Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μιχάλη μεγειά.
Εγώ σήμερα παρέλαβα email από Lefeld.de
Προφανώς κάτι άλλαξε στην πολιτική τους για αποστολές εξωτερικού - θυμάμαι παλιότερα είχαν αγοράσει χωρίς πρόβλημα μέλη του φόρουμ.

Hello,

Thank you for your message.

We do not send items to Greece.

We are always happy to hear from you if you have any questions or feedback.
Herzliche Grüße aus Rietberg,
Ihre Firma Lefeld
Johannes Lefeld GmbH & Co. KG
Werkzeug- und Maschinengroßhandel
Konrad-Adenauer-Straße 11
33397 Rietberg
Geschäftsführer: Johannes Lefeld, Ursula Münster, Andre Wieneke
Amtsgericht Gütersloh - HRA7340
USt.-IdNr. DE 243168020
St.Nr. 347/5844/1932
Παρα πολυ ασχημο αυτο.

Ήταν εξαιρετικο μαγαζι και με καλες τιμες.

Μεχρι ομαδικη με πριόνοκορδέλες εχουμε κανει.

Εδώ αναφέρουν κόστος αποστολής 25€ εντός EU.
Το ίδιο μου είχαν απαντήσει στην αρχή, όταν προσπαθούσα να παραγγείλω την πριονοκορδέλα, αλλά στην συνέχεια δέχτηκαν την παραγγελία. https://avclub.gr/index.php?threads/prionokordeles-xyloy.152201/post-1058949207
Τυχερός στάθηκες - μάλλον τους μπέρδεψες.
Εγώ προσπάθησα 3 φορές να καταχωρήσω την παραγγελία και στην ολοκλήρωση του 1ου βήματος (διεύθυνση παραλαβής) μου έβγαζε μήνυμα "Die Lieferadresse konnte nicht gespeichert werden"
(μεταφράζω για τους άλλους που διαβάζουν- εσύ ξέρεις :" η διεύθυνση παραλαβής δεν μπορεί να αποθηκευτεί"). Μετά τους έστειλα mail σίγουρος ότι είναι κάποιο τεχνικό θέμα, και πήρα την απάντηση ότι δεν στέλνουν Ελλάδα.
Στο site όντως γράφουν κόστος αποστολής 25€ εντός EU εκτός Ισπανίας, και στην λίστα χωρών που είχε κατά την καταχώρηση της δ/νσης ήταν και η Ελλάδα.
Τέλος πάντων, αν δεν βρω άκρη θα κοιτάξω προς θα κοιτάξω μήπως γίνει δουλειά εδώ - 30 ευρώ μεταφορικά μου έβγαλε στον υπολογισμό.

• Sad
Reactions: newbie
(μεταφράζω για τους άλλους που διαβάζουν- εσύ ξέρεις :"

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Τυχερός στάθηκες - μάλλον τους μπέρδεψες.
Εγώ προσπάθησα 3 φορές να καταχωρήσω την παραγγελία και στην ολοκλήρωση του 1ου βήματος (διεύθυνση παραλαβής) μου έβγαζε μήνυμα "Die Lieferadresse konnte nicht gespeichert werden"
(μεταφράζω για τους άλλους που διαβάζουν- εσύ ξέρεις :" η διεύθυνση παραλαβής δεν μπορεί να αποθηκευτεί"). Μετά τους έστειλα mail σίγουρος ότι είναι κάποιο τεχνικό θέμα, και πήρα την απάντηση ότι δεν στέλνουν Ελλάδα.
Στο site όντως γράφουν κόστος αποστολής 25€ εντός EU εκτός Ισπανίας, και στην λίστα χωρών που είχε κατά την καταχώρηση της δ/νσης ήταν και η Ελλάδα.
Τέλος πάντων, αν δεν βρω άκρη θα κοιτάξω προς θα κοιτάξω μήπως γίνει δουλειά εδώ - 30 ευρώ μεταφορικά μου έβγαλε στον υπολογισμό.
Δυστυχώς προσπάθησα να κάνω και εγώ παραγγελία μέσω paypal και μου έβγαλε το ίδιο μήνυμα. Είναι παράξενο πάντως. Θα ξανακάνω μια προσπάθεια αύριο.

• Like
Reactions: dk31
Παραλαβη ενος αλλου πιστολιου κολλησης πλαστικων απο το Temu με 9 ευρουδακια.

Αυτη ειναι η απλη εκδοση που ερχεται μονο με τις οδηγιες και τιποτε αλλο.
OioC4efl.jpg

Την προτιμησα ετσι, γιατι το προηγουμενο πιστολι που αγορασα ειχε ολα τα αξεσουαρ.

Η απλη εκδοση επρεπε ομως να ειχε απαραιτητως και μια βαση στηριξης που ουτε 5 λεπτα δεν κοστιζει. Τσιπηδες κινεζοι.
QULhb4Sl.jpg

Επισης δεν υπαρχει on/off διακοπτης.

