Tι παραλάβαμε σήμερα...

Off topic? Μάλλον όχι, αφού το μέλλον της φωτογραφίας είναι computational - in or out of camera...

IMG_20210526_193435 - Copy.jpg

Μια "ταπεινή" με τα σημερινά δεδομένα Asus Nvidia GTX 1650 4GB για να βοηθήσει λίγο μια και οι τελευταίες εκδόσεις των προγραμμάτων επεξεργασίας δίνουν όλο και περισσότερο βάρος στην κάρτα γραφικών.
Ενδεικτικά αναφέρω χρόνους για το ίδιο αρχείο με τις ίδιες ακριβώς παραμέτρους στο Gigapixel AI:

- Με την προηγούμενη κάρτα 5':10"
- Με την καινούρια κάρτα 2':11"

Φαντάζομαι ότι αν βάλεις το χέρι βαθειά στην τσέπη για μια RTX, πιθανό να μιλάμε για δευτερόλεπτα αντί για λεπτά, αλλά ήδη για μια 10άδα λήψεις γλυτώνεις... μισή ώρα αναμονή!

Last edited:
IMG_20210605_113358.jpgIMG_20210605_113219.jpgIMG_20210603_151132.jpgIMG_20210603_151139.jpgIMG_20210603_151147.jpg

Αφίχθη μια πολύ νεωτεριστική τσάντα που αποκτά όλο και περισσότερους αντιπροσώπους εσχάτως- οπως η πανακριβη everyday του P.Mckinnon-
t
Eιναι η πολυχρηστικη Onemo της PGYtech. Πολυ ψαγμενη τσαντα. Εχει ενα σκασμο χρησεις αν εχεις πολλες αναγκες αλλα εχει φτιαχτει με το μυαλο στον χρηστη ελαφρου drone και ενος μικρου σετ mirrorless ή κανονικης καμερας.

Ειναι ετσι φτιαγμενη που δεν ειναι μεγαλη αλλα ουτε και μικρη αλλα λιγο πιο χρησιμη απο μια καθημερινη τσαντα οπως η manfrotto μου που εχω βαλει διπλα διπλα .

Με ζαλισαν με τα διαφορα χωρισματα που εχει για να την σεταρεις οπως θες .....μιλαμε για πονοκεφαλο.

Μπονους η αυξηση του ογκου και στην κυρια τσαντα και στο μικρο τσαντακι ωμου με πτυσομενο χωρο με φερμουαρ.

Last edited:
Μιας και την έχω την μηχανή εδώ και λίγο καιρό ε να ανεβάσω και μια φώτο της, μιλάω για την Olympus em5II, παρακάτω και άλλη μια φώτο δίπλα με την μικρή αδελφούλα em10III. Για την em5II δεν έχω να πω κάτι που δεν έχει αναφερθεί ήδη, σαν τανκ φτιαγμένη, ειδικά με τον Olympus 12-100 μαζί νιώθεις ότι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και σαν σφυρί!! Επίσης η μηχανή στέκεται ανέλπιστα καλά ακόμα και σήμερα παρόλο που μιλάμε για μηχανή 6+ χρόνων και εδώ είναι και το άσχημο, πόσο λίγο έχουν προχωρήσει οι φωτογραφικές μηχανές την τελευταία 5ετία που μια παλιά 6+ χρόνων μηχανή στέκεται επάξια και σήμερα...κρίμα...πιο πολλά στα αντίστοιχα νήματα.

Υ.Γ. Δεν ξέρω πραγματικά αν έχω δει ποτέ μου ασημένια em5II που να μην έχει ξεβάψει το καρούμπαλο στις άκρες. Νομίζω οτι πρέπει να έρχονται έτσι από το εργοστάσιο!!!χαχα
Υ.Γ. Το Sync IS της em5II με τον Olympus 12-100 είναι μαγεία απλά, χεράτες φώτος στα 2-3-4 sec. τις έχεις για πλάκα ενώ και σε βίντεο τολμώ να πω ότι κάνει καλύτερη δουλειά και από Gimbal!!. Απίστευτη σταθεροποίηση.
IMG_20210617_133235.jpg

