Tι παραλάβαμε σήμερα..

Πακετακι απο Αμαζον με παραδοση ΕΛΤΑ courier απο εποχιακο ταχυδρομο που ειναι αψογος. Μακαρι να παραμεινει και μετα.

Δυο 4βολτα εργαλειακια Ryobi, το ενα για ενα φιλο που του αρεσε το ανεμιστηρακι, επειδη στην πρωτη σκαλα ειναι σχεδον αθορυβο! Και επειδη εχει κλιπ που γαντζωνει παντου.
1tKVbsnh.jpg

Η μπαταρια μπορει να επαναφορτιστει με καλωδιο USB, χωρις ειδικους φορτιστες, οποτε οποιοδηποτε 4βολτο Ryobi μπορει να αγοραστει απο τον καθενα. ΕΙναι ομως λιγο ακριβα.

Το σκουπακι παλαμης κυκλοφορησε μολις πριν λιγους μηνες στην Αμερικη και μου κανει εντυπωση που υπαρχει ηδη στο Amazon Γερμανιας.
5ldC7xmh.jpg

Το κατω μερος ειναι γεματο μικρα βουρτσακια. Υπαρχει και ενα εξαρτημα, αυτο στα δεξια, που ειναι ειδικο για πληκτρολογια και παρομοιους χωρους.
wxEsejMh.jpg

Το εξαρτηματακι αποθηκευεται, κουμπωνει, στο σωμα του μικροσκοπικου σκουπακιου!
XWS1UrXh.jpg

Το μεγεθος ειναι πραγματικα ελαχιστο, οντως προκειτα για σκουπακι παλαμης!
JuaF77kh.jpg

Εδω ειναι εν περιληψει τα specs.
2Szwl8ah.jpg

Το ενδιαφερον ειναι οτι η διαρκεια της σκουπας με την μικρη μπαταρια των 2Ah ειναι 120 λεπτα!!!! Απιστευτο, αλλα η Ryobi δεν αναφερει ποτε πλασματικα specs.

Στην πραξη ειναι εντυπωσιακο και αποτελεσματικοτατο, περαν καθε προσδοκιας!! Θα επανελθω με ξεχωριστη αναρτηση στα εργαλεια μπαταριας.

Aν κρινουμε απο την 18βολτη σειρα που λεει οτι εχει καμμια 300αρια εργαλεια, η 4βολτη γιατι να μεινει πισω? :)

Μεχρι στιγμης η σειρα USB Lithium εχει βγαλει 24 4βολτα και σταματημο δεν εχει.

• Like
Reactions: KOSSTV
Μεταξύ αυτού και του Xiaomi (ή του Ryobi) ποιο ειναι περισσότερο αποτελεσματικό για ελαστικά αυτοκινήτου ; (Για ώρα ανάγκης εννοείται)
Εγώ για το αυτοκίνητο έχω το 70mai. Μέχρι στιγμής όσες φορές το Χρειάστηκα ήταν άψογο.
Κάνω και τακτικά με αυτό έλεγχο της πίεσης των ελαστικών

Για <€4 είναι ΟΚ. Το είχα πάρει απο temu η 1η και μοναδική παραγγελία μου.
Φουσκώνει και αμάξι/μηχανή αλλά στο λεπτό το πολύ έχει ανεβάσει εσωτερικά θερμοκρασία και θέλει διάλειμμα. Το έχω για τις μπάλες συνέχεια μέσα στο αμάξι.

1720798362067.png

Aν κρινουμε απο την 18βολτη σειρα που λεει οτι εχει καμμια 300αρια εργαλεια, η 4βολτη γιατι να μεινει πισω? :)

Μεχρι στιγμης η σειρα USB Lithium εχει βγαλει 24 4βολτα και σταματημο δεν εχει.
Ναι σιγουρα θα βγάζει πολλά...

Εγώ επικεντρωθηκα στο σκουπακι παλάμης γιατί δεν το έχω ξαναδεί σε μπαταρια...εκεί πήγαινε αυτό που είπα.. ;)

Καλημέρα!! Τελικά δεν αντεξα και πήγα και το πήρα το νέο παλμικο dcf860. Περίμενα να πέσει η τιμή λίγο γιατί είχε 215 σκετο και 240 με βαλίτσα ενώ τώρα έπεσε στα 180 και 210 αντίστοιχα!
Λίνκ από το κατάστημα που το πήρα

Attachments

• 20240716_095845.jpg
    20240716_095845.jpg
    1.6 MB · Views: 47
  • 20240716_095839.jpg
    20240716_095839.jpg
    1.4 MB · Views: 46
Kαλοδουλευτο Aνδρεα, ειναι ερωτευσιμο και μοναδικο αυτο το παλμικακι, δεν υπαρχει τοσο μικρο και δυνατο αλλου.

