Tι παραλάβαμε σήμερα..

Κώστα τα ξύλα τα πήρα καθ υπόδειξη μάστορα που ασχολείται. πάντως έτσι κι αλλιώς τώρα αφού τα πήρα με αυτά θα πορευτώ.
Εννοείται όπου υπάρχει ρόζος θα πεταχτεί. έχω υπολογίσει τη φύρα..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυριάκο τι εννοείς να τα παχύνω; όπως είπε κι ο Μιχάλης μια χαρά πάχος έχουν, πόσο χοντρά πια, λες και θα ανεβοκατεβαίνω συνέχεια. πιο πολύ θα την έχω για ώρα ανάγκης.
Μέσα σε φωταγωγό θα την έχω και θα την χρησιμοποιώ μία στις τόσες.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μιχάλη ευχαριστώ. άποψή μου κι εμένα ότι είναι αρκετό το πάχος για τη δουλειά που τη θέλω.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Καλορίζικα τα stanley. μία ένσταση μόνο για το κοπίδι που είχα κι εγώ και δεν με ικανοποίησε. κάτω του μετρίου.(αναλόγως και τις απαιτήσεις του καθενός)

Φιλε δε το λεω ετσι απλα. Σου μεταφερω τον φοβο μου.
Και απο οτι βλεπω συμφωνει ο Κωστας διαφωνει ο Μιχαλης.
Να σου πω επισης σε περιπτωση πτώσης ειναι κατα πολυ χειροτερο να φυγεις μεσα στον φωταγωγο φιλε.
Το νου σου.

Όλες μα όλες οι ξύλινες σκάλες στην δουλειά πριν 2 χρόνια μαζεύτηκαν σε ένα χώρο & κόπηκαν με τα αλυσοπριονα στην μέση & απαγορεύτηκε δια ροπάλου η επαναπαραγγελια τους.
Κρύβουν πολλούς κινδύνους.
Δεν υπάρχει συντήρηση, δεν υπάρχει πιστοποίηση, παραπιουνται εύκολα, παραβιάζονται κατά κόρον.

Εχω ξυλινη σκαλα εδω στο εργαστηριο 40+ ετων, ξυλινη του πεθερου μου, με λεπτοτερο σκαλι (22μμ) και ειναι μια χαρα λειτουργικα αν και πολυ ταλαιπωρημενη απο την χρηση και τον καιρο. Προσφατα οπως εχω γραψει, εκανα γενικη αναβαθμιση σε σκαλες αλλα την συγκεκριμενη λυπηθηκα να την πεταξω και την εχω ακομα.
Αν ηταν επικινδυνη, αν δεν ενοιωθα ασφαλης με δαυτη, θα ειχε φυγει.

Θες μια σκαλα ελαφρια για συγκεκριμενο σκοπο και με 12.5 ευρω (+ 2-3 ευρω για 60/70αρες βιδες γαλβανιζε) απλα δεν βρισκεις.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου Κυριάκο.
Καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς και δεν θεωρώ υπερβολή αυτά που έγραψες.
Απλά να σου πω ότι ο φωταγωγός είναι 2 μέτρα ύψος και 1,15 περίπου πλάτος.
Τώρα η σκάλα με την σχετική κλίση δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια πόσο μήκος θα βγει. υπολογίζω κάτω από 2,5 μέτρα. αυτό θα το δω στην πορεία. απλά τα μήκη των ξύλων που πήρα ήταν 5,10 μέτρα, και έτσι κι αλλιώς και μικρότερο μήκος να ήθελα τα ίδια χρήματα θα χρεωνόμουν, οπότε μου τα έκοψε στη μέση και ότι περισσέψει έχει καλώς.
Υπ ' όψιν ότι δεξιά κι αριστερά στο φωταγωγό θα τοποθετήσω σωλήνες μίας ίντσας για να κρατιέμαι όταν ανεβοκατεβαίνω.

Καλη η ξυλεια Γιώργο αλλα απορώ πως και δεν πήρες ένα 6μετρο στρατζαριστο 3Χ3cm να το κόψεις 2 κομμάτια 2μετρα και το υπόλοιπα σκαλοπάτια.. σε 20 λεπτά θα ήταν έτοιμη..και από θέμα κατασκευης και στιβαρότητα είσαι αλλού... Και μην μου πεις για το βάρος γιατί από ότι κατάλαβα θα μείνει μόνιμα στον φωταγωγο....

