Tι παραλάβαμε σήμερα..

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

τώρα , επειδή δεν έχω καταλάβει , η μικρή proxxon που χρειάζεται και η μεγάλη που ? Η μεγάλη δεν σε καλύπτει για μικρότερες κοπές ? Γιατί λέει ο Δημήτρης ότι είναι κουραστική . Γράψτε και δυο κουβέντες παραπάνω , να μαθαίνουμε και όσοι δεν ασχολούμαστε με σέγες πάγκου.

Αυτές είναι αγορές, όχι αστεία.. Καλοδούλευτο Δημήτρη.
Οι δημιουργίες σου φαντάζομαι θα εισέλθουν σε άλλη διάσταση τώρα !!

Ευχαριστώ Γιώργο

Καλοδούλευτη Δημήτρη. Καλές κατασκευές.

Ευχαριστώ Κώστα

Αυτά είναι.
Χαίρομαι που ήμουν σε κάποιον η "καλή" επιρροή

:a0210:

:flipout:

Καλοριζικη η σεγα Δημητρη! Θα αναστεναξουν τα ξυλα τωρα!
Ποσα μετραμε σπροχον τωρα?

Ευχαριστώ Νεκτάριε,άσε έχω χάσει τόν λογαριασμό,καί μετά μού κάνεις "παρατηρήσεις ότι αγοράζω συνέχεια πολύμπριζα :flipout:-bye-

Καλοδούλευτη Δημήτρη με υγεία. Τελικά η Proxxonίτιδα είναι βαριάς μορφής, Να το κοιτάξεις. :flipout:

Ευχαριστώ Παναγιώτη,έχεις δίκιο,άλλα γλυκά τά άτιμα πού λέει καί ο αρχηγός Μιχάλης.

Βρε proxxon center έγινε το εργαστήριο λέμε!!!!!!
Καλορίζικο!

Ευχαριστώ Κυριάκο,άντε καί στά δικά σου σύντομα νά έχεις τόν αγαπημένο σου ξυλότορνο:a0210:

Καλορίζικο Δημήτρη.
Εργαλειαρα!

Ευχαριστώ Παναγιώτη.

τώρα , επειδή δεν έχω καταλάβει , η μικρή proxxon που χρειάζεται και η μεγάλη που ? Η μεγάλη δεν σε καλύπτει για μικρότερες κοπές ? Γιατί λέει ο Δημήτρης ότι είναι κουραστική . Γράψτε και δυο κουβέντες παραπάνω , να μαθαίνουμε και όσοι δεν ασχολούμαστε με σέγες πάγκου.

Bαγγέλη η μεγάλη Proxxon δέν έχει αυτό τό "παπουτσάκι" νά κρατάει κάτω τό ξύλο καί πρέπει να κρατάς κάτω τό ξύλο μέ τό χέρι,γιατί ανεβοκατεβαίνει μέ τήν παλινδρομική κίνηση τό ξύλο,η μικρή Proxxon τό έχει αυτό τό παπουτσάκι καί έτσι δέν πιέζεις τό ξύλο πρός τά κάτω,παρά κάνεις μόνο slalom (ζίγκ-ζάγκ),ενώ μέ τήν μεγάλη καί κάνεις slalom καί παράλληλα πιεζεις τό ξύλο πρός τά κάτω.
Επειδή τίς δούλεψα καί τίς δύο,άν έχεις ευκαίρια χρημάτων χρειάζονται καί οι δύο η μικρή γιά ξύλα μέχρι 6-8 mm καί η μεγάλη από 10 mm καί επάνω πού η μικρή δέν έχει δύναμη νά ανταπεξέλθει σωστά καί κουράζει στίς μεγάλες διατομές γιατί πάει σάν χελώνα,καί σπάει καί τίς λάμες λόγο πού τρώει ζόρι,ξέρεις τώρα δέν πάει καί νά δώστου σπρώξιμο καί έτσι ζορίζονται καί σπάνε και οι λάμες,η μεγάλη κόβει 18 mm έλατο σάν βούτυρο πανεύκολα καί έτσι δέν ζορίζονται καί οι λάμες,αυτό κατάλαβα έν ολίγης εγώ από τίς δοκιμές καί στίς δύο.

