Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Κώστα τίποτα,ένα μεταλικό πλατώ είναι πάνω στο οποίο κολλάει το γυαλόχαρτο.Βέλκρο δεν έχει..
Κρίμα ρε γα@ωτο. Ηθελε παραπάνω προσοχή εκεί.
Έφτιαξα πρόσφατα για τον τόρνο τριβειο για δίσκους χρατς χρουτς με 125 mm διάμετρο κ τα αυτοκόλλητα αυτά τα πήρα από Κρήτη. Σκέφτομαι μήπως κάνεις μετατροπή ώστε να μπορεί να παίρνει μετά γυαλοχαρτα velcro.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απο που τα πήρες Κωστή;Δεν είχα δει καν πως δεν έχει velcro,την ψυχρολουσία την πήρα όταν πήγα να αλλάξω το φαγωμένο γυαλόχαρτο..

Θα ψάξω λίγο κ θα σου πω. Ίσως με 2-3 κάνεις δουλειά σου. Πιάνουν πολύ καλά στο μεταλλο.

Απο που τα πήρες Κωστή;Δεν είχα δει καν πως δεν έχει velcro,την ψυχρολουσία την πήρα όταν πήγα να αλλάξω το φαγωμένο γυαλόχαρτο..

Θα ψάξω λίγο κ θα σου πω. Ίσως με 2-3 κάνεις δουλειά σου. Πιάνουν πολύ καλά στο μεταλλο.

Κάτι τέτοιο θέλεις
https://cosmomarket.gr/index.php?p=...stpr&a=2&cat_id=092709450961&ref=bestprice.gr

Καλά τρύπηματα Dim.

με γεια τις παραλαβές σας παιδιά.

Καλά τρυπήματα Δημήτρη

Καλά γυαλίσματα Νίκο

Καλως τα dremel μας!
Προσεχε Δημητρη!

Σάς ευχαριστώ κ.κ συνάδελφοι

Νικόλα στό παρακάτω βίντεο μέ τόν ταινιολειαντήρα πάγκου τής Record Power πού φαίνεται ολόιδιο μέ τής Unimac,βλέπω ότι ο Γερμανός στό 5:50 κολλάει επάνω στόν αλουμινιένιο δίσκο ένα μπλέ φίλμ όπου μετά πιάνουν εκεί τά γυαλόχαρτα κολλητά.
Στό δικό σου δέν είναι τό ίδιο ? τί αναγράφει τό manual ? τό μαγαζί όπου τό αγόρασες δέν τούς πήρες τηλέφωνο να σου πούν πού θα βρείς κολλητά γυαλόχαρτα ?,πάρε τηλέφωνο από Δευτέρα τήν Unimac γιά να σού δώσουν πληροφορίες.

Kαί εγώ στό κυκλικό τριβείο τής Proxxon δέν έχει velcro είναι κολλητά πού πιστεύω είναι 1000 φορές καλύτερα από τά Velcro όπου μέ τόν καιρό τό velcro χάνει τήν πρόσφυση αφενός,καί αφετέρου στό velcro δέν έχει μέ τίποτα τήν πρόσφυση πού έχει τό κολλητό γυαλόχαρτο.

https://www.youtube.com/watch?v=LnEyAULMAj0

Last edited:
Μην αγχώνεσαι, σε ένα μαγαζί μοδιστρικής ζητάς φαρδύ βέλκρον, μέχρι 10cm έχω βρει, και το κολλάς με βενζινόκολλα.

Attachments

• 1CF2F347-5057-4A98-AAB7-0A224D29492E.jpg
    1CF2F347-5057-4A98-AAB7-0A224D29492E.jpg
    296.8 KB · Views: 234
  • 87716261-99C3-4534-A472-B2F864A952CC.jpg
    87716261-99C3-4534-A472-B2F864A952CC.jpg
    252.8 KB · Views: 234
Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Με ένα αυτοκόλλητο για velcro θα λύσεις το πρόβλημα σου.

Μην αγχώνεσαι, σε ένα μαγαζί μοδιστρικής ζητάς φαρδύ βέλκρον, μέχρι 10cm έχω βρει, και το κολλάς με βενζινόκολλα.

Κ.Κ Συνάδελφοι,μέ όλο τόν σεβασμό μήν μέ παρεξηγήσετε.
Προτρέπετε τόν Νίκο πού έχει αγοράσει ένα καινούργιο μηχάνημα,νά κάνει μετατροπές μέ velcro καί βενζινόκολλα,καί άν τού πάθει κάτι μέσα στήν εγγύηση πού τό απεύχομαι,νά έχει προβλήματα μέ τήν εγγύηση,εσείς τά κάνατε αυτά μέ τά velcro γιά νά κάνετε μετατροπή τόν τόρνο σέ κυκλικό τριβείο,πράγμα πού δέν έχει κανένα ρόλο η εγγύηση,απλά ξεβιδώνεται το πλατό τό βγάζετε καί πάτε τόν τόρνο στό service χωρίς να φαίνεται τίποτα.
Προσωπικά στήν θέση τού Νικόλα θά έπαιρνα τηλέφωνο τήν Unimac καί τό μαγαζί πού τό αγόρασα,καί δέν θά έκανα τέτοιες μετατροπές,σέ καινούργιο εργαλείο,σύν ότι τό κολλητό γυαλόχαρτο πατάει πολύ πιό σταθερά από τό Velcro,καί κρατάει πολύ πολύύύ περισσότερο διάστημα,πού όσα τριβεία παλμικά μέ velcro έχω σταδιακά χάνουν τήν πρόσφυση στό γυαλόχαρτο.

Δημήτρη το αυτοκόλλητο που του προτείνω δεν πρόκειται να του κάνει κανένα κακό κ κολλάει περίφημα. Έτσι όπως είναι δεν θα το ευχαριστηθεί. Και στην (συγκεκριμένη) αντιπροσωπεία να πάρει δεν νομίζω ότι θα βγάλει άκρη.

Φυσικά κ η τελική επιλογή είναι δική του. Μεγάλο παιδί είναι ο Κρητικός φίλος μας.

Αν το βελκρο ηταν καλυτερη λυση -σε προσφυση και ευχρηστια- ολες οι εταιρειες ετσι θα εβγαζαν τα κυκλικα τριβεια τους.
Εχω δυο τετοια τριβεια ενα των 250 και ενα των 150μμ δισκου και ποτε δεν ειχα θεμα, ουτε ποτε σκεφτηκα να βαλω βελκρο.

Επειδη αυτα τα τριβεια τα χρησιμοποιω σχεδον καθημερινα, αν εβλεπα οτι το βελκρο βοηθουσε εστω και λιγο παραπανω σε ευχρηστια και αποδοση απο το αυτοκολλητο γυαλοχαρτο, σιγουρα θα το ειχα αλλαξει.

Ο μονος λογος για αλλαγη σε βελκρο θα ηταν πιθανως η δυσκολια ευρεσης αυτοκολλητων γυαλοχαρτων, οποτε εκει ισως να θυσιαζα την ποιοτητα τριψιματος με το αυτοκολλητο γυαλοχαρτο για την ευκολια ευρεσης αναλωσιμων βελκρο.

Εμένα αντίθετα με βολεύει αφάνταστα η γρήγορη αλλαγή γυαλόχαρτου με velcro κ το συστήνω ανεπιφύλακτα ειδικά στο συγκεκριμένο μηχάνημα της BOSTON.

Αφού ο Νίκος ζήτησε γνώμη - βοήθεια ο καθένας αναφέρει την γνώμη του, γνώση του κ εμπειρία του.

Εξισου γρηγορη αλλαγη γινεται και με τα αυτοκολλητα γυαλοχαρτα, δεν καταλαβαινω που υπαρχει διαφορα στην διαδικασια της αλλαγης!

Σαφως και εδω αναφερουμε γνωμες με βαση την εμπειρια μας, για αυτο και γινεται αυτος διαλογος :)

Νομίζω πως velcro γυαλοχαρτα, σε όλα τα grid, θα βρει πολύ πιο εύκολα παντού στην Ελλάδα. Στα αυτοκόλλητα γυαλοχαρτα σε τόσο μεγάλη διάμετρο μάλιστα μάλλον θα είναι πιο δύσκολο.

Μιχάλη, έχω εντελώς αντίθετη εμπειρία με Proxxon TSG 250/E φίλου που τον έχει χτικιάσει, μονίμως έχει ξεκολλημένο γυαλόχαρτο.
Την επόμενη φορά που θα πάω θα το φωτογραφίσω να σας το δείξω.
Τέλος πάντων, όπως λέει κι ο Κώστας ο καθένας καταθέτει την εμπειρία του κι όποιος θέλει διαβάζει κρίνει κι αποφασίζει τι είναι το καλύτερο γι’ αυτόν.

Αν διαβασει κανεις τις κριτικες ολων των κυκλικων τριβειων αυτου του στυλ στο αμαζον, ανεξαρτητου μαρκας, δεν θα βρει ποτε παραπονο οτι φευγει το γυαλοχαρτο ειτε οτι ειναι αβολο στη χρηση του.
Επισης αν ο ανθρωπος με το προξον ειχε διαβασει το μανουαλ του τριβειου του, δεν θα του ειχε ξεκολλησει ποτε το γυαλοχαρτο.. Οσες φορες και να το εβαζε και εβγαζε.

Aυτο που θελω να πω γενικοτερα ειναι οτι δεν αλλαζεις ετσι απλα και αβασανιστα το συστημα ενος νεου τριβειου αν δεν το δοκιμασεις ο ιδιος στην πραξη.
Λεμε δηλαδη στον Νικο να παει να βαλει βελκρο χωρις να εχει καλα καλα δοκιμασει αν του κανουν τα αυτοκολλητα γυαλοχαρτα. Ειναι λογικο αυτο?

Ποιο κυκλικο τριβειο αυτου του τυπου πωλειται στην αγορα με βελκρο προσφυση, εγω δεν εχω δει κανενα ουτε φτηνο ουτε ακριβο! Πρεπει να υπαρχει καποιος λογος για αυτο..

Κύριοι κοντός ψαλμός αλληλούια.Σε πρώτη φάση θα δοκιμάσω να βρώ αυτοκόλλητα γυαλόχαρτα ελέω ευκολίας,έχω και Πανελλήνιες τώρα.Αν δε βρώ θα προχωρήσω στη λύση του velcro με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.Σε κάθε περίπτωση θα τη βρούμε την άκρη,σας υπερ-ευχαριστώ όλους,είστε θησαυροί!

Χθεσινοβραδυνή παραλαβή. 2 παλιοί στρωτήρας που προορίζονται για κατασκευή καθρέφτη. Παραληυθησαν από τη γειτονιά του Νίκου (osatosa).
7a9a7ad14ff794da8681f3fe6b7c44bf.jpg

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk