Tι παραλάβαμε σήμερα..

Το στέγνωμα είναι εύκολο (το πολύ-πολύ φυσάς ή έχεις ένα σεσουαρ/πιστόλι θερμού αέρα) ή αφού ψεκάσεις τα κρατάς τα 2 κομμάτια/επιφάνειες ανοιχτές με τα δάκτυλα για 1 λεπτό ίσα να φύγουν οι "ατμοί". Αν τώρα δεν σου δίνει αρκετό χώρο για το άπλωμα ή χρησιμοποίησε ένα καλαμάκι κομένο, στο ακροφύσιο (δεμένο με ταινία ή έστω χαρτοπετσέτα για να μην στα κάνει όλα μπάχαλο) ή πάρε ένα λεπτό ξυλαράκι (σαν αυτά που έχουν οι ΩΡΛ) ρίξε κόλλα σε αυτό και άπλωσέ την μετά.

Το θέμα είναι, ότι από ότι κατάλαβα, λόγω έλλειψης χώρου πώς θα σφίξεις τα δύο υλικά ώστε να κρατηθούν. Ίσως με χαρτοταινία (???)
Σωστα, για το στεγνωμα. Το ξυλαρακι δεν γινεται αν ειναι (και πρεπει) να το κανω με σπρει. Αρχικα αυτο ειχα σκεφτει, βεβαια.
Για το σφιξιμο εχω σκεφτει να το κρατησω με τα χερια κανα 5λεπτο (ή οσο αντεξω) και μετα, ναι, με ταινια. Ισως μπορει να γινει και με σφικτηρα, γιατι ειναι ακριβως κατω απο το παραθυρο, οποτε αν το αφησω ανοιχτο...

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σωστα, για το στεγνωμα. Το ξυλαρακι δεν γινεται αν ειναι (και πρεπει) να το κανω με σπρει. Αρχικα αυτο ειχα σκεφτει, βεβαια.
Για το σφιξιμο εχω σκεφτει να το κρατησω με τα χερια κανα 5λεπτο (ή οσο αντεξω) και μετα, ναι, με ταινια. Ισως μπορει να γινει και με σφικτηρα, γιατι ειναι ακριβως κατω απο το παραθυρο, οποτε αν το αφησω ανοιχτο...

Τότε κάνε το παλιό γνωστό "κόλπο" της βενζινόκολλας. Σπρευ, αφήνεις λίγο να στεγνώσει, κολλάς τις επιφάνειες έτσι ώστε είσαι σίγουρος ότι ήρθαν όπως θες οι επαφές (έστρωσαν δηλ καλα) και τις ξεκολλάς (θα πρέπεις να βλέπεις την κόλλα σαν κλωστές). Αφήνεις λίγο ακόμα να τραβήξουν και ξανακολλάς. Στην 2η φάση θα δεις ότι το κόλλημα έχει γίνει πιο σταθερό. Αν χρειάζεται επαναλαμβάνεις άλλη μία φορά την διαδικασία. Και μετά βάλε σφιχτά ταινία και άσε την κανένα 12ωρο. Απλά πρόσεχε τι ταινία θα βάλεις μην σου κιτρινίσει (από τις κόλλες της ταινίας) την μοκέτα όταν την βγάλεις μετά από ώρες.

Τότε κάνε το παλιό γνωστό "κόλπο" της βενζινόκολλας. Σπρευ, αφήνεις λίγο να στεγνώσει, κολλάς τις επιφάνειες έτσι ώστε είσαι σίγουρος ότι ήρθαν όπως θες οι επαφές (έστρωσαν δηλ καλα) και τις ξεκολλάς (θα πρέπεις να βλέπεις την κόλλα σαν κλωστές). Αφήνεις λίγο ακόμα να τραβήξουν και ξανακολλάς. Στην 2η φάση θα δεις ότι το κόλλημα έχει γίνει πιο σταθερό. Αν χρειάζεται επαναλαμβάνεις άλλη μία φορά την διαδικασία. Και μετά βάλε σφιχτά ταινία και άσε την κανένα 12ωρο. Απλά πρόσεχε τι ταινία θα βάλεις μην σου κιτρινίσει (από τις κόλλες της ταινίας) την μοκέτα όταν την βγάλεις μετά από ώρες.