Μεσα στη συσκευασια πρεπει να υπαρχει το κλιπ ζωνης αλλα κυριως η πολυ χρησιμη μικρη μαγνητικη θηκη που βιδωνεται στη βαση του παλμικου.
To λεω γιατι στο αντιστοιχο κρουστικο Dewalt που πηρα προσφατα, αυτα τα αξεσουαρ ελειπαν και επρεπε να παρω τηλεφωνο τον πωλητη να μου τα στειλει..

Kαλοδουλευτο Aνδρεα, ειναι ερωτευσιμο και μοναδικο αυτο το παλμικακι, δεν υπαρχει τοσο μικρο και δυνατο αλλου.

Μεσα στη συσκευασια πρεπει να υπαρχει το κλιπ ζωνης αλλα κυριως η πολυ χρησιμη μικρη μαγνητικη θηκη που βιδωνεται στη βαση του παλμικου.
To λεω γιατι στο αντιστοιχο κρουστικο Dewalt που πηρα προσφατα, αυτα τα αξεσουαρ ελειπαν και επρεπε να παρω τηλεφωνο τον πωλητη να μου τα στειλει..
Είχε κανονικά μέσα σε ξεχωριστό σακουλάκι! Έχω 3 με 4 τέτοια αλλά δεν τα βάζω στο εργαλείο ποτέ γιατί δεν χρησιμοποιώ ζώνη οπότε θέλω να μην εξέχει τίποτα γιατί όλο και κάπου μαγκωνει! Έκανα μια γρήγορη δοκιμή με ανταπτορα να δω αν λύνει την ρόδα του αυτοκινήτου (γιατί φεύγω διακοπές να δω αν με καλύπτει προσωρινά και σε αυτό το θέμα μέχρι να πάρω και ένα μπουλονοκλειδο )
και την έλυσε σχετικά εύκολα. Γνωρίζω ότι δεν είναι η δουλειά του αυτή αλλα ξέρει κανείς αν μπορεί να κάνω κακό στο εργαλείο αν το χρειαστώ κάποια στιγμή για ρόδες αυτοκινητου?

• Like
Reactions: enduras1
Αν εννοεις στο ξεβιδωμα οπου το παλμικο ζοριζεται σε κολλημενα μπουλονια, θυμαμαι μπουλονι μεταλλικης δεξαμενης νερου καυστηρα οπου το παλμικο Ryobi προσπαθουσε περιπου 40 δευτερολεπτα πριν το χαλαρωσει και τα καταφερε εν τελει χωρις κανενα προβλημα στο μοτερ.

Φανταζομαι οτι το Dewalt που ειναι καλυτερο ποιοτικα εργαλειο απο το Ryobi, στο περιστασιακο αντιστοιχο ζορι δεν θα εχει θεμα. Θελω να ελπιζω τουλαχιστον.

Για το κλιπ ζωνης, συμφωνω και εμενα με ενοχλει. Την μαγνητικη θηκη ομως την βρισκω παρα πολυ χρησιμη, διακριτικη και βολικη.

Γνωρίζω ότι δεν είναι η δουλειά του αυτή αλλα ξέρει κανείς αν μπορεί να κάνω κακό στο εργαλείο αν το χρειαστώ κάποια στιγμή για ρόδες αυτοκινητου?

Όταν λές «αυτοκίνητο» ελπίζω να μην εννοείς ρυμουλκό μετά ρυμουλκουμένου. :p
Για ένα παλμικό αυτής της κατηγορίας η ρόδα του επιβατικού αυτοκινήτου είναι παιχνιδάκι.
Στο σφίξιμο όμως θέλει προσοχή, απ´την αντίθετη όμως πλευρά.
Μην κάνεις ζημιά στη ζάντα όχι στο εργαλείο. Η δύναμη που χρειάζεσαι σ’αυτή τη περίπτωση είναι κοντά στα 100-105 Νm

