Tι παραλάβαμε σήμερα..

Με γεια Δημήτρη. υψηλής αντοχής όπως γράφεις αλλά πρόσεχε με τους κόμπους και τα σκαρφαλώματα. Αλήθεια ξέρεις από κόμπους ; όχι γιατί εγώ δεν ξέρω γρι !!

Ενας κομπος αρκει, ο πιο ναυτικος κομπος ,ο βασιλιας των κομπων οπως δικαιως ονομαζεται...η καντηλιτσα (bowline knot)!!
bowline.jpg

https://www.kiosterakis.gr/plus/naftikoi-kompoi

Γιαννη καλοριζικη, βαλε καποιο λινκ ισως χρειαστω σε καποια φαση και εγω, η καποιος αλλος, μπαταρια για το μικρο GSR. Πολλα τα μεταφορικα οντως!!

Last edited:
Σημερινη παραλαβη απο DHL χωρις περιτυλιγμα :)

Η νεα 18βολτη σκουπα της Ryobi, υγρων στερεων, 11 λιτρων, χωρις σακουλα και πλαστικο πλενομενο φιλτρο.
Aπο Αμαζον Γερμανιας με πολυ καλες κριτικες. https://www.amazon.de/gp/product/B07F1ZL34S/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s00?ie=UTF8&psc=1
49388749143_44be17a901_h.jpg

Εχει διαφορα ακροφυσια και ανταπτορες αν θες να την προσαρμοσεις σε εργαλεια. Ειναι μια παρα πολυ μαζεμενη σκουπα με ολα τα αξεσουαρ επανω στο σωμα και ο ευκαμπτος σωληνας της επεκτεινεται στα 1.80μ.
Η σκουπα αυτη θα αντικαταστησει το φαρασι και την σκουπα κυριως στα πριονιδια οπου τα σκουπακια δεν μπορουσαν λογω μεγεθους σωληνα και μπουκωναν.

Επειδη φευγω για τη δευτερη πατριδα αυριο, θα την ανοιξω με την ησυχια μου και θα πω εντυπωσεις απο την νεα εβδομαδα.

Eπειδη εσταλη με DHL και πολυ συντομα δεν με πειραξε καθολου.
Κανονικα ομως εχεις δικιο, ολα τα προιοντα, χωρις εξαιρεση, πρεπει να συσκευαζονται επιμελως πριν αποσταλλουν. Και ειναι αξιο αποριας πως η DHL δεχτηκε να μεταφερει τετοιο δεμα.

Δεν ειναι μονο θεμα σεβασμου του πωλητη προς τον πελατη και προστασιας του προιοντος κατα τη μεταφορα, αλλα ειναι και προστασιας του ταχυδρομικου απορρητου. Δεν χρειαζεται να γνωριζει ο καθενας τι παραγγελλει καποιος.

Κατα τα αλλα και εγω νομιζω οτι η συγκεκριμενη σκουπα θα με βοηθησει αρκετα. Ειναι το τελευταιο απο τα βασικα 18βολτα εργαλεια που ηθελα να εχω. Ολα τα αλλα ειναι για την χαρα και για την συλλογη :)

Η αγορά της μπαταρίας για το Bosch gsr mx2drive έγινε από το Amazon. de https://www.amazon.de/gp/product/B00KM9AR5C/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A24ZCU2TN78CRE&psc=1

Στο πρόγραμμα είναι να πάω την παλιά μπαταρία στον δησιο για επισκευή.
Έκανα μια προσπάθεια να την αλλάξω εγω. Το εξωτερικό περίβλημα ανοίγει πολύ εύκολα από την πίσω μεριά και βγαίνει συρόμενη προς τα έξω. Στην αρχή θεώρησα εύκολο να την αντικαταστήσω με μια άλλη ίδια li_ion 3.6 volt επαναφορτιζόμενη αλλά μετά είδα ότι χρειάζεται ηλεκτροπόντα οπωσδήποτε ειδικά από την πλευρά που έχει κολλημένα τα ελάσματα και εγκατέλειψα την προσπάθεια αφού δεν διαθέτω ηλεκτροπόντα. Ανεβάζω και φώτο για όποιον ενδιαφέρεται αφού γλυτώνεις χρήματα. Μια μπαταρία τέτοια κοστίζει 5-6 ευρώ ενώ σε εμένα η αγορά έπιασε τα 23.
cfbfb1758c965a31cba27b8f23a548a6.jpg
e38fb263696bb321881da86aff043e83.jpg

