Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σάς ευχαριστώ όλους συνάδελφοι.

Kαλοριζικα τα φαλτσοπριονα και οι διδυμοι τροχοι!!

Δημητρη με την χρήση που κάνουμε στο τροχακι, οι πετρες αυτες που ειναι και ποιοτικες θα αντεξουν ισαμε 20 χρόνια :) Πως και δεν πηρες το σετακι γυαλισματος?

Μιχάλη δέν ασχολούμαι μέ γυαλίσματα σέ μέταλλα γιαυτό καί δέν τά αγόρασα τό σέτ μέ τά γυαλιστικά-συρματόβουρτσες.

Οσο γιά τίς πέτρες είμαι σίγουρος,λείανα σήμερα τό ασημάτσαλο πού έκοψα μερικά κομμάτια φέτες γιά πείρους έκανα ελαφρυά κούρμπα στήν άκρη,μιλάμε μεγάλη ευκολία,καί σέ χρόνο μηδέν.

Ο γκρί τροχός-πέτρα πού είναι από καρβίδιο σιλικόνης αναφέρει ότι είναι μαλακό μείγμα γιά πιό σκληρά υλικά
Ενώ ο πορτοκαλί τροχός - πέτρα πού είναι από κορούνδιο υποθέτω γιά πιό μαλακά υλικά.

Καλοδουλευτα όλα! Όμορφες παραλαβές!

Εμένα το πρωί έκαναν φτερά 25 ευρωπουλα!

PowerFix λαχταριστά κοκοψίνια, έλειπαν αντίστοιχα εργαλεία απ' τη συλλογή μου.
25024dbefb442026184fb571f982c216.jpg
c5de0cfb694165bdfedfa9a2d1bd3d2e.jpg

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλοδούλευτα τά Γερμανοπολύγωνα καστάνιας Γιώργο,καλά μαστορέματα.

Καλά κάνεις καί τό αναφέρεις κώστα.
Πάντα γυαλιά καί μάλιστα όχι ανοιχτά,αλλά κλειστά περιμετρικά μέ λάστιχο φοράω σέ γωνιακούς τροχούς,λειαντήρες,τριβεία γιά τήν σκόνη,προέχει πάντα η ασφάλεια μας.
Καί άν δέν τά έχω κοντά ποτέ δέν ανοίγω διακόπτες,πάω να τά φέρω να τά φορέσω καί μετά η εργασία,είναι σάν τήν ζώνη ασφαλείας στό ιχ άν δέν τήν φοράω κάτι δέν μού κάθεται καλά,έτσι καί μέ τα εργαλεία.
Μέ τήν πριονοκορδέλα-παγκοπρίονο-κυκλικό τριβείο πάγκου (εδώ δέν φοραω κλειστά μέ λάστιχο γιατί έχει καλό σύστημα αναρόφησης με τήν σκούπα καί δέν βγάζει σκόνη έξω)-επιτραπέζια σέγα φοράω πάντα γυαλιά ασφαλείας τά κλασσικά τα απλά ανοιχτά,όχι κλειστά περιμετρικά μέ λάστιχο.Αν δέν φοράω γυαλιά δέν ξέρω κάτι μού λείπει.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μιχάλη δέν ασχολούμαι μέ γυαλίσματα σέ μέταλλα γιαυτό καί δέν τά αγόρασα σήμερα τό σέτ μέ τά γυαλιστικά-συρματόβουρτσες.

:flipout::flipout::flipout:

Καλοδούλευτο Μήτσο... :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

:flipout::flipout::flipout:

Καλοδούλευτο Μήτσο... :ernaehrung004:

Πώς μέ πιάνεις,πώς μέ πιάνεις στά βραχέα :flipout::flipout: Αν δέν ήθελα να διαμορφώσω κάποιους πείρους από ασημάτσαλο,θά πήγαινε πιό πίσω η αγορά του δίδυμου τροχού,τό είχα τελευταίο απόλα επειδή μέταλο δέν δουλεύω,αλλά όταν τό χρειάστηκα έσπευσα ταχύτατα.

Ευχαριστώ Μπάμπη.

Πρέπει νά πάμε από Κουνουβέλη κάποια στιγμή,σήμερα πέρασα καί από εκεί καί αγόρασα Σημύδα.

Καλορίζικα τα γερμανοπολύγωνα συνονόματε george, καλά σφιξίματα. ελπίζω να μην παραδώσουν το πνεύμα άμα ζοριστούν.

Ωραίο τροχουδάκι Δημήτρη. μικρό και βολικό, σκέτη μινιατούρα. καλά τροχίσματα να έχεις.