Κατα τα αλλα, το πελμα ειναι μεγαλο (5χ2,5 εκατοστα) και το κυρτοειδες σχημα του βοηθα στο να απλωνει σωστα και ομορφα το λειωμενο πλαστικο.
3np2Q04l.jpg

Το συγκεκριμενο πιστολι ειναι για μεγαλυτερες δουλειες οποτε ισως επρεπε να ειχε μεγαλυτερη ισχυ απο τα 50w.

Σε αντιθεση με το προηγουμενο πιστολι που αγορασα που ενω ελεγε οτι ηταν 100w στην πραγματικοτητα ηταν κατω απο 60w, το συγκεκριμενο εργαλειο εχει ακριβως την ισχυ που λεει, δηλαδη 50w.
5VUZ7X7h.jpg

Θα το προτιμουσα 100w αλλα τα 50 ειναι πιο ηπια στην διαμορφωση του πλαστικου, οποτε ισως να ειναι καλυτερα.

Είχα πάρει κι εγώ ίδιας σχεδίασης κολλητήρι πλαστικών από το aliexpress. Το δικό μου φωνάζει από μακριά ότι είναι φτηνοκατασκευή. Βέβαια, κουτσά στραβά την κάνει τη δουλειά του, αλλά θα συμφωνήσω ότι με τα watt που έχει, αργεί αρκετά να ζεσταθεί όσο χρειάζεται για να κάνει δουλειά σε πλαστικά.

Τι παραλάβαμε και τοποθετήσαμε: φωτιστικό ασφαλείας
Μπήκε για περίπτωση που κοπεί το ρεύμα όταν είσαι σε περίεργη φάση (πχ ενώ δουλεύω στο παγκοπρίονο/ρούτερ). Μετά που το σκέφτηκα, είναι χρήσιμο για διακοπές και ας μην δουλεύεις κάποιο εργαλείο μια και στο στενό εργαστήρι τρακάρω στις γωνίες των πάγκων και με τα φώτα ορθάνοιχτα.
Όπως είχαμε πει, η συσκευασία δεν είχε φις οπότε έβαλα ένα που είχα κρατήσει από ηλεκτρική συσκευή που πετάχτηκε (συνήθως κρατάω το φις μαζί με το καλώδιο του). Με την ευκαιρία δοκίμασα και την καινούργια πένσα για καλώδια: ήθελε 3 χέρια, δύο να σπρώχνουν τα 2 καλώδια και άλλο ένα να πατάει την πένσα. Οι ενώσεις βγήκαν μια χαρά.

20241018_200915.jpg

Σημερινή παραλλαβη μια βαλίτσα της Makita από eshop..

20241019_143535.jpg
O λογoς της αγορας της είναι το χρωμα της....μαντέψτε το γιατι..;)

Τι παραλάβαμε και τοποθετήσαμε: φωτιστικό ασφαλείας
Μπήκε για περίπτωση που κοπεί το ρεύμα όταν είσαι σε περίεργη φάση (πχ ενώ δουλεύω στο παγκοπρίονο/ρούτερ). Μετά που το σκέφτηκα, είναι χρήσιμο για διακοπές και ας μην δουλεύεις κάποιο εργαλείο μια και στο στενό εργαστήρι τρακάρω στις γωνίες των πάγκων και με τα φώτα ορθάνοιχτα.
Όπως είχαμε πει, η συσκευασία δεν είχε φις οπότε έβαλα ένα που είχα κρατήσει από ηλεκτρική συσκευή που πετάχτηκε (συνήθως κρατάω το φις μαζί με το καλώδιο του). Με την ευκαιρία δοκίμασα και την καινούργια πένσα για καλώδια: ήθελε 3 χέρια, δύο να σπρώχνουν τα 2 καλώδια και άλλο ένα να πατάει την πένσα. Οι ενώσεις βγήκαν μια χαρά.

View attachment 240444
Χρησιμη προσθηκη στο εργαστηριο, μια χαρα μπηκε.(y)

Και στη γωνια αριστερα, κατω απο το δοκαρι να εμενε, καλα θα ηταν.

Σημερινή παραλλαβη μια βαλίτσα της Makita από eshop..

View attachment 240506
O λογoς της αγορας της είναι το χρωμα της....μαντέψτε το γιατι..;)

Πολυ καλη τιμη καθως η αντιστοιχη Bosch κοστιζει ~60 ευρω!

• Like
Reactions: KOSSTV
Παρελαβα απο το Temu 10 μυτες που προσαρμοζονται στο πιστολι επισκευης πλαστικων.

Εδω, δυο απο αυτες
YnIUZdhh.jpg

Μπαινουν στο πιστολι σφιχτα, θερμαινονται και λειαινουν/διαμορφωνουν τα πλαστικα
zFWnUyXh.jpg

Μπηκαν στο κουτι με τα πιστολια και τα αναλωσιμα σιδερακια.
1UZWNvah.jpg

Υπ'οψιν οτι δεν μπαινουν στο μικρο πιστολι μπαταριας, παρα μονο στα πιστολια ρευματος με τα χοντρα ρουθουνια!

