Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοριζικα σε όλους...

Αυτές είναι οι δύο σημερινές αγορές μου....

Θα σας αναφέρω και ένα περιστατικό που μου συνέβη.

Μόλις άνοιξα το κουτί από το καθισματακι για να κάνω την συναρμολόγηση, παρατήρησα στη σφραγισμένη συσκευασία που είχε μέσα τα ροδάκια, αντί να ήταν 6 τα τεμαχια ήταν 5.

Πήρα το πακέτο όπως ήταν, το επέστρεψα και μου έκαναν αμέσως αλλαγή.

Καλορίζικα.

Αν είναι εύκολο μέτρα την απόσταση του πάνω μέρους του μαξιλαριου απ το έδαφος.
Ευχαριστώ

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ωραιο το καθισμα, ειναι ανετο αν θες να ριξεις και κανενα υπνακο διπλα η κατω απο τον παγκο?

Καλοριζικα!
Αν καταφέρω και το πάρω από το γιο μου θα σου πω..... Γιατί με το που το ειδε, το εκανε και παιχνίδι του!!!

Καλορίζικα.

Αν είναι εύκολο μέτρα την απόσταση του πάνω μέρους του μαξιλαριου απ το έδαφος.
Ευχαριστώ
Σε ευχαριστώ!
Αν δεν κάνω λάθος είναι 37cm.

Για σιγουριά θα σου πω και πάλι μόλις το μετρήσω ακριβώς.

Περίμενε να κοιμηθεί

Last edited by a moderator:
Παραλαβη 1900 ακροδεκτων καλωδιων απο ebay για καλωδια διαστασεων 0.5mm-2.5mm²

https://www.ebay.com/itm/1900pcs-In...rand=Unbranded&_trksid=p2047675.c100005.m1851

m5kLcKSh.jpg

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Παραλαβη 1900 ακροδεκτων καλωδιων απο ebay για καλωδια διαστασεων 0.5mm-2.5mm²

https://www.ebay.com/itm/1900pcs-In...rand=Unbranded&_trksid=p2047675.c100005.m1851

Άμα δεν σε φτάσουν θα σου δώσω εγώ μερικούς απ τους δικούς μου :flipout:

Το μάτι φυσικά πέφτει πάνω στην πένσα ρυτίδωσης..

Ναι, το συγκεκριμενο κνιπεξ ειναι το ιδανικο πενσακι για ολα τα παραπανω μεγεθη ακροδεκτακια.

Παντως μεγαλη εφευρεση αυτα τα μικρα χαλκινα φισακια. Κανουν την ζωη ευκολοτερη και ασφαλεστερη.

Η μονη μου ενσταση με τα συγκεκριμένα ειναι οτι δε φαίνεται να πιανουν και λιγο πανω στο καλωδιο ωστε να ειναι πιο γερα. Μονο στο χαλκο ειναι πιο ευκολο να κοπει

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πιστεύω ότι αν πιάνουν και λίγο καλώδιο όπως λες, η πίεση που θα ασκηθεί θα είναι διαφορετική στο καλώδιο και διαφορετική στο σύρμα και ίσως να μην γίνει σωστή ρυτίδωση. άποψή μου βέβαια..

Οταν λεω να πιανει λιγο καλωδιο εννοω οπως αυτα. Προστατευει καλυτερα τις τριχουλες του καλωδιου απο το κοψιμο
7651217f8427744e6dfc22ce1206ba06.jpg

Οταν λεω να πιανει λιγο καλωδιο εννοω οπως αυτα. Προστατευει καλυτερα τις τριχουλες του καλωδιου απο το κοψιμο
7651217f8427744e6dfc22ce1206ba06.jpg

Ναι και εγώ αυτά χρησιμοποιώ, λόγω μόνωσης. Από πένσα χρησιμοποιώ την KNIPEX 9772180 που πιάνει και μεγαλύτερες διαστάσεις και ειδικά τα 4αρια που είναι πολύ χρήσιμα.

13904_kentrovidas-9772180-02-1.jpg

Ναι αυτά είναι καλύτερα. τα έχω δουλέψει κι εγώ. δεν πιάνουν όμως ούτε αυτά το καλώδιο. το καλώδιο απλά καλύπτεται από το πλαστικό. δεν ρυτιδώνεται.

Πιστεύω ότι αν θες για κάποιο λόγο να τραβήξεις το καλώδιο από κάποια σύνδεση, το τραβάς από το πλαστικό με λιγότερη πιθανότητα να κοπούν τα συρματάκια.
Αυτά τα ακροδεκτάκια του Μιχάλη και ιδιαίτερα τα λεπτά, για να τα τραβήξεις έξω αναγκαστικά θα πιάσεις και το καλώδιο και εκεί μπορεί να γίνει η ζημιά.

Υπαρχουν ακροδεκτες με μονωση και ακροδεκτες χωρις μονωση σαν αυτους που πηρα.
Και οι δυο τυποι χρειαζονται αλλα αυτοι χωρις μονωση μου ειναι πιο χρησιμοι στις μικροκατασκευες με μπαταριες απο 1.5 εως 12 βολτ και στα μικρης διατομης αντιστοιχα καλωδιακια.

Πολλες φορες λοιπον δεν χρειαζεται η μονωση ειτε απλα δεν βολευει επειδη ο ογκος της μονωσης εμποδιζει. Επισης αντικαθιστα τελεια το καλαϊ που βαζαμε στις ακρες των καλωδιων παλαιοτερα.

Όσον αφορά τον όγκο έχεις δίκαιο. Αλλά τα με μόνωση (ξεκινάν και αυτά από 0.50) εκτός από προστασία προσφέρουν και καλύτερο πιάσιμο (κατά την τοποθέτηση) όπως ανέφεραν και τα παιδιά παραπάνω.

Τα άνευ μόνωσης είναι καλά (και βέβαια καλύτερα από τα μονωμένα) και για ένωση/προέκταση καλωδίων με ταυτόχρονη χρήση θερμοσυστελλόμενου (αν δεν έχεις ενωτικά με μόνωση )

Πολυ καλο και ποιοτικοτατο σετακι. Καλοριζικα Γιωργο!

Ολα τα bits ειναι αριστα, και τα δισκακια κοπης με το συγκεκριμενο συστημα και τα βαρελακια με το γυαλοχαρτο και τα πορτοκαλι λειαντικα για μεταλλα αλλα και τα υπολοιπα που περιεχει το σετ.

Αυτο μπορει καλλιστα να συμβει αν χρησιμοποιει κανεις το 38μμ δισκακι για να κοψει κατι που κανονικα θα χρειαζοταν το διπλασιο η τριπλασιο μεγεθος δισκου.