Όταν λές «αυτοκίνητο» ελπίζω να μην εννοείς ρυμουλκό μετά ρυμουλκουμένου. :p
Για ένα παλμικό αυτής της κατηγορίας η ρόδα του επιβατικού αυτοκινήτου είναι παιχνιδάκι.
Στο σφίξιμο όμως θέλει προσοχή, απ´την αντίθετη όμως πλευρά.
Μην κάνεις ζημιά στη ζάντα όχι στο εργαλείο. Η δύναμη που χρειάζεσαι σ’αυτή τη περίπτωση είναι κοντά στα 100-105 Νm
Όχι εντάξει εννοώ κανονικό αυτοκίνητο και αυτό σε περίπτωση που πάθουμε ένα λάστιχο να βοηθήσει στην τοποθέτηση της ρεζερβας.
αφού θα έχω μαζί έτσι και αλλιώς τα εργαλεία για δουλειές στο χωριό να ξέρω ότι μπορώ να το χρησιμοποιήσω και σε μια τέτοια δουλειά! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Έχει ένα χαρτάκι μέσα θα το ανεβάσω μετα να το δειτε που δείχνει πόσα nm έχει σε κάθε ταχύτητα.
Στην πρώτη αν τα θυμάμαι καλά έχει 145 στην δεύτερη 240 και στην τρίτη 282.

Έχει ένα χαρτάκι μέσα θα το ανεβάσω μετα να το δειτε που δείχνει πόσα nm έχει σε κάθε ταχύτητα.
Στην πρώτη αν τα θυμάμαι καλά έχει 145 στην δεύτερη 240 και στην τρίτη 282.

Ωραία, οπότε θα ξεβιδώσεις σε όποια ταχύτητα χρειαστεί (ανάλογα με το πόσο σου είχαν σφίξει την τελευταία φορά τα μπουλόνια), και θα βιδώσεις στην πρώτη ταχύτητα (θεωρώντας πως οι προδιαγραφές του εργαλείου είναι σωστές)

Αν είναι να πάθω λάστιχο σε ταξίδι αυτό που θα με τρελάνει είναι να αδειάσω όλα τα πράγματα από το πορτ μπαγκαζ στην άσφαλτο ...και θα είναι και πολλά ...να ανοίξω το δάπεδο να βγάλω την βιδωμένη ρεζέρβα ελπίζοντας ότι έχει ακόμα αέρα μέσα ....και το γρύλο με τα εξαρτήματα να τα στήσω να σηκώσω το αυτοκίνητο και το λιγότερο είναι να βάλω τον σταυρό και να λύσω 5 μπουλόνια......
Λέω εγώ τώρα .....:ROFLMAO::ROFLMAO::cool:

Αφού σχεδόν όλα τα νέα αυτοκίνητα έχουν κιτ επισκευής ελαστικού, δεν είναι πιο έξυπνο η αγορά ενός τέτοιου κίτ και να βγάλουμε τη ρεζέρβα?
Θα κερδίσουμε και αρκετό χώρο.

Εγώ είμαι πιο ήσυχος με την ρεζέρβα.
Το κιτ δεν το έχω χρησιμοποιήσει και φοβάμαι μην δεν πιάσει, στην μέση του πουθενά

Αν η ζημια γινει στο προφιλ, πραγμα οχι σπανιο, τοτε εμεινες εκει αν δεν εχεις ρεζερβα.
Αν είναι να πάθω λάστιχο σε ταξίδι αυτό που θα με τρελάνει είναι να αδειάσω όλα τα πράγματα από το πορτ μπαγκαζ στην άσφαλτο ...και θα είναι και πολλά ...να ανοίξω το δάπεδο να βγάλω την βιδωμένη ρεζέρβα ελπίζοντας ότι έχει ακόμα αέρα μέσα ....και το γρύλο με τα εξαρτήματα να τα στήσω να σηκώσω το αυτοκίνητο και το λιγότερο είναι να βάλω τον σταυρό και να λύσω 5 μπουλόνια......
Λέω εγώ τώρα .....:ROFLMAO::ROFLMAO::cool:
Εδω με εχει σωσει το κομπρεσέρ του Lidl.
Προκα με το αμαξι φορτωμενο και το λαστιχο με ελαχιστα psi. Φουσκωσε κανονικα και με πηγε στον προορισμο μου 40 χλμ μακρυά.

Ανάλογα και πού το πάτε το αμάξι.
250.000χλμ σε 4 τροχούς και άλλα τόσα σε 2 τροχούς μόνο βίδες/πρόκες έχω πατήσει.

Έχω δοκιμάσει αυτό σε μπάλες του μπάσκετ και τις έχει επισκευάσει.
Μπάλα που είχε σκασίματα και έχανε απο "παντού" είναι σαν καινούργια μήνες τώρα.

Αν τύχει θα το δοκιμάσω και στο αυτοκίνητο κάποια στιγμή.