Tι παραλάβαμε σήμερα...

Last edited:
Ηρθε ο Αη Βασίλης!:firstprize:

20201118-185650.jpg

Την A7SIII όταν μας κάτσει το τζόκερ, προς ώρας παίζουμε στη χαμηλή κατηγορία :smash:

20201118-195618.jpg

20201118-200703.jpg

Ευχαριστώ παιδιά, εννοείται ότι πέφτει τρελή δοκιμή!:grinning-smiley-043
Προς ώρας μία λέξη και μόνο, λύτρωση!!Μιλάω για τη μπαταρία (που είναι και ο κύριος λόγος που την ήθελα), που σε σχέση με την 6500 που είχα είναι σαν να...την έχω στο ρεύμα μόνιμα :flipout:
Το γκριπ της μεγάλο, όσο πρέπει για να την χειρίζεσαι με βαρύ φακό (θα έλεγα ιδανικό).
Σε εικόνα δεν έχω δει κάποια διαφορά στα πρώτα δείγματα σε σχέση με την 6500 αλλα οι μικροβελτιώσεις είναι αρκετές.

Αυτη η μπαταρια πρεπει ναναι η μεγαλυτερη καινοτομια/επιτευγμα της σονυ στις μηχανες τον τελευταιο καιρο. Απλα φανταστικη. Ελπιζω να " κολλησεις" με την καμερα Νικο γιατι μετα πας για αλλου

Sent from my ZTE A2017G using Tapatalk

Αυτη η μπαταρια πρεπει ναναι η μεγαλυτερη καινοτομια/επιτευγμα της σονυ στις μηχανες τον τελευταιο καιρο. Απλα φανταστικη. Ελπιζω να " κολλησεις" με την καμερα Νικο γιατι μετα πας για αλλου

Sent from my ZTE A2017G using Tapatalk

Κοίταξε,ήμουν για a7iii, το είχα αποφασίσει δηλαδή για να λέω την αλήθεια, λέω αφού αλλάζω που αλλάζω ας πάω στην τοπ (3-4 κατοστάρικα διαφορά έχουν, τίποτα σπουδαίο δηλαδή), για καλή μου τύχη φίλος μου δάνεισε την δική του και για 2 βδομάδες περίπου έκανα τις δοκιμές μου. Κτήνος, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού σκοτώνει (με έναν 2.8 φακό που φορούσε), πολλές ροδέλες ωραίο μενού κ.τ.λ, αλλα συγνώμη, σε βίντεο κόντρα με την a6500/sigma τα βρήκε σκούρα, ΠΟΛΥ σκούρα (σορρυ α7κηδες, μπορεί να μην είμαι και αρκετά έμπειρος να χειριστώ full frame και να βγάλω αποτέλεσμα, πάντως ξέρω τι είδα). Εκανα πολλές δοκιμές (200γιγα βίντεο έκαστη) μόνο για να πείσω τον εαυτό μου να πάω σε a7iii, ε , δεν το κατάφερα, η a6500 μου άρεσε περισσότερο, ένα κλικ, αλλα περισσότερο.
Οπότε προσωπικά θεωρώ ότι έπιασα ταβάνι με την a6600 για τη χρήση που κάνω.
Δεν είχα κανένα παράπονο από την a6500, ίσα ίσα, απλά η μπαταρία της με σκότωνε στην κυριολεξία. Ξέχναγα την μηχανή αναμμένη στο τρίποδο για λίγο και η στάθμη έπεφτε 20-30%, απαράδεκτα πράγματα,ήμουνα συνέχεια με το άγχος της μπαταρίας. Θα σου μόνο ότι αυτή τη στιγμή που γράφω περνάω στον υπολογιστή 30 βίντεο και καμια 50αριά φωτογραφίες τραβηγμένα με την a6600 και η μπαταρία της είναι στο 52%. Στην a6500 θα είχα καταναλώσει και τις δυο μπαταρίες και τώρα θα είχα ξαναβάλει την πρώτη όσο είχε προλάβει να φορτίσει στο ενδιάμεσο. Με την a6600 με ότι έχω δει μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένας λόγος ουτε καν για δεύτερη μπαταρία...

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Αυτό ήταν ένα από τα μεγάλα προβλήματα των ακάθρεπτων. Εδώ και ένα χρόνο τα νέα μοντέλα έχουν αρχισει και προσφέρουν καλύτερη αυτονομία.

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Αυτό ήταν ένα από τα μεγάλα προβλήματα των ακάθρεπτων. Εδώ και ένα χρόνο τα νέα μοντέλα έχουν αρχισει και προσφέρουν καλύτερη αυτονομία.

Δεν ξέρω για άλλες , αλλα όσο αφορά την a6500 που είχα η αυτονομία της ήταν εκνευριστική εως γελοία. Εβλεπες να νούμερα να κατεβαίνουν σαν δευτερόλεπτα, δηλαδή χαραμιζόταν μία εξαιρετική μηχανή εξαιτίας της μπαταρίας. Στην a6600 θεωρώ ότι αυτό λύθηκε (τουλάχιστον μέχρι ότι έχω δει σε μία μέρα χρήσης)

da247d9248684c718571282006ba1be7.jpg

01396558391d0ffcc70940a75c4e1c3c.jpg

Είπα να δοκιμάσω μια ασύρματη μετάδοση και η καινούργια της vaxis μου εκανε κλικ

Και με hdmi και με sdi προσφερει αν δουλευει καλα πληθωρα επιλογων

Re: Olympus E-M5 Mark III

Ήρθε η ΕΜ5.3 μαζί με τον 12-40mm. Τον φακό τον είχα πουλήσει αλλά πάλι καλά που τον πήρα γιατί ταιριάζει ωραία με την ΕΜ5.3

130307242_10159329326399924_8978899241973937767_o.jpg

Πιστευω οτι ο νέος μικρότερος και ελαφρύτερος 12-45/4 της ταιριαζει καλύτερα και εργονομικά λόγω έλλειψης γκριπ, θα ισσοροπει καλύτερα. Βέβαια έρχεται ακριβός σε σχέση με τον old time classic 12-40/2.8 που τον βρίσκεις πιο εύκολα και σε πολύ καλές τιμές.

Καλοκλικωτη εύχομαι, περιμένουμε εντυπώσεις και συγκρίσεις με την ΕΜ1.2

Ευχαριστώ πολύ. Πραγματικά είναι πολύ όμορφη...
Ναι ο 12-40mm είναι κάπως βαρής πάνω της και θέλει είτε prime είτε τον 12-45.
Ακόμα ψάχνομαι με την μηχανή όσο και να γνωρίζω τις Olympus. Θα ποστάρω ερωτήσεις στο αντίστοιχο thread.

Βαρυς ο 12-40 ? Ελα καλε μια χαρα ειναι απο τα πιο ομορφα φακουδακια που κυκλοφορουν , ανετα η χρυση τομη μεταξυ αποδοσης και ογκου/βαρους

Συμφωνώ ότι είναι "χρυση τομη μεταξυ αποδοσης και ογκου/βαρους" και για αυτό τον ξαναπήρα. Αλλά στην ΕΜ5.3 που είναι αρκετά ελαφριά πλέον δεν κάθεται τόσο καλά.
Δεν είναι σημαντικό το πρόβλημα απλά το βάρος τραβάει μπροστά. Στην Em1.2 κάθεται καλύτερα ο 12-40mm.