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

αχ Γιαννη..γιαιτ δεν το εξαψες περισσοτερο ή να ρωτησεις εδω...
τετοιες μπαταριες κυκλοφορουν με ετοιμα λαμακια...κολλας λαμακι με λαμακι στην αναγκη.
(και στην πλακετα ηλεκτρονικων, παλι λαμακι απο κατω θα εχει διπλωμενο)

γινετια και να κολλησεις κατευεθιαν στην μπαταρια αν σου πει ακποιος την "τεχνη"

Σημερινη παραλαβη απο DHL χωρις περιτυλιγμα :)

Η νεα 18βολτη σκουπα της Ryobi, υγρων στερεων, 11 λιτρων, χωρις σακουλα και πλαστικο πλενομενο φιλτρο.
Aπο Αμαζον Γερμανιας με πολυ καλες κριτικες. https://www.amazon.de/gp/product/B07F1ZL34S/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s00?ie=UTF8&psc=1
49388749143_44be17a901_h.jpg

Εχει διαφορα ακροφυσια και ανταπτορες αν θες να την προσαρμοσεις σε εργαλεια. Ειναι μια παρα πολυ μαζεμενη σκουπα με ολα τα αξεσουαρ επανω στο σωμα και ο ευκαμπτος σωληνας της επεκτεινεται στα 1.80μ.
Η σκουπα αυτη θα αντικαταστησει το φαρασι και την σκουπα κυριως στα πριονιδια οπου τα σκουπακια δεν μπορουσαν λογω μεγεθους σωληνα και μπουκωναν.

Επειδη φευγω για τη δευτερη πατριδα αυριο, θα την ανοιξω με την ησυχια μου και θα πω εντυπωσεις απο την νεα εβδομαδα.

Εεεεε, εχει και κατι αλλο διπλα στην σκουπα. Γιατι δε λες τιποτε; Παραλαβη δεν ειναι κι αυτη; Μανουλα δεν εχει; Στο πηγαδι κατουρησε; 😁

χαχαχα, το ειδες δαιμόνιε μάστορα :)))

Εχεμυθεια τηρειται οταν προκειται για παραλαβες φιλων! Αν θελουν ας τις παρουσιασουν oι ιδιοι οταν παραλαβουν :))

++++

Ευχαριστω Κωστα, οντως το σκουπακι ειναι πολυ καλο, πολυ βολικο, ελαφρυ (4.75 κιλα μαζι με τα εξαρτηματα και την μπαταρια) και ισχυρο σχεδον σαν ρευματος!
Δεν μπορεσα να περιμενω την αλλη βδομαδα και το ανοιξα και το δοκιμασα τωρα νυχτιατικα! Ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος απο την αποδοση του!

Η 5αρα μπαταρια διαρκει περιπου 15 λεπτα και με εφτασε και καθαρισα με αυτη ολο το εργαστηριο, την κρατουσα και τριγυρνουσα καθαριζοντας οτι εβρισκα, ολα τα πριονιδια απο τορνο, πλανες, κορδελες, ρουτερ, κολωνατo- που τα κρατουσα 2 βδομαδες μονο και μονο για την δοκιμη :)

Στην αντιστοιχη 18βολτη σκουπα Bosch μια 5αρα μπαταρια διαρκει ~20 λεπτα, 4 λεπτα ανα Ah. Καλυτερη δηλαδη διαχειριση ενεργειας και πιο αποδοτικο (efficient) μοτερ.

Εδω η σκουπα με τα εξαρτηματα της. Υπαρχει και ενα ανταπτορακι απο καουτσουκ που ταιριαζει σε ολα τα εργαλεια Ryobi αλλα και τα Proxxon, οσα εχουν εξοδο για σκουπα.
Αυτος ο κοντος στο ματι ευκαμπτος σωληνας ειναι στην πραγματικοτητα πολυ ευελικτος, επεκτεινεται και φτανει το 1.80μ οταν τον τραβηξεις!!:)
49391035696_33989602e2_b.jpg

Πιστευω οτι αυτη η 18βολτη σκουπα ηταν απο τις πιο χρησιμες αγορες για το εργαστηριο. Αναλυτικη παρουσιαση την αλλη βδομαδα.

Πολύ όμορφο το σκουπάκι Μιχάλη. καλορίζικο, καλά ρουφήγματα !!
Οι φωτογραφίες σου το κάνουν να δείχνει πιο όμορφο. (τα έχουμε ξανά πει αυτά..)

Γιάννη με γεια και σε σένα για την μπαταριούλα.
Έχει δίκιο ο Κώστας. έπρεπε να ρωτήσεις εδώ τους ειδικούς..