Σωστος! :)

Η βενζινοκολλα ειναι μεγαλη ιστορια. Απο τις πρωτες σπεσιαλ κολλες που εχω πιασει και ποτε δεν εμαθα να δουλευω. Ποσο μαλλον να κρατησω δοχειο που ανοιξε μια φορα, ωστε να το βρω σε καλη κατασταση την επομενη,

Μπάμπη με γεια τις παραλαβές σου από Bangood. ελπίζω να σε ικανοποιήσουν ποιοτικώς.

Αυτές οι βενζινόκολλες είναι όντως ιστορία. διαβάζω ότι χρειάζεται 15 λεπτά να τραβήξει πριν τοποθετήσεις τα προς συγκόλληση αντικείμενα.
Όποτε χρησιμοποιώ πάντα κάτι μέσα μου λέει ότι είναι υπερβολικός ο χρόνος που πρέπει να περιμένω να τραβήξει, και πάντα φυσικά δεν καταφέρνω την τέλεια κόλληση. άμα πασαλείψεις πάντως τα δάκτυλά σου, μια χαρά κολλάνε. ήμαρτον !!:smash:

Πηγα και παρελαβα απο Ελτα Courier (για αλλη μια φορα) μιας και μου ηρθε χαρτακι το Σαββατο οτι ντε και καλα δεν ημουν σπιτι το Σαββατο στις 11¨05πμ...

Το νεο 18βολτο καρφωτικο διχαλων (stapler) της Ryobi το οποιο θα συμπληρωσει το υπαρχον αριστο 18βολτο καρφωτικο καρφιων/βελονακιων της ιδιας μαρκας.
49377875758_289731c75c_b.jpg

Παιρνει συνδετηρες τυπου 10μμ (πλατος 3/8") και μηκους/υψους απο 6 εως 14μμ. Μινι review στο νημα με τα εργαλεια μπαταριας συντομα.

Το συγκεκριμενο εργαλειο το περιμενα πριν ακομα κυκλοφορησει, οπως περιμενω και τον ευθυ λειαντηρα που φανταζομαι θα βγει σε καποια φαση.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Πηγα και παρελαβα απο Ελτα Courier (για αλλη μια φορα) μιας και μου ηρθε χαρτακι το Σαββατο οτι ντε και καλα δεν ημουν σπιτι το Σαββατο στις 11¨05πμ....

Αφού τη συγκεκριμένη στιγμή μαστόρευες. παραδέξου το !!:flipout:

Ωραίο δείχνει πάντως. και πως να μην είναι αφού είναι Ryobi. Καλοδούλευτο Μάϊκ

Ευχαριστω συναδελφοι! Ειναι οντως πολυ περιποιημενο, μικρο και ελαφρυ για 18βολτο καρφωτικο.

Γιωργο εισαι γατα και εχεις δικιο! Εχω ομως δυο κουδουνια, ενα του σπιτιου και ενα του εργαστηριου!
Για τις περιπτωσεις λοιπον που ειμαι κατω, εχω κολλησει και ενα αυτοκολλητο για τους courier που λεει να χτυπανε ΚΑΙ το κουδουνι του εργαστηριου :)))

Γεια σου Δημήτρη με τα ορειβατικά σου. για σκαρφάλωμα στα δέντρα έτσι ;
Καλές εργασίες και με πολύ-πολύ προσοχή !!!!!!!!!!!!

Να σαι καλά Γιώργο,ναί γιά τά δέντρα προορίζονται,πάντα μέ πολύ προσοχή.

