Tι παραλάβαμε σήμερα..

Οι σημερινές παραλαβές:
- Μετρητής στροφών Uni-t UT373. Λίγο που πρόλαβα να το δοκιμάσω με την ταινία που έχει η συσκευασία: στο πλαστικό τσωκ μετράει μια χαρά, σε μεταλλικό τσωκ ή μαύρο γυαλιστερό κόλετ δεν κατάφερε να μετρήσει καθόλου. Τελικά έβαψα το κόλετ με ένα μαρκαδόρο και το μέτρησε. Όλες οι μετρήσεις ήταν κοντά στα specs των εργαλείων. Επόμενα πειράματα θα είναι με αλουμινόχαρτο που πρότεινε ο Μιχάλης.
-Βαρίδια από το temu. Πολύ καλοφτιαγμένα και όμορφα - πιο πολύ τα πήρα για τα παιδιά που όταν διαβάζουμε μαζί όλο και κάποια πρακτική εφαρμογή κάνουμε με υλικά από το εργαστήρι. Πήγα όλο χαρά να δοκιμάσω την ακρίβεια της ζυγαριάς και την βρήκα πεθαμένη. Καλύτερο timing δεν γίνεται...
20231214_191418.jpg

Και η παραλαβή της χρονιάς: το ρούτερ από την Triton (ήταν στα 370€ μαζί με τα μεταφορικά - τώρα το ανέβασαν). Σε σύγκριση με το μικρότερο μοντέλο (MOF001) που είχα και χάλασε: είναι πιο βαρύ/ογκώδες αλλά παίνρει τα ίδια κόλετ και έχει τις ίδιες τρύπες για να το στερεώσεις ανάποδα. Επίσης έχει σοφτ σταρτ και μου φαίνεται αρκετά πιο αθόρυβο.Για να χωρέσει στην τρύπα του πάγκου πρέπει να ξεβιδωθεί το χερούλι και να μπει λίγο πλαγιαστά. Κατά τα άλλα δεν έχω προλάβει ακόμα να το δουλέψω πέρα από 1-2 δοκιμές.
20231214_214454.jpg

20231214_210534.jpg

Σήμερα το πρόγραμμα είχε αγορά πρώτης ύλης. :D
Γέμισε το πορτμπαγκάζ με Οξιά (τάβλες πάχους 5 και 10 εκατοστών) και Καρυδιά 5εκ.

Bitis.jpg

Έχω ξαναγράψει για τον Νώντα τον Μπίτη που είναι πάντα εξυπηρετικός και έχει καλές τιμές.
  • Οξιά στα 1000€ το κυβικό
  • Καρυδιά στα 2700€ το κυβικό
    (τιμές χωρίς ΦΠΑ)
Είχε και Φλαμούρι, Ιρόκο και Κερασιά και άλλα που δεν θυμαμαι.

Ευχαριστώ και τον Κυριάκο που ήρθε για παρέα και βοήθησε στην επιλογή των ξύλων και είπαμε και ένα σωρό πράγματα για το χόμπι μας :)

Καστανιά, δρυς, καραγατσι, πλατανι, ελατακια ενα σωρο υπεροχα ξυλα.

Εγω αντισταθηκα αν και εκανα μια έρευνα για ενα επιπλο μπανιου που θελω να φτιαξω.

Ωραιοτατα τα ξυλα που διαλεξαμε και με μηδαμινη φυρα στα κομμάτια καθως ηταν ξεφαρδισμενα σε τετραγωνες διαστασεις!

IMG20231216111941.jpg

Ο Μπιτης ως συνηθως εξυπηρετικοτατος και ωρες να εχεις να καθεσαι να συζητας!

