Tι παραλάβαμε σήμερα...

Με λίγες μέρες καθυστέρηση... αλλά της τα συγχωρώ όλα !
Μόλις παρέλαβα :

IMG-20200629-1-LO.jpg

IMG-20200629-2-LO.jpg

IMG-20200629-3-LO.jpg

IMG-20200629-4-LO.jpg

IMG-20200629-5-LO.jpg

Ωραια μηχανη. Μουχε μεινει απωθημενο απο τοτε που παραλιγο να την παρω. Αν πεσει η τιμη στα σε κανα 500αρικο εχει πιθανοτητες.

Ευχαριστώ παιδιά !
Είναι η δεύτερη φορά που την αγοράζω. Την πρώτη φορά την "πούλησα" για τα μάτια μιας Sony A7III. Όμως η αλήθεια είναι οτι με έτρωγε να την πάρω ξανά.
Προσωπικά πέρα απο τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά, είναι το πιο εργονομικά τέλειο σώμα που έχω πιάσει (και έχω πιάσει πολλά).
Ελπίζω μόνο να μπορώ να τη χωρέσω στη μικρή τσαντούλα που πήρα για τη μέση.... χαχαχα
Ανυπομονώ να γυρίσω στοπ σπίτι και να αρχίσω το σετάρισμα !

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Με γεια, το πιο εργονομικό σώμα m43 που είχα αλλά και που έχω δοκιμάσει συνολικά μεχρι σημερα.

Οταν την πήρα μου κακοφάνηκε σε μεγεθος λόγω της ΕΜ1.2 που ειχα ηδη 2 χρόνια. Μετα απο 15 ημερες που την τακτοποιησα σε ρυθμισεις την προτιμουσα ακομη και στο κρατημα και επαψε να με ενοχλει το μεγεθος της. Αν δεν ειχα τους 4/3 φακους που θελουν σώμα PDAF θα την ειχα κρατησει σιγουρα αντι της ΕΜ1.2.

Στο μέλλον ισως υπάρξει πάλι δευτερη φορά και για εμένα.

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Ευχαριστώ πολύ Κώστα .
Το καλό είναι οτι τελικά μπαίνει άνετα και στο τσαντάκι το STREETOMATIK, με τον Leica 12-60 φορεμένο πάνω.

IMG-20200629-164947.jpg

Καλοριζικη!!

Μηχανη που καλοεβλεπα προσφατα και εγω αλλα τελικα πηγα στην α7ιιι.

Ποσο και απο που δεν μας ειπες .

Το είχα γράψει όταν την είχα παραγγείλει στις αγορές εξωτερικού, γιατί είχε πέσει η τιμή στο e-infinity.
Απο εκεί την πήρα στα 849 ευρώ.

Είπα να ενισχύσω την αναξιοπαθούντα, κι έριξα τον οβολό μου (κάμποσους οβολούς για την ακρίβεια)...

IMG_20200708_190323 - Copy.jpg

...από Ελληνικό μαγαζί, μια και έχουμε τις χαμηλότερες τιμές Ευρώπη και δώρο το "σωσίβιο" λόγω μετρητών!

Τώρα περιμένω να ηρεμίσει ο Κορινθιακός για συγκριτικό με ΤΖ100+ewa marine, με την προϋπόθεση να έχει απομείνει κανά ζωντανό από το σκούπισμα που κάνουν οι τράτες...

IMG_20200719_103919.jpgIMG_20200719_103758.jpgIMG_20200719_103733.jpg

Να και κατι που αγορασα σχεδον εκ παραδρομης και απλα δεν προλαβα να ακυρωσω πριν αποσταλει :flipout:

Ειναι ενας φακος που γκελαρα καιρο για low budget λυση (μεχρι να αποφασισω να παρω πχ τον mister 2000 :slapface: Canon RF 15-35mm) ειναι ΕF που σημαινει οτι μπαινει και σε αλλες καμερες, ειναι FF που καλυπτει ανετα την φωτογραφικη μου αναγκη (σε αντιθεση με τον υπεροχο Sigma 18-35 f1,8 που ειναι ταμαμ για βιντεο και με τις δυο μου καμερες και οπου αλλου χρειαστει αλλα οχι για φωτογραφια FF) και ειναι παρα πολυ οξυς συγκρινομενος ανετα με τον Canon 16-35 f4 ακομα και με τον Canon 16-35 f2,8 ΙΙΙ

Εχει βεβαια μεταβλητο διαφραγμα περιοριζοντας την χρηση του σε φωτεινα περιβαλλοντα και οχι all around.

Θα δουμε υπο δοκιμη για λιγες εβδομαδες μεχρι να δω αν κρατηθει ή παω σε αλλη λυση που ομως να φοραει φιλτρα .

