Tι παραλάβαμε σήμερα..

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

To θεματακι ομως με το ανεμομετρο ειναι οτι δεν θα υπαρχει κοινο μετρο συγκρισης με αυτους που δεν εχουν ανεμομετρο.
Αλλα ουτε και εσυ θα μπορεσεις να βγαλεις χρησιμο συμπερασμα για το δικο σου σε σχεση με τα φυσητηρια που εχουν αλλοι και τα μετρανε με ζυγαρια.

Βεβαια, δεν θα παει χαμενη η μετρηση γιατι στο εργαστηριο υπαρχουν ανεμομετρα στη συλλογη, οποτε θα κανουμε συγκριτικο με τα δικα μου φυσητηρια. 😬

Ένα πολύ ενδιαφέρον εργαλείο που παρέλαβα τις προηγούμενες μέρες είναι το Makita DDA351Z Γωνιακό Δραπανοκατσάβιδο Μπαταρίας στα 137€

mak1.png

Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος χρειάζεται ένα γωνιακό δραπανοκατσάβιδο, αλλά για μένα, για το τρίψιμο στον τόρνο είναι τόσο χρήσιμο που απορώ γιατί δεν το είχα αγοράσει πιο πριν. Φυσικά υπάρχει και η λύση του γωνιακού τροχού αλλά είναι πολύ επιθετικός σαν εργαλείο και δεν μπορεί να γυρίσει τόσο αργά όσο αυτό το δραπανοκατσάβιδο.

Έχω βέβαια και τοn μικρό αλοιφαδόρο της Proxxon 28660, αλλά είναι κυρίως για γυαλίσματα και δε μπορεί να αφαιρέσει πολύ υλικό και ούτε πρέπει να του ασκείς μεγάλη πίεση γιατί θα χαλάσει.

mak2.png

Δεν είναι brushless δυστυχώς, αλλά δεν τρέχει και τίποτα :)
Πάντως για τρίψιμο σε τόρνο, δεν έχω βρει κάτι πιο αποτελεσματικό.

To θεματακι ομως με το ανεμομετρο ειναι οτι δεν θα υπαρχει κοινο μετρο συγκρισης με αυτους που δεν εχουν ανεμομετρο.
Αλλα ουτε και εσυ θα μπορεσεις να βγαλεις χρησιμο συμπερασμα για το δικο σου σε σχεση με τα φυσητηρια που εχουν αλλοι και τα μετρανε με ζυγαρια.

Βεβαια, δεν θα παει χαμενη η μετρηση γιατι στο εργαστηριο υπαρχουν ανεμομετρα στη συλλογη, οποτε θα κανουμε συγκριτικο με τα δικα μου φυσητηρια. 😬

Δυστυχώς Μιχάλη, δεν έγω ιδέα που μπορεί να το έχω. Ελπίζω........

Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος χρειάζεται ένα γωνιακό δραπανοκατσάβιδο, αλλά για μένα, για το τρίψιμο στον τόρνο είναι τόσο χρήσιμο που απορώ γιατί δεν το είχα αγοράσει πιο πριν. Φυσικά

Εγωωωωωωώ 😁
Επίσης και εγώ απορώ γιατί δεν το έχω αγοράσει ακόμα. Είναι ιδανικό για τρύπες και βιδώματα σε στενά σημεία. Οι γωνιακές προεκτάσεις του δράπανου, ποτέ δεν με βόλεψαν.

• Haha
Reactions: nikfor
Ένα πολύ ενδιαφέρον εργαλείο που παρέλαβα τις προηγούμενες μέρες είναι το Makita DDA351Z Γωνιακό Δραπανοκατσάβιδο Μπαταρίας στα 137€

View attachment 278863

Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος χρειάζεται ένα γωνιακό δραπανοκατσάβιδο, αλλά για μένα, για το τρίψιμο στον τόρνο είναι τόσο χρήσιμο που απορώ γιατί δεν το είχα αγοράσει πιο πριν. Φυσικά υπάρχει και η λύση του γωνιακού τροχού αλλά είναι πολύ επιθετικός σαν εργαλείο και δεν μπορεί να γυρίσει τόσο αργά όσο αυτό το δραπανοκατσάβιδο.

Έχω βέβαια και τοn μικρό αλοιφαδόρο της Proxxon 28660, αλλά είναι κυρίως για γυαλίσματα και δε μπορεί να αφαιρέσει πολύ υλικό και ούτε πρέπει να του ασκείς μεγάλη πίεση γιατί θα χαλάσει.

View attachment 278864

Δεν είναι brushless δυστυχώς, αλλά δεν τρέχει και τίποτα :)
Πάντως για τρίψιμο σε τόρνο, δεν έχω βρει κάτι πιο αποτελεσματικό.

