Hρθε χτες το τηλεσκοπικο κλαδευτηρι της Ryobi απο τον
Παναγιωτιδη που κανει ξεστοκαρισμα και δεν θα ξαναφερει την μαρκα.
Η τιμη ηταν κατα πολυ χαμηλοτερη ακομα και απο την Αμερικη!! Τα Αμαζον Ευρωπης το πουλουσαν σε
εξωπραγματικη τιμη χωρις μπαταρια και φορτιστη!
Ειναι το πιο μακρυ εργαλειο που εχω παραλαβει. Τα αλλα τηλεσκοπικα εργαλεια ερχονταν σε 2 η 3 κομματια. Αυτο ηρθε μονοκομματο!
Ετσι κλειστο εχει μηκος 1.90μ. Οταν το επεκτεινεις φτανει τα 2.7 μετρα.
Επειδη ειναι βαρυ εργαλειο (3.8 κιλα) προτιμησα να του βαλω την μικρη μπαταρια, με την οποια λεει οτι κανει πανω απο 100 κοπες των 2.8 εκατοστων!!
Εχει εναν ιμαντα ο οποιος ειναι πολυ χρησιμος.
Ομως οταν θες να κοψεις στο μαξ υψος, πρεπει να τον βγαλεις απο τον ωμο σου και να στηριζεις το εργαλειο με τα χερια.
Εξαιρετικη η ποιοτητα του πλαστικου. Για να το λειτουργησεις πιεζεις ενα μικρο διακοπτη ασφαλειας στο πανω μερος και μετα την μεγαλη σκανδαλη
Το κατω μερος του χερουλιου καλυπτεται απο την σκανδαλη, πραγμα πολυ χρησιμο οταν κοβεις ψηλα και σε αβολα σημεια.
Στα δεξια ειναι το κουμπωμα που απελευθερωνει αλλα 80 εκατοστα αλουμινενιας επεκτασης. Η επεκταση δεν ειναι κυλινδρικη αλλα παραλληλογραμμη!
Σε πληρη εκταση το εργαλειο παρουσιαζει απιστευτη σταθεροτητα, λες και ειναι ενα κομματι μονοκομματο μεταλλο!!!
Η κεφαλη γυριζει σε 5 θεσεις και οι λαμες μπορουν να κοψουν εως 3.2 εκατοστα κλαδι.
Το δοκιμασα κλαδευοντας μια κουκουναρια που τα κλαδια της εφτανα πανω στην σκεπη και με τον αερα μπορουν να κανουν ζημια.
Δυστυχως δεν σκεφτηκα να φωτογραφισω το πριν, οποτε βλεπουμε μονο το μετα...
...και εδω τα κομμενα κλαδια
Με λιγα λογια ενα βαρβατο τηλεσκοπικο κλαδευτηρι με μεγαλο μειονεκτημα την τιμη του!
Το βαρος του, 4 κιλα με την μικρη μπαταρια, μπορει να αποτελεσει καποιο θεμα μονο στην περιπτωση που θες να κλαδεψεις κατι πανω απο τα 3 μετρα.
Μεχρι τα 3 μετρα φορας τον ιμαντα που βοηθαει παρα πολυ. Απο κει και πανω, πρεπει να το κρατας ψηλα με τα χερια για να φτασεις το πιο ψηλο κλαδι.
Να πω οτι υπαρχει και η πιο
κοντη εκδοση ~1 μετρο. Ιδια δυναμη και πλατος κοπης με το τηλεσκοπικο αλλα στο μισο βαρος (1.9κ χωρις μπαταρια).
Η αληθεια ομως ειναι οτι το εχω χρησιμοποιησει ελαχιστες φορες, δυο η τρεις στα τοσα χρονια που το εχω.