Σήμερα το πρόγραμμα είχε αγορά πρώτης ύλης. :D
Γέμισε το πορτμπαγκάζ με Οξιά (τάβλες πάχους 5 και 10 εκατοστών) και Καρυδιά 5εκ.
Για πες και τι σκοπεύεις να φτιάξεις (εκτός από αυτά στον τόρνο), κανένα έπιπλο;

Για πες και τι σκοπεύεις να φτιάξεις (εκτός από αυτά στον τόρνο), κανένα έπιπλο;

Έπιπλο, όχι.
Αυτά είναι για τον τόρνο. Για την εκμάθηση του τόρνου, για να είμαστε ακριβείς.
Έχω και κάτι ρετάλια από άλλα είδη ξύλων και έχω στο μυαλό μου διάφορα.
Μακάρι να τα καταφέρω. Ο τόρνος είναι κάτι που θαύμαζα από μικρός. :)

Αλλιώς, θα γίνουν ... cutting boards που έχω μάθει να τα φτιάχνω :ROFLMAO:

• Like
Reactions: aetosa and elninioz
Χθεσινη παραλαβη απο Aliexpress με ACS.

Πρωτη φορα εφτασαν ολα μαζι σε ενα πακετο. Μηπως επειδη εγιναν με το Choice?
Το πακεταρισμα παντως κακο, ο φακος και το τροφοδοτικο ηταν εκτος κουτιου.

Διακοπτες: https://www.aliexpress.us/item/3256...26411802yFirWL&gatewayAdapt=glo2usa4itemAdapt
Led ταινια: https://www.aliexpress.us/item/3256...26411802yFirWL&gatewayAdapt=glo2usa4itemAdapt
Neon ταινια: https://www.aliexpress.us/item/3256...26411802yFirWL&gatewayAdapt=glo2usa4itemAdapt
Πρεσα ακροδεκτων RJ45 RJ11 RJ12 CAT5 με τεστερ: Δυστυχως το λινκ δεν δουλευει, πρεπει να το κατεβασαν αλλα εχει πολλα παρομοια.
1702822714548.png
Μυτες σιλικονης, φακος, ανεμιστηρακια για τον πριντερ, και ενα τροφοδοτικο 12V. Ουτε αυτα τα λινκ δεν δουλευουν.
1702822823303.png

Attachments

• 57c4ec01-4007-41b3-93c1-55ececc4ec18.jpg
    57c4ec01-4007-41b3-93c1-55ececc4ec18.jpg
    157 KB · Views: 44
  • a.jpg
    a.jpg
    149.1 KB · Views: 44
  • d2784046-7578-48f5-9c81-fc5067e2ecbb.jpg
    d2784046-7578-48f5-9c81-fc5067e2ecbb.jpg
    125.3 KB · Views: 42
Παραλαβη απο ενα μερακλιδικο μαγαζι απο την Κρητη! Μου εφτιαξε τη μερα... :)(y)

U1YcMNZh.jpg

....και μαλιστα στο πνευμα των ημερων σε εορταστικη συσκευασια!! (y)(y)
iD0A0dfh.jpg

Ενα πολυ μικρο αλλα χρησιμοτατο 12βολτο τριβειακι απο την Proxxon.
tv4gV7ch.jpg

Ειχα ενα το ιδιο αλλα το εδωσα προσφατα σε φιλο καθως το χρειαζοταν για το χομπυ του.

Εργαλειο για λεπτεπιλεπτες μικροκατασκευες. Με διαφορες κεφαλες που δεν υπαρχουν σε αλλο εργαλειο.
kSexiZrh.jpg

Zυγιζει μολις 120-130 γραμμαρια!! Ρυθμιζεται η ενταση απο το 12βολτο τροφοδοτικο του.

Ειναι απο την σειρα εργαλειων της Proxxon που δουλευουν με 12 βολτο τροφοδοτικο.
QALRFXRh.jpg

Παραλαβη απο το Temu ενα μινι παχυμετρο με 4.99 (ακριβυνε βλεπω τωρα), ενα καλουπι αλφαβητας για φιλο και διαφορα μεγεθη κρικακια και βιδοθηλιες.
zuw0UJmh.jpg

Το παχυμετρο με βολευει πολυ που ειναι ετσι μικρο, ελαφρυ, βολικο και ευελικτο.
Η ακριβεια βεβαια ειναι στο δεκατο του χιλιοστου που ομως μου ειναι υπερ αρκετο τις περισσοτερες φορες.