IMG_20210617_133315.jpg

• Like
Reactions: cacau
Μεγάλωσε η συλλογή Ζ φακών με τον πρώτο μου prime. Βάση όσων εχω διαβάσει εχω αρκετά υψηλές προσδοκίες ελπίζω να ανταπεξέλθει!
Κερασάκι, μια δεύτερη μπαταρία.

z50mm.jpg

Δεν φταίω, αυτές με κυνηγούν! :ROFLMAO: (και οι Γερμανοί έχουν φθηνά μεταφορικά)

Εάν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κανονισμών, σκέφτομαι αν υπάρχει ενδιαφέρον να κάνουμε μια "give away" (να είμαστε και στη μόδα) μετά από πλήρες σέρβις αφού τις δω καλύτερα.
Μοναδική "υποχρέωση" του κερδισμένου θα είναι να βγάλει ένα φιλμ.
Αν γίνεται και θέλετε αρχίστε να δηλώνεται συμμετοχές!

P3820422s.jpg

• Like
Reactions: karamela
!!!!

Τους ειπες βαλε 2 κιλα και οσες ειναι ? :ROFLMAO:

Να παρουν τα νεα παιδια να βγαλουν κανα φιλμ αν εγω εχω την διαθεση κατι .....μου βρισκεται 👀

γύρω στο μισό κιλό η μία είναι. Ταιριάζει άψογα στη παλάμη και στη τσέπη του μπουφάν σν και λίγο βαριά.
Εσύ έχεις, αλλά να υποθέσω κυρίως κουμούτσες... 😂 αυτές έχουν άλλη χάρη.

γύρω στο μισό κιλό η μία είναι. Ταιριάζει άψογα στη παλάμη και στη τσέπη του μπουφάν σν και λίγο βαριά.
Εσύ έχεις, αλλά να υποθέσω κυρίως κουμούτσες... 😂 αυτές έχουν άλλη χάρη.

εχω εχω και μικρες.....

Chris υπάρχει υποκατηγορία χαρίζεται στις αγγελίες. Εκει μπορεί να τρέξει ένα give away και θα είναι όμορφη κίνηση αρκεί να πιάσει τόπο.

Δικαίωμά σου να επιλέξεις αν θα δώσεις μηχανή στον πρώτο που θα ζητήσει ή αν θέλεις να βάλεις κάποιους έξτρα όρους για τα μέλη που θα συμμετέχουν

κρίμα είναι να φύγουν όμως στον πρώτο τυχόντα (υπάρχουν και επιτήδειοι που γράφονται μόνο και μόνο και για τέτοιες περιπτώσεις give away)

(y) Ωραία ιδέα <η υποχρέωση> να πατήσουν το κουμπί να βγεί η χοντρή με φιλμ αλλά φοβάμαι ότι θα τους βάλεις σε έξοδα .... 🤑

Και πως θα τους τιμωρήσεις μετά ?

Εκτός αν τους απειλήσουμε με μόνιμο ban :ROFLMAO: :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

εσείς ξέρετε καλύτερα για τις λεπτομέρειες και τους όρους (πχ όχι μόλις έχει εγγραφεί κάποιος κτλ, πείτε ιδέες αν θέλετε). Πάντως αν γίνει θα είναι με τυχαία κλήρωση που εκεί δεν θα κάνω μαμουνιά.
Για αυτό όσοι σχετικοί καλύτερα να δηλώσετε και εσείς συμμετοχή 👀.

Φέτος, έπειτα από αρκετό καιρό, ψάξιμο και υπομονή αγοράστηκαν/αντικαταστάθηκαν κάμποσα πραγματάκια. Πιο πολύ για εντατική χρήση από του χρόνου, μιας και φοβάμαι λίγο τις αλλαγές πάνω στη δουλειά. Το οικονομικό έπαιξε τον ρόλο του, γι αυτό πήγα σε budget επιλογές για να καλυφθούν κάποιες "τρύπες" που είχα σε εξοπλισμό και αναγκαζόμουν να νοικιάζω κάποιες φορές. Φωτογραφίες δικές μου βαριέμαι να βγάζω, οπότε θα παραθέσω του.... "εμπορίου".

