Tι παραλάβαμε σήμερα...

Παρέλαβα κι εγώ ένα μικρό SDI μόνιτορ....

20200525_131109.jpg20200525_130712.jpg20200525_130726.jpg

Last edited by a moderator:
G14A1246.jpg

Παραληφθησαν η "ψοφια γατα" της MOVO για φορητους εγγραφεις ηχου και η αντικραδασμικη βαση παλι της MOVO για τον ΖΟΟΜ Η6.

Πολυ ποιοτικη εταιρεια και πραγματικα bargain συγκριτικα με αλλες εταιρειες του χωρου.

https://www.movophoto.com/products/movo-ws-r30-professional-furry-windscreen-zoom

G14A1244.jpg G14A1243.jpg

Με κάποια καθυστέρηση παρελήφθη σήμερα ο Lumix 100-300 f4-5,6 II.

MVIMG_20200602_203143 - Copy.jpg

Ο οποίος μαζί με την GX9 και τον 12-32 χωράνε στην άλλη πρόσφατη παραλαβή:

MVIMG_20200602_202955 - Copy.jpg

Πρόλαβα και πήγα μια σύντομη βόλτα, τραβώντας κυρίως στα 270-300mm με διαφράγματα 5,6 έως 8 σε διάφορες αποστάσεις, από ~5 μέτρα έως καμιά 50αριά, καθώς και μερικές με extension tube 10mm. Γενικές εντυπώσεις πολύ θετικές, δεν είδα τίποτα σπουδαίες διαφορές κλείνοντας διάφραγμα, ούτε ανάμεσα στα 270/300mm. Η συνδυαστική σταθεροποίηση (πρώτης γενιάς στην GX9), δουλεύει καλά αφού τραβάς "ανέμελα" στα 300 με 1/100 ενώ με λίγη προσοχή κατεβαίνεις στο 1/50 ή και λιγότερο. Εξαρτάται κι από το θέμα σου βέβαια, με κάποια ζωντανά και λουλούδια που τα φύσαγε ο αέρας παίζει ρόλο κι η στιγμή του "κλικ".

Με τον "κλασσικό αλά cacau" τρόπο έψαξα για decentering (είχα μια ανησυχία μια και τον πήρα ελαφρώς μεταχειρισμένο) αλλά δεν βρήκα κάτι μεμπτό - το αντίθετο μάλιστα! Οπότε άλλο ένα κομμάτι που το QC της panny παίρνει εύσημα...

Ερώτηση την τσαντουλα τη φόραγες στην μέση με όλα μέσα? ήταν άνετη ?

Καλοτάξιδος ο φακός, είμαι σίγουρος οτι θα μείνει καιρό μαζί σου, δεν υπάρχει κάτι άλλο στα λ7 του που να συνδιάζει τα χαρακτηριστικά του. Μια G9 θα τον απογειώσει (όσο την είχα το σετ ήταν τρομερό σε απόδοση και λόγω συνδιαστικής αλλά και ζυγίσματος) αλλά ξέρω οτι δεν σου αρέσουν τα μεγάλα σωματα. Μια G90 ίσως είναι το ιδανικό σώμα για εσένα για να εχεις και στεγανότητα και δεύτερης γενιάς σταθεροποίηση στους Lumix φακούς σου.

Η τσάντα φοριέται πολύ άνετα, το "μυστικό" είναι η ενσωματωμένη ζώνη (δεν αφαιρείται) που είναι φαρδιά, έχει ειδική "αντιϊδρωτική" επένδυση, ρυθμίζεται με ακρίβεια και ασφαλίζει/απασφαλίζει εύκολα αλλά με έξτρα κουμπί για αποφυγή λανθασμένου χειρισμού. Σε περίπτωση που χρειαστεί κρεμιέται και στον ώμο αλλά χάνει τον χαρακτήρα της. Πρέπει να βρεις την θέση που σε βολεύει, προσωπικά την έχω εμπρός δεξιά στις 13:30' ώστε να μην εμποδίζει πολύ χέρια-πόδια στο βάδισμα ενώ παράλληλα προσφέρει άμεση πρόσβαση.

Είναι βέβαια σχετικά ογκώδης, αλλά αν θες να πας ένα ταξιδάκι με 2-3 φακούς (π.χ. 12-32 + 35-100 ή 45-150 κι έναν φωτεινό prime), και κάποια βασικά αξεσουάρ, είναι εντάξει. Για παραπάνω σίγουρα θες κάτι διαφορετικό.

