Tι παραλάβαμε σήμερα..

Παιδια την εχω δουλεψει πολυ την κολλα χωρις προβληματα.
Θα ελεγα κι ολας οτι ειναι ιδιαιτερως δυνατη.
Βασικα απο τοτε που την πηρα δεν χρησιμοποιησα αλλη.
Δεν ειναι ουτε gel ουτε πολυ ρευστη, κατι ενδιαμεσο.
Με το σπρευ ομως χανει την δυναμη της.

• Like
Reactions: nikfor
Δεν νομιζω να ληγει τοσο γρηγορα ο επιταχυντης.
Χρησιμοποιω ηδη το 4ο σετακι απο τα 5 σετακια που ειχα παρει μαζεμενα πριν τον κορωνοιο και ειναι μια χαρα.
Οι κολλες ισως να γινονται λιγο πιο παχυρευστες, αλλα η αντοχη τους δεν εχει επηρρεαστει απο οτι βλεπω στην πραξη.

Τον επιταχυντη τον χρησιμοποιω αφου βαλω την κολλα, για να στεγνωσει πιο γρηγορα η επιφανεια. Ποτε δεν ψεκαζω την επιφανεια με αυτον.

• Like
Reactions: ggeorge
Παιδια την εχω δουλεψει πολυ την κολλα χωρις προβληματα.
Θα ελεγα κι ολας οτι ειναι ιδιαιτερως δυνατη.
Βασικα απο τοτε που την πηρα δεν χρησιμοποιησα αλλη.
Δεν ειναι ουτε gel ουτε πολυ ρευστη, κατι ενδιαμεσο.
Με το σπρευ ομως χανει την δυναμη της.
Τι εννοεις χάνει την δύναμη της?

Eιναι ακριβως οπως οι κολλες δυο συστατικων των 5 λεπτων. Ειναι σαφως πιο αδυναμες απο τις κανονικες κολλες δυο συστατικων.

Ομως ο επιταχυντης ειναι ολα τα λεφτα σε αυτο το set. Κολλα στιγμης gel βρισκεις και στο jumbo παμφθηνη και μαλιστα πολυ καλη.

Ε βεβαια, κολλες στιγμης gel βρισκεις παντου. Δεν εχει κατι ιδιαιτερο η συγκεκριμενη κολλα.

(Ναι τουρκικη ειναι, ειχα κανει και σχολιο οταν πρωτοσυζητησαμε αυτο το προιον εδω στο φορουμ..)

Δηλαδή ο λόγος που αξίζει η Eurofix είναι ο επιταχυντής;

Για μένα ναι, αυτός είναι ο λόγος.
Είναι άπειρες οι φορές που χρειάζομαι το κόλλημα να είναι ακαριαίο και αυτός δουλεύει πολύ καλά.
Τον χρησιμοποιώ σε συνδυασμό με την Loctite και κάνει άψογη δουλειά.
Αλλά και η δικιά του κόλα μια χαρά είναι νομίζω.

Εγώ πάντως όταν έψαχνα, έβρισκα πολύ ακριβές τιμές για σπρέι επιταχυντή.

Παιδιά, δοκιμάστε και την κόλλα στιγμής + μαγειρική σόδα.
Είχα ένα πλαστικό που δεν κόλλαγε καλά με τίποτα, ούτε καν με λιώσιμο...
Από απελπισία (νόμιζα ότι είναι σαχλαμάρα) δοκίμασα κόλλα στιγμής + μαγειρική σόδα...
Απίστευτο κόλλημα!!! (y) Καλύτερο κι από καινούριο!
Και στεγνώνει αμέσως.

Παραλαβών συνέχεια, από TEMU. Η ποιότητα θα δείξει....

οι γνωστές πλέον πυραμίδες. Δοκιμάστηκαν άμεσα και είναι απίστευτη η ευκολία στην στήριξη αντικειμένων για βάψιμο.
https://www.temu.com/goods.html?_bg..._1702063488522_v8pq0pl49a&refer_page_sn=10032

20231208_113000.jpg

Δυστυχώς δεν με αφήνει να τα ανεβάσω όλα μαζί οπότε ένα ένα

Splitter 600V 32A 0,75 - 2,5 mm2 (βάσει της περιγραφής)
https://www.temu.com/goods.html?_bg..._1702063117677_zt3lqqe7rw&refer_page_sn=10045

20231208_115521.jpg

Μαρκαδοράκια με μακριά μύτη

https://www.temu.com/goods.html?_bg..._1702063181533_dqxke92ywt&refer_page_sn=10045

20231208_115351.jpg

Αυτόματη πόντα σημαδέματος. Πήρα 2 γιατί έχω χάσει ή έχουν χαλάσει αλλες 4-5

https://www.temu.com/goods.html?_bg..._1702063147926_n2pi9swjil&refer_page_sn=10045

20231208_115433.jpg

Ασφάλειες. Οπτικά δεν........ αλλά θα δούμε.

https://www.temu.com/goods.html?_bg...fer_page_sn=10032&is_back=1&no_cache_id=zqql8

20231208_121454.jpg

Και ένα κλειδί Τ για κολαούζα στα 3+€. Με Μ8 σε μέταλλο 15mm, από την αρχή είχε τοσες στρεβλώσεις που φοβήθηκα ότι θα σπάσει.