Καλοριζικα Ανδρεα τα τρυπανακια, δεν τα εχω δοκιμασει αυτα της Dewalt!
Για μπετον και πετρα τα καλυτερα που εχω δοκιμασει ειναι τα CYL5 της Βosch.

++++++

Παρελαβα και γω σημερα απο τον Μπαμπη (merci man!) παχουλα και ομορφα ρινισματα αλουμινιου και χαλκου απο τον μεταλλουργικο του τορνο.

48836183603_3109b257d6_c.jpg

Θα χρησιμοποιηθουν σε καποια συγκεκριμενα εργα απο υγρο γυαλι που θελω να κανω.

Καλοριζικα Ανδρεα τα τρυπανακια, δεν τα εχω δοκιμασει αυτα της Dewalt!
Για μπετον και πετρα τα καλυτερα που εχω δοκιμασει ειναι τα CYL5 της Βosch.

++++++

Παρελαβα και γω σημερα απο τον Μπαμπη (merci man!) παχουλα και ομορφα ρινισματα αλουμινιου και χαλκου απο τον μεταλλουργικο του τορνο.

48836183603_3109b257d6_c.jpg

Θα χρησιμοποιηθουν σε καποια συγκεκριμενα εργα απο υγρο γυαλι που θελω να κανω.
Ευχαριστώ πολυ και σε σένα

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μιχάλη σαν σκουλίκια είναι χα χα χα χα
Ωραία ιδέα να τα χρησιμοποιήσεις με υγρό γυαλί. προβλέπω μα γίνει πολύ ωραίο και πρωτότυπο.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

με γεια τα τρυπάνια Αντρέα

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Καλη η ξυλεια Γιώργο αλλα απορώ πως και δεν πήρες ένα 6μετρο στρατζαριστο 3Χ3cm να το κόψεις 2 κομμάτια 2μετρα και το υπόλοιπα σκαλοπάτια.. σε 20 λεπτά θα ήταν έτοιμη..και από θέμα κατασκευης και στιβαρότητα είσαι αλλού... Και μην μου πεις για το βάρος γιατί από ότι κατάλαβα θα μείνει μόνιμα στον φωταγωγο....

Ναι Κώστα είναι και το βάρος.
Θα τη χρησιμοποιώ κυρίως μέσα στο φωταγωγό αλλά που ξέρεις καμιά φορά..
το άλλο είναι ότι με τα σίδερα θα γλιστράει λίγο. το ξύλο είναι ποιο σταθερό.

Καλοδούλευτα ολα!

Αγορά το μπουλονοκλειδο σημερα,δοκιμάστηκε σε μπουλόνια με 120 ροπή και τα ξεβιδωσε άνετα.
Βιδωμα έχει περίπου στα 90 Nm

Καλό φαίνεται...

Kαλοριζικο Πανο, ειχε μπουλονοκλειδο σημερα? Ποσο κοστισε?
Βλεπω και καρυδακια μαζι τα οποια πρεπει να ειναι και impact rated.

Ευχαριστώ Μιχάλη
Το είχε στο φυλλάδιο,Όχι σε όλα τα καταστήματα έγραφε.
45 ευρώ στη Λυκόβρυση.

Να πάρω και άλλο ένα άμα βρω?

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μου αρέσει που είσαι εγκρατής !! :flipout:

Καλορίζικα Πάνο. ωραία φαίνονται, πιστεύω ότι θα τα ευχαριστηθείς.

Ετσι ειναι φιλε μου ορθως το παρατηρησες, και για την ακριβεια οχι μονο εγκρατής αλλα και ολιγαρκής!

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μου αρέσει που είσαι εγκρατής !! :flipout:

Ετσι ειναι φιλε μου ορθως το παρατηρησες, και για την ακριβεια οχι μονο εγκρατής αλλα και ολιγαρκής!

Με τα συγχωρήσεως...αλλά...

:flipout::flipout::flipout::flipout:

Χαχαχαχα.
Μιχαλη, καλυτερα να σου βγει το ματι παρα τ ονομα.
Κι εσενα σου βγει το ονομα, οτι...εχεις κανα δυο κατσαβιδια παραπανω 😁 😛