- Canon 6D, 2η, με 4500 κλικς. 650€. Πραγματικά σε κατάσταση καινούριας. Αγοράστηκε γιατί η παλιά μας έχει ήδη πολλές 10άδες χιλιάδες κλικς στην πλάτη της... Είμασταν μεταξύ 6D mark II, Rp και οριακά R (η τελευταία θα πήγαινε με δόσεις, θέλαμε να το αποφύγουμε, συν ότι είχαμε τις αμφιβολίες μας κατά πόσον θα εξυπηρετούσε για 1ο σώμα).
- Tamron 17-35 2.8-4 SP. 400€ από Amazon.de αποφορολογημένος. Ίσα που έχει τραβήξει 7-8 καρέ. 1ες εντυπώσεις, απλοική αλλά όμορφη κατασκευή, ομαλό δαχτυλίδι zoom, μικρούλης και σχετικά ελαφρύς. Η ταχύτητα εστίασης δείχνει επιπέδου original κατασκευαστή. Από του χρόνου έχουμε στο πρόγραμμα, αν όλα πάνε καλά, τον 90άρη sp makro και έναν εκ των 70-210 και 35-150.
- Tamron tap in console, 59€ από Amazon.de αποφορολογημένο. Ακόμα είναι στο κουτί του, δεν έχω βρει χρόνο να το χρησιμοποιήσω.
- Tokina 12-24 f4 μεταχειρισμένος, 220€. Πραγματικά ο κάτοχος, επειδή τον γνώρισα κιόλας, πρέπει να κοιμόταν μαζί του τα βράδια και να του έκανε και αέρα.... ούτε δαχτυλιά, τα δαχτυλίδια του σφικτά, μύριζε καινουργίλα... σε Nikon mount για χρήση στην pocket με έλεγχο διαφράγματος μέσω αντάπτορα. Αυτοί οι φακοί πάντως της Tokina, σε κατασκευή, σε κάνουν να πιάνεις κατόπιν Canon L και να σου φαίνονται μπρίκια. Αν δεν είχαν και τόσο ανάστατο μποκέ...
- Vanguard VEO 2 AM-264TR Μονόποδο. 89€. Αρχικά αγοράστηκε το κιτ με την μικρή κεφαλή που υπάρχει, αλλά μετά από 2 προβληματικές, τελικά κράτησα μόνο το μονόποδο. Μικρό, ελαφρύ, ικανοποιητικό ύψος για το 90% των δουλειών που κάνω. Μπίλια κάτω με ελατήριο επαναφοράς, μαζεμένο με την κάμερα πάνω το ακουμπάς κάτω και στέκεται, ενώ έχει και στιβαρό lock. Ακριβώς όμως το σφικτό ελατήριο το κάνει λιγότερο... fluid συν ότι είχε αρκετή τριβή, μετά από επικοινωνία με τον αντιπρόσωπο (όπου διαπίστωσε ότι και τα υπόλοιπα κομμάτια της αποθήκης του ήταν έτσι) η λύση δώθηκε με λίγο ειδικό γράσο γραφίτη. Να ευχαριστήσω και τον Γαλαίο για τον χειρισμό των θεμάτων που αντιμετώπησα. Το μόνο μείον που βρίσκω είναι τα twist locks, που θέλουν λίγο σφίξιμο παραπάνω για να κλειδώσουν 100% και να μην έχεις τζόγους. Έπρεπε να πάρω με clamps.
- Κεφαλή Benro S4Pro 130€. Ακόμα είναι στο κουτί της, μόλις ξε-βαρεθώ θα την χρησιμοποιήσω. Η αλήθεια είναι ότι η... κινεζιά από ebay που χρησιμοποιώ τόσα χρόνια με έχει βολέψει (ειδικά το plate της και το quick release σύστημα που έχει, αλλά και η ομαλότητά της) και έχει βγει σκυλί, αλλά όσο βαραίνει το setup αρχίζει και.. αγκομαχά λίγο.
- Follow focus Tilta mini. 130€. Το έχω χρησιμοποιήσει μια φορά. Ωραία κατασκευή, σε πλαστικό βαλιτσάκι. Το πήρα περισσότερο επειδή "έπρεπε" να το έχω, η χρήση του θα είναι 1-2 φορές το χρόνο.
- K&F Concept Black Mist 1/8 Filter 77 mm, 63€ αποφορολογημένο από Amazon, με χρήση εκπτωτικού κουπονιού. Το έχω δουλέψει 3 φορές και το αποτέλεσμα μου αρέσει, κάνει αυτό που υπόσχεται δίχως υπερβολές.
- K&F Concept 67mm Nano-X, Variable Fader ND2-ND32 Filter, 60€. Το έχω χρησιμοποιήσει 4-5 φορές, με έχει αφήσει ικανοποιημένο. Ομαλό rotation, με hard stops και σημάδια nd stop πάνω.
- Verbatim Quick Charge 3.0 & USB-C 10000mAh 12€. Δείτε σε φωτό το σχήμα του, συνδιάστε το και με ένα καλώδιο usbC-power jack με PD12V τσιπάκι, και μαντέψτε τί πατέντα έπαιξε στο cage( ω ναι, έγινε handle....) Απλά, σώθηκα. 1η φορά η ρευματορουφήχτρα pocket μου έβγαλε ολόκληρο γάμο (με γλέντι έως 1:30)δίχως αλλαγή μπαταρίας. Άι στο καλό, 30άρια σε μπαταρίες κάθε τόσο για μια ώρα λήψη τη φορά. Θα αγοράσω και 2ο μπας και.. σωθούν ή αλλάξουν σχήμα. Ντύθηκε και με gaffer tape να μην γλιστρά.