Δυστυχως ο Sigma 14-24 που ειχα καιρο ειναι αριστος φακος αλλα πολυ βαρυς (ο Tamron ειναι μολις 460 γραμμαρια ενω ο Sigma 1150 γραμμαρια φυσικα εχουν και διαφορα και στην φωτεινοτητα και στο εστιακο μηκος δεν ειναι ιδιας κατηγοριας φακοι) και δεν επαιρνε φιλτρα μπροστα (και μονο που σκεφτομαι να κοβω ζελατινες για τον ειδικο φορεα απο πισω με απωθει)

Δεν θαταν ασχημα να ειχε και μια σταθεροποιηση ( τι να την κανεις θα μου πεις σε τετοια εστιακα μηκη) οπως βαζουν και στην κουτση μαρια στην Tamron τελευταια.

Αλλα πολλα ζηταω και εγω για φακο που κοστισε 360 με τα μεταφορικα.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Στην τιμή αυτή μια χαρά φακός είναι, απλά δεν εχεις το ευρυγώνιο του Sigma στα 14mm αυτό είναι λίγο περιοριστικό για τοπίο και αρχιτεκτονικό αλλά τρομερή διαφορα τα 700γρ., είναι άλλος ένας φακός.

Για τη σταθεροποίηση σκέψου οτι κάποια στιγμή θα πάρεις σώμα που θα την έχει, κάνε λίγο υπομονή :BDGBDGB53:

ΥΣ
Δημητρη καλές Βούτες , ποια πήρες την τελευταία TG6 ή την TG5 (με τον πιο νέο 12αρη αισθητήρα σε σχέση με την TG4) ? Eγώ έχω μείνει στην TG4 , κάθε καλοκαίρι περναει μια βόλτα από όλη την οικογένεια , είναι η μόνη φωτογραφική που αγγίζουν οι υιοί μου στις διακοπές τους !

Ναθ μεγειά, με τέτοια τιμή και μέγεθος λοξοκοιτάω κι εγώ προς FF!

Κώστα την TG5 πήρα, απ' όσο μπόρεσα να καταλάβω η μόνη διαφορά της 6 είναι η καλύτερη οθόνη. Προς το παρόν έχω τραβήξει ελάχιστα πράγματα under water, έπεσα στην περίπτωση που κάνουν έργα μπροστά μου και θολώνει η θάλασσα :bigcry:

Έχω χαζέψει όμως με την τεχνολογία που κουβαλάει - έχει τον ίδιο επεξεργαστή με την E-M1 II - και σε συνδυασμό με το ότι έχει να διαχειριστεί αισθητήρα "ψείρα", κάνει κουφά κόλπα. Και μόνο ότι τραβάει σε ΟΛΑ τα mode raw+jpeg δίνει μια πρώτη εικόνα! Ακόμα ψάχνομαι...

Ναι την εχουν φορτώσει με πολύ πραγμα, δεν βρηκα σοβαρες διαφορες με την TG6 ουτε και εγω, για macro ειδικά κανει τα πάντα (focus stacking ... ) οπως και η παλιά βεβαια , το θέμα οτι εγω εχω μεγαλυτερη αναλυση αλλά χειρότερο αισθητήρα.

Θα περιμένω να δω αν θα βγει ποτε με 1ιντσα ειδαλως θα πάρω του χρόνου την TG6 που θαναι χωμα η τιμή της και η παλιά θα εχει 3 χρόνια στην καμπουρα της με περιορισμενες βεβαια πτήσεις

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Στην τιμή αυτή μια χαρά φακός είναι, απλά δεν εχεις το ευρυγώνιο του Sigma στα 14mm αυτό είναι λίγο περιοριστικό για τοπίο και αρχιτεκτονικό αλλά τρομερή διαφορα τα 700γρ., είναι άλλος ένας φακός.

Για τη σταθεροποίηση σκέψου οτι κάποια στιγμή θα πάρεις σώμα που θα την έχει, κάνε λίγο υπομονή :BDGBDGB53:

Μωρε και σουπερ εστιακο μηκος (15-35) και σταθερο f2,8 και σταθεροποιηση στον φακο (στην Canon εχει σημασια γιατι δουλευει συνδυαστικα πληρως) υπαρχει φακος .

Το μονο το μειονεκτημα ειναι οτι κανει 2000 και ειναι και RF.

Ακομα ειμαι λιγο κολλημενος με το EF ως πολυ πιο ευχρηστο.

ισως οταν πεσει η τιμη του.

Παντως πρωτα δειγματα που τραβηξα με δαυτον σε project που δουλευω ειναι εξαιρετικα καλα.

Θα τον συγκρινω με τον παλιοτερο Tokina 16-28 αν και οπου εχω δει τον παταει κατω οχι μονον αυτον αλλα τους περισσοτερους φακους.

Αυτο που δεν πιστευω ειναι το βαρος....σαν να μου εβγαλες μια τσιμεντοπετρα απο τα χερια μου ειναι