Αφιξη πριονοκορδελας Scheppach.
Eυχαριστω θερμα τον Κυριακο (enduras) για την αγορα, παραλαβη και αποθηκευση απο Γερμανια και τον Δημητρη (weatherman) για την ευγενεστατη προσφορα της μεταφορας στο εργαστηριο μου.

Εδω ο Δημητρης σε μια φαση της συναρμολογησης και του unboxing που καναμε.
42705241745_ff5ea52bda_b.jpg

Θα γινει αναλυτικη παρουσιαση στο νημα με τις πριονοκορδελες.
Για αρχη να πω οτι ειναι πολυ δυνατη, απιστευτα ησυχη και πολυ καλυτερη γενικοτερα απο οτι περιμενα -ειδικα για τα χρηματα που δωσαμε (133 ευρω).

Μερσι πατριωτακι.
Και σενα ηρθε με 9μμ κορδελα? Αυτη η πριονοκορδελα παιρνει μαξιμουμ 12μμ πλατος κορδελα. Εγω προτιμω 5-6 μμ.
9 και 12μμ ειναι ιδανικες για rip cutting. Δεν κανουν με τιποτα ομως για καμπυλες και σχεδια. Εκει θελει 5, μαξιμουμ 6μμ πλατος.

Παντως η κορδελα που φοραει μου φαινεται πολυ καλη σαν ποιοτητα. Δυστυχως δυσκολα βρισκεις εξω 1490μμ μηκος. Απο εδω πρεπει να αγοραζουμε ανταλλακτικες.

Μιχάλη καλοδούλευτη καί από εδώ καί καλές δημιουργίες.Στήν τιμή πού τήν "ξετρύπωσε" ο μαίτρ τού είδους Κυριάκος είναι the best-best value for money.

Γιά τά χρήματα της είναι πολύ καλή πριονοκορδέλα,εύκολη συναρμολόγηση ειδικά άν γνωρίζει κάποιος τήν αρχή λειτουργίας τους,μικρός θόρυβος σάν τήν Proxxon,βαρύ μαντεμένιο τραπέζι 8-10 κιλά,ο φράχτης εχει πολύ καλό κλείδωμα,,σε δοκιμή ρετάλι 25 cm μηκός τό έβγαλε ίσιο από άκρη σέ άκρη,περισσότερα θά γράψει ο Μιχάλης στό ανάλογο νήμα,εγώ απλά αναφέρω αυτά πού είδα σέ γενικές γραμμές.
πάντος είναι μιά πολύ καλή αγορά σέ αυτά τά χρήματα.

Πάνο είναι ρούχα εργασίας,πού συμπίπτουν μέ τα Προξονοειδή. -bye-

Καί ένα δώρο από τόν Μιχάλη τόν οποίο ευχαριστώ,4 κώνοι πού κάνουν χρέη πατούρας γιά εργασίες βαφής υλικού.

kon110.jpg

Καλοδουλευτα Δημητρη!

Θορυβο κανει λιγοτερο απο την μικρη Proxxon!! Για την ακριβεια βγαζει 77 db oσο γραφουν και τα specs. Στα 30 εκατοστα αποσταση ο θορυβος πεφτει στα 71 db.
Την μετρησα γιατι μου εκανε εντυπωση ποσο αθορυβα λειτουργει. Δηλαδη κανει τον ιδιο θορυβο με το 12βολτο δραπανακι της Μακιτα!!

Καλοδουλευτα Δημητρη!

Θορυβο κανει λιγοτερο απο την μικρη Proxxon!! Για την ακριβεια βγαζει 77 db oσο γραφουν και τα specs. Στα 30 εκατοστα αποσταση ο θορυβος πεφτει στα 71 db.
Την μετρησα γιατι μου εκανε εντυπωση ποσο αθορυβα λειτουργει. Δηλαδη κανει τον ιδιο θορυβο με το 12βολτο δραπανακι της Μακιτα!!

Να σαι καλά Μιχάλη
Η Proxxon στά 30 cm απόσταση πόσα db έχει από δική σου μέτρηση,γιά νά δώ πόση είναι η διαφορά τους.

Θα δω αυριο Δημητρη. Παντως η διαφορα ηταν εμφανης και χωρις μετρηση.

Για τον μειωμενο θορυβο η πριονοκορδελα πρεπει να ειναι καλα ρυθμισμενη.
Δηλαδη η κορδελα σφιγμενη οσο πρεπει και οι οδηγοι ρυθμισμενοι με ακριβεια δεκατων του χιλιοστου για να μην χτυπανε πανω στους οδηγους στην ρελαντι λειτουργια.
Η αληθεια ειναι οτι την proxxon εχω καιρο να την ρυθμισω :)