Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μια συμβουλή που μου είχε πει μια φορά στα βάθη της Ιαπωνίας ένας σοφός μάστορας.
Τα τετρακοπα ενώ αποδίδουν τα μέγιστα σε βαριά εργαλεία ρεύματος, δεν συστήνονται για εργαλεία μπαταρίας.
Πέφτει η απόδοση και εκεί τα δικοπα είναι καλύτερα.

Μια από τις δύο παραλαβές που άνοιξα είναι το TS-SD5.
Από το λίγο που το δοκίμασα σε τρύπημα και βιδωμα σε ξύλο είναι σούπερ.
Ευτυχώς είπα "Ποιο Einhell...."
View attachment 206577

Νικόλα σε θέλω έτοιμο για το παλμικό!
Καλοδούλευτο Κυριάκο,
Νομίζω ξεφύγαμε απο τα κιτρινάκια και πήγαμε στα πορτοκαλάκια :p
Έκανες τον δύσκολο και ήθελες AEG, άμα του αλλάξεις το ταμπελάκι πάντως ίδιο το AEG θα είναι. 😂🤪🥳🤩
Δεν θα το καταλάβει κανένας λέμεεεεεε χαχαχαχαχαχαχαχαχα :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

• Like
Reactions: enduras1
Τα τετρακοπα τρυπανια κανουν καλυτερη δουλεια/γρηγοροτερο τρυπημα απο τα απλα SDS τρυπανια σε οποιοδηποτε δραπανο, ειτε ρευματος ειτε μπαταριας.

Μαλιστα στην δοκιμη μου προ ετων με 18βολτο μπαταριας, τα 4κοπα της Dexter αποδειχθηκαν ανωτερα των απλων SDS της Dewalt. Φαντασου τα 4κοπα της Bosch..

• Like
Reactions: KOSSTV
Μιχάλη, ο Κυριάκος αναφέρεται στα Ιαπωνέζικα δραπανα της Topshak, οχι στα κυριλάτα ευρωπαϊκά της Bosch 😉

Πάντως αυτό που αναφέρει ο Ιάπωνας φίλος του Κυριάκου ίσως να έχει βάση υπο προυποθέσεις.
Δηλαδή οταν η μπαταρία είναι στα τελευταία της ή σχεδόν αφόρτιστη, οταν το δραπανο δεν έχει αρκετή δύναμη ή οταν η μπαταρία είναι μικρής χωρητηκότητας με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτεί με αρκετά αμπερ το δράπανο.
Άλλο να τρυπάς μπετό με 1,5 ή 2 AH μπαταρία και άλλο να τρυπάς με 5αρα μπαταρία.

Προσωπικά απο κάποια αναλώσιμα Dexter Pro έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος.
Ίσως να είχε ενδιαφέρον μια σύγκριση μεταξύ τετράκοπων Bosch, Dewalt Dexter Pro αν και η ποιότητα θα φανεί σε βάθος χρόνο και χρήσης παρά σε ενα συγκριτικό της στιγμής

• Like
Reactions: Χιωτης
Καλοριζικα συναδελφοι!!

++++

Παραλαβη ηλεκτροποντας μπαταριας απο την τσεχικη αποθηκη του Βanggood. Κοστισε 40 ευρουδακια με τα μεταφορικα και ενα κουπονι που βρηκα εδω.

Η πλαστικη θηκη ηρθε σπασμενη αλλα ευτυχως το εργαλειακι δεν ειχε προβλημα.
kyURsVBh.jpg

Η πρωτη ηλεκτροποντα που ειχα αγορασει απο το Αμαζον ~50 ευρω, βγηκε ελατωματικη και το Αμαζον μου επεστρεψε τα χρηματα. Οποτε ειπα να δοκιμασω απο το Banggood μια παρομοια η οποια σαν διαφορά εχει μονο οτι φορτιζει με θυρα USB-C και οχι (ευτυχως) με micro USB οπως το προηγουμενο.
ahknnyuh.jpg

Και αυτο εχει πολυ περιποιημενη κατασκευη και ερχεται και με ταινια νικελιου περιπου ενος μετρου. Στις προχειρες δοκιμες εδειξε οτι δουλευει σωστα.
Τωρα το φορτισα και θα το ξαναδοκιμασω σε καμμια βδομαδα να δω αν η μπαταρια του κραταει και δεν ειναι ψοφια οπως του προηγουμενου.