Οταν εκανα την παραγγελια υπηρχαν μονο σετ των 10 τεμαχιων. Τωρα εχουν βγει και σε σετ των 3 τεμαχιων με ενα ευρω.

Επειδη τα 10 τεμαχια ειναι πολλα για μενα, εχω δωσει καποια σε φιλους και μενουν αλλα 3 να δωσω σε οσους εχουν τετοια πιστολακια για πλαστικα.
Στειλτε pm να σας κρατησω ενα..δωρεαν :)

Πρωτη παραλαβη απο Αμαζον Γερμανιας με δωρεαν μεταφορικα (για αγορες ανω των 59 ευρω).
(Η παραγγελια ειχε δυο εργαλεια αλλα φαινεται οτι θα γινουν δυο ξεχωριστες αποστολες.}

Χυμα το πακετακι, χωρις το περιτυλιγμα του Αμαζον, ευτυχως με ελαχιστη εξωτερικη φθορα
OMWoOl8l.jpg

Πενσα με καστανια για μπουντουζια, με εναλλασομενες κεφαλες για διαμετρους 6 και 10 χιλιοστα.
EJlFAPxl.jpg

Μεσα στη συσκευασια ειναι η πενσα, οι 4 κεφαλες και 200 ζευγαρια μπουντουζια διαμετρου 6 και 10μμ.

Τα μεγεθη 6 και 10μμ ειναι τα πλεον διαδεδομενα και μεχρι στιγμης δεν ειχα αντιληφθει την υπαρξη πενσας καστανιας (χειρος) που οντως κανει τη δουλεια παιχνιδακι. Συνηθως στα μεγαλα μεγεθη >4μμ η χρηση σφυριου και καλουπιων ηταν απαραιτητη.
Μεγαλη δουλεια οτι οι κεφαλες εναλλασονται χωρις να χρειαζονται εργαλεια καθως συγκρατουνται σταθερα KAI με μαγνητη
amY0ZBwl.jpg

Ομως, το κερασακι στην τουρτα ειναι οτι τα μπουντουζια συγκρατουνται σταθερα στις κεφαλες επισης με μαγνητη!!
XfLEORGh.jpg

Το αλλο προτερημα, που σου γλυτωνει ακομα περισσοτερο χρονο, ειναι οτι δεν χρειαζεται να προτρυπησεις τον μουσαμα/υφασμα/καραβοπανο κλπ.
z9014cjh.jpg

Η πενσα ανοιγει τρυπα κατα την εφαρμογη των μπουντουζιων! Σε δερμα ομως το προτρυπημα φανταζομαι οτι θα ειναι (μαλλον) απαραιτητο.

Επειδη χρειαζοταν ενα κουτι για την φιλοξενια του σετ, εφτιαξα ενα απο μια σκληρη συσκευασια εργαλειου Bosch.
aEYe79Lh.jpg

Με την βοηθεια της πενσας και δυο κοπιλιων, εβαλα και εναν ιμαντα μεταφορας :)
N6ss4O2h.jpg

Το πενσακι αυτο θα μου γλυτωσει απειρο χρονο στο χωριο καθως εχω να κανω μεγαλα καλυμματα απο καραβοπανο του χρονου.

Χθεσινή παραλαβή από BOX NOW
Μίνι τροχός Ingco Μπαταρίας για ελαφριές δουλειές.
Ingco Ανιχνευτής τάσης.
Ingco Αυτόματος Απογυμνωτης καλωδίων .

Attachments

• IMG_20241020_155424.jpg
    IMG_20241020_155424.jpg
    4.4 MB · Views: 24
  • IMG_20241020_155221.jpg
    IMG_20241020_155221.jpg
    4.5 MB · Views: 23
  • IMG_20241020_155038.jpg
    IMG_20241020_155038.jpg
    4.3 MB · Views: 23
  • IMG_20241020_154837.jpg
    IMG_20241020_154837.jpg
    5.1 MB · Views: 24
Last edited:
Χθεσινή παραλαβή από BOX NOW
Μίνι τροχός Ingco Μπαταρίας για ελαφριές δουλειές.
Ingco Ανιχνευτής τάσης.
Ingco Αυτόματος Απογυμνωτης καλωδίων .

Καλορίζικα!!!!

Για τον τροχό, από την εμπειρία μου με τον PARKSIDE, αν τον χρησιμοποιείς σε σίδερα θα χρειαστείς 4Α. Πάντως είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο.

• Like
Reactions: KOSSTV
Καλοριζικα Απόστολε...!!!
Για τον τροχό, από την εμπειρία μου με τον PARKSIDE, αν τον χρησιμοποιείς σε σίδερα θα χρειαστείς 4Α. Πάντως είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο.
Επειδή έχω τον ίδιο σε Total 20v όντως ισχυει αυτό..
Ειδικά εάν έχεις να κόψεις κατά μηκος σιδερο 2 η 3μμ...