Tι παραλάβαμε σήμερα..

Νικόλα επειδή το σκεφτόμουν και εγώ κάνε μια δοκιμή για διάτρηση με κρουση σε κανένα τσιμεντολιθο με 8-10 τρυπάνι ρε φίλε και πες μου.
παιδια το μαϊμου μακιτα δραπανοκατσαβιδο πρεπει να ειναι το πιο αχρηστο εργαλειο που εχει περασει απο τα χερια μου :(
σε αντιθεση με το αδερφακι του μπουλονοκλειδο-παλμικο
το τσοκ του ειναι αθλιο, δεν κλειδωνε καλα και μετα απο λιγες χρησεις μπλοκαρε δεν γυρναει, τεσπα ελυσα το εργαλειο μπας και το αλλαξω με κανα αλλο. λυμενο το εχω
πριν απο αυτο, η κρουση του ειναι της πλακας, καλη μονο για τουβλο αλλά το μπετο γελαει μαζι της :)
και η μπαταρια δεν κουμπωνει καλα πανω του
αν δεν μπορεσω να φτιαξω το τσοκ, τσαμπα τα 26 ευρω. επρεπε να βαλω αλλα 40 να παρω το αυθεντικο μακιτα

Μα τοσο γρηγορα ρε Νικολα..;
Ειπαμε ειναι δευτερης ποιοτητας και δεν ειναι για πολλα-πολλα...αλλα οχι και ετσι...χιλιες φορες Parkside παρα αυτα....!!!
Κρατα μικρο καλαθι και για το μπουλονοκλειδο/παλμικο....δεν ειναι για πολλα ζορια αυτα και σε βαθος χρονου δειχνουν την ποιοτητα τους.......
Θεωρω οτι πατανε στην λογικη που εχει πολυς κοσμος οτι θα το χρησιμοποιησει μια στο τοσο αρα και θα αντεξει...αμ δε...
66 ευρω για το Μακιτα δεν ηταν πολλα....παρτο καποια στιγμη...
Κριμα παντως...

• Like
Reactions: nickolas
Ευχαριστώ για το τεστ Νικόλα!!!

Στον αντίποδα εγώ έμεινα ευχαριστημένος από το Topshak μπουλονοκλειδο.
Έλυσα βάσεις μηχανής από ένα Ibiza που είναι από το εργοστάσιο στα 100Νμ σφιγμένες, μια βάση με σκουριασμνενες βίδες νο 21 από κοτσαδόρο με κόντρα παξιμαδι που μου έλεγε ο φαμ οποίος μου εκεί θα δυσκολευτεί την έλυσε αέρα.

Αντίθετα τα μπουλονια των τροχών δεν τα έλυσε αλλά εκεί σφίγγουν οι χαζοβιολοδες των βουλκανιζατερ σαν να σφίγγουν βαπόρι.IMG_20211117_101253.jpg

Κυριακο οι συγκεκριμενες βιδες της βαση μηχανης λυνονται και με καστανια 1/2 με το χερι.....τα 100Ν ισως ειναι υποθετικα...

Το δικό μου, αυτό που είχα πάρει γύρω στα 30€, στο χωριό που το δοκίμασα μια χαρά τα κατάφερε σε ρόδες τρέιλερ μαι μιας πλατφόρμας του τρακτέρ, αν και σκουριασμένες.
Δυστυχώς όμως το έχω αφήσει στο χωριό και χθές που το χρειάστηκα δεν το είχα, αν και δεν νομίζω οτι θα έκανε και κάτι.
Χρειάστηκε να κάνουμε μια τράμπα έναν κουσαδόρο από ένα Land Cruiser σε άλλο.
Τοποθετημένος 21 χρόνια χωρίς ποτέ να βγεί.
Εδώ σε θέλω κάβουρα….
Ευτυχώς ο φίλος ήταν καλοθρεμένος και υπήρχε η αγία-Facom… ΕΡΓΑΛΕΙΑΡΕΣ!!!!

EAC47FF7-F0FB-41BF-961A-53761D9CF4B8.jpeg

Αφού καταφέραμε και σχεδόν τον βγάλαμε, με πολύ ζόρι, πολύ ιδρώτα και πολύ τρίξιμο μας έμεινε το δεξιό κομμάτι της βάσης που δεν είχαμε πρόσβαση λόγω εξάτμισης, πήγαμε σ’ένα φίλο του με συνεργείο να μας βοηθήσει.
- Έλα, του λέω, ξεκούμπωσε την εξάτμηση, και φέρε το αερόκλειδο να τελειώνουμε τάκα-τάκα.
Κοιτάει από κάτω, βλέπει και τις 12-άρες βίδες που είχαμε ήδη βγάλει και μας λέει:
- Τι να κλάσει ρε παιδιά το αερόκλειδο εδώ πέρα. Γιώργοοοο…. Φέρε το σωλήνα. 😂
Έρχεται ο Γιώργης, μαζί με τη γαλβανιζέ νεροσωλήνα για προέκταση, και μετά από 20 λεπτά καταφέραμε και βγάλαμε και τις υπόλοιπες 3 βίδες.
Πάλι καλά γιατί κάποια στιγμή είχα απογοητευτεί.

Last edited:
Γύρω στις 2,5 πρέπει να ήταν…

Κι εδώ ο κοτσαδόρος, καθαρίστηκε, βάφτηκε και τοποθετήθηκε…
Αυτά ήταν τα εύκολα… ;)

AD05A8BE-BE6E-4BD6-9582-F86A329455FD.jpegEEA2F9C8-2133-4F62-B60C-F5AB40DA2F2A.jpeg63A4E365-DC4F-4D52-9F1E-102093185C4E.jpeg

• Like
Reactions: KOSSTV
Σαν καινούργιο το έκανες Μπάμπη!
Ωραία δουλειά

Αν και δεν το έκανα εγώ Γιώργη σ’ευχαριστώ. ;)
Εγώ απλά του έδωσα τον κοτσαδόρο κι ένα κουτί διαλυτικό νίτρου.
Του λέω τώρα καθάρισε, τρίψε, βάψε και στείλτα να τα δώ. 😂

• Like
Reactions: anastasg
Ε, με γωνια, αρκετα μεγαλη, μπορεις να βαλεις....απειρη δυναμη.
Και τα γαν κινασω :)

Αλλα σε δυναμη, συγκριτικα με το παλμικο parkside, κι εγω καλο το ειδα το κινεζικο μπουλονοκλειδο.
Το αλυσοπριονακι δεν μου τα λεει καλα, με το σφιξιμο της αλυσιδας, με εκεινη την βιδουλα που ηδη εχει σχεδον χαλασει το κεφαλι της.

παιδια να μην ξεχναμε οτι το μπουλονοκλειδο ειναι μαλλον η εξαιρεση Θυμαστε πως ξεκινησε ολο αθτο? απο το βιντεο τυο AVE που το λυνει σε 1000 κομματια

Για την ιστορία να αναφέρω ότι γενικά η καλύτερη (προτιμότερη σε σχέση με την καστάνια) από πλευράς αντοχής (βλ. ικανότητας "σκισίματος") λύση για το λύσιμο/σφίξιμο μπουλονιών είναι μια ποιοτική προέκταση/μανέλα.
Μια καλή μακριά μανέλα μισής ίντσας (αν είναι και σπαστή ακόμα καλύτερα) με το ανάλογο ποιοτικό καρυδάκι και δεν μασάει πουθενά. Πχ κάτι τέτοιο:
https://www.skroutz.gr/s/26594754/Wurth-Μανέλα-Σπαστή-1-2-L490MM-0712130102.html

• Like
Reactions: cyclades and KOSSTV
Παρέλαβα και εγώ το router με τα 25 ευρώ.

[53,65€ 13% OFF]Topshak TS-ET1 800W 110V/220V Electric Wood Trimmer 6.35mm Steel Chuck For Wood Router Chamfering Grooving Curve Cutting Woodworking Planing Power Tools from Tools on banggood

Έχετε να προτείνετε κάποιο Value for money σετ κοπτικών να αρχίσω να παίζω;
( trim diameter = 6.35 mm)

• Like
Reactions: ikomninos
Παραλαβη του set τρυπανιων Bosch που ειχε το eshop σε πολυ καλη τιμη...
20211122_172621.jpg

Η ποιοτητα των τρυπανιων ειναι ιδια με την αλλη κασετινα που εχει επεισης σε προσφορα το eshop..
Aυτο για οποιον ενδιαφερεται να την πάρει και εχει αμφιβολια ως προς την ποιοτητα...

20211123_095131.jpg 20211123_120815.jpg

...η κασετινα της Bosch δε ακριβως ιδια με την γκρι που ειχα παρει παλιοτερα με σετ 150μμ σπαθολαμες...

20211123_094943.jpg

Σημερινή παραλαβή προς αντικατάσταση του δίσκου Parkside
20211125_102408.jpg

Μόνο στα €16,40 από εδω και με γρήγορη εξυπηρέτηση. Επέλεξα με 40 δόντια προκειμένου να έχω καθαρότερη κοπή γιατί ο προηγούμενος ήταν μεν γρήγορος αλλά στο σημείο κοπής ήθελε δουλίτσα μετά.

Attachments

• 20211125_102419.jpg
    20211125_102419.jpg
    868.1 KB · Views: 27
  • Like
Reactions: ikomninos