Tι παραλάβαμε σήμερα...

Μεγειές Φώτη, διαστάσεις tablet? Έχω ένα S8 26X16cm, θα χωρέσει?

edit: την τσίμπησα κι εγώ, thanks!

Last edited:
Τον είχε βάλει ο άτιμος στην καμινάδα ο ΑΙ αλλά γλίστρησε και έπεσε πάνω στο γραφείο μου λίγο νωρίτερα από την παραμονή :p

IMG_4293.jpeg

Του είχα στείλει γράμμα με το τι θέλω για δώρο αλλά δεν περίμενα να έχει λ7 να μου το στείλει φέτος , έγινε η έκπληξη στο φίνις

Όχι λέω να τον κρεμάσω για μπάλα να τον χαζεύω δεν μείναν λ7 για πολλά στολίδια φέτος

αλλά φοβάμαι ότι θα ντελαπαρει το δένδρο 😂

η μόνη λύση αφού τον θεωρώ αστέρι είναι να τον βάλω κορυφή ...:cool:

• Like
Reactions: cacau
Τον είχε βάλει ο άτιμος στην καμινάδα ο ΑΙ αλλά γλίστρησε και έπεσε πάνω στο γραφείο μου λίγο νωρίτερα από την παραμονή :p

View attachment 262779

Του είχα στείλει γράμμα με το τι θέλω για δώρο αλλά δεν περίμενα να έχει λ7 να μου το στείλει φέτος , έγινε η έκπληξη στο φίνις

Με γεια !! Αναπάντεχη αγορά, δεν είχε φανεί να τον θες :P

@stratigos24 κατόπιν ώριμης σκέψης μεταξύ μεταχειρισμένου Tamron 28-200mm, νεότερου Tamron 25-200mm και Sigma 20-200mm κατέληξα στον 25-200mm βάσει κριτικών. Βοήθησε και η πώληση του 24-50mm f/2.8 αφού παρά το μαζεμένο μέγεθος εν τέλει κινούμουν μεταξύ 35-50mm όπως και ήταν αναμενόμενο, καταλήγοντας να χρησιμοποιώ τον μικρό και θαυματουργό 40mm f/2.5 με τον 24-50mm να ψιλοκάθεται ουσιαστικά.

Μόνο δοκιμή έκανα από χθες βράδυ που τον πήρα, απλώς για να δω αν είναι οπτικά σωστά ζυγισμένος και να ενεργοποιήσω την 5ετη εγγύηση. Προσωπικά μου φαίνεται εξαιρετικός για αυτό που είναι και για τον σκοπό που θα εκπληρώσει. Δεν είχα ποτέ αντίστοιχο φακό τέτοιου είδους και ελπίζω να τον ξεζουμίσω στα βουνά και τα λαγκάδια από την αρχή του 2026. Εκτός φύσης με βλέπω να παραμένω σε σταθερούς που με ευχαριστούν και περισσότερο.

598227088_1551338409238274_8386851261807057591_n.jpg

View attachment 262779

Καλές λήψεις!!!!

• Love
Reactions: kbouk

@stratigos24 κατόπιν ώριμης σκέψης μεταξύ μεταχειρισμένου Tamron 28-200mm, νεότερου Tamron 25-200mm και Sigma 20-200mm κατέληξα στον 25-200mm βάσει κριτικών. Βοήθησε και η πώληση του 24-50mm f/2.8 αφού παρά το μαζεμένο μέγεθος εν τέλει κινούμουν μεταξύ 35-50mm όπως και ήταν αναμενόμενο, καταλήγοντας να χρησιμοποιώ τον μικρό και θαυματουργό 40mm f/2.5 με τον 24-50mm να ψιλοκάθεται ουσιαστικά.

