Tι παραλάβαμε σήμερα..

δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι αυτο

δηλαδη μπορω να στειλω ας πουμε με κοστος 1-2 ευρω ο,τι θελω σαν ιδιωτης σε εναν αλλο ιδιωτη?

πιστευω , επειδη εχω πολλα εργαλεια πια της τοπσακ και στο παρελθον της B&D τοσο εγω οσο και φιλοι, οτι η τοπσακ ειναι ανωτερη ποιοτητα απο την B&D!
και στα πλαστικα τους αλλά και το πως κινουνται και κλικαρουν τα κουμπια τους
μου θυμιζει εντονα την στανλεη σε πολλα για να μην πω πρασινα μπος γιατι θα αντιδρασετε :)

σημερα παραληφθησαν τα πολυ καλα τρυπανια ξυλου στο χωριο. για τα τρυπανια δεν εχω να πω πολλα, καινουρια ειναι, κορυφαια ειναι, λιγες τρυπιτσες που εγιναν με το τοπσακ ειναι αερας!

αυτο που θελω να πω ειναι για το μελλον στις παραδοσεις δεματων.
αυτο το νεο τροπο που λεγεται boxnow και ειναι καταπληκτικος
μεταφορικα μηδεν!
τα τρυπανια παραγγελθηκαν χτες τα ξημερωματα με καρτα, το πρωι απεσταλησαν, σημερα το μεσημερι μου ηρθε μηνυμα με τον κωδικο
πηγα στο μηχανημα-θυριδα, πληκτρολογησα τον κωδικο που μου ειχε σταλει σε μεηλ και ανοιγει αυτοματα μια πορτα θυριδας με το δεμα μου μεσα!

εμαθα απο τον μαγαζατορα που ειναι διπλα , οτι το εβαλαν το μηχανημα το τελος του καλοκαιριου και ειμαι ο πρωτος που το χρησιμοποιησα

το pinguin το οποιο συνεργαζεται με την boxnow ειναι απο τα πιο φτηνα μαγαζια του σκρουτζ και γινεται ακομα πιο δελεαστικο μεσω του τροπου αυτου που δεν εχει κοστος μεταφορικων!

αν τελικα μπορεσει και σταθει το συστημα γιατι θελει χρονο να το μαθει ο κοσμος ιδιαιτερα στα χωρια, ανοιγει αλλες προοπτικες στο ηλεκτρονικο μικροεμποριο...

υγ

ουτε να περιμενεις στην ουρα σαν το e-shop, ουτε να πληρωνεις μεταφορικα ανεξαρτητα απο το ποσο μικρη αγορα εχεις κανει. και να ψωνιζεις με καποιες απο τις φτηνοτερες τιμες του σκρουτζ! μιλαμε για τεχνολογια :)

δυστυχως ειδα οτι σε καποια αλλα μαγαζια χρεωνουν την υπηρεσια αυτη συνηθως κανα τριευρω, σε αντιθεση με τo pinguin που την εχει δωρεαν.
δηλαδη μου χρεωνεις το οτι ψωνιζω απο το μαγαζι σου και σου απασχολω τον υπαλληλο , λες και δεν κερδιζεις απο την πωληση.
νταβατζιλίκι δηλαδη...

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: mikemtb
μα κουριερ είναι. Γιατί να μην χρεώσουν?
Απλα δεν το φέρνουν στο σπίτι αλλά κάπου κοντά σου, Γλιτώνουν το "last mile" και είναι λογικό να περιμένεις να χρεώνουν λιγότερα.
Το οτι καποιο μαγαζί δεν μετακυλει την χρέωση στον πελάτη είναι άλλο θέμα

• Like
Reactions: lazarefa
γιατι προφανως εχουν αλλες χρεωσεις χοντρικης, σιγουρα οχι με το κομματι αλλά με τον μηνα και σιγουρα πολυ πιο φτηνα απο τις κλασικες κουριερ
τα άλλα μαγαζια βγαζουν απλα επιπλεον κερδος χρεωνοντας σου την κουριερ ενω ειναι παγιο εξοδο τους που εχουν στα υποψη τους στα κοστολογια τους πριν την πωληση

δεν μπορω να πιστεψω οτι το πιγκουιν που πηρε απο μενα 5.90 εδωσε 1-2 ευρω, ποσο μαλλον 3 στην boxnow , και εβγαλε και κερδος απο τα robust line ή εστω το κοστος.

δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι αυτο

δηλαδη μπορω να στειλω ας πουμε με κοστος 1-2 ευρω ο,τι θελω σαν ιδιωτης σε εναν αλλο ιδιωτη?
Κουτιά που παραλαμβάνεις σαν του Σκρουτζ.
Παραλαβα εγώ,δίπλα από σούπερ μάρκετ, αυθημερόν!!

οχι δεν λεω για την παραλαβη που αλλωστε εκανα κι εγω σημερα.
λεω για το αν μπορω ας πουμε να στειλω εγω σαν αποστολεας διωτης με κοστος ενα ευρω σε οποιονδηποτε μεσα σε 1-2 μερες με τον τροπο αυτο

θεμα χρονου ειναι, εδω βαζουν σε κατι φτωχοχώρια σαν το δικο μου στην ηλεια , και δεν θα εχουν βαλει μεχρι το καλοκαιρι στο φραγκατο το νησι? ;)

εν τω μεταξυ, σε λιγοτερο απο 10 λεπτα απο την παραλαβη μου ηρθε και μεηλ επιβεβαιωση παραλαβης.
συνδεδεμενα ολα... ΕΥΡΩΠΗ! :)

Ευρώπη μεν....αλλά Κολομβία δε!!! 😉
Ευρώπη στις καταναλωτικές/τουριστικές υποδομές (αν και ακόμα κι αυτό το συζητάμε) Κολομβία (και κάτω για να μην αδικούμε την Κολομβία) στις υποδομές, θεσμούς (δικαιοσύνη κλπ) και στη συνολική λειτουργία του κράτους/"συστήματος"...
Συνδυασμός που σκοτώνει.

Δεν είναι έτσι παιδιά, δεν είμαστε υπόδειγμα βέβαια αλλά μην υποτιμάμε τόσο αυτά που έχουμε.
Έχουμε εξιδανικεύσει κάποια πράγματα που (νομίζουμε οτι) ισχύουν στην πολιτισμένη Ευρώπη αλλά δεν είναι καθόλυ έτσι τα πράγματα.

• Like
Reactions: osatosa and panoss1
Ας μη το θίξουμε το θέμα και στεναχωρηθουμε.
Πάμε στις παραλαβές μας.
Άνοιξα αλλά δεν δοκίμασα το Mensela πολυεργαλειακι που παρέλαβα από Banggood.
Για πρώτη φορά βλεπω τους Κινέζους να προσέχουν και την συσκευασία τους αφού η κούτα του είχε χοντρό χαρτόνι αλλά είχε και εσωτερικά φύλλα αφρολεξ.
Μακάρι να συνεχίσουν έτσι.
IMG20221212193139.jpg
Φαίνεται ποιοτικό και με πληθώρα εξαρτημάτων.
Το μόνο που ελπίζω είναι να μην έχει το θέμα με το κουμπί του κλειδώματος άξονα όπως αυτό του Lidl.
Για να το δούμε και στην πράξη.
IMG20221212193206.jpg

το δικό μου ... πλάσμα παρελήφθη χθες. πρώτη φορά τόσο μεγάλη καθυστέρηση από την τσέχικη αποθήκη (παραγγελία 25/11, αποστολή 3/12, παράδοση 14/12, έφτασε μαζί με τα υπόλοιπα πράγματα από την κινέζικη αποθήκη!)
test drive το σκ...

Δύο παραλαβές Topshak από αποθήκη Τσεχίας, μία σημερινή και μία λίγων ημερών.
Πριν κάποιες μέρες ήρθε το μικρό τριβείο δέλτα Ts-sd1 αγορασμένο στα 9,63 με τα διάφορα κουπόνια
και σήμερα ο πριτσιναδόρος σπειρωμάτων Ts-rg2 με κουπόνι "εξπρες" (ούτε να το ποστάρω δεν πρόλαβα), στα 19,03.

Όσον αφορά το τριβείο, επιβεβαιώνω κι εγώ τα λεγόμενα του Μπάμπη, ελάχιστοι κραδασμοί και σχετικά αθόρυβο.
IMG_20221215_195402764.jpg IMG_20221215_195200384.jpg

Αφού βρέχει και δεν βάφουμε έξω ας βάψουμε μέσα!!! Αφού παρέλαβα 10 κουβάδες Acrylan elastic από τα Praktiker είπα να κάνω μια βόλτα να πάρω και κάνα ρόλο γιατί τα Rollex rodan που είχα είχαν χτυπήσει μπιέλα. Και έτσι βρέθηκα να ξοδέψω 150 εύρο! Μια σκάλα ξύλινη 1,5 μέτρα ,2 rollex texture ένα No 18 και ένα No 24 ,ένα Rollex original κουρεμένο No24 μια σπάτουλα 4" η πρώτη μου stainless steel ( πάντα έπαιρνα Carbon steel) και ένα πινέλο για κοψίματα!!!
d205b7a312046bac65501fd74f96345d.jpg

Στάλθηκε από το RMX3085 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αφού βρέχει και δεν βάφουμε έξω ας βάψουμε μέσα!!! Αφού παρέλαβα 10 κουβάδες Acrylan elastic από τα Praktiker είπα να κάνω μια βόλτα να πάρω και κάνα ρόλο γιατί τα Rollex rodan που είχα είχαν χτυπήσει μπιέλα. Και έτσι βρέθηκα να ξοδέψω 150 εύρο! Μια σκάλα ξύλινη 1,5 μέτρα ,2 rollex texture ένα No 18 και ένα No 24 ,ένα Rollex original κουρεμένο No24 μια σπάτουλα 4" η πρώτη μου stainless steel ( πάντα έπαιρνα Carbon steel) και ένα πινέλο για κοψίματα!!!
d205b7a312046bac65501fd74f96345d.jpg

Ωραία! Προσοχή ομως το acrylan elastic δεν κανει για μεσα!

Για έξω μου το πρότεινε φίλος του φόρουμ και το πηρα από τα Praktiker μισή τιμή! Μέσα πηρα vivechrome super Nepal που ήταν ήδη οι αποχρώσεις του σπιτιού!!!

• Like
Reactions: KOSSTV and elninioz