Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μιχαλης η Χιωτης ειναι το ονομα, διαλεγεις και παιρνεις :))

Ναι Γιωργο, σκοπευω να το δοκιμασω στην πρωτη ευκαιρια αν και λογω χαμηλης τιμης (φτηνου ατσαλιου) νομιζω οτι δεν θα ειναι για πολλα πολλα.

Συγνωμη Μιχαλη,σου χρωσταω δωρο για τα βαφτησια Κκκκκ

Δεν θα πιασεις κατι τοσο λεπτο ποτε με την συγκεκριμενη.

??
Σε ποιο απο ολα τα ποστς αναφερεσαι θαυμασιε μαστορα??

+++

Ευχαριστω συναδελφοι!!

+++

Χτεσινη παραλαβη απο τα πολυκαταστηματα Lidl, σημερα το ανοιγμα του πακετου.
49019029887_e936966a99_b.jpg

Θα γινει οπως ειπαμε ενα συγκριτικο με το αντιστοιχο 12βολτο τροχακι της Bosch.
Να πω μονο οτι μολις το επιασα στα χερια μου νομιζα οτι κρατουσα εντελως αλλο εργαλειο, νομιζα οτι ηταν τροχος για αριστεροχειρες μεχρι που καταλαβα τον τεραστιο ρολο που παιζει η τοποθετηση του διακοπτη σε διαφορετικο σημειο, στο πλαι δηλαδη, απο εκεινο του Bosch που τον εχει στην ραχη του. Μιλαμε για μεγαλη διαφορα στην εργονομια.

Εδω τα δυο τροχακια. Το parkside στηριζεται στο αμονι για να μπορεσει να σταθει ορθιο.
49018838496_4795a66733_b.jpg

Nαι ενδιαφερον θα ειναι αλλα δεν βλεπω ιδιαιτερες διαφορες στην αποδοση αναφορικα με τις κοπες. Η μεγαλη διαφορα ειναι ο διακοπτης που για μενα κακως μπηκε στο πλαι σε αυτη την εκδοση καθως δεν μου φαινεται εργονομικος ουτε βολικος.

Μηπως καποιος που εχει την A1 εκδοση, αυτη που ειχε τον διακοπτη στην πλατη σαν το Bosch, μπορει να μου πει εαν το εργαλειο ειχε soft start, οπως στην παραπανω εκδοση B1?
Περαν της αλλαγης του διακοπτη δεν φαινεται καποια αλλη αλλαγη εκτος εαν υπαρχει εσωτερικη βελτιωση του μοτερ σε σχεση με την καταναλωση της μπαταριας.

Παντως η ομαλη εκκινηση (soft start) του Parkside μου εκανε πολυ θετικη εντυπωση και την βρισκω ιδιαιτερα σημαντικη σαν χαρακτηριστικο. Το Bosch δεν εχει και ξεκινα καπως ενοχλητικα γρηγορα.

Καλορίζικο Μιχάλη.
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον το συγκριτικό που θα κάνεις. η ομαλή εκκίνηση πάντως είναι νομίζω προτέρημα που το έχουν συνήθως οι μεγάλοι και ογκώδεις γωνιακοί.

Εμένα πάντως που είναι στο πλάι ο διακόπτης δεν μπορώ να πω ότι με δυσκολεύει ιδιαίτερα...

Αυτό που θέλω να ρωτήσω Μιχαλη είναι εάν ο διακόπτης σου στο parkside θέλει ορισμενες φορες και 2η και 3η φορά για να πάρει για τα καλά...γιατι μου το κάνει εμένα...

Ναι θελει συνηθως και 2η και 3η φορα. Νομιζω αν ο διακοπτης ηταν απο πανω, θα ηταν ευκολοτερη η χρηση του.
Υποτιθεται βεβαια οτι ειναι διακοπτης ασφαλειας, που δεν πρεπει να ενεργοποιειται με το παραμικρο, αλλα δεν τους εκατσε τοσο καλα. Και δεν ειναι και η μονη μαρκα καθως ο διακοπτης ειναι ευαισθητο σημειο αρκετων τροχων.

Καλορίζικο Μιχάλη.

Ο διακόπτης θέλει πρώτα πάτημα προς τα μέσα στο κάτω μέρος και μετά σύρσιμο προς τα πάνω.

Eυχαριστω Πανο.

