Τα στριφωνια που έχουν ημερομηνίες χαραγμενες, είναι από το 72! Άρα τα ξύλα τουλάχιστον από τότε!Πόσα βαγόνια θα έχουν περάσει από πάνω τους! Καλές δημιουργίες Νικόλα.
Χθεσινοβραδυνή παραλαβή. 2 παλιοί στρωτήρας που προορίζονται για κατασκευή καθρέφτη. Παραληυθησαν από τη γειτονιά του Νίκου (osatosa).
Χθεσινοβραδυνή παραλαβή. 2 παλιοί στρωτήρας που προορίζονται για κατασκευή καθρέφτη. Παραληυθησαν από τη γειτονιά του Νίκου (osatosa).![]()
Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Πήγαινε, όλο κ κάτι υπάρχει. Σίγουρα θες βοηθό. Γενικά εξαφανίστηκαν παντως. Ελπίζω να μην καταλήξουν σε τζάκια....Για να πεταχτώ μια βόλτα προς τα κάτω Νικόλα να δω τι υπάρχει τώρα με τα ξηλώματα !!!
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Η αλήθεια είναι ότι θέλω να μείνουν ακριβώς όπως είναι, οπότε η επεξεργασία θα είναι η ελάχιστη δυνατή. Μόνο σκέφτομαι μήπως το ένα χρειαστεί να το κόψω κατά το διαμήκη άξονα, οπότε θα πάω σε κάποιον με κορδέλα. Γενικά πάντως, σκληρά και ασήκωτο είναι!
Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Συνήθως οι στρωτήρες σιδηροδρόμων ήταν από Azobe (Ekki, Kaku, eba, red ironwood).
![]()
Ένα ξύλο εξαιρετικής σκληρότητας, βαρύ (1025 kg/m3), για χρήσης σε χώρους με πολύ μεγάλη καταπόνηση. Ένα από τα πιο ανθεκτικά τροπικά ξύλα.
Με χρώμα σκούρο κόκκινο προς βαθύ σοκολατί καφέ, πολύ δύσκολα επεξεργάσιμο, επιφέρει μεγάλη καταπόνηση στα εργαλεία κοπής.
Άκουσα ότι ΟΣΕ τα έκοβε σε μηχανήματα με διαμαντοδίσκους.
(Για να σου κάνω το χατήρι το έγραψα, δεν κατεβαίνω κάθε μέρα κέντρο, τις τελευταιλες μελρες ασχολούμαι με άλλα, απλά δεν ανεβάζω τις παραλαβές.
Χθές πχ έτρεχα Ν.Σμύρνη για να πάρω κόντρα πλακέ 0,5 mm 0,8 mm και 1 mm που τα βρίςκεις μόνο σε εξειδικευμένα μαγαζιά αερομοντελισμού, στο εμπόριο δεν υπάρχουν, ξεκινάνε απο 3-4 mm.)
4μμ εχει σε leroy-praktiker
Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Επιβεβαιώνω ότι ίσχυε το παραπάνω πως ο ΟΣΕ έκοβε τα τροπικά ξύλα σε μηχανήματα με διαμαντοδίσκους. Πρόκειται για εξαιρετικής σκληρότητας ξύλα τα οποία είναι πολύ δύσκολα τόσο στο τεμαχισμό όσο και στην επεξεργασία τους η οποία κατά αποκλειστικότητα γίνεται σε μηχανήματα κοπής και επεξεργασίας με βίντια.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.