Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ναι καταλαβαινω πως το λες αλλα μιλαμε για εξειδικευμενο προιον/σειρα..
Οπως συμβαινει με εξαρτηματα της Wolfcraft,η της Smirdex που θα τα παραγγειλεις απο αλλου η θα πας εστω και μακρια να τα παρεις....
Σε καθε περιπτωση ομως τα κουμαντα μου θα τα κανω ωστε να μην ξεμενω..αλλωστε η περιοχη μας μια χαρα εχει να βρεις...οποτε ολα οκ....

• Like
Reactions: Χιωτης
Πιο ευκολα βρισκεις δισκους x-lock παρα δισκακια 78μμ για το μικρο τροχακι, η αναλωσιμα για τα Dremel.
Κατα τη γνωμη μου δεν υφισταται κανενα απολυτως θεμα για αναλωσιμα x-lock γενικοτερα. Την στιγμη μαλιστα που μπορεις να παραγγειλεις on line ο,τι θες.

Αν ειχα επενδυσει στην 18βολτη σειρα της Bosch, η της Μακιτα, ο τροχος x-lock θα ηταν απο τα πρωτα εργαλεια που θα ειχα αγορασει.

• Like
Reactions: KOSSTV
Γεμίζουμε τα ράφια με μεγάλα κι ακριβά εργαλεία, κάποια από αυτά μπορεί να τα χρησιμοποιήσουμε και μια φορά το χρόνο, αλλά τις περισσότερες φορές αυτά που μας λείπουν είναι αυτά που δεν υπολογίζεις, αυτά που δεν πιάνει το μάτι σου.
Σήμερα επιτέλους σποφάσισα να αγοράσω κάποια απ’αυτά που μου λείπουν συνεχώς κι όλο βρίζω όταν πάω να ρεγουλάρω πχ το σεπόρτι στον τόρνο ή το laser στον printer.
Κλειδάκια που δεν θα βρείς σε συλλογές.
4, 4.5, 5, 5.5, και 610D48240-2528-46A8-BDB8-7DF56CADCFBF.jpeg

Βρε φιλε, που εχεις παξιμαδια 4,5 & 5,5 ?
Δεν μου εχει τυχει ποτε

Ρε χωριατζή, που να τις βρείς αυτές τις βίδες, μιλάμε για ευγενή εργαλεία, εσείς μόνο από τρακτέρ πλατφόρμες ξέρετε. 😂🤪

DE43F4F7-A50F-4A75-977B-F5055F7AB730.jpeg1C96DC4A-E3A7-48D8-B829-1A75DFE07926.jpeg

:LOL:
Α καλα ... ειμαι πεπεισμενος οτι παλι αγορασες λογω του καταναλωτικου (κατοχικου) συνδρομου που σε διαπερνα οταν βγαινεις εξω. Απο τα 5 κλειδια … ζητημα να χρειαζεσαι τα 2. :ROFLMAO:

Εστω στα τοσα ηλεκτρονικα (βιδακια - παραβιδακια) που εχουν περασει απο τα χερια, πουθενα δεν εχω βρει 4,5 & 5,5

Φρέσκα: :)

Ένα κοφτάκι που όλο τσιγκουνευόμουνα να αγοράσω.
Είναι το πρώτο Knipex που αγοράζω και εντυπωσιάστηκα από την ποιότητά του!

Και μια μπαταρία Bosch GBA 18V 2Ah σε εξαιρετική τιμή (ούτε στο εξωτερικό δεν την έχω δει τόσο φτηνά)
Βολεύει πολύ για το δραπανοκατσάβιδο και κάθε εργαλείο που δεν είναι ενεργοβόρο και θέλεις να είναι ελαφρύ

Image3498398927998546369.jpg

Kαλοριζικα Νίκο...
Πλέον από όποια εταιρία και να πάρεις μπαταρια οι εγχώριες τιμές είναι πολύ καλύτερες...

• Like
Reactions: nikfor
Πεταχτηκα στο Λιντλ γιατι ξεχασα χτες να αγορασω τα πολυπριζα των 9 θεσεων με τα 7 ευρω.

ugZEQcqh.jpg

Πηρα τα 2 τελευταια μαυρα. Ειχε λιγα ασπρα ακομα. Ειχε πολλα πολυπριζα των τριων θεσεων (σετ των δυο).

Εδω τα specs οπως αναγραφονται στην πισω πλευρα.
Da6IGBZh.jpg

Αν και βρισκεις στην πιατσα το ιδιο μοντελο πιο φτηνα, του Lidl εχουν αλλη γλυκα και χωρις μεταφορικα καθως το καταστημα ειναι κοντα, δυο βηματα με τη μηχανη :)

• Like
Reactions: almaz and KOSSTV
Καλωδιο διατομης 1mm και 16Α και 3680W δεν τα βλεπω καλα τα νουμερα μεταξυ τους. 3.68kw=5hp θα βαζατε 5 ιππων μηχανημα σε αυτο το πολυμπριζο;

• Like
Reactions: teodor_ch
Εγώ πάντως που εχω μπαλαντεζα του Lidl 10ετιας+ με περίπου ίδια νουμερα (θα το τσεκάρω για σιγουρια) έχω σύνδεση συγχρονως εν λειτουργια θερμοπιστολο και φυσερο και δεν έχει πάθει κάτι αυτή...συνεχίζει ακάθεκτη...

Οσο αφορα το πολυμπριζο ο Μιχάλης νομίζω οτι το θέλει για τους φορτιστές του...οπως έχω κάνει και εγώ με τον ανάλογο που εχω που είναι λίγο υποδεεστερος...
20211204_063628.jpg

Μπορεί να δουλεύουν συγχρονως και οι 4 φορτιστες,το εχω δοκιμασει,συν ενα ηλεκτρικο εργαλείο...και όλα καλά...
Αυτός ο νέος είναι δυνατότερος...οπότε δεν νομιζω να έχει θέμα...

Να βάλεις βέβαια και στις 9 θέσεις μηχανήματα όχι...με τίποτα...

Last edited:
Ανετα μπορεις να βαλεις επανω στο πολυπριζο οσες συσκευες χωραει, για να ειναι στην πριζα, αλλα ποτε δεν γινεται να τις δουλεψεις ολες.

-Σε δυο πολυπριζα εχω συνδεδεμενες απο 7 συσκευες κυριως της Proxxon, oπου παντα θα δουλευω ΜΟΝΟ την μια καθε φορα, δεν γινεται και αλλιως.
-Στο πολυπριζο του Lidl μπηκαν επανω οι πριζες απο 9 φορτιστες, ομως σπανια θα δουλευψουν ταυτοχρονα πανω απο 3-4.

Επισης, οπως ισχυει για ολα τα bugdet/φτηνα εργαλεια, χρειαζεται κοινη λογικη για συνετη χρηση, χωρις υπερβολες και ζορισμα στα ορια των προδιαγραφων τους.

• Like
Reactions: almaz and KOSSTV
Και εμένα το 1mm2 μου φάνηκε πολύ λίγο μαζί με το 16Α
όταν έψαχνα τί καλώδιο να περάσω για μία πρίζα με τίποτα δεν έφταναν τα 16Α το 1mm και έβαλα 1.5

Προσωπικά θα του έβαζα μία 10Α ασφάλεια ή δε θα το αγόραζα να πώ την αλήθεια.

Επίσης τα 16Α καλοκαίρι με >30 βαθμούς εξωτερική θα τα αντέξει ή θα λιώσει?

Το παλιό του Κώστα βλέπουμε ότι έχει όριο 10Α με το 1μμ2 καλώδιο (μπορεί να οφείλεται και σε άλλο παράγοντα).

Ανετα μπορεις να βαλεις επανω στο πολυπριζο οσες συσκευες χωραει, για να ειναι στην πριζα, αλλα ποτε δεν γινεται να τις δουλεψεις ολες.

Αυτό εννοούσα...
Φυσικα μπορεις να βαλεις οσες θες πανω αρκει να μην δουλευουν ολες μαζι ακομη και εαν μπορεις......

• Like
Γεμίζουμε τα ράφια με μεγάλα κι ακριβά εργαλεία, κάποια από αυτά μπορεί να τα χρησιμοποιήσουμε και μια φορά το χρόνο, αλλά τις περισσότερες φορές αυτά που μας λείπουν είναι αυτά που δεν υπολογίζεις, αυτά που δεν πιάνει το μάτι σου.
Σήμερα επιτέλους σποφάσισα να αγοράσω κάποια απ’αυτά που μου λείπουν συνεχώς κι όλο βρίζω όταν πάω να ρεγουλάρω πχ το σεπόρτι στον τόρνο ή το laser στον printer.
Κλειδάκια που δεν θα βρείς σε συλλογές.
4, 4.5, 5, 5.5, και 6View attachment 189111
Το Tramontina Pro αρκετά σπάνιο εκτιμώ. Που το πέτυχες; Έχω πετύχει 1-2 φορές εργαλεία της εταιρείας αυτής στα τόσα χρόνια σε ελληνικό μαγαζί. Βασικά Ελλάδα η εταιρεία αυτή είναι κυρίως γνωστή για τα οικιακά μαχαίρια της.

• Like
Reactions: mastroxalastis
Αυτος ειναι που πηρες και το αεριο;
Πρεπει να παω μια μερα. Θα πω οτι ειμαι ο...εγγονος σου, για να μου κανει σκοντα 😁
Btw, αν ξαναπας, θα ηθελα αλλο ενα, αν δεν σου κανει κοπο :)

• Haha