Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αλλη μια παραλαβη με την μεθοδο αποστολης Banggood Express απο την μακρινη Κινα και τις εκει αποθηκες του Banggood.
To πακετακι εκανε 22 ημερες να ερθει και δεν υπηρχε θεμα τελωνειου, μιας και η συγκεκριμενη μεθοδος αποστολης το εχει ηδη τακτοποιησει.

Χθες μου ηρθε μηνυμα απο την Comet Express (επισημος κουριερ του Banggood για την Ελλαδα) οτι θα παραδοθει σημερα οποτε ειχα τον νου μου.
Μιλαμε για παρα πολυ καλη οργανωση και εξυπηρετηση και απο τις δυο εταιρειες.

Φακος κεφαλης Νitecore HA23

oJIj5uSh.jpg

Ενα θαυμασιο και αριστης ποιοτητος φακουδακι κεφαλης απο την Νitecore, μια απο τις καλυτερες εταιρειες φακων led παγκοσμιως.
Δουλευει με δυο μπαταριες ΑΑ αλκαλικες ή ΝιΜΗ επαναφορτιζομενες και πιανει τα 250 λουμενς στην ανωτερη σκαλα.
H ποιοτητα κατασκευης ειναι ολοφανερη στο αδιαβροχο αυτο φακουδακι με αντοχη πτωσης τουλαχιστον απο ενα μετρο.
DJvldRKh.jpg

Υπαρχει μονο ενας διακοπτης για on/off.
Oι 3 σκαλες (250-60-2 lumens) αλλαζουν με διαδοχικο ελαφρυ πατημα του ιδιου διακοπτη. Yπαρχει και λειτουργια εντοπισμου, 'φαρου'/beacon.
tClZLvvh.jpg

Εδω οι χρονοι λειτουργιας αναλογα εαν χρησιμοποιειται επαναφορτιζομενη μπαταρια η αλκαλικη.
-Οι χρονοι στο πρωτο πινακακι αναφερονται στις επαναφορτιζομενες ΑΑ ΝιΜΗ (2400μΑω) οπως αυτες του ΙΚΕΑ η οι μαυρες Εneloop.
-Οι χρονοι στο δευτερο πινακακι, που ειναι και μικροτεροι σε διαρκεια φωτισμου, αναφερονται σε κοινες αλκαλικες ΑΑ μπαταριες.
20190722111147_26216.jpg

υγ.
Η παραλαβη αναρταται στην κατηγορια των εργαλειων καθως οι φακοι κεφαλης ειναι νομιζω ενα βασικο εργαλειο ενος εργαστηριου/εργαλειοθηκης.

Μιας και πιάσαμε τους φακούς κεφαλής. Μου πέταξε διαφήμιση για αυτό εδώ
https://banggood.app.link/qfBWCARGCjb το έχει πάρει κάνεις; Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ για αγορά αλλά βλέπω τώρα ότι όταν δουλεύω πάνω από τον πάγκο πολλές φορές πέφτει η σκιά μου και ενοχλεί και πρεπει να κουνάω λάμπες ή να αλλάζω θέση στον πάγκο.

Αν και φαινεται πολυ βολικο, πολυ μικρο και καινοτομο φακουδακι, εν τουτοις διαβαζω οτι ζυγιζει αρκετα, 230 γραμμαρια!!
Αυτο που πηρα, μαζι με τις δυο μπαταριες ΑΑ και τον μεγαλο ιμαντα ζυγιζει μολις 140γραμμαρια! Για ενα φακο κεφαλης το βαρος ειναι σημαντικο.

Περαν του βαρους, ειναι ενας φακος no name, με οτι αυτο συνεπαγεται για την αξιοπιστια του και την αντοχη του.
Η διαρκεια φωτισμου που δινει (2.5 ωρες /300 λουμενς) ειναι εντελως αδυνατη με την μικρη ενσωματωμενη μπαταρια των 1200μΑω που εχει.
Αν ξεμεινεις απο μπαταρια, πρεπει να περιμενεις καποιες ωρες να φορτισει απο καποιο usb/power bank.

Μου άρεσε η ledοταινια που εχει μπροστά . Δεν θέλω έναν δυνατό φακό. Θέλω έναν που να καλύπτει καλά 1 μετρο μπροστά μου οχι να τον έχω για πεζοπορία και εξωτερικές δουλειές . Θα το ψάξω λίγο. Για το βάρος δεν νομίζω να είναι βαρύτερο από εκείνα που κοιτούσα μαζι με μεγεθυντικό φακό κεφαλης .

Για κοντινα και καλο φωτισμο εγω εχω παρει αυτον της Stanley..ειμαι ευχαριστημενος......Nitecore δεν ειναι αλλα για δες το....

Ναι, οντως η λεντοταινια ειναι και η πρωτοτυπια αυτου του φακου, ομως δεν ειμαι καθολου σιγουρος εαν πιανει σωστα και στεκεται καλα στο κεφαλι!

Για τον σκοπο που περιγραφεις νομιζω οτι ειναι μια χαρα. Καλο θα ηταν να ξερεις ποιο ειναι αυτο το low level φωτισμου που αναγραφει καθως τα 350 ειναι πολλα καποιες φορες για δουλειες μπροστα σου και αχρειαστα καθως καταναλωνουν πολυ μπαταρια. Ενα δευτερο επιπεδο απο 50-100 lumen θα ηταν ιδανικο!

Ο μικρος φακος κεφαλης που ανηρτησε ο Κωστης παραπανω ειναι προτιμοτερος κατα τη γνωμη μου για χρηση στο εργαστηριο απο τον αγνωστης προελευσης και ποιοτητας του banggood. Εχει και τους κλασσικους σταθερους ιμαντες στηριξης και ειναι και κατω απο 200 γρ. με τις μπαταριες.

Βεβαια το design του κινεζικου δεν παιζεται και αυτος ειναι ενας λογος υπερ-αρκετος για να τον αγορασει καποιος!!!

Μιας και πιάσαμε τους φακούς κεφαλής. Μου πέταξε διαφήμιση για αυτό εδώ
https://banggood.app.link/qfBWCARGCjb το έχει πάρει κάνεις; Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ για αγορά αλλά βλέπω τώρα ότι όταν δουλεύω πάνω από τον πάγκο πολλές φορές πέφτει η σκιά μου και ενοχλεί και πρεπει να κουνάω λάμπες ή να αλλάζω θέση στον πάγκο.
10 w COB θα κάνει την νυχτα μέρα!!!

Παρελήφθη το αλυσοπρίονακι από Τσεχία σε 7 εργάσιμες!!!!

Με δυο 20βολτες μπαταρίες και αλυσίδα 37 συνδέσμων.

IMG_20210920_153351.jpg

Έβαλα να φορτίζουν οι συμβατές με ΜΑΚΙΤΑ μπαταρίες του και θα το δοκιμάσω οσονουπω.

Τώρα πρεπει να τσεκάρω για ανταλλακτικες αλυσίδες τι παιζει στην αγορά αλλά και να βρω το βήμα τους και μια κατάλληλη λίμα!

IMG_20210920_154350.jpg

Κυριάκο καλοριζικο!(y)
Οι 6" ειναι η χρυση τομή μεταξυ των 4 που ειναι λιγες και των 8 που ειναι λίγο βαρειες για αυτου του είδους τα πριονια
Για ανταλλακτικές πάρε μια ιδέα εδώ
Chains

Κυριάκο καλοριζικο!(y)
Οι 6" ειναι η χρυση τομή μεταξυ των 4 που ειναι λιγες και των 8 που ειναι λίγο βαρειες για αυτου του είδους τα πριονια
Για ανταλλακτικές πάρε μια ιδέα εδώ
Chains
Αψογος ευχαριστώ!!!!

Αν και πιστευω θα προτιμησω να μου φτιάξουν κατά παραγγελια Oregon, ξέρεις με το μετρό που πριτσινωνουν ανάλογα τους οδηγους με το κατάλληλο βήμα.

Τώρα πρεπει να τσεκάρω για ανταλλακτικες αλυσίδες τι παιζει στην αγορά αλλά και να βρω το βήμα τους και μια κατάλληλη λίμα!
Εγω θα πηγαινα σε χυμα, δεν νομιζω αυτη που φοραει να ειναι καλυτερη

Αντε κοψε κατι να μας πεις εντυπωσεις ... παχος κλαδιου, χρονος κλπ

View attachment 185417

Κυριακο μαζι παραλάβαμε...

Εκανα ηδη την πρωτη δοκιμη σε δεντρο στο παρκινγκ, κοβει σαν βουτηρο !!
Μεγεια μας Αντώνη!

Θεωρώ και εγώ πως με σκονισμενη αλυσίδα θα κάνει πολυ καλη δουλειά σε κλαδιά έως και 6-7 εκ διάμετρο.

Το προβλημα ειναι οτι αν το ζορισεις και δεν το πας ευθεια φευγει η αλυσιδα γιατι δεν εφαρμοζει απολυτα στο τεντωμα.
Θα το φτιαξω και επανερχομαι.
Εχω κανει μεχρι στιγμης πανω απο 30 κοπες σε κορμουδακια απο 5 εως 15 cm..