Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοδουλευτα Νικο, πολυ ενδιαφερον εργαλειακι ο μετρητης χωρητικοτητας!
Θα παθεις ολιγον σοκ νομιζω με την διαφορα της αναγραφομενης και της πραγματικης χωρητικοτητας στις μπαταριες μαιμου :)

+++++

Πηρα και εγω σημερα το υπολοιπο μιας παραγγελιας που ηρθε ξεχωριστα απο το Αμαζον.

2 σε 1, τρυπανακια/κολαουζα 3μμ. Ανοιγουν τρυπα και σπειρωμα ταυτοχρονα.
biw4Fms.jpg

Βεβαια καλο ειναι να γινεται προτρυπημα με μικροτερο τρυπανι..

Battery Test Capacity Monitor Discharge Power Supply Checker στα 45€ (ήρθε μέσω Ουγγαρίας, χωρίς τέλη, σε τρεις βδομάδες)
Πλήρες, με κάθε λογής υποδοχή, τροφοδοτικό και έγχρωμη LCD οθόνη

Πάντα είχα την απορία ποια είναι η αληθινή χωρητικότητα μιας Bosch, Makita, Parkside κλπ
Θα γίνει χαμός από μετρήσεις :p
φαινεται πολυ καλο (y)
μετραει και ολοκληρο pack?????

Εχεις δουλεια τωρα .... να ψαξεις να βρεις σχεδιο, για να εκτυπωσεις κουτι :ROFLMAO:

φαινεται πολυ καλο (y)
μετραει και ολοκληρο pack?????

Εχεις δουλεια τωρα .... να ψαξεις να βρεις σχεδιο, για να εκτυπωσεις κουτι :ROFLMAO:

.... τυπώνεται ήδη, εδώ και ώρα ... :cool::p:cool:

Ναι, μετράει και pack

μόλις εγκατέστησα και το apk για το κινητό (επικοινωνούν μέσω BT)

Ωραίο φαίνεται πράγματι :)

• Love
Reactions: Σωφρον
.... να ψαξεις να βρεις σχεδιο, για να εκτυπωσεις κουτι :ROFLMAO:

Έτοιμο και αυτό :)
Πολύ ευχαριστημένος με το μηχανάκι
Δεν έχει σταματήσει να μετράει ....

PSX_20230414_193910.jpg

Θα γράψω πολύ σύντομα και για το ίδιο το μηχανάκι, αλλά και για τα αποτελέσματα των μετρήσεων :)

Καλά, γιατί έχει τόσο τεράστια ψύκτρα και ανεμιστήρα, κάνα πέντιουμ τούρμπο σούπερ ντούπερ φοράει; 😁

Καλά, γιατί έχει τόσο τεράστια ψύκτρα και ανεμιστήρα, κάνα πέντιουμ τούρμπο σούπερ ντούπερ φοράει; 😁
χαχα, έχει ένα τεράστιο MOSFET από κάτω..
αντέχει μέχρι 20Α.

Να σκεφτείς πως μια από τις πιο συνηθισμένες μετατροπές αυτού του μηχανήματος, ειναι να μπει ακόμα μεγαλύτερη ψύκτρα και πιο μεγάλο mosfet και έτσι - όπως λένε - διπλασιάζεται η ισχύς του.

Σημερινες παραλαβες...μια θηκη μεσης Stanley,μια θηκη δραπανου και ζωνη της Total και ενας σφιγκτηρας σκανδαλης 36" της Ingco...

20230414_143314.jpg

Αν εχει απορια καποιος γιατι δεν πηρα μια ετοιμη οπως αυτη η αυτη ειναι γιατι πρωτον θηκη δραπανου δεν εχει καμια εταιρια πανω σε ζωνη με διαφορες θηκες και δευτερον θεωρω οτι δεν χρειαζονται και πολλα να εχεις πανω σε μια ζωνη παροτι αυτα που σε εξυπηρετουν ωστε να γινεται ανετα και χρηστικα η δουλεια....
Εδω στην μεση...
20230414_144359.jpg

Ο σφιγκτηρας της Ingco αγοραστηκε σαν σετ με του ιδιου μηκους σφιγκτηρα σκανδαλης της Parkside...φυσικα ειναι υποδεεστερος και ακριβοτερος σε σχεση με εκεινον...αλλα απο τους φτηνοτερους 36"ηδες...
Aπο 2-3 σφιξιματα που εκανα μου φανηκε ικανοποιητικος.....θα δειξει στην πραξη....
20230414_143558.jpg

Last edited:
Παρελαβα : https://www.banggood.com/VIOLEWORKS...rmmds=myorder&cur_warehouse=CZ&ID=47184523058

Οντως brushless . Πιο πολυστροφο και θορυβωδες σε σχεση με το γκρι με ψυκτρες που παει για ριφαντ .

