Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σημερινή παραλαβη απο Δρουτσα στο Χαϊδάρι ένα σετ σκληρες βούρτσες για δραπανο της Verto..

20230923_133643.jpg 20230923_133716.jpg

Καλοδούλευτο Μιχάλη
Ακόμη περιμένουμε το πλήρες φωτορεπορτάζ...😛

Ευχαριστω!
Λιγη υπομονη. Γεμιζω τις μπαταριες της φωτογραφικης μηχανης με ηλιακό φορτιστη/power bank για να κανω οικονομια στο ρευμα.
Μου στοιχισε πολυ το εργαλειακι και προσπαθω να ρεφαρω απ' οπου μπορω.

Ευχαριστω!
Λιγη υπομονη. Γεμιζω τις μπαταριες της φωτογραφικης μηχανης με ηλιακό φορτιστη/power bank για να κανω οικονομια στο ρευμα.
Επειδη καταλαβαινω τον πονο σου θα σου φερω 2 πακοτινια οταν ερθω για στοκ...:ROFLMAO:

Μπραβο Κωστη, στην αναγκη φαινεται ο φιλος!
Και ελπιζω να μην παρεξηγηθεις που αντι για την συνηθισμενη πλουσια, σιγοβρασμενη, διπλη Ελληνικη καφεδια, θα πιουμε μονο φρεσκο πεντελικο νερακι.

Βy the way, παρηγγειλα και μια μικρη, ελαφρια 2Αh μπαταρια για το τροχακι.
Την αγορασα απο το eshop που εχει δωρεαν μεταφορικα σε θυριδες κοντα μου για να μην ξαναταλαιπωρηθω με κούριερς!

• Like
Reactions: enduras1 and KOSSTV
Για τις συντομες εργασιες που κανω συνηθως, λιγα κοψιματα δηλαδη, ειναι μια χαρα και ειναι και φτηνη.
Οι powerstack ειναι ακομα ακριβες. Σε κανα διχρονο που θα εχουν πεσει οι τιμες τους, θα το ξαναδουμε.

Για τις συντομες εργασιες που κανω συνηθως, λιγα κοψιματα δηλαδη, ειναι μια χαρα και ειναι και φτηνη.
Οι powerstack ειναι ακομα ακριβες. Σε κανα διχρονο που θα εχουν πεσει οι τιμες τους, θα το ξαναδουμε.
Δεν βλέπω να πέφτουν..κρατανε την τιμη τους...ότι και οι procore της Bosch

Νομίζα ότι με ένα δεκάρικο παραπάνω μπορούσες να πας σε powerstack αλλά αυξήθηκαν οι τιμές
Για 10 και 15 ευρώ δεν το συζηταμε Γιώργο θα την έπερνε πιστευω...αλλά δυστυχώς οι τιμές είναι στο Θεό..
Την 8ah procore μετά από 2 χρόνια την έχει βάλει εδώ και 1 εβδ στα 98ευρω.. από 125-130 ευρώ.. δεν πιστεύω ότι θα ξαναπέσει τοσο χαμηλά και είναι ευκαιρία αυτήν την στιγμη...

Ευχαριστω!
Μιχάλη, πόση ώρα κάνει να φορτίσει ένα κινητό;

• Haha
Reactions: Χιωτης
Αν φορτισει πληρως στον ηλιο κατοπιν λειτουργει σαν κανονικο power bank και φορτιζει αντιστοιχα γρηγορα μια συσκευη.
Oμως για να φορτισει πληρως ενα μικρο 5000μαω που εχω (αυτο) θελει να ειναι στον ηλιο γυρω στις 3 μερες...
Ισως τα καινουρια να εχουν πιο αποδοτικες κυψελες, αλλα και παλι ειναι πανω απο 20000μαω χωρητικοτητα, οποτε παλι θελουν μερες για να φορτισουν πληρως.

Eχω και ενα αλλο που ειναι ενα σκετο μικρο ηλιακο πανελ και συνδεεται με usb κατ'ευθειαν με το κινητο που δουλευει καλα αρκει να εχει ηλιο.
Η φορτιση ειναι αργη με περιπου 0.3Α λογω ελαχιστου μεγεθους του πανελ. Νομιζω εχω γραψει καποια πραγματα στο νημα με την ηλιακη ενεργεια.

• Like
Reactions: nikfor
Κατάλαβα, για να κάνεις δουλειά το αφήνεις στον ήλιο εσαεί.
Απ' ότι καταλαβαίνω ένα μικρό-μεσαίο ηλιακό πάνελ θα κάνει πολύ καλύτερα τη δουλειά.