Ναι, ετσι ειναι σχεδον σε ολους τους διακοπτες, απλα καποιοι διακοπτες ειναι καλυτεροι και πιο ομαλοι και αλλοι πιο δυσχρηστοι που απαιτουν μεγαλυτερη προσπαθεια καποιες φορες.
Εαν ο διακοπτης δεν ηταν διπλα αλλα στο πανω μερος, ειμαι σιγουρος οτι το on/off θα ηταν ευκολοτερο λογω καλυτερης θεσης του αντιχειρα σε σχεση με τον διακοπτη.

Σημερα παρελαβα ενα δεμα το οποιο ειχε σταματησει στο τελωνειο για ελεγχο, για καμποσες μερες.

Mπαταρια μαιμου 12v και χωρητικοτητας 2Αh για τα 12βολτα Μακιτα. Mε ενα κουπονακι που υπαρχει μεσα στο site για tool accessories βγαινει 16 ευρω μαζι με τα μεταφορικα και insurance που ειναι περιπου 5 δολλαρια. Το tracking δουλευει αψογα. Τα μεταφορικα προφανως χρεωνονται για special delivery λογω μπαταριας λιθιου.
https://www.banggood.com/MAK-10_8-L...html?rmmds=myorder&ID=517854&cur_warehouse=CN

Εδω η μπαταρια διπλα στην οριτζιναλ μπαταριας της Μακιτα.
49023654102_02207babda_c.jpg

Και εδω το κατω μερος
49023653937_5dac295c67_c.jpg

Η εφαρμογη ειναι αριστη πανω στα εργαλεια οπως και η φορτιση στον φορτιστη της Μακιτα χωρις να ζεσταθει καθολου η μπαταρια.

Η μεγαλη ΕΚΠΛΗΞΗ ομως ηταν στην δοκιμη της μπαταριας σε σχεση με την γνησια Μακιτα. Το τεστ εγινε με το σκουπακι για να ειναι ευκολο.

Κρατηθηκε η σκανδαλη πατημενη με ενα tie wrap και αρχισε η χρονομετρηση και η αναμονη του αποτελεσματος της διαρκειας της μπαταριας.
49022927133_6e58159f7b_b.jpg

Με παραξενεψε οταν περασε το δεκαλεπτο και το σκουπακι συνεχιζε σε πληρη ισχυ. Δεν περιμενεις κατι τετοιο απο μια μαιμου.
Μετα τα 15 λεπτα που εβγαλα την παραπανω φωτογραφια καθομουν απο πανω γιατι νομιζα οτι θα τελειωνε συντομα η μπαταρια. Και ομως ειχε αρκετη συνεχεια.
Γυρω στο 20ο λεπτο η δυναμη/απορροφητικοτητα της σκουπας επεσε γυρω στο 60% αλλα εξακολουθουσε να μαζευει σκονες και ελαφρια αντικειμενα που το δοκιμασα.
Στο 25ο λεπτο η δυναμη επεσε στο 10% οπου εκει επαψε η ουσιαστικη λειτουργια της σκουπας και στο 26' και 32" η μαιμου εξεπνευσε!

Η θερμοκρασια της μπαταριας μετα την συνεχη 25λεπτη χρηση ηταν 33 βαθμοι, δηλαδη η μπαταρια παρ'ολη την πληρη και συνεχη αφαιμαξη ΔΕΝ σηκωσε θερμοκρασια!

Την συγκεκριμενη μπαταρια την παρηγγειλα πριν 45 μερες με μεγαλη επιφυλαξη και για δοκιμη καθως ηθελα 2 ακομα μπαταριες για τα 12βολτα Μακιτα που εχω.Η αποδοση της μου φαινεται εξωπραγματικη για noname μπαταρια και που δεν ξεχωριζει σε αποδοση απο την original.

Δεν εκατσα να κανω κανενα τεστ για το ποσο διαρκει η οriginal μπαταρια καθως ο χρονος της κινεζικης ειναι απλα εξαιρετικος. Εννοειται οτι ηδη παρηγγειλα και δευτερη..

Ευχάριστη έκπληξη λοιπόν αν και μαϊμού το προϊόν. Μπράβο Μιχάλη πέτυχες διάνα.
Μακάρι να ήταν όλα έτσι για το καλό της τσέπης μας, αλλά δεν..

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σημερα παρελαβα ενα δεμα το οποιο ειχε σταματησει στο τελωνειο για ελεγχο, για καμποσες μερες.