Μιχάλη, ο Κυριάκος αναφέρεται στα Ιαπωνέζικα δραπανα της Topshak, οχι στα κυριλάτα ευρωπαϊκά της Bosch 😉

Πάντως αυτό που αναφέρει ο Ιάπωνας φίλος του Κυριάκου ίσως να έχει βάση υπο προυποθέσεις.
Δηλαδή οταν η μπαταρία είναι στα τελευταία της ή σχεδόν αφόρτιστη, οταν το δραπανο δεν έχει αρκετή δύναμη ή οταν η μπαταρία είναι μικρής χωρητηκότητας με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτεί με αρκετά αμπερ το δράπανο.
Άλλο να τρυπάς μπετό με 1,5 ή 2 AH μπαταρία και άλλο να τρυπάς με 5αρα μπαταρία.

Προσωπικά απο κάποια αναλώσιμα Dexter Pro έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος.
Ίσως να είχε ενδιαφέρον μια σύγκριση μεταξύ τετράκοπων Bosch, Dewalt Dexter Pro αν και η ποιότητα θα φανεί σε βάθος χρόνο και χρήσης παρά σε ενα συγκριτικό της στιγμής
Αυτός είσαι.
Το έπιασες το σκεπτικό.

Ίσως να είχε ενδιαφέρον μια σύγκριση μεταξύ τετράκοπων Bosch, Dewalt Dexter Pro….

Έχω εδώ και πολλά χρόνια διάφορα τετράκοπα Makita, Dewalt, Bosch νομίζω και κάποια Irwin.
Δεν έχω παρατηρήσει κάποια διαφορά, ίσως επειδή δεν είχα και στο μυαλό μου τη σύγκριση.

λοιπον τα δραπανοκατσαβιδακια της τοπσακ ειναι απαιχτα!! και τσαμπα.
ποιοτικοι διακοπτες, μεστοι στην κινηση τους, θυμιζουν ακριβο εργαλειο με την αισθηση και την ακριβεια τους.
δεν εχω να του προσαψω τιποτα

το τσοκ παροτι πλαστικο, ειναι απολυτα κεντραρισμενο, δεν ξερω ομως ποσο θα αντεξει να ειναι τοσο ευθυβολο οντας πλαστικο αν δουλευει σε κρουση συχνα
ειναι πιο ευθυβολο απο τα μεταλλικα της παρκσαιντ και της ραιτουλ. και το παρκσαιντ δεν ειναι κρουστικο να πεις οτι εχει ταλαιπωρηθει
πολυ μικρα και το βαρος τους ισορροπει καλυτερα με την μπαταρια . στην φωτο το κοκκινο ειναι δωδεκαβολτο!
ακομα και το περιβλημα της μπαταριας ειναι καλυτερο απο τις ταιπ μακιτα

Attachments

• 1670878715616.jpg
    1670878715616.jpg
    3.9 MB · Views: 56
Last edited:
Σήμερα ανοίγω τα ψιλικοκά που ήρθαν από AliExpress όσο έλειπα.
Μια ράσπα για γωνιακό τροχό, δύο κοπτικά για το ρούτερ και δύο πλάκες συγκράτησης για φρεζάκι.

Μπάμπη, όταν μπορέσεις, κάνε μια γρήγορη δοκιμή με τη ράσπα του γωνιακού.

