk. τις OLSON. Σετ 18 κομματιων με 10TPI, 15TPI και 18TPI απο 6 τεμαχια το καθε ειδος.
συνολο με μεταφορικα 16 ευρω. Κατω απο 1 ευρω δηλαδη σε συγκριση με τις κινεζικες μαλλον boston που ειχαν 1.5 το τεμαχιο.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αυτά είναι εργαλεία Δημήτρη,αλλά πολλά τά χρήματα.
Βλέπω καί μιά άλλη ακριβή επιτραπέζια σέγα τήν Ηegner,παρατηρώ ότι έχει ένα "γαιδούρι" μοτέρ καί λέω θά είναι καμμιά 200 αριά watt σάν τίς Proxxon DSH,αλλά μέ έκπληξη βλέπω ότι είναι μόλις 100 watt,αλλά σκέφτομαι τί ροπή θά έχει αυτό τό μοτέρ.

https://www.youtube.com/watch?v=zpF8NZZCalQ
οι Hegner ειναι οι καλύτερες ευρωπαϊκές . Made in Germany . Εχουν χαζό σύστημα α κεφαλών , οπως όλες οι ευρωπαϊκές , που θέλει μεχρι και κλειδί για να σφίξει . Η μεγάλη hegner που ειναι ρυθμιζόμενη στις στροφες κόβει μεχρι και 5cm μαόνι και κερασια με την κατάλληλη λεπίδα και ταχύτητα . Υπάρχουν video . Αθόρυβη παντως. Δεν εχω ακούσει πιο αθόρυβη σεγα .

Κύριοι σας πληροφορώ ότι 5cm Μαόνι κόβει και η "φτωχή" einhell και μάλιστα με ακέφαλες λάμες (πατέντα).

Ρε παιδιά για πείτε ποιο μοντέλο της einhell έχετε; Αυτό http://www.e-shop.gr/epitrapezia-il...nhell-tc-ss-405e-120watt-4309040-p-TLS.050902 ;
Από ποιότητα κατασκευής τι λέει; Κόβει ευθεία; Έχει κραδασμούς; Ήμουνα στο τσακ να την πάρω αλλά κανά δυο κριτικές που είδα στο skroutz με αποθάρρυναν. Μέχρι και λάμες ακέφαλες με πατέντα είχα παραγγείλει από το aliexpress https://www.aliexpress.com/item/130...aw-Blade-Cutting-Wood-12-pcs/32641000229.html .
Τι να κάνω, να προχωρήσω;

Ρε παιδιά για πείτε ποιο μοντέλο της einhell έχετε; Αυτό http://www.e-shop.gr/epitrapezia-il...nhell-tc-ss-405e-120watt-4309040-p-TLS.050902 ;
Από ποιότητα κατασκευής τι λέει; Κόβει ευθεία; Έχει κραδασμούς; Ήμουνα στο τσακ να την πάρω αλλά κανά δυο κριτικές που είδα στο skroutz με αποθάρρυναν. Μέχρι και λάμες ακέφαλες με πατέντα είχα παραγγείλει από το aliexpress https://www.aliexpress.com/item/130...aw-Blade-Cutting-Wood-12-pcs/32641000229.html .
Τι να κάνω, να προχωρήσω;
Εγώ που δουλεύω χοντρά πάχη στα ξύλα σίγουρα την προτιμώ από την μικρή proxxon.

Η einhell λογικα κοβει μεγαλυτερο παχος ξυλου λογω μεγαλυτερης ισχυος.
H μικρη proxxon ειναι μια εξαιρετικη σεγα μοντελισμου, αλλο ομως 85w αλλο 120w, η διαφορα ειναι μεγαλη.

Νομιζω οτι η einhell ειναι καλη επιλογη, οι κραδασμοι που λενε καποιοι ειναι πιθανοτερο να οφειλονται στην λαθος ρυθμιση της λαμας η ακομα και στην μη στερεωση της σεγας στον παγκο.

Παντως αν θελεις μια πιο στιβαρη σεγα μπορεις να δεις την boston.
Την εχω και ειμαι πολυ ικανοποιημενος. Πιο βαρια απο τις υπολοιπες της κατηγοριας και με ελαχιστο θορυβο.

Με βλέπω για την einhell μιας και στοιχίζει ένα 50αρικο λιγότερο σε σχέση με την boston και επιπλέον είναι ένα εργαλείο που δε θα χρησιμοποιώ και πολύ συχνά (έτσι νομίζω τουλάχιστον).
Στο επόμενο πρότζεκτ που θα την χρειαστώ θα την παραγγείλω και ο θεός βοηθός.
Ευχαριστώ παιδιά.

Με βλέπω για την einhell μιας και στοιχίζει ένα 50αρικο λιγότερο σε σχέση με την boston και επιπλέον είναι ένα εργαλείο που δε θα χρησιμοποιώ και πολύ συχνά (έτσι νομίζω τουλάχιστον).
Στο επόμενο πρότζεκτ που θα την χρειαστώ θα την παραγγείλω και ο θεός βοηθός.
Ευχαριστώ παιδιά.

Kαλοριζικη να ειναι, μια χαρα δουλεια θα κανεις, ειμαι σιγουρος.

++++++

Παραλαβη απο amazon Αγγλιας.
Ενα 18βολτο φαναρακι απο την Ryobi. 330 λουμενς η μεγαλη σκαλα και 80 η μικρη.
~20 ωρες διαρκεια με την μικρη μπαταρια 1.5Ah και 70 ωρες με των 5Αh.
Εχει εξοδο USB για φορτιση κινητων κλπ. και περιστρεφομενο γαντζακι για κρεμασμα.

37868564106_b2c4202a22_z.jpg

Last edited:
Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μεγειά Μιχάλη, καλοφώτιστο εύχομαι ! How much ?

Ευχαριστω!! Tι εγινε βρε Γιωργο, που χαθηκες εσυ?
Δεν βαζω τιμες για τα Ryobi αφου η σειρα ειναι σχεδον αγνωστη στην Ελλαδα, δεν υπαρχει ενδιαφερον προφανως και ελαχιστοι εχουν αυτα τα εργαλεια.

Οι τιμες παιζουν αρκετα, εγω το πηρα ~30 λιρες
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B0748K4KBK/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

Έχεις δίκιο, άγνωστα στο ευρύ κοινό εκτός από τα μέλη του AV CLUB χα χα χα χα

Όσο για μένα, αυτές τις μέρες ήρθα απ το χωριό, πολύ αγροτική εργασία, έλλειψη internet, αλλά και εδώ με περίμεναν πολλές εκκρεμότητες. λίγος χρόνος μου μένει, έχω χάσει επεισόδια αλλά όποτε μπορώ και μου μένει χρόνος σας παρακολουθώ. see you..