Κατάλαβα.. πάλι σε έξοδα… 😒
Στέλιο, πάμε για δύο…. 😁

• Haha
Reactions: newbie and nikfor
μπορεις να μετρησεις την πιεση πανω σε μια ζυγαρια κουζινας? στα 10 εκατοστα πανω

Με ζυγαριά τελικά και ανά ταχύτητα:

1. 31
2. 45
3. 70
4. 103

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, η μπαταρία ήταν στην μέση.

Το δικο μου πιανει 40 γραμμαρια στα 10 εκ.!! Και μαλιστα σε αξιοπιστη ζυγαρια SilverCrest, Lidl!
QchLMNhl.jpg

Στελιο για τσεκαρε καλυτερα μηπως μπερδευτηκες και το ειχες 10 χιλιοστα πανω και οχι 10 εκατοστα. Φωτιες αναβεις 🔥😬

Δεν κάνει λάθος ο Στέλιος, έτσι είναι τα σύγχρονα blowers. Και μάλιστα, εκείνο που είχε ανακαλύψει ο Κυριάκος (δυστυχώς δεν το βρίσκω πλέον σε λινκ που να ανοίγει) και το είχαμε πάρει αρκετοί, φτάνει τα ... 185gr στα 10cm!

Το δοκίμασα τώρα χωρίς πλήρως φορτισμένη μπαταρία και έδειξε 183! (μετά από 1-2 λεπτά, πέφτει στα 170)

20261011_110948.png

είναι τόσο δυνατό που όταν το ανάβεις σπρώχνει το χέρι σου προς τα πίσω!

Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου που έψαχνα τα υλικά της Borma Wachs, είτε δεν έβρισκα τίποτα, είτε έβρισκα ελάχιστα αλλά όχι αυτά ακριβώς που ήθελα.
Την περασμένη βδομάδα που έψαξα πάλι Διαλυτικό Γομαλάκας και Βερνίκι Γομαλάκας, διαπίστωσα πως το κατάστημα Πακτίτη έχει φέρει σχεδον όλη τη σειρά της Borma Wachs και μάλιστα σε ποσότητες.

Image6406901653908975796.jpg

Πήρα ένα λίτρο διαλυτικό στα 24€ και ένα μικρό μπουκαλάκι γομολάκα στα 8,5€ (και μάλιστα έχει όλες τις αποχρώσεις)
Με αποστολή σε Boxnow me 2€ τα παρέλαβα από το box διπλα στο σπίτι μου. (y)

Έχετέ το υπόψη.

στα δεκα εκατοσστα πανω? ΣΧΙΖΕΙ...το δικο μου στο φουλ βγαζει 30

Το δικο μου πιανει 40 γραμμαρια στα 10 εκ.!! Και μαλιστα σε αξιοπιστη ζυγαρια SilverCrest, Lidl!
QchLMNhl.jpg

Στελιο για τσεκαρε καλυτερα μηπως μπερδευτηκες και το ειχες 10 χιλιοστα πανω και οχι 10 εκατοστα. Φωτιες αναβεις 🔥😬

Μήπως μετράτε σε διαφορετική μονάδα;
Εγώ μετράω σε cg. :ROFLMAO::LOL:

Με βάλατε γέρο άνθρωπο να κάνω βραδιάτικα μετρήσεις με άλλη ζυγαριά (101g γράφει).

20261011_202210.jpg 20261011_202123.jpg

Νίκο @nikfor, όπως κατάλαβες δεν ψάχνουμε πλέον μόνο για γωνιακό δραπανοκατσάβιδο αλλά και για blower τουλάχιστον 190g 😆😅😂🤣🥲

• Haha
Reactions: nikfor
Γατακια...

Ηδη απο το μακρινο 2015 το νημα με τις παραλαβες εμπλουτιζεται με το πιο αχρηστο εργαλειο που εχω παραγγειλει ποτε :ROFLMAO:

Το 12βολτο γωνιακο δραπανοκατσαβιδο της Bosch......εδω
Το εχω χρησιμοποιησει μονο μια φορα για να συναρμολογησω μια ψηλη βιβλιοθηκη χωρις σκαλα. Iσως και σε μια περιεργη διατρηση με τρυπανι.

Τωρα που το σκεφτομαι, αυτο ειναι το δευτερο πιο αχρηστο εργαλειο που εχω αγορασει καθως το πρωτο ειναι το αδερφακι του με το εξαγωνο τσοκ.
Απο οτι βλεπω το μοντελο εχει καταργηθει -και δικαιως- καθως δεν το βρισκω στο Amazon...

Παντως για να λεμε την αληθεια, η ποιοτητα κατασκευης και το φινιρισμα ειναι κορυφαια, καθως και το wow factor, χαιρεσαι πραγματικα να τα βλεπεις!