Mπαταρια μαιμου 12v και χωρητικοτητας 2Αh για τα 12βολτα Μακιτα. Mε ενα κουπονακι που υπαρχει μεσα στο site για tool accessories βγαινει 16 ευρω μαζι με τα μεταφορικα και insurance που ειναι περιπου 5 δολλαρια. Το tracking δουλευει αψογα. Τα μεταφορικα προφανως χρεωνονται για special delivery λογω μπαταριας λιθιου.
https://www.banggood.com/MAK-10_8-L...html?rmmds=myorder&ID=517854&cur_warehouse=CN

Εδω η μπαταρια διπλα στην οριτζιναλ μπαταριας της Μακιτα.

Και εδω το κατω μερος

Η εφαρμογη ειναι αριστη πανω στα εργαλεια οπως και η φορτιση στον φορτιστη της Μακιτα χωρις να ζεσταθει καθολου η μπαταρια.

Η μεγαλη ΕΚΠΛΗΞΗ ομως ηταν στην δοκιμη της μπαταριας σε σχεση με την γνησια Μακιτα. Το τεστ εγινε με το σκουπακι για να ειναι ευκολο.

Κρατηθηκε η σκανδαλη πατημενη με ενα tie wrap και αρχισε η χρονομετρηση και η αναμονη του αποτελεσματος της διαρκειας της μπαταριας.

Με παραξενεψε οταν περασε το δεκαλεπτο και το σκουπακι συνεχιζε σε πληρη ισχυ. Δεν περιμενεις κατι τετοιο απο μια μαιμου.
Μετα τα 15 λεπτα που εβγαλα την παραπανω φωτογραφια καθομουν απο πανω γιατι νομιζα οτι θα τελειωνε συντομα η μπαταρια. Και ομως ειχε αρκετη συνεχεια.
Γυρω στο 20ο λεπτο η δυναμη/απορροφητικοτητα της σκουπας επεσε γυρω στο 60% αλλα εξακολουθουσε να μαζευει σκονες και ελαφρια αντικειμενα που το δοκιμασα.
Στο 25ο λεπτο η δυναμη επεσε στο 10%, εκει δεν επαψε και η ουσιαστικη λειτουργια της σκουπας και στο 26' και 32" η μαιμου εξεπνευσε!

Η θερμοκρασια της μπαταριας μετα την συνεχη 25λεπτη χρηση ηταν 33 βαθμοι, δηλαδη η μπαταρια παρ'ολη την πληρη και συνεχη αφαιμαξη ΔΕΝ σηκωσε θερμοκρασια!

Την συγκεκριμενη μπαταρια την παρηγγειλα πριν 45 μερες με μεγαλη επιφυλαξη και για δοκιμη καθως ηθελα 2 ακομα μπαταριες για τα 12βολτα Μακιτα που εχω.
Η αποδοση της μου φαινεται εξωπραγματικη για noname μπαταρια και που δεν ξεχωριζει σε αποδοση απο την original.

Δεν εκατσα να κανω κανενα τεστ για το ποσο διαρκει η οriginal μπαταρια καθως ο χρονος της κινεζικης ειναι απλα εξαιρετικος. Εννοειται οτι ηδη παρηγγειλα και δευτερη..

Μιχάλη καλησπέρα.... Πολύ καλό το τεστ για μια ακόμη φορά, άριστες οι πληροφορίες και το φωτογραφικό υλικό που μας παραθέτεις. Ο λαός ΟΜΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΠΕΥΣΕΙΣ το test του τροχού parkside με τον bosch... :flipout::flipout::flipout::flipout::flipout: :a0210: :firstprize:

Ευχαριστω συναδελφοι!

Το τεστ τελειωνει σιγα σιγα αγαπητε Kωστα, αλλα οπως και να το κανουμε σε αυτη την τιμη των 30 ευρω δεν υπαρχει τιποτα ουσιαστικα αρνητικο να πουμε :))

Μιχάλη, με την επιτραπεζια scheppach έκανες παρουσίαση και δεν την πήρα είδηση ή ακόμα δεν βρήκες χρόνο; (φοβάμαι μην το χάσω)

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

49022927133_6e58159f7b_b.jpg

Έχει πολύ όμορφο σχεδιασμό αυτό το σκουπάκι! Αν δεν ήταν μπαταρίας και με πλαστικό σώμα, θα έλεγε κανείς ότι είναι από τα '60s!

