Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Πόσα βαγόνια θα έχουν περάσει από πάνω τους! Καλές δημιουργίες Νικόλα.
Τα στριφωνια που έχουν ημερομηνίες χαραγμενες, είναι από το 72! Άρα τα ξύλα τουλάχιστον από τότε!

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χθεσινοβραδυνή παραλαβή. 2 παλιοί στρωτήρας που προορίζονται για κατασκευή καθρέφτη. Παραληυθησαν από τη γειτονιά του Νίκου (osatosa).

Απ ότι φαντάζομαι θα θέλουν μπόλικη επεξεργασία για να ρθουν όπως τα θέλεις. καλή δουλειά και καλό αποτέλεσμα εύχομαι.

Χθεσινοβραδυνή παραλαβή. 2 παλιοί στρωτήρας που προορίζονται για κατασκευή καθρέφτη. Παραληυθησαν από τη γειτονιά του Νίκου (osatosa).
7a9a7ad14ff794da8681f3fe6b7c44bf.jpg

Προσοχή μόνο στη λήψη κατάλληλων μέτρων προστασίας κατά την επεξεργασία τους.

Γνωστός μου είχε πει ότι τέτοιου ίδιους ξυλεία εμποτιζόταν με ειδικά (πιθανόν καρκινογόνα) υγρά για να αντέχουν στις αντίξοες εξωτερικές συνθήκες .

Επίσης καλό είναι, πριν την κοπή τους, να ανιχνεύονται και με ανιχνευτή μετάλλων για σκάγια ή σφαίρες γιατί περάσανε πολλά στη διάρκεια των χρόνων .....

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Η αλήθεια είναι ότι θέλω να μείνουν ακριβώς όπως είναι, οπότε η επεξεργασία θα είναι η ελάχιστη δυνατή. Μόνο σκέφτομαι μήπως το ένα χρειαστεί να το κόψω κατά το διαμήκη άξονα, οπότε θα πάω σε κάποιον με κορδέλα. Γενικά πάντως, σκληρά και ασήκωτο είναι!

Για να πεταχτώ μια βόλτα προς τα κάτω Νικόλα να δω τι υπάρχει τώρα με τα ξηλώματα !!!
Πήγαινε, όλο κ κάτι υπάρχει. Σίγουρα θες βοηθό. Γενικά εξαφανίστηκαν παντως. Ελπίζω να μην καταλήξουν σε τζάκια....

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Η αλήθεια είναι ότι θέλω να μείνουν ακριβώς όπως είναι, οπότε η επεξεργασία θα είναι η ελάχιστη δυνατή. Μόνο σκέφτομαι μήπως το ένα χρειαστεί να το κόψω κατά το διαμήκη άξονα, οπότε θα πάω σε κάποιον με κορδέλα. Γενικά πάντως, σκληρά και ασήκωτο είναι!

Συνήθως οι στρωτήρες σιδηροδρόμων ήταν από Azobe (Ekki, Kaku, eba, red ironwood).

27azobe2.jpg

Ένα ξύλο εξαιρετικής σκληρότητας, βαρύ (1025 kg/m3), για χρήσης σε χώρους με πολύ μεγάλη καταπόνηση. Ένα από τα πιο ανθεκτικά τροπικά ξύλα.

Με χρώμα σκούρο κόκκινο προς βαθύ σοκολατί καφέ, πολύ δύσκολα επεξεργάσιμο, επιφέρει μεγάλη καταπόνηση στα εργαλεία κοπής.
Άκουσα ότι ΟΣΕ τα έκοβε σε μηχανήματα με διαμαντοδίσκους.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Συνήθως οι στρωτήρες σιδηροδρόμων ήταν από Azobe (Ekki, Kaku, eba, red ironwood).

27azobe2.jpg

Ένα ξύλο εξαιρετικής σκληρότητας, βαρύ (1025 kg/m3), για χρήσης σε χώρους με πολύ μεγάλη καταπόνηση. Ένα από τα πιο ανθεκτικά τροπικά ξύλα.

