Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλό μεσημέρι.
Από τον φίλου τον Νίκο στα Μέγαρα τα παρακάτω κοκοψίνια (μηχανικά μολύβια, μύτες, ηλεκτρική ξύστρα παρακαλώ !!!!, μηχανισμοί ρολογιών, στένσιλ, δείκτες κλπ.
Περιηγηθείτε το στο site του: www.symplegma.gr & θα βρείτε ενδιαφέροντα πράγματα.
Τα στέλνει αντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα.

Bahco bahco τον καημό μου
τον μετράω και πονώ.

Πήγα να πάρω ένα για δωράκι σε φίλο και έφυγα με τρία. Για δύο λόγους.
Ο πρώτος είναι γιατί ήθελα κι εγώ ένα μαχαιράκι...
Ο δεύτερος είναι γιατί είχαμε καινούρια άφιξη, το Bahco 2448, που το λέει μαχαίρι ξυλουργού.
Και μπορεί ξυλουργός να μην είμαι, το εργαλείο όμως το θέλω. :silly:
Θέλω να το χρησιμοποιήσω και σαν Skew Chisel.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    251.3 KB · Views: 137
να ... σε εκραξε κι αυτος!
γυρνα το πισω ... δεν κανει λεμεεεεε

και ο κ. Κωστας δεν συμφωνει

δεν ξερω τι λεει ο Αντωνης (Shark)

Ναι βρε, μαχαιράκι είναι δεν είναι ματσέτα.
Για φινίρισμα σε μικροκατασκευές το θέλω, για να γλυτώνω το πολύ γυαλοχάρτισμα.

Χαχαχαχα.
Αποτυχια θα ειναι μη το δοκιμασεις.

Λες και δεν το περίμενα τι θα πείς... Σα να σ' έχω γεννήσει. :flipout:

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

να ... σε εκραξε κι αυτος!
γυρνα το πισω ... δεν κανει λεμεεεεε

και ο κ. Κωστας δεν συμφωνει

δεν ξερω τι λεει ο Αντωνης (Shark)

Αφήστε τον βρε! θέλει να καθαρίζει τις ελιές στο χωριό :D

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ωραιο σκαρπελακι, δεν πρεπει να λειπει απο καμμια συλλογη :))

Kαλοριζικο και βαλε λινκ Mπαμπη!

Μιχάλη το πήρα από Γεραλίδη στη Σερρών αλλά δεν έχει ηλεκτρονικό κατάστημα.
Μπορείς να το βρείς σαν Bahco 2448

Για δες σε αυτη την καστανιτσα, απο περιεργεια, το μεγιστο υψος με ενα bit μεσα ποσο φτανει?
Εχει βγαλει μια τετοια μικρη καστανια η γιαπωνεζικη Engineer οπου το υψος της καστανιας με μια μυτη μεσα ειναι μολις 20μμ!!

δυστχυως δεν την εχω πια προχειρη, αλλα υπολογισε 2 χιλιοστα παραπανω απο την μυτη. ισα ισα εχει μια ροδελα για να μην βγε απο την αλλη μερια

Nαι ευχαριστω Μπαμπη, καταληξα στο αντιστοιχο Stanley https://www.stanleycenter.gr/koph-k...ma/fatmax-machairi-xyloyrgon-stanley-0-10-233

[/url]

To Xιωτικο toolshouse εχει το ιδιο σκαρπελο σημαντικα φτηνοτερα, 35% πιο φτηνο, τωρα το ειδα https://toolshouse.gr/εργαλεια/stanley-0-10-233-μαχαίρι-fatmax-chisel-σε-θήκη/

+++++

Κωστα σε ευχαριστω, αρα γυρω στα 20μμ θα ειναι το συνολικο παχος.

Το σκαρπέλο της Bahco είναι πολύ πιο ακριβό αλλά είναι 4 mm πάχον η λάμα και έχει κόψη και απ´τις δύο πλευρές. Αν προσέξει κάποιος καλά τη φωτογραφία φαίνεται.
Στο σκαρπέλο της Stanley ισχύει το ίδιο, δεν μπορώ να διακρίνω. Αν και σαν αντιγραφή μου φαίνεται.

cuchillo-formon-bahco-2448-espesor-hoja-4-mm-largo-231-mm-D_NQ_NP_650624-MLA29704374707_032019-F.jpg

To φτηνο των 5 ευρω της stanley ειναι πιο λεπτο, εχει παχος λαμας 3μμ αντι 4μμ και μηκος λεπιδας ~7 εκ.
IN BRIEF Stanley 0-10-233 - Carbon blade 3 mm. Blade length cm. cm 7,3.
https://toolshouse.gr/εργαλεια/stanley-0-10-233-μαχαίρι-fatmax-chisel-σε-θήκη/

Υπαρχει ομως και το πιο ακριβο της Stanley, το FatMax FMHT16693-0 που ειναι κοπια του Bahco (η το αντιστροφο), με 4μμ παχος λαμας και 10εκ. μηκος λαμας.
https://www.stanleycenter.gr/ergale...SEON-25MM-ME-THIKI-FATMAX-STANLEY-FMHT16693-0

Αυτή η Bahco ρε παιδιά τι λέει σαν εταιρεία ;
Θέλω κι εγώ ένα σκαρπέλο και ένα πριόνι για μέταλλα (μεταΛλοπρίονο). Απ ότι έψαξα έχει αρκετά τέτοια το Leroy.

Μπάμπη. τα μαχαίρια και το σκαρπέλο δείχνουν εμφανισιακώς τουλάχιστον μούρλια. να τα χαίρεσαι, και πες μας την άποψή σου όταν τα δικιμάσεις.

Bacho for me!
Αν και ειναι taiwan.

Αυτή η Bahco ρε παιδιά τι λέει σαν εταιρεία ;
Θέλω κι εγώ ένα σκαρπέλο και ένα πριόνι για μέταλλα (μεταΛλοπρίονο). Απ ότι έψαξα έχει αρκετά τέτοια το Leroy.

Μπάμπη. τα μαχαίρια και το σκαρπέλο δείχνουν εμφανισιακώς τουλάχιστον μούρλια. να τα χαίρεσαι, και πες μας την άποψή σου όταν τα δικιμάσεις.
ΑΑΑ

Last edited by a moderator: