Tι παραλάβαμε σήμερα..

απο την αλλη εγω με καπου τοσ χλμ. εχω μια προκα και 3 σχισιματα στο πλαι...

η τριτη μαλιστα ηταν γιατι βρηκε σε κομμενη με δισκο ασφαλτο, που δεν σκεπαστηκε καλα

Εμένα το αμάξι είχε μέσα το κιτ και όχι ρεζέρβα. Όμως επειδή και εγώ το φοβάμαι μήπως σκιστεί το λάστιχο και δεν μπορώ να το φτιάξω με το κιτ αυτό αγόρασα ρεζέρβα και γρυλο.
Πότε δεν έχει τύχει να βάλω ρεζέρβα πάνω αλλά μια φορά θα τύχει και αν είμαι και με τα παιδια μέσα το μόνο που θα θέλω είναι να την αλλάξω γρήγορα να συνεχίσω τον δρόμο μου.

• Like
Reactions: enduras1
Καλημέρα!! Τελικά δεν αντεξα και πήγα και το πήρα το νέο παλμικο dcf860. Περίμενα να πέσει η τιμή λίγο γιατί είχε 215 σκετο και 240 με βαλίτσα ενώ τώρα έπεσε στα 180 και 210 αντίστοιχα!
Λίνκ από το κατάστημα που το πήρα

φανταστικο εργαλειο, το εχω καθε μερα στην δουλεια. καλοδουλευτο!

• Like
Reactions: antreas1989
Παρελήφθη, το νέο και ωραίο δισκάκι της Freud από το γερμανικό sautershop.com για το παγκοπρίονο της DeWalt

Αφού συζήτησα αρκετα με τον Δημήτρη,( @dk31) [τον έπρηξα δηλαδή :p ] καταλήξαμε πως ίσως οι καθαρότερες και πιο ομοιόμορφες κοπές που ψάχνω (για να ενώνονται σωστά οι τάβλες μεταξύ τους) γίνουν καλύτερα με αυτόν τον δίσκο.

20240718_151708.jpg

Ακριβός είναι, αλλά πιστεύω πως και μόνο λόγω αριθμού δοντιών (αλλά και άλλων χαρακτηριστικών που μόνo ο Δημήτρης μπορεί να εξηγεί :p ) θα κόβει καλύτερα από τον προηγούμενο.

Στα υπόψη πως το sautershop.com (που γενικά δεν είναι φτηνό) έχει πού και πού, καλές προσφορές και τα ταχυδρομικά για την Ελλάδα είναι μόλις 7€
Βάλτε το και αυτό στα Favorites για αγορές εργαλείων από Ευρώπη.

Εντυπώσεις ... συντομα :)

Μεγειά!
Ο συγκεκριμένος είναι εξειδικευμένος για μελαμίνες , και από ότι διάβαζα κάνει καλή δουλειά και με καπλαμάδες. Λογικά θα αφήνει την πιο καθαρή επιφάνεια (σε σύγκριση με άλλους) όταν ξυρίζεις τα μασίφ ξύλα, αφού τα έχεις φυσικά κόψει με άλλο δίσκο. Έχει πολύ μεγάλη κλίση στα δόντια (tooth angle) και αρνητικές μοίρες (hook angle) - και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά συνεπάγονται λιγότερο επιθετικές/καθαρές κοπές.
Αναμένουμε εντυπώσεις.
1721367019789.png

Παρέλαβα πριν λίγες μέρες δυο τεμάχια του Σφιγκτήρα Μαραγκών γρήγορης απασφάλισης της Am-Tech (0.9m) στα 21€ (ο ένας) από το ergaleiogatos.gr.
Αν και στη φωτογραφία στο site δείχνει κάτι στιβαρό, στην πραγματικότητα δεν είναι και θα το πρότεινα μόνο για ελαφριές κατασκευές.