Οταν επιστρεψω χωριο θα τεσταριστει να δουμε διαφορες με το απλο .

Μια σημειωση να κανω . Το παραπανω πριονι ηρθε με 8αρα λαμα . Δεν ειχα σκοπο να την χρησιμοποιησω .

Μιας και εχω και το γκρι με την 6αρα που παει για ριφαντ ( αν βγαλω ακρη ) εκανα ενα τεστ χωρις φορτιο και στα δυο πριονια ωστε να δω ποσο στρεσαρει τα πραγματα η μεγαλυτερη λαμα-αλυσιδα σε σχεση με την 6αρα .

Μεγαλη η διαφορα . Μεσα σε 30 δευτερα λειτουργιας στον αερα η οχταρα αλυσιδα σχεδον ζεματαει .
Υπαρχει μεγαλη διαφορα σε τριβες .

Με το χερι η αλυσιδα δεν μπορει να περιστραφει σε σχεση με εξαρα τεσσαρα λαμα .

Για τετοιου ειδους πριονακια τα οποια δεν εχουν αυτοματο συστημα λιπανσης δεν προτεινω 8αρα λαμα .
Περα απο το οτι ζοριζει ολο το συστημα αξονα γραναζια θα χρειαζεται συνεχεια λαδωμα αλλιως προβλεπεται γρηγορη φθορα λαμας αλυσιδας .

Νομιζω 6αρα λαμα ειναι το ανω οριο για τετοιου ειδους πριονια .

Last edited by a moderator:
Όταν σου χάνουν τις Eneloop μπαταρίες και κάνεις άμαν για να ψάξεις να τις βρεις τι κάνεις...;
Τις μαζευεις ολες στο γκαραζ και τους δίνεις αυτές...:p

20230420_145455.jpg

Παραλλαβη από eshop..
Μακρά η καλυτερη τιμή που τρέχει αυτήν την στιγμη..από 25 ευρω έκαστο το καθένα το φτηνότερο στο skroutz...

Παρέλαβα τις Sony / Murata 18650 3000mAh - 30A - Reclaimed στα 4€ τη μία

Εύκολα φαίνεται από τα σημαδάκια του spot welder πως τις έχουν αφαιρέσει από κάποια battery pack, ποιος ξέρει γιατί. Κάποια pack που δεν χρησιμοποιήθηκαν; Δεν ξέρω. Για αυτό τις έχουν ως Reclaimed, πιο φτηνά

01.jpg

Η πλάκα είναι πως πάνω τους γράφουν "Danger Do not use outside of battery pack)! :LOL:

02.jpg

Υπάρχουν πάντως και σε κανονική έκδοση, στα 5.5€ η μια

Τις έβαλα στον Opus και έδωσαν άψογα αποτελέσματα. (τα διπλό-έλεγξα και τον Xstar και με το νέο μηχανάκι)
Πολύ καλές μετρήσεις σε χωρητικότητα τουλάχιστον. Αν επαληθευθεί πως αντέχουν και πολύ υψηλά Ampere, θα είναι τέλειες για τα εργαλειάκια μας (y)

03.jpg

Παρήγγειλα και άλλες 10 :cool:

Όταν αντικαταστήσω τα στοιχεία κάποιας μπαταρίας Makita θα ενημερώσω.

Last edited:
Πολυ καλη τιμη Κωστη για τις μπαταριες και καλη μαρκα μαλιστα!!

