Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σημερινή τελευταία παραλλαβη για καλοκαιρι από Garafa ένα σετ 20v mini γωνιακου τροχου της Total..


Η τιμή του σαν σετ ειναι τοσο πολυ χαμηλή που δεν συγκρίνεται ούτε με τον 12ν Parkside με ολα αυτα που εχει μεσα,δεν ξέρω πόσο θα έχει ο αντίστοιχος 20ν της, οπότε δεν αντισταθηκα και τον πήρα...!!!
20230722_155125.jpg

Πλήρες το πακέτο με φορτιστη,μπαταρία,4 δισκους μεταλλου,2 λείανσης μεταλου και ενα ξηράς κοπης...
20230722_155225.jpg 20230722_155256.jpg


Βάζω και μια γρήγορη συγκριτική φωτο με τον 12ν Parkside...από πλευράς βάρους ο 20ν Total δείχνει ελαφρθα βαρύτερος αλλά όχι τόσο που να φενεται στο πιασιμο η διαφορά...ο ογκος ειναι ιδιος στο σωμα..το μεγεθος της μπαταριας ουσιαστικα ειναι η διαφορα..λειτουργικά ακούγεται λίγο πιο βαρύτονο το Total...λογικό..

20230722_155421.jpg

Θα γίνει ένα τεστ κάποια στιγμή,δεν ξερω αν θα προλάβω πριν φύγω διακοπες,για τις οποίες συνολικά διαφορές...
 
....... Nικο βλεπεις καμμια ουσιαστικη διαφορα με τον Fan1c? Ηταν πιο φτηνος απο τον Fan2. Περα απο την καταναλωση (35vs15w).

Οι ουσιαστικές διαφορές είναι:
  • Το καλώδιο που κουμπώνει στη βάση σε αντίθεση με τον Fan1 που μπαίνει κατευθείαν κοντά στο μοτέρ και είναι άβολο. Πολύ έξυπνο το σύστημα Fan2 που προφανώς κρύβει το τροφοδοτικό στη βάση του ανεμιστήρα.
  • Ο 2 έχει 4 σκάλες αντί για τρεις και (μέσω του app) ρυθμίζεται σε άπειρες θέσεις σαν slider, σε αντίθεση με τον Fan1c που έχει 3 προεπιλεγμένες.
  • Και τέλος πως ο 2 ρυθμίζει τις μοίρες περιστροφής κάτι που είναι πολύ χρήσιμο όταν κάνει ζέστη, οπότε θέλεις να σε "χτυπάει" πιο συχνά.
Κατά τα άλλα είναι εξίσου καλοί και αθόρυβοι και οι δυο (y)
 
H ρυθμιση μοιρων περιστροφης ειναι πραγματι πολυ χρησιμο χαρακτηριστικο. Τωρα με τις ζεστες το εχω περιορισει στις 30° και ειναι σουπερ!!
Επισης πολυ βολικη ειναι η προοδευτικη ρυθμιση στις στροφες καθως κανονιζεις εσυ την ακριβη ροη αερα για να μην ενοχλει, ιδιως κατα τον υπνο.

Παντως αυτα τα δυο χαρακτηριστικα συν την απιστευτα μικρη καταναλωση των 15w κανουν τον FAN2 να αξιζει την διαφορα χρηματων κατα την γνωμη μου.
 
  • Like
Reactions: nikfor
Σήμερα κόπηκε το ρεύμα για καμιά ώρα.
Βλασφημισα που δεν έδωσα τα 20 ευρώ να πάρω τον pro με την μπαταρία
 
Σήμερα κόπηκε το ρεύμα για καμιά ώρα.
Βλασφημισα που δεν έδωσα τα 20 ευρώ να πάρω τον pro με την μπαταρία

Έχει τόσο μικρή κατανάλωση που πάνω σε ένα UPS θα κρατήσει για ώρες
Όλο και κάπου θα υπάρχει ένα UPS στο σπίτι :)
 
Στο σπίτι έχω βάλει αν θυμάμαι καλά συνολικά 4 ups.
Για κεραία Ίντερνετ, τηλεόραση, καταγραφικό καμερών, routers κλπ.
Το μόνο σπαστικό είναι τα εκνευριστικά μπιπ που ακούγονται από όλα μαζί την ωρα της διακοπής ρεύματος


Sent from my iPhone 14 pro max using Tapatalk Pro
 
  • Like
Reactions: elninioz
Tσεκαρετε εαν η 18βολτη γκαμα εργαλειων που εχετε, διαθετει καποιο εργαλειο inverter που δουλευει με το συστημα των μπαταριων σας. Ειναι πολυ χρησιμο γκατζετακι.

H Ryobi εχει βγαλει καποια μοντελα εκ των οποιων το ενα ειναι για Ευρωπη. Το ειχα παρει 100+ ευρω απο το amazon οταν πρωτοβγηκε, ενω τωρα το βλεπεις συχνα σε προσφορες κατω απο 60 ευρω:mad:
ryobi-inverter-generators-ryi150cbt-66_600.jpg

Γραφει το inverter οτι ειναι για 150w συνεχομενα, αλλα απο οτι εχω δει εξαρταται απο την συσκευη.
Πχ. η πριονοκορδελα Proxxon και το κυκλικο τριβειο που ειναι 85w δεν λειτουργουν σωστα, ενω ο διδυμος τροχος των 100w υπο φορτιο δουλευει μια χαρα, οπως και η σεγα παγκου, τα "Dremel", ο ταινιολειαντηρας και αλλα εργαλεια ρευματος παρομοιας ισχυος.

Δεν το εχω τσεκαρει παρα μονο σε εργαλεια που χρησιμοποιω συχνα και ισως να ειχα θεμα σε προσωρινη διακοπη ρευματος.
Εχω κανει δοκιμη και στον laser cutter/ανεμιστηρα οπου το ινβερτερακι δεν ειχε θεμα να υποστηριξει τα 60w του λεϊζερ + τα 16w του ανεμιστηρα για κοπη περιπου 20 λεπτων.

Στον 3D εκτυπωτη των 60w τελειωσα μια εκτυπωση διαρκειας πανω απο μια ωρα με μια 4αρα μπαταρια και ειχε περισσευουμενη χωρητικοτητα ακομα για πολλαπλασια διαρκεια εκτυπωσης
 
Στο σπίτι έχω βάλει αν θυμάμαι καλά συνολικά 4 ups.
Για κεραία Ίντερνετ, τηλεόραση, καταγραφικό καμερών, routers κλπ.
Έβαλ κι εγώ για ίντερνετ αλλά αποδείχθηκε η πιο άχρηστη αγορά αφού όταν κόβεται το ρεύμα,κόβεται και στο κουτί του ΟΤΕ,οπότε,τζίφος το ίντερνετ αλλά και η τηλεφωνία.
 
  • Like
Reactions: astyl
Έβαλ κι εγώ για ίντερνετ αλλά αποδείχθηκε η πιο άχρηστη αγορά αφού όταν κόβεται το ρεύμα,κόβεται και στο κουτί του ΟΤΕ,οπότε,τζίφος το ίντερνετ αλλά και η τηλεφωνία.

Εγώ έχω ασύρματο Ίντερνετ (wisp provider) και με εξυπηρετεί το ups κατά την διακοπή ρεύματος διότι η κεραία μου συνεχίζει κανονικά και μου παρέχει δίκτυο. Ο κυριότερος ωστόσο λόγος που την σύνδεσα σε ups line interactive ήταν για την σταθεροποίηση της τάσης καθότι έχουμε πρόβλημα στην περιοχή και δυο φορές είχε γίνει reset και ήθελε ξανα set up από την αρχή. Τώρα και 2 περίπου χρόνια μετά που την έβαλα σε ups δεν έχει συμβεί το παραμικρό.


Sent from my iPhone 14 pro max using Tapatalk Pro
 
  • Like
Reactions: nikfor
Εγώ έχω ασύρματο Ίντερνετ (wisp provider) και με εξυπηρετεί το ups κατά την διακοπή ρεύματος διότι η κεραία μου συνεχίζει κανονικά και μου παρέχει δίκτυο. Ο κυριότερος ωστόσο λόγος που την σύνδεσα σε ups line interactive ήταν για την σταθεροποίηση της τάσης καθότι έχουμε πρόβλημα στην περιοχή και δυο φορές είχε γίνει reset και ήθελε ξανα set up από την αρχή. Τώρα και 2 περίπου χρόνια μετά που την έβαλα σε ups δεν έχει συμβεί το παραμικρό.


Sent from my iPhone 14 pro max using Tapatalk Pro
Αυτή η αστάθεια είναι που ταλαιπωρεί και στο τέλος κάνει τη ζημιά σε όλες τις συσκευές.
Ένα online UPS με το σημαντικότερο κομμάτι του το AVR δίνει λύση και προστατεύει τις συσκευές μας.
Εγώ είχα κάνει πρόβλεψη για κεντρική εγκατάσταση ups με ένα 10kva και κόκκινες πρίζες για παροχή όπου χρειάζεται αλλά τελικά λόγω μεγάλου κόστους συντήρησης έβαλα μικρότερα τοπικά.
 
Ε καλά, για τα buzzer τω ups, τα ανοίγω και ειτε αφαιρω τελείως τα buzzer είτε τα περιλούζω με θέρμη κόλλα σιλικόνης και... χάνουν τη φωνή τους :p
 
  • Like
  • Haha
Reactions: enduras1 and astyl
Μετα απο πολλες μερες καλοκαιρινης ραστωνης, σημερα ηρθε ενα περιποιημενο πακετακι απο Κινα για να ταραξει τα νερα και να γλυκανει τον καυσωνα.:)
8BeDR7Dl.jpg

https://www.banggood.com/Geekcreit-...p-1973788.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN

Προκειται για το δευτερο roller engraving module που κοστισε 4.5 ευρω (!!!!) σε μια ακομα μεγαλυτερη προσφορα, μετα την προσφορα των 11 ευρω που την τιμησαμε αρκετοι απο εδω πριν κανα διμηνο.
rc0BIqEh.jpg


Επειδη το πρωτο roller το τροποποιησα για να δεχεται κυλινδρικα αντικειμενα κατω απο 2 εκ. διαμετρο, το καινουριο roller θα χρησιμοποιηθει για ολα τα υπολοιπα αντικειμενα με διαμετρο >2εκ.
 
Καλορίζικο Μιχάλη
Καλά δεν είπες τίποτα να πάρουμε και οι υπόλοιποι;
Θέλω κι εγώ ένα την επόμενη φορά που θα πάρεις 🙂