Tι παραλάβαμε σήμερα..

Kαλοριζικο Νικο, πανχρησιμος συνδυασμος τριβειων.
Πρεπει οπωσδηποτε να παρεις αυτο το λαστιχο για καθαρισμο του γυαλοχαρτου. Του δινει τουλαχιστον 5πλασια ζωη παραπανω.
Ιδιως για το πευκο/ελατο που στομωνει ταχιστα καθε γυαλοχαρτο.

Ευχαριστώ Μιχάλη!Νομίζω πως το συγκεκριμμένο γυαλόχαρτο είναι τόσο κακής ποιότητας που δεν έχει σωτηρία,έγινε κυριολεκτικά λείο.Αύριο θα πάω να πάρω γυαλόχατρα της προκοπής.Με σπρέι βενζινόκολας δεν τα κολλάμε αυτά παιδιά;

Παιδιά καλορίζικα σε όλους!Εγώ παρέλαβα τον λειαντήρα.Είναι πολύ δυνατό μηχάνημα,στιβαρό και σοβαρό.Το θέμα είναι πως δεν είχα πάρει πρέφα πως το γυαλόχαρτο στον δίσκο είναι αυτοκόλλητο,και έμεινα.Αυτό που είχε πάνω είναι γτπκ,το λείανα σε λιγότερο απο 15' αφού μορφοποίησα 5 κομμάτια πεύκου 5cm ύψος..

Καλορίζικο καί καλοδούλευτο φίλε Νίκο.

Σέ αυτά τά μηχανήματα η αυτοκόλλητα είναι,η μέ Velcro τά γυαλόχαρτα στόν δίσκο

Πάντος όταν καί όποτε έχεις χρόνο αξίζει ένα review αυτό τό μηχάνημα,γιατί δέν τό γνωρίζουμε,και πάλι καλά τριψίματα.

Καλοδούλευτο Νίκο.
Θα πρέπει να προμηθευτείς κ στρογγυλά γυαλοχαρτα αλλά κ ταινίες διαφόρων grids. Το λάστιχο καθαρισμού θα σε βοηθήσει.

Καλοδούλευτο Νικόλα, με πολλές και όμορφες κατασκευές. :ernaehrung004:
Το τελευταίο διάστημα παίζεις φουλ επίθεση στις παραλαβές...

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Να είσαι καλά Μπάμπη!Αυτό ήταν,δεν έχει άλλα!Εξ'άλλου το τριβείο είναι δώρο απο το κορίτσι!

Ακόμα καλύτερα άμα είναι δώρο, το χαίρεσαι διπλά.
Νομίζω έχει άλλο ένα ακόμα και είμαι περίεργος να δω πότε θα παραλάβεις.

Ευχαριστώ Μιχάλη!Νομίζω πως το συγκεκριμμένο γυαλόχαρτο είναι τόσο κακής ποιότητας που δεν έχει σωτηρία,έγινε κυριολεκτικά λείο.Αύριο θα πάω να πάρω γυαλόχατρα της προκοπής.Με σπρέι βενζινόκολας δεν τα κολλάμε αυτά παιδιά;

Τα αυτοκολλητα γυαλοχαρτα κολλανε πανω στον δισκο (ο οποιος εχει ειδικη επιστρωση) χωρις κολλα. Αφαιρουνται και ξαναμπαινουν πανω πολλες φορες χωρις κανενα προβλημα.

Το έχω ξαναγράψει και θα το ξαναπώ έστω κι αν γίνομαι κουραστικός.
Ποτέ δεν κατάλαβα τη χρήση των τριβείων που το γυαλόχαρτο χρειάζεται κόλλημα. Το γυαλόχαρτο πρέπει να μπαινοβγαίνει ΕΥΚΟΛΑ.
Εγώ πολλές φορές χρησιμοποιώ 3 και 4 διαφορετικής κόκωσης γυαλόχαρτο την ίδια μέρα, είναι δυνατόν να τα κολλάω με βενζινόκολα;
Άν είσαι επαγγελματίας κι έχεις κι ένα μηχάνημα για κάθε χρήση να το καταλάβω, στον ερασιτέχνη όμως είναι πρόβλημα. Έτσι νομίζω τουλάχιστον.
Εγώ πάντως με το βέλκρον που κόλλησα έχω σωθεί, αρκεί ο πάγκος να έχει χώρο και να βγαίνει εύκολα.

Attachments

• 799D806C-569C-4209-B3E5-A4C693E4A299.jpg
    799D806C-569C-4209-B3E5-A4C693E4A299.jpg
    194.8 KB · Views: 173
Το αυτοκολλητο που εχουν αυτα τα γυαλοχαρτα καθως και η ειδικα επιστρωμενη επιφανεια του δισκου επιτρεπουν την επαναχρησιμοποιηση του ιδιου γυαλοχαρτου πολλες φορες. Δεν ειναι μιας χρησεως αυτοκολλητα δηλαδη.

Μπορει βεβαια καποιος να βαλει βελκρο και να χρησιμοποιει τα αντιστοιχα γυαλοχαρτα. Ομως η επιφανεια τριβης δεν θα ειναι το ιδιο στιβαρη οπως με το αυτοκολλητο γυαλοχαρτο πανω στην μεταλλικη βαση. Θα υπαρχει καποια ελαστικοτητα, οτι και αν αυτο σημαινει για την ποιοτητα τριψιματος.

Ενα λαχταριστό κατά τήν προσφιλή έκφραση τού Μιχάλη,(πάει μού κόλλησε αυτό θά τό λέω μού φαίνεται σέ κάθε παραλαβή :flipout:) σετάκι τρυπάνια τιτανίου Dremel
Απορώ γιατί τό αντίστοιχο σέτ τρυπανάκια τιτανίου Proxxon σταματάνε τά νούμερα μέχρι τήν διάμετρο 4 mm.
To σετάκι τής Dremel τό αγόρασα μόνο καί μόνο γιά τά τρυπάνια μέ διάμετρο 5-6 mm,πού είναι καλό νά υπάρχουν γιατί όλα είναι κοντά 3 cm περίπου τό σπείρωμα καί σέ μικρούς χώρους δίνουν λύση.
Σέ δοκιμή τό 6 mm ανοίγει πολύ στρωτά καί ομαλά τρύπα σέ έλατο 18 mm,γενικά καί τά δύο σέτ είναι εξίσου καλά.

dr110.jpg

dr210.jpg

dr310.jpg

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Παιδιά καλορίζικα σε όλους!Εγώ παρέλαβα τον λειαντήρα.Είναι πολύ δυνατό μηχάνημα,στιβαρό και σοβαρό.Το θέμα είναι πως δεν είχα πάρει πρέφα πως το γυαλόχαρτο στον δίσκο είναι αυτοκόλλητο,και έμεινα.Αυτό που είχε πάνω είναι γτπκ,το λείανα σε λιγότερο απο 15' αφού μορφοποίησα 5 κομμάτια πεύκου 5cm ύψος..

Καλως το δεχτηκες!
Τι διαμετρο δισκο εχει?
Εχει ο Παυλος μια ακρη, αν δεν βρεις.
Αν εχεις και συ ακρη πες!

Νίκο
Το πιο μεγάλο ταινιολειαντηρα της BOSTON που έχω κ μου έχει λύσει τα χέρια είναι με κολλημένο velcro επάνω κ αλλάζω μόνο τα κυκλικά γυαλοχαρτα στο λεπτό. Αυτό το μοντέλο τι έχει στο κυκλικό τριβειο του?