Tι παραλάβαμε σήμερα..

μιχαλη ειναι το ιδιο ισα-ευθυβολα με τα κλασικα?
τα εβαλες σε κλασικο τσοκ να τα τσεκαρεις?
ρωτω γιατι τα εξαγωνου στελεχους συνηθως (στα κινεζικα τουλαχιστον) χανουν λιγο

παντως αν ειναι τα ιδια το ε-σοπ τα εχει 17

και δεν ξερω αν ειναι ιδια με αυτα που ξεκινουν απο 12
https://www.skroutz.gr/s/18794888/Bosch-Σετ-Τρυπανιών-HEX-9-MultiConstruction-2608590181-5τμχ.html

Last edited:
Nαι αυτα ειναι Νικο, και μαλιστα στην καλυτερη τιμη! Εαν τα εβλεπα που ηταν σε προσφορα, θα τα αγοραζα απο εδω καθως προσφατα πηρα και αλλα πραματα απο το eshop!
Το δευτερο σετ απλα εχει διαφορετικα μεγεθη τρυπανιων απο το πρωτο.

Τα εξαγωνα αυτα τρυπανια κουμπωνουν πολυ καλα και γερα πανω στο SDSquick τσοκ του UNEO, για το συγκεκριμενο πιστολετο τα αγορασα. Δεν τα τσεκαρα σε αλλο δραπανο.
Εχω αλλο σετ CYL9 εδω και αρκετα χρονια, με το κοινο, κυλινδρικο στελεχος. Εχω παρει εξτρα και ενα τρυπανακι CYL9 των 3μμ για προτρυπημα και τωρα το σετακι ειναι πληρες!

• Like
Reactions: nickolas
Μιας και αναφεραμε το e-shop, πηρα τις προαλλες απο εκει μια μικρη ζυγαρια για το εργαστηριο μεχρι 5 κιλα.

Πιστευω οτι αυτη η ζυγαρια ειναι value for money!!
H0ecUOAh.jpg

Παρα πολυ προσεγμενη κατασκευη, ομορφο σχεδιο και τσαμπα!! Αυτη η εταιρεια esperanza, εχω παρατηρησει οτι βγαζει αξιολογα προιοντα σε τιμες χωμα.

Το καλυτερο απο ολα ειναι οτι η συγκεκριμενη ζυγαρια ειναι ακριβειας, τουλαχιστον το συγκεκριμενο κομματι ειναι απολυτα ακριβες, δεν χανει γραμμαριο στην κυριολεξια!!
Εδω με καποια βαρακια (calibration weights) που τα εχω για αυτο τον σκοπο. Επανω στη ζυγαρια βρισκονται βαρακια των 20, 10, 5, 2 και ενος γραμμαριου. Συνολο 38γρ.

Εδω με τα βαρακια των 5+1 γρ.
hJg39agh.jpg

Το μονο ψεγαδι, εαν μπορει να το πεις κανεις ψεγαδι, ειναι οτι το βαρακι του ενος γραμμαριου ειναι πολυ ελαφρυ για να το πιασει μονο του.
1CRrVvkh.jpg

Το βαρακι των 2 γραμμαριων το μετραει μια χαρα.

Δεν εχω ξαναδει τετοια ακριβεια σε τσιπικη ζυγαρια!!!

και δεν ξερω αν ειναι ιδια με αυτα που ξεκινουν απο 12
https://www.skroutz.gr/s/18794888/Bosch-Σετ-Τρυπανιών-HEX-9-MultiConstruction-2608590181-5τμχ.html
Αυτά θα τα παραγγείλω εγώ!

Έχει μέσα και το Νο7 που είναι αγαπημένο μου νούμερο καθώς συνδιάζει μικρή τρύπα με καλή δύναμη συγκράτησης!

• Like
Δεν εχει ομως το 4μμ το οποιο ειναι ιδανικο για τρυπημα/προτρυπημα ιδιως σε πετρα/πλακακια.
Ομως μπορεις να παρεις οποιο μεγεθος θελεις ξεχωριστα και να κανεις οικονομια, χωρις τα μεγεθη που δεν χρειαζεσαι οπως πιθανως το τρυπανι των 5.5μμ η των 8μμ και χωρις τα διπλά μεγεθη που εχει μεσα το σετ.