Με χρώμα σκούρο κόκκινο προς βαθύ σοκολατί καφέ, πολύ δύσκολα επεξεργάσιμο, επιφέρει μεγάλη καταπόνηση στα εργαλεία κοπής.
Άκουσα ότι ΟΣΕ τα έκοβε σε μηχανήματα με διαμαντοδίσκους.

Επιβεβαιώνω ότι ίσχυε το παραπάνω πως ο ΟΣΕ έκοβε τα τροπικά ξύλα σε μηχανήματα με διαμαντοδίσκους. Πρόκειται για εξαιρετικής σκληρότητας ξύλα τα οποία είναι πολύ δύσκολα τόσο στο τεμαχισμό όσο και στην επεξεργασία τους η οποία κατά αποκλειστικότητα γίνεται σε μηχανήματα κοπής και επεξεργασίας με βίντια.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

(Για να σου κάνω το χατήρι το έγραψα, δεν κατεβαίνω κάθε μέρα κέντρο, τις τελευταιλες μελρες ασχολούμαι με άλλα, απλά δεν ανεβάζω τις παραλαβές.
Χθές πχ έτρεχα Ν.Σμύρνη για να πάρω κόντρα πλακέ 0,5 mm 0,8 mm και 1 mm που τα βρίςκεις μόνο σε εξειδικευμένα μαγαζιά αερομοντελισμού, στο εμπόριο δεν υπάρχουν, ξεκινάνε απο 3-4 mm.)

Μπάμπη (ή όποιος άλλος) : έχεις βρει πουθενά κόντρα πλακέ 3 ή 4 mm σε μεγάλα φύλλα 1,25 Χ 2,5 μέτρα ?

4μμ εχει σε leroy-praktiker

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σωστός, αλλά τελευταία φορά είχε μόνο το θαλάσσης που είναι ακριβούτσικο.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Επιβεβαιώνω ότι ίσχυε το παραπάνω πως ο ΟΣΕ έκοβε τα τροπικά ξύλα σε μηχανήματα με διαμαντοδίσκους. Πρόκειται για εξαιρετικής σκληρότητας ξύλα τα οποία είναι πολύ δύσκολα τόσο στο τεμαχισμό όσο και στην επεξεργασία τους η οποία κατά αποκλειστικότητα γίνεται σε μηχανήματα κοπής και επεξεργασίας με βίντια.

Ετσι ακριβως!
Το ξυλο εχει μεσα ιχνη αμμου και ο εμποτισμος τους γινοταν με χιλια ζορια!

Η σκέψη Νικόλα ήταν να βρω αρκετά τέτοια δοκάρια να τα βάλω το ένα κοντά στο άλλο σε δύο σειρές και να φτιάξω καμιά δεκαριά μέτρα διάδρομο για το αυτοκίνητο για να μην ρίξω τσιμέντο ...αλλά δυστυχώς τα πήρε όλα ο εργολάβος από ότι μου είπαν.
Σε όλη την διαδρομή υπήρχαν ξεχασμένα και μισοθαμένα αρκετά που πιθανώς να μου έφταναν ...αλλά δυστυχώς αυτές τις μέρες δεν προλαβαίνω για τέτοια γιατί έχω μετακόμιση το συζυγικό εργαστήριο και τελειώματα στο χώρο.
Γμτ όλα τα περίεργα συμβαίνουν όταν δεν έχω χρόνο.

Καιρο ειχα να παραλαβω κατι για μενα.

Δευτερη πενταδα δισκακια για το μικρο τροχο,
Μερικα χημικα σπρειτ
Τρυπανακι multi 6αρι, εχω δουλεψει αρκετα
Και ρουτερ μπιτ 8mm

Καιρο ειχα να παραλαβω κατι για μενα.

Δευτερη πενταδα δισκακια για το μικρο τροχο,
Μερικα χημικα σπρειτ
Τρυπανακι multi 6αρι, εχω δουλεψει αρκετα
Και ρουτερ μπιτ 8mm

Το δεξί σπρέι είναι κορυφή
Το αριστερό δεν...