Ναι σιγουρα αλλα ο ογκος και η τιμη αυξανονται γεωμετρικα...

Το πιο βολικο και ευχρηστο απ'ολα οσα εχω δοκιμασει ειναι αυτο με το usb που δειχνω παραπανω. Ειναι και παμφθηνο.

Σε δυό μερουλες ηταν σε θυριδα boxnow της γειτονιας απο το eshop. Xωρις χρεωση (εως το τελος Σεπτεμβρη).
Οι θυριδες στη γειτονια πρεπει να ειναι πολυ καινουριες καθως πρωτη φορα τις βλεπω στο συγκεκριμενο σημειο. Επεκτεινονται γρηγορα (y)

zg7Jfchl.jpg

Μπαταρια Dewalt 2Αh. Για να ειναι ελαφρια τα εργαλεια οταν προκειται για συντομες εργασιες.
v7ZZ7SUh.jpg

Φρεσκια φρεσκια η μπαταρια καθως το eshop τις προμηθευεται απο το Χιωτικο μαγαζι που ειναι ο μεγαλυτερος αντιπροσωπος της Dewalt στην Ελλαδα.
XRCsoUwh.jpg

Συγκριση μεγεθους με την 4αρα Dewalt στα δεξια και με την Ryobi 1.5Ah στα αριστερα.
KhajjbRh.jpg

Παρέλαβα σήμερα από amazon.de, φρεζάκια καρβιδίου.

Μικρά, σετ 10 τεμαχίων για το Dremel στα 13.50 €
Μεγάλα, για τον ευθύ λειαντήρα, σετ 5 τεμαχίων στα 21€

Λίγο που δοκίμασα τα μεγάλα, εντυπωσιάστηκα από την αποτελεσματικότητά τους.

Προσοχή στις διαστάσεις. Ο λειαντήρας Parkside που πήρα, δέχεται 6mm και οχι 1/4 της ιντσας που ειναι 6,33 και δεν χωράνε.
Επίσης, το μικρό σετ λέει στην περιγραφή (το λέει και στο κουτί του) πως έχει στέλεχος 3mm και σκόπευα να τα χρησιμοποιώ με το μικρό τσοκ του λειαντηρα, αλλά δεν ισχύει. Είναι 2mm και είναι για το Dremel. Δεν με πειράζει, θα τα κρατήσω. Σαν ποιότητα πάντως ειναι πολύ καλή.

Image5904380138112630984.jpg

:)

Πετάχτηκα σήμερα μέχρι την αποθήκη EPS wood (Ε. Σαχλός) που βρίσκεται στην οδό Ντάλιας 14, Αχαρνές και αγόρασα 5 φύλλα (1x1 m) κόντρα πλακέ 3mm λεύκας, στα 5€ το μέτρο. (μου τα έκοψε και στη μέση, δωρεάν)

Image4676310202122172831 (2).jpg

Είναι νομίζω η απολύτως φτηνότερη τιμή που μπορεί να βρει κανείς σε ΚΠ 3mm

Η μια πλευρά είναι αρκετά καλή, λεία και όμορφη. Η άλλη, η πίσω, είναι άγρια και ψιλοχάλια. Αλλά για τις laser κατασκευούλες μας είναι μια χαρά γατί κόβεται πολύ εύκολα και μπορείς να κάνεις περίτεχνα σχέδια χωρίς να καρβουνιάζει το ξύλο οπως παθαίνει το 4mm Οκουμέ του Leroy

Υπήρχε και η λύση του Poplar 3μμ (στα 9€ το τμ. που ήταν καλό και από τις 2 πλευρές και κοβόταν εύκολα, αλλά είναι σε έλλειψη εδώ και μήνες και δεν έχουν ιδέα πότε θα ξανάρθει (στην Timbersa)

Υπάρχει και η ασύμφορη λύση που βρήκε ο Μιχάλης , Σημύδα πάχους 3 mm στα 20€ το τμ. απο την novaware.gr, που είναι η πιο καλή ποιότητα.

Αλλά για τις βλακειούλες που κάνω και τα πειράματα μου, η λεύκα είναι μια χαρά :)

Κοίτα να δείς που όλα μου τα ξύλα τα ψωνίζω απ’τον κ.Τάκη (Σαχλός) και ποτέ δε ρώτησα για 3mm κόντρα πλακέ.
Τα τελευταία 2-3 χρόνια ψωνίζω πανάκριβα από Novaware επειδή είναι κοντά μου αλλά και γιατί έχει πολύ καλή ποιότητα.
Αν οι ρόζοι που βλέπω είναι απ’τη μια μόνο πλευρά θα τα δοκιμάσω.