Να'τα τα εργαλεία τα ροπάτα... Με γειές Δημήτρη, είναι από τα εργαλεία που έχω τις καλύτερες συστάσεις από δάφορους ανθρώπους που ασχολούνται με το άθλημα ακόμα και επαγγελματικά. Ξέρω μια κοπέλα που κόβει δρύινες τάβλες με το συγκεκριμένο θηριάκι. Δωσ'του ξύλο να φάει! :a0210:

Να'τα τα εργαλεία τα ροπάτα... Με γειές Δημήτρη, είναι από τα εργαλεία που έχω τις καλύτερες συστάσεις από δάφορους ανθρώπους που ασχολούνται με το άθλημα ακόμα και επαγγελματικά. Ξέρω μια κοπέλα που κόβει δρύινες τάβλες με το συγκεκριμένο θηριάκι. Δωσ'του ξύλο να φάει! :a0210:

Ευχαριστώ Κώστα,πολύ σωστά σού είπε η κοπέλα,όντως έχει μεγάλη δύναμη τό μηχάνημα,έκοψα δοκαράκι 3,5 cm X 2,5 cm καί πήγαινε αέρας η σέγα.
Καί μού αρέσει πού φοράει καί λάμες μέ pin πού μπαίνουν χωρίς βιδώματα μέ άλλεν,τσεκάρισα τί τρύπα διατομή τρυπανιού χρειάζεται να μπούν μέσα τά πινάκια καί στά 3,5 mm τρυπάνι μπαίνει λοξά τό ξύλο,στά δέ 4 mm τρυπάνι μπαίνει πολύ εύκολα,καί στά 4,5 mm αέρας κάθετα,όλα τά παραπάνω τά αναφέρω γιά τίς εσωτερικές κοπές.

Για τα μεγέθη και τις λεπτομέρειες που θέλω, τα 3.5mm είναι τεραστια, οπότε και σε αυτό το εργαλείο ακέφαλες λάμες θα έβαζα. Απ'όσο ξέρω υπάρχει η δυνατότητα στο βασικό πακέτο, δε χρειάζεται κάποιος εξτρά αντάπτορας, σωστά;

δηλαδή, αν κατάλαβα καλά , μη έχοντας το "παπουτσάκι" , ουσιαστικά την κατευθύνεις , εκ των πραγμάτων , με το ένα χέρι . Αν είναι έτσι , πόσο σταθερό ,εύκολο και καλό βγαίνει το κόψιμο , γιατί φαντάζομαι θέλει σταθερό χέρι για να μην σου φεύγει . Δεν ξέρω , αλλά δεν μου πολυαρέσει , χωρίς "παπουτσάκι¨. Τι θα προσέχεις , να μην αναπηδήσει το Ξύλο , να μην φύγει ή να μην στραβοκόψεις?

Με τα δύο χέρια δουλεύεις και εδώ, μόνο που χρειάζεται να κατευθύνεις και να πιέζεις το δοκίμιο πάνω στην επιφάνεια της σέγας ταυτόχρονα. Είναι, θεωρώ, εργαλείο που απευθύνεται σε κάποιον σχετικά έμπειρο χρήστη, έναν αρχάριο θα τον ταλαιπωρήσει και ενδεχομένως να τον ξενερώσει στην αρχή, αν αυτός δεν μπορεί να διαχειριστεί την ροπή και τη λειτουργία γενικότερα του εργαλειου.