Την έχω βάλει στο μάτι κι εγώ.... Να ξέρουμε μια άποψη

Απο AliExpress αγοράζουμε κανονικα;; Πολλές φορές βρίσκω κάτι άλλα πάντα κανω πίσω σκεπτόμενος τελωνεία δασμούς καθυστέρηση κτλ.

Απο AliExpress αγοράζουμε κανονικα;; Πολλές φορές βρίσκω κάτι άλλα πάντα κανω πίσω σκεπτόμενος τελωνεία δασμούς καθυστέρηση κτλ.
Κανονικότατα και με το νόμο.

Μπαίνει αυτόματα ο ΦΠΑ στο checkout (μιλάμε για αξία κατω τον 150ευρω) και σου έρχεται στο σπίτι, χωρίς περαιτέρω μανούρα.

Κάνει βέβαια κάνα μήνα να έρθει, αλλά αξίζει τον κόπο.

Μπαίνει αυτόματα ο ΦΠΑ στο checkout (μιλάμε για αξία κατω τον 150ευρω) και σου έρχεται στο σπίτι, χωρίς περαιτέρω μανούρα.

Ωραία! Ευχαριστώ!

Νομίζω ως μέθοδος αποστολής το μόνο σίγουρο είναι το aliexpress shipping saver ή standard.
Έτσι δεν μου έχει σταματήσει ποτέ δέμα σε αντίθεση π.χ. με super economy που μου ήρθε να πληρώσω.

Νομίζω ως μέθοδος αποστολής το μόνο σίγουρο είναι το aliexpress shipping saver ή standard.
Έτσι δεν μου έχει σταματήσει ποτέ δέμα σε αντίθεση π.χ. με super economy που μου ήρθε να πληρώσω.
Βασικά όποια μέθοδο έχω χρησιμοποιήσει από τότε που μπηκε το ΦΠΑ στο checkout, δεν έχω πληρώσει έξτρα. Κι έχω πάρει πολλά πράγματα από κει (στην ουσια, κατά 95% από κει αγοράζω πια).

Τώρα γιατί έγινε στο δικό σου έτσι....? Δεν ξέρω!

Και φαντάζομαι όταν λες πλήρωσες, εννοείς τα 3 ευρώ των ελτα.

Ναι τα 3 ευρώ εννοώ.
Σε όσα επέλεξα cainiao super economy και μιλάμε για παραγγελίες των 2-3 ευρώ, μου ήρθε ειδοποιητήριο από ΕΛΤΑ.
Γι΄αυτό λέω καλύτερα alliexpress shipping έστω και λίγο ακριβότερα, να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

αρτι αφιχθεντα και τα δυο δικα μου :)
παω να τα βγαλω καμια φωτο, τα εχω και φορτιζουν για να κανω και καμια δοκιμουλα. αλλά βρεχει και μαλλον αυριο θα τα τεσταρω και θα τα δοκιμασω σε αντιπαραβολη με τα άλλα μου

ειναι απιστευτη η ποιοτητα για 25 ευρω εργαλεια! ενα της πλακας με καρβουνακια 18βολτο σε προσφορα απο πρακτικερ και ειχε 35. ακομα και το ιδιο στην ελλαδα εχει 75 και ο ανταγωνισμος ξεκινα απο 95 με μπαταρια σε μπρασλες
αψογη κούτα εξωτερικα, ωραιο βαλιτσακι, προικα με πολλες μυτουλες και τρυπανια, ωραια αισθηση πλαστικων-ελαστικων
εχασε οποιος δεν το αγορασε!