Μιχάλη, με την επιτραπεζια scheppach έκανες παρουσίαση και δεν την πήρα είδηση ή ακόμα δεν βρήκες χρόνο; (φοβάμαι μην το χάσω)

Ειπα δυο λογια περιληπτικα 2-3 μερες μετα που την αγορασα αλλα ολοκληρωμενη παρουσιαση, με τις αρκετες αλλαγες που εκανα πανω στην σεγα, δεν εχω κανει ακομα.
Ειναι πολλες οι φωτο και τα λογια και βαριεμαι λιγο, αλλα που θα παει, σιγουρα θα την τελειωσω :)))

Αυτο που μπορω να σου πω αν βιαζεσαι και αν χρειαζεσαι σεγα αυτης της κατηγοριας ειναι να την αγορασεις απο τον Lefeld.
Η τιμη με τα μεταφορικα και τις εξτρα 60 λαμες ειναι η καλυτερη που υπαρχει και η σεγα ειναι πληρης καλων χαρακτηριστικων. (89+15euro)
https://www.lefeld.de/scheppach-dekupiersaege-sd1600v-406mm-saegeblattset.html

Ευχαριστω συναδελφοι!

Το τεστ τελειωνει σιγα σιγα αγαπητε Kωστα, αλλα οπως και να το κανουμε σε αυτη την τιμη των 30 ευρω δεν υπαρχει τιποτα ουσιαστικα αρνητικο να πουμε :))

Μιχαλη πιστευω αυτο που θα δεις ειναι οτι "κοβει" σχετικα ευκολα οταν το ζορισεις.
Δεν ξερω, βεβαια, μηπως κανει το ιδιο και το bosch και ειναι λογω λιγων volt.
Παντως, με συνεση και λιγη επιμονη τα παει μια χαρα. Οταν κοβει, μαλλον λογω προστασιας, κλεινει τελειως και πρεπει να το κλεισεις με τον διακοπτη και να το ξανανοιξεις.

Ειπα δυο λογια περιληπτικα 2-3 μερες μετα που την αγορασα αλλα ολοκληρωμενη παρουσιαση, με τις αρκετες αλλαγες που εκανα πανω στην σεγα, δεν εχω κανει ακομα.
Ειναι πολλες οι φωτο και τα λογια και βαριεμαι λιγο, αλλα που θα παει, σιγουρα θα την τελειωσω :)))

Αυτο που μπορω να σου πω αν βιαζεσαι και αν χρειαζεσαι σεγα αυτης της κατηγοριας ειναι να την αγορασεις απο τον Lefeld.
Η τιμη με τα μεταφορικα και τις εξτρα 60 λαμες ειναι η καλυτερη που υπαρχει και η σεγα ειναι πληρης καλων χαρακτηριστικων. (89+15euro)
https://www.lefeld.de/scheppach-dekupiersaege-sd1600v-406mm-saegeblattset.html
Είδα που είχες γράψει την πρώτη αλλαγή που έκανες αλλά λέω μήπως έχασα κάτι άλλο. Κυρίως με ενδιαφέρει αν αλλάζουν εύκολα οι Λάμες ειδικά οι ακεφαλες (δεδομένου ότι έχω μάθει στην dremel) και κυρίως αν έχεις δοκιμάσει κοπες με spiral blades. Ένα τελευταίο που θα ήθελα να μάθω αν έχει ποδαράκι να κρατάει το ξύλο. Σίγουρα από lefeld θα την πάρω είναι πολύ καλή ευκαιρία.

Οι κανονικες λαμες με καρφακι αλλαζουν πολυ ευκολα σχεδον σαν την Dremel, λογω του μοχλου που ανοιγει και κλεινει διατηρωντας την ταση που εχεις βαλει. Δεν χρειαζεται ξανα ρυθμιση δηλαδη.

Για τις ακεφαλες λαμες, η διαδιακασια ειναι λιγο περιεργη και η αλλαγη της λαμας δεν ειναι τοσο ευκολη οσο στην μικρη proxxon που παιρνει μονο ακεφαλες. Με μια ευκολη μετατροπη η διαδικασια αλλαγης γινεται πιο απλη.
Εδω θελει φωτογραφιες για να καταλαβεις τι εννοω, οποτε καλυτερα να αναρτησω πρωτα το review. Yπαρχει παπουτσακι (το εχω μετατρεψει λιγο) και καλο φυσητηρι για τις σκονες. Καθως και εξαιρετικα χρησιμη λαμπα λεντ.
Το προστατευτικο πλαστικο το εχω αφαιρεσει εντελως.