Moνο στη Λαϊκή Αγορα βρισκεις καλυτερη τιμη για ΑΑ και ΑΑΑ αλκαλικες μπαταριες, 1 ευρω η δεκαδα ή η δωδεκαδα, δεν θυμαμαι ακριβως τι μου ειπε ενας φιλος.
Θα το τσεκαρω αυριο, θα δω και την ημερομηνια ληξης μην τυχον και εχουν ηδη ληξει :)

++++++

Καλα εκανες Νικο και πηρες τις 'reclaimed' απο αυτο το μαγαζι (ΝΚΟΝ) καθως δεν υπηρχε καμμια περιπτωση να ΜΗΝ τις εχουν διπλοτσεκαρει οι ιδιοι.
Η εκπτωση κοντα στο 30% ειναι πολυ μεγαλη, καλοριζικες!

μια που εχεις τον φορτιστη, μετρα εσωτερικη αντισταση,

και ΔΕΝ μου αρεσαν οι παραμορφωσεις στους πολους απο το τραβηγμα του ελασματος

μια που tα μαστορεματα πανε full speed, και οι παραλαβες ακολουθουν τον ιδιο ρυθμο

επαναληψη αγορας του led dimmer, αυτη την φορα στο σωστο χρωμα
(για οποιον ενδιαφερεται για το Ασπρο/μονοκαναλο, ειναι διαθεσιμο)

η σπαστη υποδοχη μυτης ηρθε μια μερα πιο μετα απο την στιγμη που χρειαστηκε πραγματικα (αλλαγη σε φεραμι φυλλου ντουλαπας).
Εχει αρκετο τζογο στην αρθρωση, αλλα την δουλεια την κανει. Και κρατα καλα μαγνητικα την μυτη. εχει ελατηριο για να την τραβα σε ευθεια θεση, και μετα "ασφαλιζει" με το κοκκινο δακτυλιδι. Το δακτυλιδι βοηθα στο κρατημα σε γωνια, γιατι γυρνα ελευθερα.

το σπστο 12αρι ηρθε να συμπληρωσει την συλλογη του lidl. ειναι απο τα πιο χονδρα γυρω απο την υποδοχη του παξιμαδιου.
Αλλα ειναι πολυ πιο σφιχτο στην αρθρωση και στην καστανια

Attachments

• web-100939.jpg
    web-100939.jpg
    896.7 KB · Views: 15
μια που εχεις τον φορτιστη, μετρα εσωτερικη αντισταση,

και ΔΕΝ μου αρεσαν οι παραμορφωσεις στους πολους απο το τραβηγμα του ελασματος

Φορτιστή εννοείς τον Opus; Δεν θυμάμαι πως τη μετράμε :unsure:
(Εκτός αν εννοείς το άλλο μηχανάκι που πήρα που γράφει την αντίσταση καθώς αποφορτίζει)

Θα το κάνω από Δευτέρα που θα γυρίσω πάλι στην Αθήνα :)

πατα mode μεχρι να βγει quick test . μετα αφαιρεις 30 μοναδες απο αυτο που βρηκες)
ΣΙΓΟΥΡΑ καλυτερα θα ειναι με το σουπερ μηχανακι σου

• Like
Reactions: nikfor
Καλα εκανες Νικο και πηρες τις 'reclaimed' απο αυτο το μαγαζι (ΝΚΟΝ) καθως δεν υπηρχε καμμια περιπτωση να ΜΗΝ τις εχουν διπλοτσεκαρει οι ιδιοι.

Πάντως, διαβάζοντας αυτή τη σελίδα που βρήκα, βλέπω πως, μπορούμε να διαβάσουμε τον τυπωμένο κωδικό που έχουν πάνω τους ώστε να μάθουμε την ημερομηνία κατασκευής τους.

Οι μπαταρίες που αγόρασα λοιπόν, κατασκευάστηκαν στις 21 Ιανουαρίου του 2018! Δεν τις λες και φρέσκες. :unsure:
Αλλά ελπίζουμε πως όντως είναι τσεκαρισμένες και ΟΚ. Και εγώ έχω άλλωστε εργαλείο (Bosch) που δουλεύει με τις ίδιες μπαταρίες 15 χρόνια. :)

Που τα βρίσκετε ρε παιδιά αυτά τα Bosch που δουλεύουν 15 χρόνια.
Εγώ 4 μπαταρίες έχω όλες κι όλες και συμπτωματικά(?) «έσκασαν» και οι 4 😳 μετά τα 3 χρόνια.