Μόνο δοκιμή έκανα από χθες βράδυ που τον πήρα, απλώς για να δω αν είναι οπτικά σωστά ζυγισμένος και να ενεργοποιήσω την 5ετη εγγύηση. Προσωπικά μου φαίνεται εξαιρετικός για αυτό που είναι και για τον σκοπό που θα εκπληρώσει. Δεν είχα ποτέ αντίστοιχο φακό τέτοιου είδους και ελπίζω να τον ξεζουμίσω στα βουνά και τα λαγκάδια από την αρχή του 2026. Εκτός φύσης με βλέπω να παραμένω σε σταθερούς που με ευχαριστούν και περισσότερο.

View attachment 262875
Επίσης καλές λήψεις!!!!

Οπότε στα τεστ που έκανες όλα καλά έτσι?

Μεγάλο ατού της ταμρον τα 5 έτη... !!

ΥΓ. @kbouk @pifilos

Α και που είστε.. περιμένουμε δείγματα!!!

Επίσης καλές λήψεις!!!!

Οπότε στα τεστ που έκανες όλα καλά έτσι?

ΥΓ. @kbouk @pifilos

Α και που είστε.. περιμένουμε δείγματα!!!

Θενξ !!

Ναι όλα ήταν οκ. Στα 200mm υπάρχει μια "απόκλιση" στο ακριανό 1/10 της εικόνας σε σχέση με το πως συμπεριφέρονται τα άκρα στα υπόλοιπα εστιακά μήκη αλλά είναι ανεπαίσθητη ειδικά λαμβάνοντας υπόψιν πως ξεκινάει από τα 25mm. Στα ευρύτερα εστιακά μήκη ίσως να με τσίγκλιζε λίγο αλλά στο άνω άκρο μου είναι αδιάφορο.

Για δείγματα θα προσπαθήσω πρώτα για κάτι καλύτερο από τα γραφικά στενά της Νέας Σμύρνης, αλλά αν αργήσουν ευχαρίστως να παραθέσω και αυτά :D

• Like
Reactions: stratigos24

View attachment 262875
Αντευχομαι καλοριζικος και ο δικός σου !

Απο όταν τον δοκίμασα ήξερα ότι θα τον πάρω κάποια στιγμή τον 50-200/2.8, συμπληρώνει υπέροχα τον 12-40/2.8 και είναι φακός που δύσκολα αποχωρίζεσαι γιατί εξυπηρετεί αριστα πολλά φωτογραφικά σενάρια σπορ, ΒΙF, macro, landscape κλπ.

απλά υπολόγιζα να γίνει σε κανένα χρόνο που πιθανόν να ισσοροπουσε κάπως η τιμή του . Έδωσα σε ανταλλαγή όμως πολλά φωτογραφικά και πούλησα και αρκετά που δεν πολύ χρησιμοποιούσα και μαζεύτηκε ένα ικανό πόσο για την αγορά του. Επίσης δεν είναι σίγουρος ότι θα φθηνυνει , ο 150-400mm pro ανέβηκε σε τιμη.

Παράλληλα βρέθηκα στο ίδιο δειλημα με εσένα για FF L-mount zοom φακό και προτίμησα και εγώ τον lumix 28-200 αντί του Signa 20-200 λόγω χαμηλότερης τιμής και OIS. Η νεκροψία θα δείξει από Παρασκευή που τον περιμένω για δοκιμές.

• Like
Reactions: pifilos

Εφόσον δεν μπορώ να κάνω επεξεργασία του παραπάνω σχολίου ξανακάνω παράθεση για ένα συμπληρωματικό σχόλιο.

Όντως μεγάλο ατού και κατά την ταπεινή μου άποψη ένας καλός τρόπος για αγορά μέσω του επίσημου δρόμου και αποφυγή παραεισαγωγής ή άλλων τρόπων. Το e-infinity π.χ. τον έχει 719 αντί για 849. Έχω καιρό να παραγγείλω οπότε δεν ξέρω αν χρεώνουν ακόμα μεταφορικά, θα πω όχι για ευκολία, οπότε αυτή η διαφορά των 130 ευρώ παρότι σημαντική νομίζω υπερκαλύπτεται δικαίως από 5ετή επίσημη εγχώρια εγγύηση αντί για 1 έτος δικής τους - τρέχα γύρευε.