Eδω τα τρυπανακια CYL9 πωλουνται ξεχωριστα

Τα τρυπάνια αυτά τα έχω πάρει κι εγώ πρίν αρκετό καιρό από e-shop αλλά έχω μπλεχτεί λίγο με τις σημάνσεις και τους κωδικούς της Bosch.
Αυτό που με μπερδεύει είναι το «5Χ» που γράφει η συσκευασία του Μιχάλη.

612770CD-F298-4E89-BC24-C3B00F5A59FA.jpeg

Last edited:
  • Like
Το 5χ ξέρω τι σημαίνει, είναι συνηθισμένη σήμανση σχεδόν σε όλες τις εταιρίες.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί η Bosch βγάζει, για το ίδιο προιόν, τόσες διαφορετικές ετικέτες καί, κυρίως, διαφορετικούς κωδικούς.

Πακετακι απο Αμαζον, ο καλυτερος τροπος για να κλεισει σωστα η εβδομαδα!

..και μονο που το βλεπεις ετσι φρεσκο και λαχταριστο, διωχνει ολη την κουραση και το στρες :)
JH9XUvfh.jpg

Μια νεα UV ρητινη/υγρο γυαλι, εναν ανταπτορα για την αντλια φουσκωματος της Βοsch και τρυπανια/κολαουζα κοβαλτιου για σκληρα μεταλλα (χαλυβες).
lZQIbVCh.jpg

Η ρητινη ειναι στην μικρη συσκευασια μονο και μονο για να την δοκιμασω σε σχεση με καποιες αλλες που εχω αγορασει για να καταληξω.
Δοκιμαζω πλεον τις οικονομικες ρητινες που κοστιζουν περιπου 30 ευρω το μισο κιλο καθως οι πολυ φτηνοτερες ειναι κυριολεκτικα για πεταμα.

Τα τρυπανια 4 και 6μμ ειναι κραμα σιδηρου/κοβαλτιου καταλληλα και για σκληρα και οχι μονο για μαλακα μεταλλα που ειναι τα περισσοτερα του ειδους.
i5s7MAbh.jpg

Τον ανταπτορα τον πηρα για την αντλια της Βοsch καθως το ακροφυσιο που εχει η αντλια ειναι βιδωτο και οταν το ξεβιδωνες απο την βαλβιδα εφευγε καποια ποσοτητα αερα. Ευτυχως η εφαρμογη ειναι αψογη και δεν υπαρχει καμμια διαρροη αερα στην συνδεση. Πλεον δεν χανεται αερας απο την βαλβιδα.
JntB84Oh.jpg

Ολα τα εξαρτηματα της αντλιας της Βosch ταιριαζουν γαντι στο ανταπτορακι.
C6sgjfVh.jpg

Ισως επρεπε να αγοραζα αυτα τα ανταπτορακια, σκετα χωρις το λαστιχο.

Last edited:
φρέσκο πακετάκι από τσεχία (banggood) και αναμένω και το δραπανοκατσάβιδο.

1663932933100.png

οι οδηγίες είναι για πολλές συσκευές και γραμμένες σε αγγλικά κατηγορίας google translate. το πιστόλι θερμού αέρα το γράφει lithium hair dryer...
δοκιμές και εντυπώσεις προσεχώς!

Kαλοριζικα συναδελφοι!

Παρακαλω μην ξεχνατε να βαζετε το λινκ αγορας.
Χωρις το λινκ με τις πληροφοριες του προιοντος, το ποστ δεν εχει καμμια ουσια και κανενα ενδιαφερον για τα μελη.

• Like
Reactions: nikfor
Έχεις δίκιο Μιχάλη, ξεχάστηκα για το λίνκ

Η αγορά έγινε τον Αύγουστο από αποθήκη Τσεχίας με τιμή προσφοράς
Την σκεφτόμουν αρκετούς μήνες την αγορά του 3d εκτυπωτή, έβλεπα και τις δημιουργίες του Μιχάλη, οπότε τελικά έγινε πραγματικότητα.