Εδω το τσεκαρω την ακριβεια του με το ειδικο κυλινδρακι των 4.25 χιλιοστων. Το παχουλομετρο στρογγυλοποιει στο πλησιεστερο δεκαδικο.
FNiizxwh.jpg

Εδω το κυλινδρακι, χορηγια του Μπαμπη (y)
IIQj74Xh.jpg

μόλις παρελήφθη ο μικρός Holzmann :D :love:
Έκανε μια βδομάδα να έρθει.

20231220_145610.jpg

Αχ, τι σπαστικό, πρέπει να φύγω για δουλειά και θα γυρίσω το βράδυ. :confused:
Ούτε να τον ανοίξω και να τον χαϊδέψω λίγο δεν προλαβαίνω :LOL:

Εντυπώσεις ... προσεχώς :)

μόλις παρελήφθη ο μικρός Holzmann :D :love:
Έκανε μια βδομάδα να έρθει.

View attachment 224716

Αχ, τι σπαστικό, πρέπει να φύγω για δουλειά και θα γυρίσω το βράδυ. :confused:
Ούτε να τον ανοίξω και να τον χαϊδέψω λίγο δεν προλαβαίνω :LOL:

Εντυπώσεις ... προσεχώς :)
Αφου τον ανοιξεις και τον χαιδεψεις λιγο περιμενουμε εντυπωσεις και αναλυτικο review ...

• Like
Reactions: nikfor
Μερικά ψιλολόγια και από εμένα.
Επιφάνεια κοπής. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα την επιφάνεια (χάρντμπορντ?) από πλάτη κορνίζας που φαίνεται στα δεξιά - μια χαρά δούλευε αλλά συχνά πυκνά το κοπίδι έπεφτε στις τρύπες που έχει για στερέωση και γινόταν ζημιά.
20231220_195137.jpg

Επίσης, το πανί γυαλίσματος (του nikfor) για εφαρμογή λαδιού στα ξύλα, ένα τηλεσκοπικό καθρεφτάκι και ο απογρεζωτής του Λιντλ.
20231220_195218.jpg

Για πανιά γυαλίσματος εγώ χρησιμοποιώ παλιά T-sirt βαμβακερά που τα έχω λιώσει στο φόρεμα και πάνε για σφουγγαρόπανα ή για πέταμα.

• Like
Reactions: enduras1
Ηρθε και η καμερα ... μολις γινει η τοποθετηση και το απαραιτητο σεταρισμα θα γραψω αναλυτικο review

Attachments

• 412306569_1363759294346068_3372536439504018526_n.jpg
    412306569_1363759294346068_3372536439504018526_n.jpg
    182.6 KB · Views: 38
  • Like
Reactions: Babis K.
Μια από τα ίδια κι εγώ, αλλά κάποια φανελάκια αφήνουν χνούδι και την έχω πατήσει στο παρελθόν. Αν το συγκεκριμένο πανί έχει την υφή των πανιών που καθαρίζουμε τα γυαλιά, θεωρώ ότι θα κάνει καλύτερη δουλειά - θα δείξει.

Ηρθε και η καμερα ... μολις γινει η τοποθετηση και το απαραιτητο σεταρισμα θα γραψω αναλυτικο review

Για κάντο και πες μας…
Έχει λίγο βαβούρα το σωστό σετάρισμα της κάμερας απ’ ότι είδα.

Aμα σεταριστει σωστα ομως, ακουμπας το ξυλο στο honeycomb και πας και βαζεις το σχεδιο επανω του, απο την οθονη! Ειναι φοβερο αξεσουαρ, τρομερη ευκολια!

Θα την ειχα παρει ηδη αλλα λεει οτι πρεπει να υπαρχουν limit switches. Οποτε θα βαλω πρωτα αυτα και μετα.

• Like
Reactions: g10rg0s
Για να δούμε….
Εγώ έχω παραγγείλει και άλλη m/b για το Κ40 ώστε να μπορώ κι εκεί να δουλεύω με το Lightburn.