Tι παραλάβαμε σήμερα..

Πολύ καλό και πολύ έξυπνο. γλυτώνεις και χρήμα έτσι. μόνος σου θα το κάνεις;
κάτι παρόμοιο έχω δει στο youtube αλλά όχι με τέτοιους σφιγκτήρες.
ανέβασε αν θες καμιά φωτό όταν το τελειώσεις. -bye-

Όχι μόνος μου μωρέ. Θα το δώσω σε κάνα μάστορα που ξέρει...... -bye-

Είμαι σίγουρος ότι ξέρεις αλλά μου φαίνεται σ' έχει πιάσει τεμπελιά :flipout::flipout::flipout:
Ας ανεβάσουν κι άλλοι μωρέ καμιά δημιουργία (άντε & εσένα στο επιτρέπω) !
Να κάνω & εγώ μετά από 3 χρόνια κατασκευών κάνα διάλειμμα (λόγω ηλικίας). Θα κάθομαι στην εξέδρα & θα σχολιάζω μόνο :drummer:

Εγώ, εδώ και κάμποσα χρόνια, έχω ένα τέτοιο φακουδάκι στο αυτοκίνητο. Αχρείαστο να είναι.

Attachments

• 11.jpg
    11.jpg
    149.9 KB · Views: 183
Last edited:
Μιχαλη απο τη δεκαετια του 50 δεν υπαρχει κρυσταλλο αυτοκινητου που να μην θρυμματιζεται.
τοσο τα Laminated οσο και τα tempered σπανε το ιδιο ευκολα με το εργαλειο που αγορασε ο Κωστα αλλά και το «αμερικανικο» που προτεινεις, το οποιο κυκλοφορει και στην ελληνικη αγορα.
αυτο δε που εχει ο Μπαμπης τα συνδυαζει ολα

καλο ειναι να υπαρχει σε ολα τα αυτοκινητα

Νομιζω το παρμπριζ ειναι διαφορετικο απο τα υπολοιπα. Ή αυτο ειναι tempered που γινεται κομματακια και τα αλλα ειναι αυτα με το πλαστικο αναμεσα για να μη φευγουν κομματια, ή το αναποδο.
Παντως, ναι κι εγω νομιζω ολα σπανε.

Νομιζω το παρμπριζ ειναι διαφορετικο απο τα υπολοιπα. Ή αυτο ειναι tempered που γινεται κομματακια και τα αλλα ειναι αυτα με το πλαστικο αναμεσα για να μη φευγουν κομματια, ή το αναποδο.
Παντως, ναι κι εγω νομιζω ολα σπανε.
Το ανάποδο ειναι.. Παντως το πιο ανέξοδο εργαλειο τέτοιου ειδους ειναι ενα μπουζι ;)

Λοιπόν το παλληκάρι που έκανε το μάθημα είπε κ ελαλησε.
Με το σφυρακι του εργαλειου χτυπάμε το τζάμι στις πόρτες κάτω αριστερά εκεί που είναι κάποια γράμματα χαραγμένα. Εκεί λέει είναι το καίριο σημείο.

Για το παρμπριζ τώρα μας είπε τραβάς το κάθισμα πίσω κ με όλη σου την δύναμη το χτυπάς (το κλωτσάς) κ με τα δύο σου πόδια κ έρχεται κ ξεκουμπωνει αυτό όλο μαζί κ ξεκολλάει από την βάση του.

Αξίζει να διαβάσουμε στο Διαδίκτυο όλη την ιστορία για τον Πάνο Μυλωνά, ο οποίος σπούδαζε στην πόλη μου.
Φανταστικοί άνθρωποι, γνώστες, υπέροχα Σεμινάρια.
https://www.ioas.gr

Ας ανεβάσουν κι άλλοι μωρέ καμιά δημιουργία (άντε & εσένα στο επιτρέπω) !
Να κάνω & εγώ μετά από 3 χρόνια κατασκευών κάνα διάλειμμα (λόγω ηλικίας). Θα κάθομαι στην εξέδρα & θα σχολιάζω μόνο :drummer:

έχεις απόλυτο δίκιο σ ' αυτό !

Μπάμπη πολύ χρήσιμο το φακουδάκι σου. δεν γνώριζα ότι υπάρχουν και τέτοιου είδους φακοί. όσο ζει κανείς (στην περίπτωσή μας όποιος διαβάζει AVclub) μαθαίνει.

Ενα συντομο αν και καθυστερημένο σχόλιο.
Το σφυρακι μην το δειτε σαν λυση αυτοεγκλωβισμου μονο. Δειτε οτι μπορει να το χρησιμοποιήσετε για να βοηθησετε καποιον αλλον.
Επισης βοηθα να καθαριστουν τα υπολείμματα των γυαλιων που θα εχουν μεινει στις ραγες του παραθυρου.

Αντιθετα το resqume μου φαινεται πιο βολικο για χρηση στον περιορισμένο χωρο του εσωτερικού.

Αλλα τωρα ρε παιδιά.... Κανενας δεν σκεφτηκε την χρηση της αυτόματης ποντας;

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

.... Κανενας δεν σκεφτηκε την χρηση της αυτόματης ποντας;

ενδιαφέρουσα η σκέψη σου. το έχεις μήπως δοκιμάσει κάπου αυτό ; μήπως η δύναμη δεν είναι αρκετή για γίνει η θραύση ;

Τα παντα εχουν δοκιμαστει:)
Η ποντα ειναι πιο ισχυρη απο το Resqme, αλλα ειναι πιο δυσκολη στην εφαρμογη πανω στο τζαμι. Πρωτoν θέλει μεγαλύτερη πιεση και δευτερον γλυστραει πολύ περισσότερο απο το resqme.

οπότε τι είναι το ποιο σωστό να υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις, πόντα ή σφυράκι ; εννοώ τι είναι ποιο εύκολα διαχειρίσιμο. (αν και αυτό είναι θέμα ψυχραιμίας του καθενός )

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

οπότε τι είναι το ποιο σωστό να υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις, πόντα ή σφυράκι ; εννοώ τι είναι ποιο εύκολα διαχειρίσιμο. (αν και αυτό είναι θέμα ψυχραιμίας του καθενός )

Το σπουδαιοτερο ειναι να μπορεσεις να το βρεις αμεσως. Το δευτερο ειναι αν πεσει, να μπορεσεις να το βρεις αμεσως (κιτρινο χρωμα ιδανικο).
Νομιζω οτι και το σφυρακι και η ποντα εχουν το ιδιο αποτελεσμα. Το σφυρακι ιδανικα θα πρεπει να εχει καποιο βαρος/μεγεθος για να κανει γρηγορα και σωστα τη δουλεια.

Ο λογος που προτιμαται το resqme ειναι οτι μπαινει στα κλειδια και ξερεις ακριβως που ειναι τη κακη στιγμη.
Τα αλλα τα βαζουν σε ντουλαπακια/θηκες/ κλπ και οταν γινει το κακο δεν μενουν στη θεση τους, ειτε ειναι δυσκολα προσβασιμα. Αν παρει καποιος σφυρι πρεπει να το στερεωσει σε εμφανες και ευκολοπροσβασιμο μερος.