Image8574017543553706572.jpg

Είναι όμορφος και πανάλαφρος από κράμα αλουμινίου (με σιδερένια τα άκρα που σφίγγουν), και βολεύει πάρα πολύ το παραλληλόγραμμο προφίλ του, αφού τα ξύλα κάθονται σωστά πάνω του, αλλά για πολύ χοντρά ξύλα ΔΕΝ κάνει, γιατί όπως σφίγγεις, συστρέφεται η ράγα του αλουμινίου και δεν εμπνέει καμιά εμπιστοσύνη.

Πάντως, τα προτείνω για τις περισσότερες δουλειές, και ειδικά τώρα που έμαθα πως η Titebond δεν θέλει πολύ σφίξιμο κατά την εφαρμογή. (y)

Παρέλαβα πριν λίγες μέρες δυο τεμάχια του Σφιγκτήρα Μαραγκών γρήγορης απασφάλισης της Am-Tech (0.9m) στα 21€ (ο ένας) από το ergaleiogatos.gr.
Αν και στη φωτογραφία στο site δείχνει κάτι στιβαρό, στην πραγματικότητα δεν είναι και θα το πρότεινα μόνο για ελαφριές κατασκευές.

View attachment 236459

Είναι όμορφος και πανάλαφρος από κράμα αλουμινίου (με σιδερένια τα άκρα που σφίγγουν), και βολεύει πάρα πολύ το παραλληλόγραμμο προφίλ του, αφού τα ξύλα κάθονται σωστά πάνω του, αλλά για πολύ χοντρά ξύλα ΔΕΝ κάνει, γιατί όπως σφίγγεις, συστρέφεται η ράγα του αλουμινίου και δεν εμπνέει καμιά εμπιστοσύνη.

Πάντως, τα προτείνω για τις περισσότερες δουλειές, και ειδικά τώρα που έμαθα πως η Titebond δεν θέλει πολύ σφίξιμο κατά την εφαρμογή. (y)
Να κόψεις ένα κομμάτι σανίδας που να χωράει ακριβώς στο άνοιγμα της ράγας, και οι σφιγκτήρες θα μεταμορφωθούν. Στο παρακάτω βιντεάκι του γνωστού Paul Sellers μπορείς να δεις τι εννοώ
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
. Bessey βέβαια δεν θα γίνουν αλλά θα γίνουν πολύ καλύτεροι και πιό στιβαροί.

παραλαβη μερικων ηεμρων πισω....

σφικτηρες για το μονταρισμα φατσας συρταριων.
Κ μετταλικα δεματικα (για συμπληρωμα των 10 δολλαριων)

η εντυπωση για τους σφικτηρες:
ειναι αρκετα στιβαροι αλλα δυο φυλλα μελαμινης των 18μμ χωρανε ισα ισα.. φυσικα το σφουγγαρακι στην μεγαλη πλευρα βγαινει,
Υπαρχουν πολλα παρομοια μοντελα , με κ χωρις, προσεξτε ποιο θα επιλεξετε.

επισης, το μηκος του μπρατσου παιζει ρολο στο ποσο περιθωριο/διαφορα εχουμε μεταξυ των 2 φυλλων. Τις περισοστερες περιπτωσεις αυτο το μηκος των 7 εκατοστων τις καλυπτει

Attachments

• web-131548.jpg
    web-131548.jpg
    685.1 KB · Views: 28
Last edited:
Παραλαβη απο το Temu μεσα σε 9 μερουλες στο BoxNow της γειτονιας. Αριστη δουλεια εχει κανει το Temu στα logistics.

Δυνατος φακος υπερυθρων (UV light), ισχυος 20 watt. Πολυ καλη μαρκα για παρομοιους φακους η Alonefire. Ιδανικος για αμεσο στεγνωμα UV ρητινης.
Wa1161ph.jpg

Η τιμη του στα 18.5 ευρω ειναι η καλυτερη που εχω πετυχει τα τελευταια χρονια. Συνηθως τοσο ισχυροι και ποιοτικοι φακοι κοστιζαν πολυ παραπανω.

Ο συγκεκριμενος φακος ερχεται με μπαταρια 18650 (βλεπω οτι μπορει ομως να παρει και 21700) και διαθετει ενσωματωμενο φορτιστη!
ZEeyqAEh.jpg

Δεν χρειαζεται ουτε ξεχωριστος φορτιστης, ουτε και να βγαλεις την μπαταρια απο τον φακο. Υπαρχει θυρα USB-C πανω στον φακο και φορτιζει οπως ενα κινητο.

Μεγαλυτερος, βαρυτερος και ογκωδεστερος απο τον αντιστοιχο φακο Alonefire των 10w.
ZPgh4WNh.jpg

Ο φακος των 10w εχει μηκος 12.5εκ και διαμετρο κεφαλης 28μμ ενω ο φακος των 20w εχει μηκος 16εκ. και διαμετρο κεφαλης 35μμ.

Στεγνωνει ομως την ρητινη αμεσα. Η χρηση τους UV ρητινης δεν ειναι μονο για κατασκευες υγρου γυαλιου αλλα και χρηση σαν κολλα που με εχει βολεψει παρα πολυ!
Πολυ συχνα πλεον χρησιμοποιω τετοια ρητινη καθε ειδους κολλησεις, ειτε για γεμισματα καθως εχει το πλεονεκτημα να στεγνωνει σχεδον ακαριαια μολις πεσει UV φως επανω της.

Ωραίος ο φακός Μιχάλη, μεγειά :)

Εγώ παρέλαβα σήμερα 2 δεκαπεντάμετρα ρολά γυαλόχαρτο για το κυλινδρικό τριβείο. (που στα 10€ είναι πολύ καλή τιμή)

20240726_091159.jpg

Είχα παραγγείλει 2 ρολά των 3 ιντσών, αλλά έκαναν λάθος και έστειλαν των 2 ιντσών. :confused:

Τους έστειλα μήνυμα (με τη φωτογραφία)
Σε μια ώρα μου έκαναν refund και μου είπαν να κρατήσω και τα ρολά.

Ωραίοι :) (y)

Σημερινη παραλαβη απο Αμαζον, ενα ακομα 4βολτο εργαλειακι της Ryobi!

Το 4βολτο βουρτσακι (2 speed brush) με δυο ταχυτητες που ηταν σε προσφορα την περασμενη εβδομαδα.
GAe8KZih.jpg

Το εργαλειο διαθετει hex τσοκ oπου εκτος απο την βουρτσα της φωτογραφιας με το εξαγωνο στελεχος μπορεις να βαλεις και καποιο αλλο hex εξαρτημα.
FpNvRVjh.jpg

Το βουρτσακι εχει 2 ταχυτητες (300 και 200 σαλ) και ειναι αδιαβροχο (IPX7), δηλαδη μπορει να παραμεινει μιση ωρα κατω απο το νερο.
DMnZj1rh.jpg

Eχει χρηση στο μπανιο, κουζινα και αλλου καθως καθαριζει τοιχους, πλακακια, ειδη υγιεινης, σχαρες, παγκους, ταψια και οπου χρειαζεται γερο τριψιμο.

Ειναι παρομοιο με το τετραβολτο της Bosch (Universal brush) το οποιο ομως ειναι μερικως αδιαβροχο IPX5, εχει μονο μια αργη ταχυτητα (215 σαλ) και οταν τελειωσει η μπαταρια πρεπει να περιμενεις να φορτισει καθως η μπαταρια ειναι ενσωματωμενη στο εργαλειο και δεν βγαινει να μπει αλλη οπως του Ryobi.
Η μπαταρια του ειναι 1.5Αh ενω του Ryobi ειναι 2 η 3Αh. Eιναι ομως σημαντικα φτηνοτερο απο το Ryobi, το οποιο Ryobi εχει και λιγο μεγαλυτερη ροπη.
Ενα συν του Ryobi ειναι οτι τα βουρτσακια του ειναι με εξαγωνο στελεχος ενω του Bosch ειναι ειδικα για να ταιριαζουν μονο στο συγκεκριμενο εργαλειο της Bosch.

Δεν θα το αγοραζα καθως εχω το παραπανω Bosch, αλλα το πετυχα με πολυ καλη εκπτωση και ειπα να το προσθεσω στην ομορφη συλλογη των μινι 4βολτων.

Ο Σκλαβενίτης στο τμήμα εργαλείων-ηλεκτρολογικου εξοπλισμού έχει καλές τιμές.

Πήρα σήμερα το παρακάτω κουδούνι legrand στα 16,64 ενώ στο σκρουτζ ξεκινάει από 18,58 + τα μεταφορικά.

Πριν κάνα μήνα είχα αγοράσει και ένα σετ μύτες Stanley από πρακτικερ και αργότερα την ίδια μέρα το βρήκα στον Σκλαβενίτη 2 ευρώ φθηνότερα.

Attachments

• Screenshot_20240805_130312_Skroutz.jpg
    Screenshot_20240805_130312_Skroutz.jpg
    367.8 KB · Views: 40
  • 20240805_104744.jpg
    20240805_104744.jpg
    1,016.6 KB · Views: 41
  • 20240805_130434.jpg
    20240805_130434.jpg
    1.5 MB · Views: 41
Πιστόλι θερμόκολλας Steinel GLUEMATIC 3002

Μετά από ένα no-name και ακόμα ένα (αυτό) από τα Jumbo, είπα να το αγοράσω μια και είχε πολλές θετικές κριτικές στο φόρουμ. Καλές πρώτες εντυπώσεις σν και με χάλασε που δεν έχει την μακριά μύτη στην συσκευασία (όπως νόμιζα) και πρέπει να την αγοράσεις εξτρά.
20240805_172553.jpg

Στα 4 λεπτά ήταν έτοιμο για κολλήσεις (μπορεί και να άργησα να το τσεκάρω). Σε 5 επιπλέον λεπτά είχε στάξει αυτό που βλέπετε, που δεν το λες και πολύ.
20240805_195609.jpg

Γενικά, έχω θεμα με τις ράβδους θερμόκολλας. Το πιστόλι το χρησιμοποιώ κυρίως για προσωρινή στερέωση ξύλων προς κοπή πάνω σε οδηγούς από κόντρα πλακέ για επεξεργασία στο ρούτερ ή στο παγκοπρίονο. Μετά ξεκολάω τα ξύλα με σπάτουλα και ήπιο κοπάνημα (με το χέρι). Το πρόβλημα είναι ότι μια φορά στις δέκα φεύγει και κομμάτι από το κόντρα πλακέ μαζί με την θερμόκολλα. Ελπίζω οι ράβδοι που έχει μέσα η συσκευασία (έχει και ανταλλακτικά ο Καυκάς) να κάνουν καλύτερη δουλειά από αύτες του Jumbo και από τις no name του χρωματοπωλείου.
Εδώ οι τρύπες που έχουν γίνει μετά από πολλούς κύκλους κόλλα/ξεκόλλα, παρόλο που η επιφάνεια έχει περαστεί με βερνίκι κρούστας. Και μιλάμε για ελάχιστη ποσότητα θερμόκολλας...
20240805_195113.jpg

με γεια! το καλυτερο απο κανα 8 αρι που εχω
βαλε του και τις ομωνυμες κολλες (ειτε τις δυνατες ειτε τις διαφανες) και θα εισαι μια χαρα.

Το κοινο οινοπνευμα κανει την θερμοκολλα να ξεκολλαει ευκολα απο οπουδηποτε εχει κολλησει.
Μιχάλη, ευχαριστώ - θα το δοκιμάσω.

Να προσθέσω Δημήτρη στη σωστή συμβουλή του Μιχάλη, το εξής:

Βάζω σε μια μεγάλη σύριγγα (με τη βελόνα μαζί) Ισοπροπυλική αλκοόλη και ρίχνω στα σημεία που έχω βάλει την κόλλα σιλικόνης στα ξύλα. Η βελόνα βοηθάει ώστε να ρίξεις με πίεση το υγρό για να φτάσει εκεί που θέλεις, ακόμα και αν υπάρχει μόνο μια χαραμάδα μεταξύ των δυο ξύλων που έχεις κολλήσει. Περιμένεις λίγο και η κόλλα γίνεται μαλακή και σαθρή και ξεκολλάει πανεύκολα χωρίς να τραυματίζει τα ξύλα. :)

• Like
Reactions: dk31