Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Τελειωμό δεν έχουν οι παραλαβές Stihl. να τα χαίρεσαι ΚΑΙ αυτά Δημήτρη. -bye-

Σε ευχαριστώ Γιώργο.

Makita duc254cz
Από toolspot.gr
Ιδιας δυναμικότητας με το husqvarna t425. Λάμα carving 25cm 1/4.
Πιο ελαφρύ, πιο μικρό.
Κοβει ότι κόβει και το βενζινοκίνητο. Λιγάκι πιο αργά και ίσως κολλήσει σε μεγάλα ξύλα. Βγάζει αρκετά κοψίματα, αλλά αν είναι χοντροί κορμοί θέλει μπαταρίες! Τρώει αρκετά και ζεστενεται η μπαταρία.
Το δοκίμασα όμως σε συνεχές κόψιμο ξυλείας όμως οπότε λογικό. Σε κλάδεμα θα μεσολαβεί χρόνος μεταξύ κόπων οπότε θα είναι ακόμη καλύτερα.

Καλορίζικο καί καλοδούλευτο Νεκτάριε μέ τήν δέουσα προσοχή πάντα (άν καί είσαι γνώστης τού αθλήματος),γιά ερασιτεχνικό κλαδευτικό είναι μιά χαρά,έτσι καί αλλιώς έχεις καί δεύτερη καί τρίτη μπαταρία θα σου βγάλει τήν δουλειά,μήν τό ζορίζεις στά όρια του γιατί βλέπω ότι ξελιγώνεται στό παρακάτω βίντεο από τό 3:16 καί μετά.
Τό έχω πιάσει στά χέρια μου σέ μαγαζί,όντως είναι ελαφρύ,άν καί βλέπω στά specs ότι είναι 3,3 κιλά καί αναρωτιέμαι άν είναι τόσο,εμένα μού φάνηκε πιό ελαφρύ,τό Husqvarna T525 πού έχω μέ λάμα-αλυσίδα 25 cm,φούλ καύσιμο καί λάδι είναι 3,5 κιλά ζυγισμένο.

https://www.youtube.com/watch?v=EikUjYKuCu0

Καλοδουλευτα Γιωργο και Ανδρέα!!!

Από toolspot.gr
Ιδιας δυναμικότητας με το husqvarna t425. Λάμα carving 25cm 1/4.
Πιο ελαφρύ, πιο μικρό.
Κοβει ότι κόβει και το βενζινοκίνητο. Λιγάκι πιο αργά και ίσως κολλήσει σε μεγάλα ξύλα. Βγάζει αρκετά κοψίματα, αλλά αν είναι χοντροί κορμοί θέλει μπαταρίες! Τρώει αρκετά και ζεστενεται η μπαταρία.
Το δοκίμασα όμως σε συνεχές κόψιμο ξυλείας όμως οπότε λογικό. Σε κλάδεμα θα μεσολαβεί χρόνος μεταξύ κόπων οπότε θα είναι ακόμη καλύτερα.

Τι να τα κανεις εσυ αυτα αφου κοβεις ξυλα με τον γωνιακο....

Καλοριζικο Νεκταριε μου αρεσει αυτο το 18βολτο Makita!

Πρεπει να μαζευτουμε να κανουμε συγκριτικο με oλα τα 18βολτα αλυσοπριονα!
Yπαρχουν πλεον στα σιγουρα, Makita, Stihl, Gardena και Ryobi και ισως υπαρχουν και μελη με αλλες μαρκες:)

Xθεσινη παραλαβη απο banggood και η παραγγελια ειχε γινει στις 6 Ιανουαριου.

Ενα τροχιστικο για τρυπανια απο 2 εως 12μμ. Μπαινει επανω σε δραπανο το οποιο γυριζει την πετρα τροχισματος, οπως φαινεται και απο την φωτογραφια.

49596850148_5dcff1a809_b.jpg

Εδω το λινκ https://www.banggood.com/Drillpro-P...p-1321407.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN

Οταν το δοκιμασω, θα πω εντυπωσεις.

Επισης παρελαβα ενα παρα πολυ ιδιαιτερο δωρο, συλλεκτικο καθως πολυ δυσκολα βρισκεται πλεον το οποιο θα το παρουσιασω πληρες το σαββατοκυριακο.

Εδω μονο η βαση του την οποια και μετετρεψα λιγακι. Αυτο ομως που βιδωνει επανω στη βαση ειναι ολα τα λεφτα!!
49597404276_f676e10b87_b.jpg

49597404411_6acc564061_c.jpg

Άρχισαν σιγά-σιγά οι παραλαβές... Παραγγελία από 24-12-2019
Dial test indicator για τον τόρνο και όχι μόνο... Γενικά για ότι περιστρέφεται.

Attachments

• IMG_E4768.jpg
    IMG_E4768.jpg
    209.8 KB · Views: 447
Ειναι χρησιμο αυτο το εργαλειακι να υπαρχει, καλοριζικο Μπαμπη, νομιζω οτι εχω ακριβως το ιδιο απο το Banggood!

Δεν εχεις παρει καμμια βαση μαζι? Πως θα το κρατας σωστα για να ακουμπα τις επιφανειες που θες να τσεκαρεις?

Υπάρχου όλα Μιχάλη... Δεν νοείται τορναδόρος χωρίς ρολόϊ γράφτη. :2thumb22sup:
Αυτό αγοράστηκε σαν συμπλήρωμα.

Attachments

• IMG_E4771.jpg
    IMG_E4771.jpg
    192.5 KB · Views: 431
Παραλαβη απο Εργαλειογατο καποιων αναλωσιμων

49617475373_eca732ac20_b.jpg

-κλιπς πλαστικα για στερεωση μουσαμαδων χωρις να τους ανοιγεις τρυπες https://www.ergaleiogatos.gr/shop/klip-stereosis-mousama-silverline-231639-set-4-temachion/
-ενα σετακι δυο τεμαχιων σφιγκτηρων (ιδιοι ακριβως με του lidl) https://www.ergaleiogatos.gr/shop/sfigktires-maragkon-aftomati-am-tech-d0930-me-kastania-100mm/
-μαγνητικη ταινια αυτοκολλητη, λιγο αδυναμη αλλα εχει αρκετες χρησεις.https://www.ergaleiogatos.gr/shop/aftokollites-tenies-magniti-am-tech-s4605-set-2-temachia/
-Μπουντουζιερα 15μμ φτηνη. Εψαχνα 14μμ αλλα αυτη ισως ειναι καλυτερη https://www.ergaleiogatos.gr/shop/s...pountouziera-ke-30-mpountouzia-am-tech-s4675/
-Σφιγκτηρακια μικρα 4μμ για συρματοσχοινα παχους 4μμ.https://www.ergaleiogatos.gr/shop/s...erline-set-10-temachion/?attribute_pa_size=m4

-Εντατηρες συρματοσχοινων διαφορων μεγεθων απο 5 εως 10μμ, απο μολις 50 λεπτα ο ενας!!
Απο ενα καλο και φτηνο μαγαζι στο Περιστερι (2 ευρω μεταφορικα 1 ευρω αντικαταβολη!) https://www.tomara.gr/index/products/hardware_tools?row=7842

Να πω για την μαγνητικη ταινια οτι δεν εχει ιδιαιτερη δυναμη συγκρατησης αλλα μπορει να εξυπηρετησει παρα πολλες καταστασεις.
Μπορει να μπει και διπλη και τριπλη αν χρειαζεται. Εδω εχω κολλησει ενα κομματακι δυο εκατοστων για να βαζω το κλειδακι του Dremel, να μην το ψαχνω.
49617974726_e868341627_c.jpg

Με γεια τα αναλώσιμα Μιχάλη.

Να έχεις υπ όψιν σου όμως ότι οι εντατήρες αυτοί οξειδώνονται με τον καιρό. Έχω βρει ανοξείδωτους λίγο ποιο ακριβούς στην Σπύρου Πάτση πολύ ποιο ποιοτικούς. τους έχω βάλει μόνιμα στην ταράτσα σε κατασκευή με δίχτυ σκίασης. εδώ και 2 χρόνια δεν έχουν πάθει το παραμικρό.

Ευχαριστω συναδελφοι!!

Γιωργο εχω ανοξειδωτους πολλους σε μεγαλα μεγεθη απο τον πατερα μου. Αυτοι ειναι μικροι, κυριως για προτζεκτακια με συρματοσχοινα. Καλοι ειναι και οι γαλβανιζε.

Θαναση εισαι μεγαλος ρε φιλε, λες και κατι ηξερες! Να´σαι καλα!!
Πηγα και μετρησα μολις τωρα και ο Εργαλειογατος εχει κανει λαθος στην περιγραφη του προιοντος!!!!
Η μπουντουζιερα ειναι στην πραγματικοτητα 14μμ και οχι 15μμ που αναγραφει, το ιδιο και τα συμπεριλαμβανόμενα μπουντουζια/ροδελες. Ειναι αυτη που ζητουσα αρχικα και δεν ευρισκα!!
Ετσι δεν θα πανε χαμενα και τα μπρουτζινα μπουντουζακια που εχω απο παλια, τα 14αρια! Και ημουν ετοιμος να παραγγειλω 15αρια καλυτερης ποιοτητας μπουντουζακια :))

Μια χαρα ειναι το εργαλειακι που λες, το δοκιμασα κιολας. Δουλευει και ο παραξενος ζουμπας, ανοιγει τρυπα ανετα στο μουσαμα.
49618734822_1dee4359af_c.jpg

Τωρα επειδη τα εχω μαρκαρει με 15μμ, πρεπει να σβησω το 15 και να γραψω 14μμ. Ευτυχως που δεν εχω χαραξει το μεταλλο με το ειδικο εργαλειο!

Παραλαβές της περασμένης εβδομάδας αλλά λόγω απουσίας μου σας τις παρουσιάζω σήμερα.

IMG-9920.jpg

IMG-9938.jpg

IMG-9939.jpg

IMG-9942.jpg

IMG-9943.jpg

Παπούτσια εργασίας Bulle 26 από Παυλάτο.
Σκαρπέλο Stanley 15 από τον ίδιο
Ελαστικοί ιμάντες/χταπόδι 60 cm (2 τεμ. η συσκευασία) 2.80 από Κέντρο βίδας.
Φυσητήρας Makita 33 από Plus4you

Oι ιμάντες masterlock είναι δοκιμασμένοι εδώ και χρόνια στην πράξη από εμένα και είναι απλά καταπληκτικοί.
Έχω μόνιμα στο αμάξι 4 σε διάφορα μήκη, από 60 έως 120 cm εδώ και έξι χρόνια και αν κι έχουν φθαρεί από την
χρήση και τον χρόνο, έχουν ακόμα δύναμη και αξιοσημείωτη ελαστικότητα.
Φαντάζομαι τι δουλειά θα κάνουν οι ποιο ακριβοί της ίδιας εταιρείας.

Ο φυσητήρας σε παίρνει και σε σηκώνει αλλά κάνει λες και περνάει η σκούπα του Δήμου !!

Τα Bulle είναι ότι κι ότι για προστασία μιας κι έχουν μέταλλο στα δάχτυλα. Για λίγο που τα φόρεσα δεν με εμπόδιζαν
καθόλου στο περπάτημα. Έχουν βέβαια λίγο βάρος παραπάνω αλλά είναι πολύ στιβαρή κατασκευή. Καμία σχέση με
κάτι Κινεζιές των 15 και 20 που βρίσκεις στις Λαϊκές. κι αυτά πάντως made in china γράφουν. !

Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν το σκαρπέλο, αν και το περίμενα λίγο πιο μεγάλο σε μήκος, αλλά αυτό δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. μονομπλόκ μασίφ κατασκευή που μπορείς να το χτυπήσεις με σφυρί χωρίς να γίνει ζημιά και πολύ καλό πιάσιμο . οι ακμές του είναι σαν σουβλιά στην κυριολεξία. έχει και την θηκούλα του για προστασία γιατί κόβει σαν μαχαίρι. που να δείτε πως καθαρίζει τις πατάτες, άλλωστε γι αυτό το πήρα !!:flipout:

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Παραλαβές της περασμένης εβδομάδας αλλά λόγω απουσίας μου σας τις παρουσιάζω σήμερα.

Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν το σκαρπέλο, αν και το περίμενα λίγο πιο μεγάλο σε μήκος, αλλά αυτό δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. μονομπλόκ μασίφ κατασκευή που μπορείς να το χτυπήσεις με σφυρί χωρίς να γίνει ζημιά και πολύ καλό πιάσιμο . οι ακμές του είναι σαν σουβλιά στην κυριολεξία. έχει και την θηκούλα του για προστασία γιατί κόβει σαν μαχαίρι. που να δείτε πως καθαρίζει τις πατάτες, άλλωστε γι αυτό το πήρα !!:flipout:

Καλοδούλευτα και καλοφόρετα!!!

Ε μα τι αγρότης θα ήσουνα αν δεν καθάριζες πατάτες με το σκαρπέλο...!!!
:Banane0::Banane0::ADFADF1::ADFADF1:-bye--bye--bye-

Καλοριζικα Γιωργο....Όλα τα καλούδια χρήσιμα..

Τα παπούτσια εργασίας είναι κάτι θα με απασχολήσει πολύ πιι σοβαρα απο οσο τωρα στο μέλλον μέχρι να βρω αυτό που θέλω...Συγουρα με βαθμό ασφαλειας/προστασίας S3...Αυτά που πήρες τι είναι.. ;

Σε κάθε περίπτωση μιας από τις πλέον σημαντικές αγορές για κάποιον επαγγελματία μάστορα.

Για το συγκεκριμένο σκάρπελο τα λόγια είναι περιττά...Είναι κορυφαίο.