μονο παραπονο το λιγο μπροστοβαρο που εχουν ,αφου το χερι μου εχει συνηθισει πια σε ενα παλιο εινχελ που του εχω πεταξει τη μπαταρια και του δινω ρευμα απο το τροφοδοτικο και ειναι απολυτα ισορροπημενο και πιο ελαφρυ οταν δουλευω στον παγκο
αυριο μεθαυριο θα αλλαξω τσοκ στο ενα βαζοντας του ενα μεταλικο απο ραιτουλ που ειναι ιδιο με του παρκσαιντ του πρασινου (ακομα και στην μικρη εκκεντροτητα) για να τα συγκρινω σε αντιπαραβολη μεταξυ τους

κυρ, για το παλμικο νομιζω οτι φτανουμε στην υβρι να το θελουμε πιο κατω :)
ισως να μην κατεβει και να χασουμε την ευκαιρια. βεβαια θα ξαναμπει σε κατω τιμη καποια στιγμη
πολυ μαζεμενο σε διαστασεις, μπρασλες 180 ν.μ. πραγματικα, εξυπνο και ελαφρυ, 3250 σαλ πραγματικα! και γκαζωνει αμα βρει ζορι!

κοιταζω τον ανταγωνισμο

απο τα μπρασλες, το κραουσμαν που ειναι το πιο φτηνο (με μια μπαταρια), και εχει πανω απο 100 €!
και τουτο ειναι μια κλαση πανω, τουλαχιστον εξωτερικα
με μπαταρια 2ΑΗ (ακομα και αν ειναι μονο 1.5 κατα την προσφιλη τακτικη των κινεζων να κλεβουν το 1/3 των ονομαστικων αμπερ) ειναι τρελη ευκαιρια. και το προστυχο ειναι κι εξυπνουλι :)
σιγουρα ειναι κλωνος καποιου ακριβου μεγαλης μαρκας αλλά δεν ξερω ποιου.
στην τιμη ενος κραουσμαν παιρνεις 3 ! και εχεις 3 μπαταριες και φορτιστες

ακομα και τα μη μπρασλες ειναι αρκετα ακριβοτερα

ενα τακλαιφ της πλακας εχει 70 ευρω και μετα παμε πιο πανω σε οσα εχουν μπαταρια μαζι
ενα χαζο πρασινο παρκυ με μπαταρια παει κανα 60 αρι. σε αυτα τα λεφτα παιρνεις δυο τοπσακ
μονο παραπονο στα σχολια , απο εναν μονο, οτι ξεκινα απο 200 σαλ
ισως ομως αυτος να το ειχε στην μεγαλη σκαλα, πολλοι ειναι ασχετοι ή απροσεκτοι

ενα κατσαβιδακι 3.6 λουξ και εχει 23, ενα αντιστοιχο B&D και παει κοντα 30. ακομα και ενα budget κατσαβιδακι εχει 15...
και σε τουτο εχεις και την μπαταρια εξωτερικα να την βαλεις στο δραπανοκατσαβιδο αν χρειαστει
το εργαλειο ειναι τρελη ευκαιρια νομιζω...
αν δεν ειχα τα άλλα, θα το ειχα παρει ηδη.

το χασαμε το κορμι πατριωτη... :)
το κουπονι δεν ισχυει πλεον, ισως την επομενη φορα

...έχω πάρει πολλά πράγματα από κει (στην ουσια, κατά 95% από κει αγοράζω πια).

Και φαντάζομαι όταν λες πλήρωσες, εννοείς τα 3 ευρώ των ελτα.
Κι εγώ μια απ'τα ίδια, πολλά πράγματα (όλα μικρές παραγγελίες όμως) με την στάνταρ μέθοδο αποστολής που βγάζει και δεν έχω χρεωθεί ποτέ τελωνείο.
Τα 3 ευρώ των ελτα, με βάση και προηγούμενα ποστ για το θέμα, πρέπει να είναι καζίνο φάση και να τα χρεώνουν όπου νά 'ναι. Τα τελευταία 2 χρόνια μια φορά με χρέωσαν, για πακέτο που είχε καθυστερήσει τραγικά (3 μήνες) και είχα κάνει refund, οπότε βγήκε μία ή άλλη.