Tι παραλάβαμε σήμερα...

Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Παρέλαβα σήμερα, τρομερό upgrade απο την D3300 που είχα τα προηγούμενα 5 χρόνια!
Δεν εχω προλάβει να βγω μια βόλτα να την δοκιμάσω αλλα προέχει ενα ξεφύλλισμα στο manual.

Ολοι οι DX φακοι μου δουλεύουν μια χαρα, με μονο παράπονο την μη δυνατότητα επιλογής λήψης σε FX φορματ με τους DX φακούς. Ο AF-S 35mm 1.8 και ο Sigma 17-55mm 2.8 δεν θα είχαν τραγικό vignetting.

Μεγειά και καλοκλίκωτη! Αναμένουμε περισσότερες εντυπώσεις και φυσικά φωτογραφίες!

20200123_105539.jpg

Επιτελους παρελαβα το holy grail των apsc φακων σε EF μοντουρα τον παλαιο αλλα και θρυλικο και κυριως αξεπεραστο απο καθε αποψη Sigma 18-35mm f1,8.

Για χρηση με την ΒΜPCC4K ( αλληθωριζοντας και προς την ΒΜPCC6k βεβαια ) με ανταπτορα αλλα και χρηση βιντεο πανω στην Eos R.

20200123_105428.jpg

Kαι τα μικρουλια primes Ζuiko 17 & 25mm f1,8 για χρηση σε gimball αλλα κυριως σε drone.

Καλορίζικα όλα τους!!! Ο sigma είναι εύκολα ο καλύτερος φακός ζουμ σε crop ever. Αν τον συνηθίσεις όλοι οι άλλοι σου φαίνονται παιχνίδια!!

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Victor 240 καλορίζικη περιμένουμε δείγματα οταν την δουλέψεις και περισσότερες εντυπώσεις.

Ναθ καλορίζικοι όλοι, σε τι ιπτάμενο θα φορέσεις τους zuiko ? Οταν το σετάρεις θα ήθελα να γράψεις εντυπώσεις απο το test drive στο νήμα της αεροφωτογράφησης. Κάποια στιγμή μπορεί να τραβηχτώ κατα κεί λόγω δουλειάς και υπάρχοντος εξοπλισμού (καταγραφή κτισμάτων/ αποτυπώσεις αυυθαιρέτων κλπ.) και θέλω να ξέρω τα συν και πλήν.

Απάντηση: Re: Nikon Z6 & Z7 full frame mirrorless

Παρέλαβα σήμερα, τρομερό upgrade απο την D3300 που είχα τα προηγούμενα 5 χρόνια!
Δεν εχω προλάβει να βγω μια βόλτα να την δοκιμάσω αλλα προέχει ενα ξεφύλλισμα στο manual.

Ολοι οι DX φακοι μου δουλεύουν μια χαρα, με μονο παράπονο την μη δυνατότητα επιλογής λήψης σε FX φορματ με τους DX φακούς. Ο AF-S 35mm 1.8 και ο Sigma 17-55mm 2.8 δεν θα είχαν τραγικό vignetting.

Μεγιες και καλοκλικωτη.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα...

View attachment 168189

Επιτελους παρελαβα το holy grail των apsc φακων σε EF μοντουρα τον παλαιο αλλα και θρυλικο και κυριως αξεπεραστο απο καθε αποψη Sigma 18-35mm f1,8.

Για χρηση με την ΒΜPCC4K ( αλληθωριζοντας και προς την ΒΜPCC6k βεβαια ) με ανταπτορα αλλα και χρηση βιντεο πανω στην Eos R.

Μεγειά!!! Σου δουλεύει το AF του 18-35 πάνω στην p4k? ποιόν αντάπτορα έχεις;

Καλορίζικος!!
Τον δούλευα σε α mount πάνω στην α77m2 ... τον έχω ακόμη κάπου καταχωνιασμένο .... οξύτατος μα ποτέ δεν μου εστίαζε σωστά. Φαντάζομαι σε άλλη μοντούρα θα μιλάει.

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Μεγειά!!! Σου δουλεύει το AF του 18-35 πάνω στην p4k? ποιόν αντάπτορα έχεις;

Ακομα δεν εχω....εχω δοκιμασει διαφορους ομως και ειμαι με το τυφεκιο στο χερι.

Θεωρητικα ψαχνω εναν metabones ειτε BT2(χωρις οπτικο στοιχειο) ειτε τον BT4(SB 0,71)

Το AF και με τους δυο αυτους δουλευει κανονικα ναι.

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Ναθ καλορίζικοι όλοι, σε τι ιπτάμενο θα φορέσεις τους zuiko ? Οταν το σετάρεις θα ήθελα να γράψεις εντυπώσεις απο το test drive στο νήμα της αεροφωτογράφησης. Κάποια στιγμή μπορεί να τραβηχτώ κατα κεί λόγω δουλειάς και υπάρχοντος εξοπλισμού (καταγραφή κτισμάτων/ αποτυπώσεις αυυθαιρέτων κλπ.) και θέλω να ξέρω τα συν και πλήν.

Σε inspire 2 και καμερα η Χ5s. Πολυ βαρυς εξοπλισμος για αυτο που θες εσυ αλλα μπορεις να το διαπιστωσεις απο κοντα.

Εισαι καλοδεχουμενος στα τεστ !!:D

O viltrox πάντως ενώ δουλεύει το ΑF πάνω σε Gh5, στη p4k μόνο διάφραγμα αλλάζει...

Καλορίζικος!!
Τον δούλευα σε α mount πάνω στην α77m2 ... τον έχω ακόμη κάπου καταχωνιασμένο .... οξύτατος μα ποτέ δεν μου εστίαζε σωστά. Φαντάζομαι σε άλλη μοντούρα θα μιλάει.

Πανω στην Eos R (δεν τον πηρα τυχαια με αυτην την μοντουρα καθως ειναι μια απο τις 2 που εχουν dock και αναβαθμιζονται συνεχως τα firmware) που τον εχω ηδη δοκιμασει ειναι η απολυτη σφαιρα.

Με το τελευταιο firmware ο φακος αναγνωριζεται πλεον απο το λογισμικο Canon ως native EF S και ολα λειτουργουν ρολοι. (γυριζει αυτοματα η καμερα σε crop mode, πολυ γρηγορη εστιαση κλπ)

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα...

O viltrox πάντως ενώ δουλεύει το ΑF πάνω σε Gh5, στη p4k μόνο διάφραγμα αλλάζει...

το ξερω Evan....απογοητευτηκα πολυ γιατι για εκει ψαχνομουνα αλλα μια η μειωμενη οξυτητα μια αυτο με ξενερωσε.

Πλεον ψαχνω μεταχειρισμενο ανταπτορα που να μην χρειαστει να δωσω 580 που κανει καινουργιος ( cvp προ φπα η τιμη αυτη, η καλυτερη της αγορας)

Από μοντουρα Νικον όχι booster παίζει μτχ o metabones στα 250 αλλά φυσικά χωρίς af...

Παρέλαβα μετα απο 17 μερες χτες τον Nikon FTZ.
Καπάκι παράγγειλα τον Nikon 35mm 1.8 DX AF-S G, στα 149 για να δω τι μπορεί να κάνει πάνω στη Ζ50.
Back to the future...🙂

Όταν έχεις φτάσει να οδηγείς Mercedes G και καταλήγεις με Suzuki Vitara...😎

Ο φωτογράφος μετράει πάνω από όλα και η αγάπη σου για την φωτογραφία, ο εξοπλισμός έρχεται μετά!! καλορίζικα!!