Επανερχόμενος στον φακό, σε αποστάσεις 10 - 20 μέτρα βλέπω λεπτομέρεια "να φάνε κι οι κότες" ακόμα και στα 300/f5,6. Μάλλον έπεσα σε καλό κομμάτι γιατί βλέπω - ή μάλλον ΔΕΝ βλέπω καθόλου decentering. Από την άλλη βέβαια, η αλήθεια είναι ότι πάνω στην GX9 κάθεται οριακά, αλλά προσθέτωντας το γκριπ του Τσέχου αλλάζουν τα πράγματα...

Δημήτρη η GX9 με grip θεωρώ ότι χάνει τελείως την υπόστασή της, βεβαια αλλο το ραβε ξήλωνε και αλλο η αγορά μεγαλύτερου σώματος με ενσωματωμένο γκριπ, εχω καταλήξει στο δεύτερο χωρις υπερβολές στο μέγεθος του σώματος και έχω ησυχάσει, πάντα το εξτρα γκριπ ή δεν το έπερνα μαζί ή ηταν μονιμα σην μηχανή επάνω και δεν γλίτωνα κάτι. Αν εξυπηρετουσε και δευτερη μπαταρια για αυτονομία έχει εξήγηση. Για stealth καταστασεις υπάρχει η LX15 και τέλος.

Ξερω όμως ότι ο καθένας έχει άλλες ανάγκες. Εχω και εγώ την ΤhinkTank Turnstyle 5 για την μέση, ψιλοπαρόμοια λύση με την Steetmatic αλλά σε στυλ μπανάνας μέσης ή sling ωμου αλλά βολεύει για πολυ μικρά σώματα και φακούς, την φορώ αν το σακίδιο ή η τσάντα ωμου δεν βολευει για γρήγορες αλλαγές ή για μικροαντικείμενα που δεν θέλω να είναι πίσω και χρειαζομαι αμεση πρόσβαση: πορτοφόλι, χρηματα. χαρτιά, εισητηρια κλπ. Παρόλα αυτα σε πολύωρη χρήση κουράζει το βάρος τη μέση , ειμαστε και κάποιας ηλικίας.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Με κάποια καθυστέρηση παρελήφθη σήμερα ο Lumix 100-300 f4-5,6 II.

View attachment 171990

Ο οποίος μαζί με την GX9 και τον 12-32 χωράνε στην άλλη πρόσφατη παραλαβή:

View attachment 171991

Πρόλαβα και πήγα μια σύντομη βόλτα, τραβώντας κυρίως στα 270-300mm με διαφράγματα 5,6 έως 8 σε διάφορες αποστάσεις, από ~5 μέτρα έως καμιά 50αριά, καθώς και μερικές με extension tube 10mm. Γενικές εντυπώσεις πολύ θετικές, δεν είδα τίποτα σπουδαίες διαφορές κλείνοντας διάφραγμα, ούτε ανάμεσα στα 270/300mm. Η συνδυαστική σταθεροποίηση (πρώτης γενιάς στην GX9), δουλεύει καλά αφού τραβάς "ανέμελα" στα 300 με 1/100 ενώ με λίγη προσοχή κατεβαίνεις στο 1/50 ή και λιγότερο. Εξαρτάται κι από το θέμα σου βέβαια, με κάποια ζωντανά και λουλούδια που τα φύσαγε ο αέρας παίζει ρόλο κι η στιγμή του "κλικ".

Με τον "κλασσικό αλά cacau" τρόπο έψαξα για decentering (είχα μια ανησυχία μια και τον πήρα ελαφρώς μεταχειρισμένο) αλλά δεν βρήκα κάτι μεμπτό - το αντίθετο μάλιστα! Οπότε άλλο ένα κομμάτι που το QC της panny παίρνει εύσημα...

Με γεια Δημήτρη !!!
Πολύ όμορφες, ποιοτικές και πολύ χρήσιμες οι νέες παραλαβές σου.

Χρειαστηκε για μια ειδικη χρηση μια action camera και μιας και την γλυκοκοιταζα καιρο μπηκε στο οπλοστασιο.

Πακετο με τον φορτιστη και 2 ακομα μπαταριες , polarizer απο την PGYTECH και ενα σετακι πολλαπλων αρμοσεων για πασα περιπτωση και ετοιμη.

Το ζητουμενο ηταν το μινιμουμ κοστος για αυτο και την διαλεξα με την καλυτερη δυνατη εικονα και χρησιμοτητα.

Συγκριτικα με την insta360 One R που ομως κανει τα διπλα λεφτα εχει παρομοιως καλη εικονα ( η One R 1inch edition leica εχει την καλυτερη ολων αλλα αλλη φαση) και καλυτερη απο ολες τις Gopro ειδικα στο flat profile που εχει.

Ειναι η πιο φθηνη ολων, εχει αρκετα καλη σταθεροποιηση με πιο μεγαλο crop ομως απο την gopro, ηχο καλυτερο απο την gopro (πλεον μετα τα τελευταια firmwares).

Δεν με πολυπειραζει αν εχει αρκετες αναφορες για προβληματικη στεγανοποιηση μιας και αν χρειαστει θα μπει στο δικο της housing . Για splash μια χαρα ειναι .

Η μπροστινη οθονη που μπορεις να τσεκαρεις το καδρο αν εισαι σε καμια πολυ περιεργη θεση καμερας ειναι ολα τα λεφτα φυσικα. Αντε να κανεις το ιδιο με οποιαδηποτε αλλη καμερα. Δεν γινεται παρα μονο στην Gopro 8 για την οποια πρεπει να σκασεις ακομα μια osmo action σε αξια σχεδον για να βαλεις μια εξτρα οθονη να κοιτας απο μπροστα.

Η εικονα ομως και το κοστος ηταν η βασικη αιτια επιλογης της. Αν το κοστος δεν ηταν προβλημα σιγουρα θα διαλεγα την insta360 One R dual edition μαζι με το 1inch leica module που ομως θα πηγαινε μαζι με 2 ακομα μπαταριες κοντα στα 800 χωρις φπα.

Μεγαλη διαφορα εκτος αν χρειαζεσαι αμεσα την 360 μοιρες καμερα που οντως συμφερει στην προταση της insta360 αντι να παρεις σκετη την insta360 One X.

Υγ

Νομιζω οτι απο σημερα που ειναι η ημερα του πατερα ειναι σε προσφορα στα 249 ευρω με φπα , εγω την αγορασα απο το αμαζον στην ιδια τιμη και την παρελαβα λιγες μερες πριν για να γινει ο σχετικος ελεγχος.

IMG_20200611_142847.jpgIMG_20200611_142645 (1).jpgIMG_20200611_142630.jpg

Καλορίζικη, να την χαρείς....αξιόλογη μηχανή, στα 250 ευρώ που την βρίσκεις πλέον και από Ελλάδα είναι εξαιρετική λύση!!

Μπα ολοι τα ιδια λενε .

Βιντεαδες, κινηματογραφιστες, φωτογραφοι .

Ευχαριστω (αν και δεν την πηρα για εμενα , ουτε ηταν το ονειρο μου ποτε απλα χρειαζεται για ενα project)

Οπως ειχαμε πει στο νημα για τις τσαντες ψαχνομουν για μια τσαντα ιατρικου τυπου ωστε να εχεις αμεση προσβαση σε καμερα γρηγορα .

Παρελαβα την Tenba Cineluxe Shoulder Bag 21 ( υπαρχει και σε backpack και τροχήλατη και σε "ψηλη" εκδοση) μπαινει σε δοκιμη απο αυριο. Δεν λυπηθηκαν τοσα αξεσουαρ σιγα μην τα χωρεσω ολα αυτα εκει μεσα. Μονο τα αξεσουαρ της μπορει να τα πουλουσαν στα 4/5 της αξιας της τσαντας.

Εχει απιστευτους κρυμμενους χωρους που δεν φαινονται και χωραει πολυ εξοπλισμο για μια μεσαιου μεγεθους καμερα ή μια μικρη αλλα δεμενη, αδιανοητα ποιοτικη και με προσοχη στην λεπτομερεια αν ειχε και λυση για να βαλεις ροδες θαταν σουπερ αλλα κι ετσι μοιαζει εξαιρετικη λυση.

https://www.amazon.es/dp/B01LZC96C8?tag=haggle-web-es-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1

IMG_20200616_161900.jpgIMG_20200616_161829.jpgIMG_20200616_161813.jpgIMG_20200616_161715.jpgIMG_20200616_161749.jpg

Εχω παθει πλακα ......Εκει που σκεφτομουν την Sachtler ( την οποια εχει αρκετα καλη τιμη η Αριστον στην Ελλαδα) πλεον ουτε να το σκεφτω δεν γινεται.