Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλώς την δέχτηκες Μιχάλη.
Εγώ ακόμη την μαθαίνω αλλά χαίρομαι να κόβω ξύλα πλέον. Δυστυχώς την κορδέλα που φορούσε την έσπασα και πήρα μια 13 χιλιοστά από το τροχειο. Είναι στα 0.65 χιλιοστά πάχος αλλά κόβει πολύ άνετα και με καθαρή κοπή. Βγάζει φιλέτο 2 χιλιοστά σε ύψος 8 πόντους ισοπαχο. Προς την ώρα δεν έβαλα σκούπα γιατί θέλω να ακούω τον θόρυβο της κορδέλας αλλά βγάζει πολύ σκόνη. Θα περιμένω τα σχόλια σου στο ανάλογο θέμα για περισσότερες ανταλλαγές απόψεων.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θα δω αυριο Δημητρη. Παντως η διαφορα ηταν εμφανης και χωρις μετρηση.

Για τον μειωμενο θορυβο η πριονοκορδελα πρεπει να ειναι καλα ρυθμισμενη.
Δηλαδη η κορδελα σφιγμενη οσο πρεπει και οι οδηγοι ρυθμισμενοι με ακριβεια δεκατων του χιλιοστου για να μην χτυπανε πανω στους οδηγους στην ρελαντι λειτουργια.
Η αληθεια ειναι οτι την proxxon εχω καιρο να την ρυθμισω :)

+1 γιά τό θέμα κορδέλας ρυθμίσεις,τήν δικιά μου Proxxon τήν ακούω πιό ήσυχη.
Σέ δοκιμές στό τέντωμα τής κορδέλας είδα ότι παίζει μεγάλο ρόλο τό τέντωμα σέ σχέση μέ τόν θόρυβο,(όπως τό ίδιο καί η επιτραπέζια σέγα Proxxon DS230 καί η DSH) όταν συναρμολόγησα τήν δικιά μου πριονοκορδέλα,έσφιγγα-ξέσφιγγα τόν επάνω ρεγουλατόρο,καί τήν άφησα εκεί πού ακουστικά είχε τόν χαμηλότερο θόρυβο,καί αυτό είναι καί σέ συνάρτηση ούτε νά είναι πολύ σφιγμένη η κορδέλα (κίνδυνος νά σπάσει) ,αλλά ούτε καί χαλαρή (νά πηγαίνει βάρκα γυαλό) καί στίς δυό αυτές ακραίες περιπτώσεις βγάζει περισσότερο θόρυβο.

Μιχάλη ενδιαφέρων θά είχε νά κάνεις μιά ακουστική μέτρηση στήν Proxxon πρίν καί μετά τήν ρύθμιση.

Αφιξη πριονοκορδελας Scheppach.
Eυχαριστω θερμα τον Κυριακο (enduras) για την αγορα, παραλαβη και αποθηκευση απο Γερμανια και τον Δημητρη (weatherman) για την ευγενεστατη προσφορα της μεταφορας στο εργαστηριο μου.

Εδω ο Δημητρης σε μια φαση της συναρμολογησης και του unboxing που καναμε.
Θα γινει αναλυτικη παρουσιαση στο νημα με τις πριονοκορδελες.
Για αρχη να πω οτι ειναι πολυ δυνατη, απιστευτα ησυχη και πολυ καλυτερη γενικοτερα απο οτι περιμενα -ειδικα για τα χρηματα που δωσαμε (133 ευρω).

Καλορίζικη Μιχάλη, καλές δημιουργίες εύχομαι.

Ο γείτονάς μου εξυπηρετικός και άψογος :ernaehrung004:

Χτες ήρθαν & τα "καλλυντικά" μου από Θεσσαλονίκη.

Κάτι η δουλειά κάτι τα άσχημα γεγονότα στην Αττική με έχουν χαλάσει πολύ για κάτι παραπάνω τώρα.

Η παρακάτω παραλαβή δεν είναι δικιά μου αλλά του μικρού μας αντάρτη.

Εγώ το μόνο που έκανα ήταν στα γρήγορα να σκαρωσω ένα εργοτάξιο.