Σχοινοκαταστάσεις !!
45 μέτρα κορδονέτο 2 mm προοριζόμενο γιά τό βαρίδι
9 μέτρα κορδονέτο 7 mm προοριζόμενο γιά κόμπους prussik

Αυτά τα σχοινιά Γιώργο είναι τα δυναμικά,το κορδονέτο 2 mm όριο θραύσης 70 κιλά βάρος
Και το κορδονέτο 7 mm έχει οριο θραύσης τά 1140 !! κιλά βάρος

sx1010.jpg

sx1110.jpg

sx1210.jpg

sx1310.jpg

sx1410.jpg

Καλοριζικα Δημητρη, καλα και ασφαλη ανεβοκατεβασματα ευχομαι και εγω :)

Παντως βλεπω και χαιρομαι οτι τα αυτα εξαρτηματα ασφαλειας ειναι επωνυμα και ευρωπαικα -και οχι κινεζικα.

Καλοριζικα Δημητρη, καλα και ασφαλη ανεβοκατεβασματα ευχομαι και εγω :)

Παντως βλεπω και χαιρομαι οτι τα αυτα εξαρτηματα ασφαλειας ειναι επωνυμα και ευρωπαικα -και οχι κινεζικα.

Σε ευχαριστώ Μιχάλη,ναί είναι κορυφαίες εταιρίες ειδικά η Petzl είναι η νούμερο ένα εταιρία στόν αναρριχητικό εξοπλισμό,σέ αυτά τα θέματα πού αφορά τήν ασφάλεια μας δέν πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς.

Με γεια Δημήτρη. υψηλής αντοχής όπως γράφεις αλλά πρόσεχε με τους κόμπους και τα σκαρφαλώματα. Αλήθεια ξέρεις από κόμπους ; όχι γιατί εγώ δεν ξέρω γρι !!

Κάποια στιγμή θα έρθω από εκεί (όλο έτσι λέω) για εκπαίδευση. !!

Last edited by a moderator:

Με γεια Δημήτρη. υψηλής αντοχής όπως γράφεις αλλά πρόσεχε με τους κόμπους και τα σκαρφαλώματα. Αλήθεια ξέρεις από κόμπους ; όχι γιατί εγώ δεν ξέρω γρι !!

Aπό ότι βλέπεις κάτι κατέχω Γιώργο,π.χ στο δεξί καραμπίνερ πού είναι τό ρόζ δυναμικό σχοινί,έχω κάνει οχτάρι θηλιά καί ένα ψαρόκομπο γιά έξτρα ασφάλεια,τό πράσινο κορδονέτο τό έχω κλείσει μέ δυό διπλούς ψαρόκομπους,από τήν μιά είναι ο κόμπος prussik πού λειτουργεί ώς φρένο στό ρόζ σχοινί,καί κάνω στό καραμπίνερ αριστερά ένα κόμπο αλουέτ γιά να πατάει διπλά τό πράσινο κορδονέτο επάνω στό καραμπίνερ.Υπάρχουν πάρα πολλά είδη κόμπων.

Aπό ότι βλέπεις κάτι κατέχω Γιώργο,π.χ στο δεξί καραμπίνερ πού είναι τό ρόζ δυναμικό σχοινί,έχω κάνει οχτάρι θηλιά καί ένα ψαρόκομπο γιά έξτρα ασφάλεια,τό πράσινο κορδονέτο τό έχω κλείσει μέ δυό διπλούς ψαρόκομπους,από τήν μιά είναι ο κόμπος prussik πού λειτουργεί ώς φρένο στό ρόζ σχοινί,καί κάνω στό καραμπίνερ αριστερά ένα κόμπο αλουέτ γιά να πατάει διπλά τό πράσινο κορδονέτο επάνω στό καραμπίνερ.Υπάρχουν πάρα πολλά είδη κόμπων.

Γεια σου Δημήτρη με τα γαλλικά σου, το πιάνο σου και τους κόμπους σου :BDGBGDB55:..... α, και με τα Stihl σου :grinning-smiley-043

Καλημερα
Σήμερα παρέλαβα από Γερμανία μια μπαταρία για το Mx2drive μου. Δυστυχώς μου χρέωσε και 11.68 μεταφορικά. Η παραγγελία έγινε 5/1.
420d883600731c12c2123ec1d08d71cf.jpg

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk