Tι παραλάβαμε σήμερα..

Πολυ ωραιο το αντικραδρασμικο σφυρι της Stanley...πραγματικα ζηλέψα Μιχαλη...ισως παρω ενα καποια στιγμη....!!!

Γιωργο με γεια τα νεα σου καλουδια....!!!

Το συγκεκριμενο Bulle φυσερο το εχω και ειναι ασυναγωνιστο στην κατηγορια του...!!!
Απο καθαρισμα εργαλειων μεχρι και φυσηγμα φυλλων μπορεις να κανεις...ειναι παρα πολυ δυνατο...!!!

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Πολυ ωραιο το αντικραδρασμικο σφυρι της Stanley...πραγματικα ζηλέψα Μιχαλη...ισως παρω ενα καποια στιγμη....!!!

Γιωργο με γεια τα νεα σου καλουδια....!!!

Το συγκεκριμενο Bulle φυσερο το εχω και ειναι ασυναγωνιστο στην κατηγορια του...!!!
Απο καθαρισμα εργαλειων μεχρι και φυσηγμα φυλλων μπορεις να κανεις...ειναι παρα πολυ δυνατο...!!!
Πράγματι η δύναμή του είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με το μέγεθος του και ρυθμιζόμενο για πολλές διαφορετικές δουλειές

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σημερινη παραλαβη σε 3 εβδομαδες απο Banggood.
Eιναι το εξαρτημα για δραπανα που κοβει λαμαρινες https://www.banggood.com/Double-Hea...tal-Sheet-Cutter-p-1021135.html?rmmds=myorder

Δυστυχως εσπασε ενα κομματι του αξονα στη πρωτη προσπαθεια κοπης λαμαρινας παχους μολις 0.7μμ.
Ανωτατο οριο για λαμαρινα ειναι τα 1.8μμ, για stainless stell τα 1.2μμ και για αλουμινιο τα 2μμ. Θελει ηλεκτρικο δραπανο με 3000 στροφες για να κοψει σωστα.

Οι φωτογραφιες απεσταλησαν στο banggood ζητωντας refund και οχι επαναποστολη, καθως βλεπω οτι η ποιοτητα ειναι για τα μπαζα και τα χιλιοστα που εχει σαν οριο μαλλον αναφερονται για κοπη πλαστικου.

μπορει να επεσες σε κακο κομματι αλλα βρε μιχαλη 3.000 (!) στροφες σε σιδερο, το σκοτωσες το εργαλειο.
ο κατασκευαστης προφανως τις 3.000 στροφες τις εννοει για μαλακο πλαστικο
σημερα που το διαβασα, πηγα εξ' επι τουτου και εκοψα απο τις τσουντες των πανελ οροφης στην αποθηκη. αυτα ειναι 0.6 το εκοψε βουτυρο αλλά με το δραπανοκατσαβιδο μπαταριας της εινχελλ που πιανει 1.100 στροφες
μετα πηγα στο καβαληκεμα των δυο πανελ που το παχος ειναι και απο τις δυο. 1,2 δηλαδη. το εκοψε μια χαρα. σιγουρα το 1.5 χιλιοστο το εχει ανετα αλλά οσο ανεβαινεις σε παχος, τοσο πρεπει να κατεβαινεις σε στροφες οταν εχεις κρουστικο εργαλειο. εγω το 1.2 το εκοψα χωρις φουλ γκαζι στο δραπανοκατσαβιδο. και το πηγα αρχικα μαλακα πρωτου του δωσω πολλες στροφες. σε καμια περιπτωση δεν θα εβαζα 1500 στροφες για αρχη στο 1.2 , ποσο μαλλον 3.000
με τις 3.000 στροφες που του εδωσες , που ειναι το ανω οριο του εργαλειου, ειναι σαν να εβαλες σιδηρολαμα στη σεγα και να εβαλες ταχυτητα 6 στα 6

ενταξει το εργαλειο δεν ειναι bosch, ουτε το κοπιδακι του. συνηθισμενος απο την εργαλειαρα σου, το πετσοκοψες ;)
παντως εμενα στις 1.000- 1.100 στροφες μου εκοψε το 1.2 ανετα και ταχυτατα
αυριο θα δοκιμασω με το δραπανοκατσαβιδο της παρκ που τρεχει στις 1.400 και θα σου πω

ειναι σαν να εβαλες σιδηρολαμα στη σεγα και να εβαλες ταχυτητα 6 στα 6

Ωχ ωχ ωχ...
Δηλαδη στις σεγες και σπαθοσεγες, θελει χαμηλη ταχυτητα με σιδερολαμα;
Ειχα την αισθηση οτι θελει ψηλη, για να μην κλωτσαει.

δεν το ειπα καλα. εννουσα λαμα που κοβει και προκες, αυτη που εχει αρκετα μεγαλυτερα δοντια απο τη λαμα σιδηρου.
αναλογικα, αν δεις το βαθος των δοντιων μιας τετοιας λαμας ειναι παρομοιο με το βαθος του κοπιδιου του εργαλειου αυτου.
αν μια τετοια λαμα την βαλεις 6 στα 6 και πας να κοψεις, με το που θα αγγιξει σιδερο θα σου κλωτσησει.
αν το κοπιδακι στο εργαλειο αυτο ειχε πολυ μικροτερη εγκοπη, τοτε ισως ναα μπορουσε να δουλεψει και με 3.000 στροφες (που δεν το νομιζω ουτε αυτο)
με το βαθος εγκοπης ομως που εχει, οι 3000 στροφες , ειναι θανατος!
αυριο με τις 1400 στροφες του παρκσαιντ θα κοψω μονο στο 0.6.
δεν θα βαλω 1.2 χιλιοστα με τετοιο βαθος κοπης σε αυτο το φτηνοεργαλειο στις 1.400

φαντασου κατι ακομα. να πας να τρυπησεις με ενα δραπανο, σιδερο στις 3.000 στροφες
θα το εκανες? και στο παραδειγμα αυτο δεν μιλαμε καν για κρουση αλλα για περιστροφη
εδω τα περιστρεφομενα σιδηροπριονα δοντιων και δεν ανεβαινουν πανω απο 1400 ποσο μαλλον οταν γινεται κρουση

παντα μα παντα, οταν ανεβαινουν τα παχη ή η σκληροτητα ενος τεμαχιου, ριχνουμε τις στροφες γιατι αλλιως θα μας βγει προβλημα
το τρυπανι μπορει να "αναψει", ο αξονας της σεγας-σπαθοσεγας μπορει να στραβωσει, ο δισκος μπορει να σπασει.

φανταστειτε να βαλετε στο ραντιαλ φαλτσοπριονο, εναν δισκο σιδηρου με δοντια και να πατε να κοψετε στις 4.700 σ.α.λ. σε Φ210
το πρωτο πραγμα που θα γινει ειναι να σπασει ο δισκος καθως με το που θα αγγιξει το πρωτο δοντι το σιδερενιο τεμαχιο, με τετοια ταχυτητα η κρουση θα τον σπασει.
για αυτο τα φαλτσοπριονα που κοβουν και σιδηρο εχουν και δευτερη ταχυτητα χαμηλοτερη.

αλλωστε καθε δισκος εγκοπων εχει και χαραξιες, συνηθως καμπυλης γραμμης, και ενας απο τους λογους ειναι και αυτος για να σπασει εκει και να φυγει ενα μεγαλο τεμαχιο με μικρη ταχυτητα και οχι ενα μικροτερο που να εκτοξευτει σαν σφαιρα. καιαυτο γινεται επειδη οι κατασκευαστες ξερουν οτι μπορει να γινει υπερβαση των προδιαγραφων λειτουργιας οπως νομιζω εκανε και ο μιχαλης με το εν λογω εργαλειο στις 3.000 στροφες

μπορει να επεσες σε κακο κομματι αλλα βρε μιχαλη 3.000 (!) στροφες σε σιδερο, το σκοτωσες το εργαλειο.
ο κατασκευαστης προφανως τις 3.000 στροφες τις εννοει για μαλακο πλαστικο
σημερα που το διαβασα, πηγα εξ' επι τουτου και εκοψα απο τις τσουντες των πανελ οροφης στην αποθηκη. αυτα ειναι 0.6 το εκοψε βουτυρο αλλά με το δραπανοκατσαβιδο μπαταριας της εινχελλ που πιανει 1.100 στροφες
μετα πηγα στο καβαληκεμα των δυο πανελ που το παχος ειναι και απο τις δυο. 1,2 δηλαδη. το εκοψε μια χαρα. σιγουρα το 1.5 χιλιοστο το εχει ανετα αλλά οσο ανεβαινεις σε παχος, τοσο πρεπει να κατεβαινεις σε στροφες οταν εχεις κρουστικο εργαλειο. εγω το 1.2 το εκοψα χωρις φουλ γκαζι στο δραπανοκατσαβιδο. και το πηγα αρχικα μαλακα πρωτου του δωσω πολλες στροφες. σε καμια περιπτωση δεν θα εβαζα 1500 στροφες για αρχη στο 1.2 , ποσο μαλλον 3.000
με τις 3.000 στροφες που του εδωσες , που ειναι το ανω οριο του εργαλειου, ειναι σαν να εβαλες σιδηρολαμα στη σεγα και να εβαλες ταχυτητα 6 στα 6

ενταξει το εργαλειο δεν ειναι bosch, ουτε το κοπιδακι του. συνηθισμενος απο την εργαλειαρα σου, το πετσοκοψες ;)
παντως εμενα στις 1.000- 1.100 στροφες μου εκοψε το 1.2 ανετα και ταχυτατα
αυριο θα δοκιμασω με το δραπανοκατσαβιδο της παρκ που τρεχει στις 1.400 και θα σου πω

Σιγουρα επεσα σε ελλατωματικο κομματι, πιστεψε με :)

Αλλο πραμα οι παλινδρομισεις (strokes per minute) και αλλο πραμα οι στροφες (rounds per minute). Tα τρυπανια χαρακτηριζονται με RPM και αυτα τα κοφτακια και οι σπαθοσεγες με SPM.

H 12βολτη σεγα Bosch τρεχει με εως και 3000 SPM παλινδρομισεις το λεπτο. Το 12βολτο κοφτακι λαμαρινων (nibbler) της Βosch τρεχει με 3600 SPM. Koβω μεταλλο ΠΑΝΤΑ με το μαξιμουμ της ταχυτητας και στα δυο εργαλεια.

Η διατρηση μεταλλου ομως ειναι αλλο πραμα.
Εκει οι στροφες πανε αναλογα με την διαμετρο του τρυπανιου. Λιγοτερες στροφες στα μεγαλα διαμετρηματα, περισσοτερες στροφες στα μικρα.

Στο θεμα μας τωρα. Το εργαλειο που εχουμε δουλευει με παλινδρομισεις. Οι στροφες ανα λεπτο αναφερονται στο τρυπανι που μεταφερει την κινηση στο εξαρτημα το οποιο μετατρεπει τις στροφες σε παλινδρομισεις (strokes).
Oι οδηγιες αναφερουν ταχυτητα δραπανου εως 3000 στροφες (3000 παλινδρομισεις εαν μια στροφη=μια παλινδρομιση) και αυτες σιγουρα δεν αναφερονται για μαλακα πλαστικα... Αυτο το νουμερο ειναι για μεταλλα οπως και το κοφτακι της Bosch (3600 SPM)

Σιγουρα μπορεις να κοψεις και με λιγοτερες παλινδρομισεις, ομως το βελτιστο ειναι οι πολλες. Και εγω με το δραπανο της Ryobi (1700 στροφες) προσπαθησα να κοψω το μεταλλο και εσπασε το εξαρτημα...

τοτε σταθηκες ατυχος μιχαλη μου, επεσες σε κακο κινεζο. σωστα το λες.
αφου εγινε κρακ στις 1700, τοτε δεν θα κοψω με το παρκ, μη μου γινει και μενα καμια στραβη, θα κοβω με το εινχελ που τα πηγε πολυ καλα μεχρι τις 1.100 στο 1.2
νιωθω οτι μπορει και το 1.5 αλλα με αρκετα λιγοτερες στροφες

αλλωστε 1.2 mm ειναι ηδη παχυ για τη δουλεια που συνηθως χρειαζεται. τις πολυ κλειστες καμπυλες δηλαδη.
απο αυτο το παχος και πανω, αν χρειαστει, θα βαλω λαμα σιδηρου σεγας για καμπυλο κοψιμο. ειναι δυσευρετες αλλα τις φερνει ο προμηθεας.

Χθεσινη παραλαβη, 3 καλωδιακια USB type C για φορτιση τηλεφωνων. Απο τις αποθηκες του Banggood στην Αγγλια με χρονο παραδοσης 7 εργασιμες.
https://www.banggood.com/3-x-BlitzW...p-1427124.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=UK

50270484661_67a3249610_b.jpg

H συγκεκριμενη μαρκα Blitzwolf υπαρχει και στην Ελλαδα https://www.skroutz.gr/s/17398196/B...e-USB-C-male-USB-A-male-Μαύρο-1m-BW-TC14.html

E, ναι βεβαια, παιζει ρολο οτι ηρθαν απο τις αποθηκες του Banggod στην Αγγλια και οχι απο Κινα. 1 week delivery διαφημιζουν, παραδοση σε μια βδομαδα.
Εγω παρελαβα σε μιαμισυ βδομαδα.

Εξαιρετικά καλώδια τα συγκεκριμένα.. προτείνονται ανεπιφύλακτα.
Το Blitzwolf powerbank πάντως που παρήγγειλα εγώ από την αποθήκη τους στην Τσεχία (στις 24/7) δεν εχει φτάσει ακόμα..

Υποψιάζομαι ότι σε κάτι τέτοιες καθυστερήσεις (έχω παραγγείλει κι έχει φύγει από UK στις 14/8, δεν έχω όμως tracking number και δεν έχω παραλάβει ακόμα) δεν τα έχουν άμεσα, αλλά τα στέλνουν από Κίνα κι όταν φτάσουν τότε ξεκινά για Ελλάδα.

Μια υπόθεση κάνω φυσικά μιας και τα ΕΛΤΑ καλοκαίρι κιόλας...άστα να πάνε...

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Υποψιάζομαι ότι σε κάτι τέτοιες καθυστερήσεις (έχω παραγγείλει κι έχει φύγει από UK στις 14/8, δεν έχω όμως tracking number και δεν έχω παραλάβει ακόμα) δεν τα έχουν άμεσα, αλλά τα στέλνουν από Κίνα κι όταν φτάσουν τότε ξεκινά για Ελλάδα.

Μια υπόθεση κάνω φυσικά μιας και τα ΕΛΤΑ καλοκαίρι κιόλας...άστα να πάνε...

Λαθος υποθεση ... και εξηγω
Στις 3 Αυγουστου αγορασα 2 προιοντα απο Bangood. Και τα δυο με ολλανδικο tracking number.
Το πρωτο ηρθε στο σπιτι στις 28 Αυγουστου, ενω το δευτερο δεν εχει φυγει ακομα απο την Ολλανδια

Δηλαδη εκτος απο τα κολληματα που παρουσιαζονται μερικες φορες στα ΕΛΤΑ, τα μαγαζια δεν τα φορτωνουν γρηγορα

Χθεσινή παραλαβή και εξαιρετικά χρήσιμο μιας και πρόκειται για πολυεργαλείο που δίνει λύσεις. Επιπλέον μπορεί να επεκταθεί με εξαρτήματα που πωλούνται μεμονωμένα και με ίδιους σφιγκτήρες ιδιου τύπου.
Τιμή 24,90 αρχικά δεν το λες και ευκαιρία αλλα η χρηστικότητα του σε αποζημιώνει.

[url=https://postimg.cc/rdHCS3RG][/URL]

Δεν φαινεται καθαρα για να δουμε πως ακριβως λειτουργει, βαλε το λινκ που ειναι και το πιο σημαντικο.

Καλοριζικο Γιωργο!!

Έψαξα στην ιστοσελίδα του μαγαζιού αλλα δεν το βρήκα.
Θα σας βάλω επιπλέον φωτογραφικό υλικό το απόγευμα

Καλημέρα
Με περίμεναν γυρίζοντας από τις διακοπές
3cb7f41adf6e9da3a01e76fe7d279d9a.jpg

https://www.amazon.de/gp/product/B00CG4XS5C/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

Το Dexter παραπάνω πρέπει να είναι αυτό

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

σε κατι ποιο ποιοτικο αν και τσιμπαει λιγακι :flipout:

https://www.infinitytools.com/shop-...in-quick-grip-accessories#super-product-table
Sent from my iPhone using Tapatalk

Καλοριζικο Γιωργο, το καλυτερο σετακι για μπετο και πετρα!! Nα παρεις και ενα χυμα τρυπανακι CYL-5 των 3μμ, να το βαλεις μεσα στην κασετινα και θα εισαι πληρης!

+++

Μην ξεχνατε παιδια να βαζετε τα links της αγορας οποτε ειναι δυνατον παρακαλω. Ειναι το πλεον χρησιμο στοιχειο και αυτο που ενδιαφερει και βοηθαει ουσιαστικα τους αναγνωστες, και οχι μια φωτο με το τι αγορασαμε...