Tι παραλάβαμε σήμερα..

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Kαλορίζικα καί καλοδούλευτα όλα συνάδελφοι

Καιρό το σκεφτόμουν και τελικά ήρθε η ώρα:

View attachment 147195

(Μιχάλης και Δημήτρης έχουν ήδη μπει σε ignore list για ευνόητους λόγους :flipout: )

Συνονόματε καλοδούλευτο,καλές δημιουργίες σού εύχομαι,άντε καλή αρχή στήν συλλογή σου.
Πολύ καλό εργαλείο γιά εμάς πού δέν έχουμε μεγάλους χώρους,το θέμα είναι ότι άν δέν έχεις πρέπει νά πάρεις μιά σκούπα,γιατί μαζεύει πολύ πριονίδι μέσα,αν καί η σκούπα δέν μπορεί λόγο μεγάλου όγκου τού κουτιού να τα ρουφάει όλα,καί θά πρέπει να ανοίγεις τό "καπό" καί μέ τήν σωλήνα νά τα ρουφάει,άν καί τό γράφει τό manual θά τό αναφέρω ότι δέν πρέπει να πάς νά τό καθαρίσεις μέ πεπιεσμένο αέρα λόγο ότι θά πάνε πριονίδια στό μοτέρ,μόνο σκούπα.

Σ´ευχαριστώ Μιχάλη.
Όντως είναι εξαιρετικό ξύλο με υπέροχη υφή. Εδώ το στυλό που έφτιαξα σήμερα αλλά δυστυχώς η συγκεκριμένη φωτογραφία το αδικεί.

Attachments

• 4.jpg
    4.jpg
    89.1 KB · Views: 147
Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σ´ευχαριστώ Μιχάλη.
Όντως είναι εξαιρετικό ξύλο με υπέροχη υφή. Εδώ το στυλό που έφτιαξα σήμερα αλλά δυστυχώς η συγκεκριμένη φωτογραφία το αδικεί.
Ωραίο το στυλό με το κόκκινο ξύλο. Έχεις γίνει κορυφή στο τορνιρισμα.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τα στυλό είναι παιχνιδάκι τώρα...
Πιο πολύ ζορίζομαι στο τρύπημα, για να μην πάει στραβά... :flipout:

Τα στυλό είναι παιχνιδάκι τώρα...
Πιο πολύ ζορίζομαι στο τρύπημα, για να μην πάει στραβά... :flipout:
Για Φινίρισμα τι βάζεις;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν έχω καταλήξει κάπου συγκεκριμένα.
Βάζω την κρέμα του Αννίκα, βάζω υγρή γομαλάκα αλλά βάζω και αυτό της Varnish.
Δεν έχουν σημαντική διαφορά, πάνω-κάτω τα ίδια είναι. Μόλις στεγνώσουν όμως λίγο τα τρίβω με το κολωνάτο κι ένα δίσκο με μαλλί κι αυτό τους δίνει έξτρα γυαλάδα.

Εχει παρει φωτια το θεμα προεορτια χριστουγεννων! Καλοριζικα και καλοδουλευτα τα εργαλεια σας κυριοι! Μακαρι να μπορουσαμε καθε βδομαδα να συμπληρωναμε με κατι νεο το εργαστηριο, μικρο ή μεγαλο.

Καλορίζικα και καλοδούλευτα σε όλους!

Μετά πέρασα και μια βόλτα από Ηπείρου, στο καινούριο μαγαζί που έχει ανοίξει, το Art time.
Συντηρητικά την έβγαλα, μόνο κάτι πινελάκια για βερνίκι πήρα κι ένα χάρτινο τροχό που σε βοηθάει στις μίξεις χρωμάτων.
Το καλό είναι οτι το μαγαζί είναι φοβερό. Το κακό είναι οτι είναι σχεδόν δίπλα μου. :bigcry:

Το art-time (το κεντρικό είναι στη Θεσσαλονίκη) το έχει κολλητός. Αν χρειαστείτε κάτι, pm!

όμορφες και εντυπωσιακές παραλαβές, να τα χαρείτε Κύριοι.

με τον καλύτερο δυνατό απολογισμό εργαλείων και παραλαβών θα φύγει το 2017, ελπίζω το 2018 να μπει με τους καλύτερους οιωνούς.

Μπάμπη ο στυλός σου δικαιούται να έχει θέση σε βιτρίνα κοσμηματοπωλείου ! :ernaehrung004:

Σημερινή αγορά ξυλεία κ/π,σημαδευτήρι ξύλου ειδικά γιά μόρσα καί όχι μόνο είναι ένα καί ένα (πήρα τό μικρό γιά δοκιμή μήν καί είναι μούφα δηλαδή μαρκάρει αλλού για αλλού,φύγει η βελόνα από τό ξύλο κ.τ.λ,έχει μιά μικρή ταλάντωση στό σφίξιμο τής βίδας αλλά δέν επιρρεάζει τό μαρκάρισμα),μικρές πριονολάμες Bahco,διαμαντοφρεζάκια pg,φρεζάκια dremel,τσοχάκια,ακρυλικό στόκο,καί διάτρητη ηλεκτρονική πλακέτα πού κόπηκε σέ λουρίδες γιά acrylic led.

di111.jpg

di210.jpg

d311.jpg

Καλορίζικα Δημήτρη.

Eυχαριστώ Κώστα
Δοκίμασα τό διαμαντοφρεζάκι pg καί σκίζει πού λέμε,ευθεία καί ωραία,παιδεύτηκα ελαφρός καί καλό αποτέλεσμα δέν είχα μέ τό άλλο.
Τό dremel 105 έχει 0,8 mm ψιλή μύτη στρογγυλή δέν κάνει τόσο γιά λεπτομερή χάραξη έχει τήν τάση νά φεύγει,είναι καλό γιά ποιό χοντροχαράξεις θά τό χρησιμοποιώ γιά τά γεμίσματα πού γεμίζει πιό γρήγορα από τό διαμαντοφρεζάκι,τελικά γιά χάραξη σέ γυαλί - πλέξυ γκλάς είναι σουβλί διμαντοφρεζάκι,τό μάθαμε καί τό εμπεδώσαμε καί αυτό καί μοιράσαμε τήν γνώση.
Νά σαι καλά νά ανακαλύπτεις ωραία πράγματα καί νά μάς τά μεταδίδεις,πάμε γιά άλλα τώρα. -bye-

Μου αρεσουν αυτες οι παραλαβες με πολλα και μικρα πραματακια :)) Kαλοριζικα Δημητρη!!
Το σημαδευτηρι αυτο το εχω και γω αλλα ποτε δεν με βολεψε στο μαρκαρισμα. Δεν αφηνει ευκολα ευδιακριτο ιχνος στο ξυλο.

Κατεληξα σε ενα αλλο απλο σημαδευτηρι το οποιο ειναι κατα τη γνωμη μου αριστο και το χρησιμοποιεις σε ολα τα σημαδεματα.

39055069412_aa9cf38cc5_z.jpg

https://www.amazon.it/Faithfull-Col...&qid=1513418222&sr=8-1&keywords=marking+knife

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σημερινή αγορά ξυλεία κ/π,σημαδευτήρι ξύλου ειδικά γιά μόρσα καί όχι μόνο είναι ένα καί ένα...

Εσύ γύρναγες δεξιά κι αριστερά κι εγώ με το Παναγιώτη σε περιμέναμε... -bye-
Είχα πάει κι εγώ μια βόλτα για ένα αλουμίνιο του πάγκου Wolfcraft που ήθελα για να μην βάζω-βγάζω συνεχώς το δισκοπρίονο. Πιο πολύ βαριέμαι τη ρύθμιση μετά, ενώ τώρα στο ένα θα έχω μόνιμα το δισκοπρίονο και στο άλλο το router και απλά θα κουμπώνω-ξεκουμπώνω αυτό που θέλω.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    204.7 KB · Views: 212