Δεν έχω link γιατί δεν έιναι πλέον διαθέσιμο.
20231208_121641.jpg

Ό,τι βλέπεις οπτικά είναι και στη χρήση. Φτηνιάρικες.
Καλησπέρα Μπάμπη
πολλές φορές αγοράζω κάτι μονο για να υπάρχει (και συνήθως ξεχνάω που το έχω), αλλά και σαν δείγμα στην αγορά κάποιου αξιόπιστου. Ειδικά στα μικρά εξαρτήματα (πχ ασφάλειες), δεν είναι λίγες οι φορές που πέφτουν κάτω και φυσικά χάνονται.

Από το TEMU αν αγοράσεις διάφορα πράγματα σε μία παραγγελία σου έρχονται όλα μαζί ή διαφορετικές παραλαβές ανάλογα με τον προμηθευτή.??

Όλα μαζι…
Μάλιστα μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σου δίνει τη δυνατότητα, για κάποιο μικρό διάστημα, να προσθέσεις και κάτι άλλο που ξέχασες.
Και έχουν κι ένα άλλο καλό, αν καθυστερήσει η ημέρα παράδοσης έστω και μια μέρα σου κάνουν δώρο 5€. Εγώ μέχρι τώρα έχω πιστωθεί 3 φορές, σύνολο 15€.

χθεσινη αγορα απο το λερου μερλιν
το χειροπριονο αγορααστηκε για να υπαρχει στο σπιτι για ψιλοκοπες, αλλα και ισως για το σακιδιο βουνου (για ξυλο)
η λαβη κατσαβιδιου πιανει τις μυτες με ελασμα μεσασ την υποδοχη
οι μυτες ειναι PZ0/PZ1 και PZ1, PZ3, PH3 (ολες οι ασυνηθιστες που τελικα μου χρειαστηκαν προσφατα)

web-182450.jpg

Last edited:
Καλοδούλευτα τα νεα εργαλεία
Την λαβή κατσαβιδιού την έχω κι εγώ με τα πολύ μακρά διπλά bits τα οποία χρειάστηκα κάποια στιγμή, βολεύει στην χρήση και δίνει λύσεις!

ναι,,,ειδικα για οποιον μπλεξει με συναρμολογηση επιπλων με βιδες, θα τα χρειαστει, για να μειωσει την γωνια. για αυτο και εχω μια ΡΖ2/3 των 3 εκατοστων

Tελικα το Τemu φαινεται οτι θα γινει το αγαπημενο μου μαγαζι και το Banggood θα πεσει στη δευτερη θεση.
Το μονο μενει ειναι να τσεκαρω το πως χειριζονται ενα προβλημα στην παραγγελια, που μεχρι τωρα δεν εχει συμβει καθως ολα εχουν παει καλα.

TA6uy8ll.jpg

Ο χρονος παραδοσης ειναι παρα πολυ καλος και οι τιμες πολυ ανταγωνιστικες. Ειναι λιγο ενοχλητικο το οτι πρεπει να μαζεψεις πανω απο 10 ευρω σαβουρα για να παρεις τα δωρεαν μεταφορικα. Απο την αλλη αυτο τους επιτρεπει να σε ενημερωνουν με sms για την πορεια του δεματος το οποιο ειναι πολυ καλο.
Δεν εχω τσεκαρει ποσο σε χρεωνουν μεταφορικα εαν δεν συμπληρωσεις το 10ευρω.

Πακετακι απο temu με ενα καλουπι για μεσαια γραμματα Αλφαβητας για μπρελοκ με υγρο γυαλι που ηθελα επειγοντως και κατι αλλα που τα πηρα μονο και μονο για να συμπληρωθει το 10ευρω.
1MTKZhTh.jpg

Τετοιο μεσαιου μεγεθους καλουπι παντα ηθελα και απλα δεν υπηρχε, μεχρι που το βρηκα τις προαλλες.
Υπαρχουν παντου τα μεγαλα καλουπια λατινικου αλφαβητου και τα μικρα, οχι ομως τα μεσαια.