Η δική μου παραλαβή εύχομαι πως θα είναι ένα μεγάλο χαμόγελο μόλις το δει, άντε, και κανένα μπινελικι από τη μαμά του για το χαμένο αλεύρι!
6ec071c23434f32e6fc46bc730edf451.jpg
599ede9ecf0b0fd1badff5bad5834025.jpg
73470e0f5b715b4764b6721f2fd23ed3.jpg

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Εγω παρελαβα ενα λαστιχο καθαρισμου γυαλοχαρτων. Εντυπωσιαστηκα!
Νομιζω πως χαλαλι τα 16 μιας και για τα επομενα δεκα χρονια δεν θα αγορασω ξανα γυαλοχαρτο για τα μασινια.

Last edited by a moderator:

Εγω παρελαβα ενα λαστιχο καθαρισμου γυαλοχαρτων. Εντυπωσιαστηκα!
Νομιζω πως χαλαλι τα 16 μιας και για τα επομενα δεκα χρονια δεν θα αγορασω ξανα γυαλοχαρτο για τα μασινια.

Μακάρι αλλά χλωμό το βλέπω...
Αυτά τα κρέπ καθαρίζουν αλλά τα σχετικά λίγο ταλαιπωρημένα γυαλόχαρτα. Όταν βλέπεις τι φεύγει εντυπωσιάζεσαι βέβαια αλλά τα περισσότερα από αυτά θα έφευγαν και με ένα δυνατό αεροπίστολο.
Η δύσκολη βρωμιά δεν φεύγει, το πραγματικά στομωμένο γυαλόχαρτο δεν καθαρίζει, το πετάς.

Καλησπέρα. Σημερινή παραλαβή. Φαλτσοπριονο Bosch PCM 7S. Για αρχή ελπίζω καλό
.
5b4e5f37dedcfe4c7d5e6432d155546c.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Μακάρι αλλά χλωμό το βλέπω...
Αυτά τα κρέπ καθαρίζουν αλλά τα σχετικά λίγο ταλαιπωρημένα γυαλόχαρτα. Όταν βλέπεις τι φεύγει εντυπωσιάζεσαι βέβαια αλλά τα περισσότερα από αυτά θα έφευγαν και με ένα δυνατό αεροπίστολο.
Η δύσκολη βρωμιά δεν φεύγει, το πραγματικά στομωμένο γυαλόχαρτο δεν καθαρίζει, το πετάς.

Και γω γιαυτο δισταζα. Αλλα ο ελαχιστος κοπος και η αμεση διαφορα τουλαχιστον οπτικα σε συναρπαζουν :flipout:. Εννοειτε πως αν ειναι στομωμενο απο βρεγμενα ξυλα, ρετσινια και μπογιες δεν κανει κατι. Ειπαμε θαυματα δεν γινονται, δυστυχος

Καλησπέρα. Σημερινή παραλαβή. Φαλτσοπριονο Bosch PCM 7S. Για αρχή ελπίζω καλό

Καλορίζικο καί καλοδούλευτο Κώστα.
Τό βρήκες σέ κάποια καλή τιμή προσφοράς από ξεστοκάρισμα ? γιατί είναι παλαιό μοντέλο,η σέ καλή τιμή από εξωτερικό ?

100 από αγγελία. Για αρχή καλό είναι ;

Μιά χαρά στά 100 ευρώ είναι. :a0210:,καλές κοπές νά έχεις
Καί τό βλέπω σέ άριστη κατάσταση σάν νά είναι αδούλευτο.

Όμορφο το Radial και πραγματικά σαν καινούριο. Για αρχή δεν είναι απλά καλό, είναι ΤΕΛΕΙΟ! Νομίζω πως θα σε καλύψει για πολλά χρόνια.

Σου εύχομαι να το χαρείς και πάντα προσεκτικός με χέρια, δάκτυλα και μάτια!

Αστέρια Κωστή τα κλειδιά. να τα χαίρεσαι και καλά σφιξίματα :ernaehrung004:

Ο δίδυμος τροχός μπορεί να πάρει και πέτρες τροχίσματος ή είναι αποκλειστικά για γυάλισμα ;