Οκ τι μπορεί να πάθει μεν (στατιστικά και συγκριτικά με ένα σώμα)... δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας δε. Καλή πρακτική και μακάρι να την ακολουθούσαν και άλλοι κατασκευαστές.

• Like
Για να μην παραπονιέται και το μεγάλο μου σύστημα L-mount ήρθε και ο lumix 28-200/4.0-7.1 για να το συμπληρώσει. Πολύ μικρός για το εύρος του, τρόμαξα όταν είδα το κουτί.

Να δω ποτέ θα βρω χρόνο να τους δοκιμάσω τι ψάρια πιάνουν.

20251219_122641.jpg

Για να μην παραπονιέται και το μεγάλο μου σύστημα L-mount ήρθε και ο lumix 28-200/4.0-7.1 για να το συμπληρώσει. Πολύ μικρός για το εύρος του, τρόμαξα όταν είδα το κουτί.

Να δω ποτέ θα βρω χρόνο να τους δοκιμάσω τι ψάρια πιάνουν.

View attachment 262996
άντε καλοκλικοτο

• Love
Reactions: kbouk
Έφτασε σήμερα (13 μέρες εκανε σύνολο) από το AliExpress στο φωτακι μάκρο της jjc.

Φαίνεται πολύ ποιοτικό κατασκευαστηκά, βαρύ σχετικά για το μέγεθος του και στιβαρό.

Attachments

• IMG_20251230_144857357_HDR.jpg
    IMG_20251230_144857357_HDR.jpg
    1.5 MB · Views: 12
  • IMG_20251230_144811221_HDR.jpg
    IMG_20251230_144811221_HDR.jpg
    1.7 MB · Views: 14
  • IMG_20251230_144919488_HDR.jpg
    IMG_20251230_144919488_HDR.jpg
    3 MB · Views: 12
Έφτασε σήμερα (13 μέρες εκανε σύνολο) από το AliExpress στο φωτακι μάκρο της jjc.

Φαίνεται πολύ ποιοτικό κατασκευαστηκά, βαρύ σχετικά για το μέγεθος του και στιβαρό.
Είσαι ωραίος.
Δε βλέπω diffuser στα λεντάκια όμως.
Έχουν τίποτα έξτρα, ή το αφήνουν στο πελάτη;

• Like
Ήρθε σήμερα με μικρή καθυστέρηση η Vanguard Veo 29M που "ζήλεψα" από τον Φώτη. Εξαιρετική κατασκευή - που όμως έχει σαν επίπτωση το ένα ολόκληρο κιλό βάρος. Κατά τα λοιπά χωράει άνετα το Samsung tab S8 11" στην σχετική θήκη, ενώ οριακά εκτός θήκης μπαίνει ένα πολύ μαζεμένο netbook 14" ή αν προτιμάτε ένας πολύ μαζεμένος φάκελος Α4 με λάστιχα - οι κανονικοί ΔΕΝ χωράνε.

Για φωτογραφικά είναι... ...η χαρά του m4/3, αφού μπορείς να χωρέσεις ένα - δυό μικρά σώματα και κάμποσους φακούς + ψιλολοϊδια, πορτοφόλι, κινητό κ.λπ. Πολύ χρήσιμο και το άνοιγμα πάνω με φερμουάρ για γρήγορη πρόσβαση. Θα αντικαταστήσει σε "μικτή χρήση" την πολύ μικρή messenger της Lowepro που ζυγίζει μεν το μισό, αλλά δεν χωράει Α4 και ο εξοπλισμός μπαινοβγαίνει πιο δύσκολα αν έχεις περισσότερο από ένα σώμα/φακό κι έναν μικρό φακό.

Περισσότερα εν καιρώ...