αχ Γιαννη..γιαιτ δεν το εξαψες περισσοτερο ή να ρωτησεις εδω...
τετοιες μπαταριες κυκλοφορουν με ετοιμα λαμακια...κολλας λαμακι με λαμακι στην αναγκη.
(και στην πλακετα ηλεκτρονικων, παλι λαμακι απο κατω θα εχει διπλωμενο)

γινετια και να κολλησεις κατευεθιαν στην μπαταρια αν σου πει ακποιος την "τεχνη"
Το θεώρησα δύσκολο να κολληθεί χωρίς ηλεκτροπόντα. Αν ξέρει κανείς κάποιο τρόπο ας μας ενημερώσει. Είναι σίγουρο ότι θα ενδιαφέρονται κι αλλοι φίλοι που διαθέτουν το δραπανάκι αυτό.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σημερινές παραλαβές.
Για να αντικατασταθούν τα τρυπάνια και μια παλιά βαριοπουλα που πρέπει να την βάζεις στο νερό για να φουσκώσει το ξύλο
Ωραία αίσθηση στο χέρι η βαριοπουλα

.
31960353a6ab1e9220c239b7126f86b1.jpg

Στάλθηκε από το Mi A2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Kαλοριζικα Παναγιωτη ωραια πραματα βλεπω και χρησιμα! Θελω να δοκιμασω και εγω τον εποξικο στοκο Aqua της Bison αλλα δεν μου τυχαινει η ευκαιρια.
Επειδη αυτα τα τρυπανακια ειναι για ολα τα υλικα θα σου συνιστουσα να παρεις ξεχωριστα και ενα τρυπανι CYL9 των 3μμ κυριως για προτρυπημα, εαν χρειαζεται, σε μεταλλο και πλακακι. Μπαινει στο ιδιο κουτι με τα υπολοιπα κανοντας μια μικρη τρυπα.

Εχει βγαλει μια λαχταριστη βαριοπουλα η stanley, μονοκοματη, 1.3κιλα που την περιμενουμε να την φερει το stanley center
1-56-001.jpg

Σε ευχαριστω Γιωργο!
Μας τα χαλαει λιγο ο φωτισμος με τις λαμπες φθοριου στο εργαστηριο σχετικα με τις φωτογραφιες αλλα δεν πειραζει :)

Εχει βγαλει μια λαχταριστη βαριοπουλα η stanley, μονοκοματη, 1.3κιλα που την περιμενουμε να την φερει το stanley center

Πολύ καλή η ANTI VIBE...και σε εμφάνιση και σε αίσθηση κατά την εργασία. Την έχω βολευτεί εδώ και μερικά χρόνια. Υπάρχει και εδώ.

Σημερινές παραλαβές.
Για να αντικατασταθούν τα τρυπάνια και μια παλιά βαριοπουλα που πρέπει να την βάζεις στο νερό για να φουσκώσει το ξύλο
Ωραία αίσθηση στο χέρι η βαριοπουλα

.
31960353a6ab1e9220c239b7126f86b1.jpg

Στάλθηκε από το Mi A2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Καλοριζικα Παναγιωτη...
Την βαριοπουλα την εχω εδω και διαστημα....δεν ειναι μονο η αισθηση....αλλα η σταθεροτητα που δινει η εργονομικη λαβη της κατα το δουλεμα...αξιζει καθε ευρω....θα την ευχαριστηθεις....

Η συγκεκριμένη σειρά σφυριών antivibe grafite της stanley είναι ότι καλύτερο vlaue for maoney κυκλοφορεί στον ελλαδικό χώρο, και να το έχω ξανααναφέρει κάπου εδώ μέσα στο forum. Έχω όλη την σειρά σφυριών αλλά και βαριοπουλών της και της έχω ΚΑΤΑΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙ. Αφορμή ψάχνω κάθε φορά που μαστορεύω να τα πιάνω στα χέρια μου, και να τα δουλεύω..... :p

Καλημέρα σας παιδιά καλοδουλευτα σε όλους παρέλαβα και εγώ χθές από techstore την compact συλλογή της wera την w1 στα 97 ευρώ θα την έχω μόνιμα στο αυτοκίνητο λόγω μεγέθους
2a16f5da9cf8eb24ea6b6225c4b44ad9.jpg
36697bc2678d4f146a3a360f5fdca57a.jpg

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλοδούλευτη Ανδρέα!

Αυτό το κόκκινο στο κέντρο, αριστερά απο τα καρυδάκια τι είναι;
Ευχαριστώ πολύ είναι ανταπτορας συγκράτησης για βίδες βολεύει πολύ σε στενά σημεία εργασίας

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited: