Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σωφρον...
Φανταζομαι τετοιες βιδες που εψαχνες δεν ειχαν στην tsamouris s.a . Ειμαι πελατης τους και εχουν δυνατο καταλογο αλλα πιθανο τετοιες βιδες να μην στοκαρουν.

Έχω μια της ίδιας εταιρίας εδώ και κάμποσα χρόνια, δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.
Όταν την παρέλαβα την περιεργάστηκα λίγο και, η μια πλευρά τουλάχιστον, μου φάνηκε πολύ επιθετική.

View attachment 182252View attachment 182253
Μονο video έχω δει και ήταν αυτό που ήθελα . Θα την δοκιμάσω αύριο σε ένα σκληρό ξύλο να δω και τις δύο πλευρές. Για πιο λεία επιφάνεια οι καλύτερες ειναι της hosco αλλά δεν προλαβα ούτε δείγμα με τις εκπτώσεις . Μιλάμε για ρασπες των 50€ που τρώνε το ξυλο σαν βούτυρο και αφήνουν επιφάνεια σαν 100αρι γυαλόχαρτο.

Φανταζομαι τετοιες βιδες που εψαχνες δεν ειχαν στην tsamouris s.a . Ειμαι πελατης τους και εχουν δυνατο καταλογο αλλα πιθανο τετοιες βιδες να μην στοκαρουν.
παντως, στον καταλογο ουτε αυτοι εχουν

Εξαιρετικό εργαλείο, καλοδούλευτο.
Σε μια επόμενη αγορά πρόσθεσε κι αυτό. Πάρα πολύ χρήσιμο, ειδικά αν έχεις να τρίψεις εσοχές, γρίλιες κλπ
Πολύ ωραίο, δε γνώριζα την ύπαρξη του. Σε ευχαριστώ!

Καλορίζικα να είναι όλων σας φίλοι μου!

Βλεπω οτι αφαιρει υλικο μονο κατα το σπρωξιμο που σημαιναι καλυτερο ελεγχο.

Μιχάλη, νομίζω τρώει υλικό κατά το τράβηγμα που είναι κλασσική Ιαπωνική φιλοσοφία όπως στα πριόνια και στα σημαδευτήρια.
Εδώ https://www.fine-tools.com/japsaege.html έχει κάτω κάτω μια παράγραφο που λέγεται Why Japanese saws?
Διάβασέ τη, έχει ενδιαφέρον.

Μιχάλη, νομίζω τρώει υλικό κατά το τράβηγμα που είναι κλασσική Ιαπωνική φιλοσοφία όπως στα πριόνια και στα σημαδευτήρια.
Εδώ https://www.fine-tools.com/japsaege.html έχει κάτω κάτω μια παράγραφο που λέγεται Why Japanese saws?
Οχι είναι ανάποδη. Τρώει κατά το σπρωξιμο και οχι στο τράβηγμα . Εδω δεν σε ενδιαφέρει η ακριβεια που θες με τα πριόνια. .

Δοκιμή σε σκληρό ξύλο ιροκο . Η άγρια πλευρά σε ζοριζει . Η ψιλή είναι όνειρο. Την δουλεύεις καλύτερα και έχεις και καλύτερο και γρηγορότερο αποτέλεσμα καθώς δεν σκαλώνει.

Attachments

• 20210615_110736.jpg
    20210615_110736.jpg
    1.1 MB · Views: 43
  • 20210615_110709.jpg
    20210615_110709.jpg
    1.1 MB · Views: 43
Σήμερα το μενού είχε γυαλόχαρτα smirdex για ξύλο: το smirdex 330 σε P80&120 και το 820 σε P240. Παραλαβή κατ' οίκον από Κωστή (KOSSTV) και με την ευκαιρία ήπιαμε καφεδάκι και τα είπαμε από κοντά. Βγήκαμε και γνωστοί από το στρατό (είμασταν μαζί στα Χανιά προ 25ετίας....). Ευχαριστώ και δήμόσια.
20210615_163216[1].jpg

Επίσης, παραλαβή κόντρα πλακέ σιμύδα 6 και 15 χιλιοστά και σιμύδα με φιλμ 21χιλιοστά, σε τιμές 36, 69 και 66 αντίστοιχα από Σαχλό (η μελαμίνη στην φωτογραφία είναι από παλιότερη αγορά). Φωτιά οι τιμές στην ξυλεία - τουλάχιστο +50% από πέρισυ, ανάλογα το ξύλο. Αν συνεχίσουν έτσι, μας βλέπω να το ρίχνουμε όλοι στις παλέτες...
20210615_211530[1].jpg

Καλοδούλευτα παιδιά

Πολύ καλό το link!
Συμπτωματικά σήμερα το πρωί χτύπησα ένα γιαπωνέζικο πριόνι γιατί το είχα στο πρόγραμμα εδώ και καιρό.
Οπότε οι πληροφορίες που παρέθεσες συνέπεσαν ακριβώς όταν τις χρειαζόμουν.
Αγορά από εδώ

20210615_223915.jpg
20210615_223853.jpg
20210615_195925.jpg

Last edited:
Σήμερα πήγα μια βόλτα για ψώνια, παρέλαβα και κάτι σακκουλάκια από Chinatown:p

Από Κίνα κάποιες χάλκινες μύτες ηλεκτροπόντας για μπαταρίες, λαμάκι και μια κόλλα για ανοξείδωτα σε περίπτωση που δεν θες να χρησιμοποιήσεις ηλεκτροπόντα.
Εδώ μια εικόνα για τη χρήση της…
Ά, και μια δαγκάνα που δείχνει πολύ στιβαρή και πολύ καλής ποιότητας αλλά και αλμυρούτσικη, στα 10€.

1623853600272.png

Από Γεραλίδη πήρα ασημοκόλληση (20%) με βόρακα και φίλος μηχανουργός μου έδωσε ασημοκόλληση πάρα πολύ ισχυρή (30%), ένα κουτάκι βόρακα καλής ποιότητας και μια μπρούντζινη ράβδο 8mm στα 60cm.
Αυτή προορίζεται για μύτες ηλεκτροπόντας αλλά για πολύ πιο χοντρές κολλήσεις.

32BEFFF3-5941-4641-8062-91A8F141261B.jpeg

Σήμερα πήγα μια βόλτα για ψώνια, παρέλαβα και κάτι σακκουλάκια από Chinatown:p

Από Κίνα κάποιες χάλκινες μύτες ηλεκτροπόντας για μπαταρίες, λαμάκι και μια κόλλα για ανοξείδωτα σε περίπτωση που δεν θες να χρησιμοποιήσεις ηλεκτροπόντα.
Εδώ μια εικόνα για τη χρήση της…
Ά, και μια δαγκάνα που δείχνει πολύ στιβαρή και πολύ καλής ποιότητας αλλά και αλμυρούτσικη, στα 10€.

View attachment 182313

Από Γεραλίδη πήρα ασημοκόλληση (20%) με βόρακα και φίλος μηχανουργός μου έδωσε ασημοκόλληση πάρα πολύ ισχυρή (30%), ένα κουτάκι βόρακα καλής ποιότητας και μια μπρούντζινη ράβδο 8mm στα 60cm.
Αυτή προορίζεται για μύτες ηλεκτροπόντας αλλά για πολύ πιο χοντρές κολλήσεις.

View attachment 182314
Ακομα δεν ηρθες, αρχισες τα ψωνια :ROFLMAO:

Φιλε μου, τη 2η ραβδο χαλκου δεν βλεπω στη φωτο ... ειναι ολη δικη μου? (respect 👍👌)

Πήγα στο Λίντλ πριν λίγο για διάφορα ψώνια, και είδα αρκετά άλφαδια σε ένα ράφι και πήρα ένα. Λίγο που το άνοιξα μου άρεσε αρκετά.

Attachments

• IMG_20210617_184708.jpg
    IMG_20210617_184708.jpg
    2.2 MB · Views: 60