Υ.Γ. Μιχάλη είσαι τεράστιος influencer 😁😁

Έχεις δίκιο Μιχάλη, ξεχάστηκα για το λίνκ

Η αγορά έγινε τον Αύγουστο από αποθήκη Τσεχίας με τιμή προσφοράς
Την σκεφτόμουν αρκετούς μήνες την αγορά του 3d εκτυπωτή, έβλεπα και τις δημιουργίες του Μιχάλη, οπότε τελικά έγινε πραγματικότητα.

Υ.Γ. Μιχάλη είσαι τεράστιος influencer 😁😁
Επιτέλους να έχει κάποιος γείτονας !!!!

Ετοιμάσου για εκτυπώσεις.

Το καλομελετουσα και ηρθε!!

Βοsch universal brush 3.6v
KUorbbGh.jpg

Boυρτσα καθαρισμου για μπανια, νεροχυτες, σχαρες, τηγανια, ζαντες αυτοκινητων και ο,τιδηποτε θελει γερο τριψιμο με το χερι.
Το πηρα για γυαλισμα καθως εχει χαμηλες στροφες και παιρνει ολα τα εξαρτηματα και αξεσουαρ γυαλισματος της Proxxon.

Εδω τα εξαρτηματα που εχει η συσκευασια που περιλαμβανει 2 βουρτσες, μια μεγαλη και μια πολυ στενη, ενα εξαρτημα για velcro που κολλανε γυαλοχαρτα επανω και 2 δυο pads για καθαρισμο τηγανιων και αλλων συσκευων.
QEV87cVh.jpg

Οι βουρτσες ειναι πολυ σκληρες και φαινεται οτι θα αντεξουν πολυ πριν φθαρουν. Αυτα τα pads καθαρισμου ειναι σαν το συρματακι της κουζινας και ειναι τα ιδια με αυτα που ειχε ο αλοιφαδορος της Proxxon. Τα γυαλοχαρτα ειναι των 50μμ διαμετρου ιδια με αυτα του αλοιφαδορου και μινι γωνιακου τροχου της Proxxon, οποτε εχω δεκαδες απο καθε grit απο 60 εως 3000.

Εδω ειναι καποια εξαρτηματα γυαλισματος της Proxxon που θα χρησιμοποιηθουν με την βουρτσα της Βοsch.
Uc2EUtSh.jpg

Εκανα μια συντομη δοκιμη με τις δυο βουρτσες καθαρισμου στο νιπτηρα του εργαστηριου ο οποιος με λιγο Vim ..ελαμψε οσο ποτε αλλοτε :)
To εργαλειακι εχει φοβερη ροπη! Ειναι εντυπωσιακο οτι οι στροφες δεν επεσαν καθολου οσο και αν πιεζα την σκληρη βουρτσα στον νεροχυτη!!

Επειδη δεν εχω αλοιφαδορο μπαταριας, η βουρτσα θα παιξει αυτον τον ρολο.
Τα εργαλεια της Proxxon που εχω για γυαλισμα ειναι ολα ρευματος, Τα αντιστοιχα μπαταριας ειναι πολυ ακριβα..

Σχετικα φτηνο εργαλειο για Bosch και νομιζω οτι ειναι πολυ καλο και αποτελεσματικο , ειτε σαν καθαριστικο ειτε σαν γυαλιστικο. Ειναι αδιαβροχο, οι βουρτσες που εχει ειναι αριστης ποιοτητας και υπαρχουν και σαν ανταλλακτικα με 8-9 ευρω. Το μονο μειον ειναι οτι το βυσμα φορτισης δεν ειναι type C, αλλα το ξεπερασμενο πλεον micro USB.
ctD1obTh.jpg

Εδω μια φωτο απο την συσκευασια
rKvnq3Kh.jpg

Εχω την εντυπωση οτι θα το βρουν χρησιμο οι νοικοκυρες. Παντως εγω θα χαιρομουν να καθαριζα τα ταψια και τα τηγανια με αυτο :)