Με τα δύο χέρια δουλεύεις και εδώ, μόνο που χρειάζεται να κατευθύνεις και να πιέζεις το δοκίμιο πάνω στην επιφάνεια της σέγας ταυτόχρονα. Είναι, θεωρώ, εργαλείο που απευθύνεται σε κάποιον σχετικά έμπειρο χρήστη, έναν αρχάριο θα τον ταλαιπωρήσει και ενδεχομένως να τον ξενερώσει στην αρχή, αν αυτός δεν μπορεί να διαχειριστεί την ροπή και τη λειτουργία γενικότερα του εργαλειου.

+1 :a0210:

Για τα μεγέθη και τις λεπτομέρειες που θέλω, τα 3.5mm είναι τεραστια, οπότε και σε αυτό το εργαλείο ακέφαλες λάμες θα έβαζα. Απ'όσο ξέρω υπάρχει η δυνατότητα στο βασικό πακέτο, δε χρειάζεται κάποιος εξτρά αντάπτορας, σωστά;

Σωστά δέχεται καί ακέφαλες πού βιδώνεις μέ άλλεν σάν τήν μικρή DS230 πού έχουμε χωρίς έξτρα αντάπτορες,αλλά καί μέ πινάκια πού μπαίνουν πολύ γρήγορα μόνο μέ χαλάρωση τού μπράτσου καί μετά πάλι σφίξιμο.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σωστά δέχεται καί ακέφαλες πού βιδώνεις μέ άλλεν σάν τήν μικρή DS230 πού έχουμε χωρίς έξτρα αντάπτορες,αλλά καί μέ πινάκια πού μπαίνουν πολύ γρήγορα μόνο μέ χαλάρωση τού μπράτσου καί μετά πάλι σφίξιμο.

Δηλαδη πασπαρτου σεγα

Μπραβο!!!!
Κατι τετοιο σε μεγαλυτερο μεγεθος εχ στο μυαλο μου για ιδιοκατασκευη!

Υπάρχει στο YouTube ότι ζητήσεις.

Πολυ καλη και πολυ χρησιμη αγορα για τορνο, καλοριζικο Κωστα!

Σε ευχαριστώ.

Last edited by a moderator:
Πολύ ωραίο δείχνει Κώστα, για δοκίμασέ το και πές μας.
Στα γυαλοχαρτίσματα θα κάνει δουλειά, για το ξεχόνδρισμα λίγο χλωμό το κόβω. Αν κάνει δουλειά add to card με τη μία. :a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σημερινή αγορά επιτραπέζια σέγα Proxxon DSH ,καί ένα set extra λάμες.

- Πάει, το χάσαμε το κορμί πατριώτη... :bang:

Ρε μπαγάσα τι έγινε;
Πως "χτυπάς" έτσι σαν τον Λούκι-Λούκ, πιο γρήγορα κι απ´ τη σκιά σου;
Και με τον άλλον το μουλωχτό εκει πότε τα κανονίσατε και δέν πήρε κανένας χαμπάρι;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Το παπουτσάκι δεν ενοχλεί; Δεν περιορίζει την ορατότητα;

Δέν ενοχλεί θέμα συνήθειας είναι.

Καλοδούλευτη Δημήτρη!
Καλές κατασκευές!

Ευχαριστώ Νίκο

Καλορίζικο καί καλοδούλευτο Κώστα,απαραίτητο αξεσουάρ τόρνου.

- Πάει, το χάσαμε το κορμί πατριώτη... :bang:

Ρε μπαγάσα τι έγινε;
Πως "χτυπάς" έτσι σαν τον Λούκι-Λούκ, πιο γρήγορα κι απ´ τη σκιά σου;
Και με τον άλλον το μουλωχτό εκει πότε τα κανονίσατε και δέν πήρε κανένας χαμπάρι;

Ε τί νά κάνω Μπάμπη μου,νά βγάλω ντελάλι,ακούσατε-ακούσατε αύριο θά πάρω σέγα ?:flipout:
Γιά τόν Αντώνη λές ? χάχάχά,εσύ είχες θέμα μέ τό κινητό τού Κυριάκο νά κοιτάς φωτογραφίες.