Tι παραλάβαμε σήμερα..

Εμπειρία του πατέρα μου,με εμένα παρόντα το 2003 ή 2004.Το γνησιο καπακι κινητήρα ιαπωνικού αυτοκινητου στην επίσημη αντιπροσωπεία είχε 2 κωδικούς κ 2 διαφορετικές τιμές,με σχεδόν διπλάσια διαφορά μεταξύ τους.Λογικα λοιπόν ρώτα ο πατέρας μου γιατί αυτή η διαφορά στο ακριβώς ίδιο γνήσιο ανταλλακτικό στην ίδια επίσημη αντιπροσωπεία. Η απάντηση ήταν ότι το ένα είναι made in Japan από πρωτογενές μέταλλο κ το άλλο made in England από ανακυκλωμένο μέταλλο......

Και όλα αυτά για να παραδεχθούμε ότι το αλυσοπριονάκι Parkside που έφερε ο Κυρ. από Γερμανία είναι καλύτερο από αυτό που θα πάρουμε εμείς από Ελλάδα όταν έλθει .......:ROFLMAO::ROFLMAO:
Παιδιά ....για Parkside μιλάμε ....κανένας δεν ξέρει από που έρχονται και που πάνε ......:D:cool:

Και όλα αυτά για να παραδεχθούμε ότι το αλυσοπριονάκι Parkside που έφερε ο Κυρ. από Γερμανία είναι καλύτερο από αυτό που θα πάρουμε εμείς από Ελλάδα όταν έλθει .......:ROFLMAO::ROFLMAO:
Παιδιά ....για Parkside μιλάμε ....κανένας δεν ξέρει από που έρχονται και που πάνε ......:D:cool:
οποτε το σωστο ειναι, να κανει ο κυριακος την δουλεια του και μετα να το στειλει σουμπιτο στον AVE

Και όλα αυτά για να παραδεχθούμε ότι το αλυσοπριονάκι Parkside που έφερε ο Κυρ. από Γερμανία είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ από αυτό που θα πάρουμε εμείς από Ελλάδα όταν έλθει ....
Καλυτερο;;;Σε καμία περίπτωση.Μαλιστα,χάρη στην τελευταίας τεχνολογίας πανάκριβη οθόνη μου,έκανα μια ειδική ποιοτητο/μετρηση κ ταυτόχρονα μια αντοχο/μετρηση κ το αλυσοπριονακι πήρε κάτω από την βάση κ σε δυναμη κ σε ποιοτητα κ σε αντοχη.😝😝😝Με ανιδιοτέλεια η προτροπή μου στον φίλτατο Κυριάκο είναι να το πουλήσει άμεσα στον πρώτο που θα ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΩ🙏.Τωρα,αν δεν θέλει να το δώσει σε μένα που συμπτωματικα ενδιαφέρθηκα πρώτος,τότε ο φανταστικός φίλος Κυριάκος να το δώσει σε όποιον το όνομα του ξεκινάει από ΜAN κ τελειώνει σε 0S.😁😁

Χαχαχαχαχα.
Λες να είναι τόσο χάλια?
Λέω να μην το δοκιμάσω καν μη μου χαλάσει και τις μπαταρίες.
Ψέμματα δεν θα σου πω.Μπαταρια δεν μου χάλασε.Την ξεζούμισε γρήγορα,αλλά δεν την χάλασε.Ελπιζω αυτό να μην ανεβάζει την τιμή του εργαλειου😁😝

Παραλαβη απο Banggood Kινας ενος μετρητη τασης διαφορων τυπων μπαταριων σε σουπερ τιμη, κοντα στα 3 ευρω με τα διαφορα κουπονακια/allowances.

Καλη η προστασια της συσκευασιας τυπου Βlister καθως το προιον ηρθε σε λεπτο πλαστικο σακκουλακι το οποιο ειναι πολυ επιρρεπες στην παραμικρη κακομεταχειριση.
c1qr5S8l.jpg

Πολυ καλοφτιαγμενο, προσεγμενο και αρχοντοφινιρισμενο. Κυριλε γκατζετακι δηλαδη.
moxkgIsh.jpg

Δεν χρειαζεται μπαταριες για να λειτουργησει.

Δυστυχως ομως μετραει αλλα αντ' αλλων...
WpnVHVQh.jpg

Εστειλα την παραπανω φωτο στο banggood για να δω τι θα γινει.

• Wow
Reactions: lazarefa
Περίεργο να μετράει τόσο εμφανώς εσφαλμένα (μπαταρία 1,50 βολτ ονομαστικά, που ακόμα και καινούρια, άντε να μέτραγε 1,58-60).
Προφανώς έπεσες σε ελαττωματικό κομμάτι, οπότε φαντάζομαι θα σου στείλουν άλλο, αν και προσωπικά για να είμαι ειλικρινής, το γεγονός ότι τόσο απλή κατασκευή βγήκε ελαττωματική, δεν θα με ενέπνεε έτσι κι αλλιώς να δω σοβαρά το συγκεκριμένο μοντέλο, οπότε, δεδομένου και του κόστους, θα το έβαζα στο ράφι να κάθεται (ή θα το χάριζα).

Η αλκαλικη μετρουσε 1.59v και την εδειχνε 2.15v.
Mια επαναφορτιζομενη μετρημενη με σωστο οργανο ηταν 1.31v και την εδειχνε 1.98v.
vksVba6h.jpg

Ειναι παραξενο που ενα απλο τσιπακι αντι να ειναι καμμενο/εντελως ελαττωματικο, βγαζει τετοια βλαβη, δηλαδη επαναλαμβανομενες ιδιες αλλα λαθος μετρησεις.
Θα το ανοιξω και θα ριξω λιγο ειδικο σπρευ καθαρισμου για πλακετες μηπως και επανελθει.

• Like
Reactions: lazarefa
Πραγματι, ενα πλακετακι ειναι ολο κι ολο, δεν ειδα καποιο ρυθμιστικο, αν και δεν προσεξα ιδιαιτερα.

3S6FwYJh.jpg

Εριξα λιγο σπρευ που χρησιμοποιουσαν στα καραβια, στους ασυρματους!!
Ειχε φερει καμμια δεκαρια μπουκαλια ο πατερας μου την δεκαετια του 70 -απο οτι μου ειπε- και αυτο το μπουκαλι ειναι απο τα τελευταια!!
U8IDBVGh.jpg

Δεν ξερω γιατι, ομως η ακριβεια της μετρησης βελτιωθηκε δραματικα και πλησιασε τις πραγματικες τιμες :)
Απο το 1.98v η μετρηση κατεβηκε στο 1.40v. Η πραγματικη τιμη ειναι 1.31v
UC8fNdRh.jpg

Αυριο θα το ξανα ανοιξω, θα ξαναριξω λιγο σπρευ καθαρισμου επαφων και θα δω αν υπαρχει κανενας ρεγουλατορος που μαλλον το αποκλειω.

Δεν έχει νόημα ένα τέτοιο όργανο, άδικα κουράζεσαι, πέτα το και χρησιμοποίησε πολύμετρο.

Αν με βολευαν τα διαφορα πολυμετρα που εχω, προφανως και δεν θα αγοραζα τετοια γκατζετακια τα οποια ειναι απειρως πιο βολικα και πιο ευχρηστα για γρηγορη μετρηση ολων των τυπων των μπαταριων ιδιως για μπαταριες κουμπια.

Τις προαλλες πχ. ξεσκαρταριζα καμμια εκατοστη μπαταριες κουμπια, περιπου δεκα διαφορετικων τυπων, και αν δεν ειχα ενα τετοιο γκατζετακι να τις ξεπεταω, ποιες ειναι καλες και ποιες εχουν ψοφησει, θα με επαιρνε με τα πολυμετρα ολη την ημερα..

• Like
Reactions: enduras1
Θεση για 9βολτες μπαταριες εχει, την κατω μερια, το αναγραφει κιολας στη φωτο που ανεβασες.

Θεση για 18650 δεν εχει, ομως εχει θεση για μικροτερες λιθιου οπως τις 14500 και τις 16340 που εγω εχω αρκετες λογω φακων led.

• Like
Reactions: newbie