Σύνολο: 1813€

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    202.2 KB · Views: 13
  • 71sFS3Bq5+L._AC_SL1500_.jpg
    71sFS3Bq5+L._AC_SL1500_.jpg
    89.3 KB · Views: 12
  • 6143BLt1VOL._AC_SL1500_.jpg
    6143BLt1VOL._AC_SL1500_.jpg
    50.3 KB · Views: 12
  • 20180402094317_vanguard_veo_2_am_264tr_monopodo.jpeg
    20180402094317_vanguard_veo_2_am_264tr_monopodo.jpeg
    172.3 KB · Views: 10
  • 1573579901_img_1275183_4.jpg
    1573579901_img_1275183_4.jpg
    14.4 KB · Views: 10
  • fft06-scaled-1.jpg
    fft06-scaled-1.jpg
    147.8 KB · Views: 10
  • 61ZMffK1q6L._AC_SL1000_.jpg
    61ZMffK1q6L._AC_SL1000_.jpg
    92.5 KB · Views: 12
  • 20210423130623_k_f_concept_67mm_nano_x_green_coated_waterproof_anti_reflection_variable_fader...jpeg
    20210423130623_k_f_concept_67mm_nano_x_green_coated_waterproof_anti_reflection_variable_fader...jpeg
    84.5 KB · Views: 14
  • xlarge_20190731123202_verbatim_quick_charge_3_0_usb_c_49573_10000mah_asimi.jpeg
    xlarge_20190731123202_verbatim_quick_charge_3_0_usb_c_49573_10000mah_asimi.jpeg
    11.8 KB · Views: 16
  • 12841626-3442.jpg
    12841626-3442.jpg
    277.4 KB · Views: 15
Last edited:
  • Like
Reactions: gkpapad and kbouk
Με γειες Νίκο μου,

εύχομαι από του χρόνου να υπάρχουν και αρκετες δουλίτσες να καλυφθούν τα έξοδα και να πιάσουν τόπο οι αγορές.

Μεγειες Νικολα.

Το φακουδακι το εχω και εγω (17-35) ειναι ταμαμ ελαφρυς φακος για πολυωρη χρηση και να τον κουβαλας και με απιστευτες επιδοσεις εναντι πολυ ακριβοτερων ευρυγωνιων ζουμ φακων.Συν οτι ειναι και f2,8 στο ευρυγωνιο κομματι του που του δινει μεγαλο πλεονεκτημα στους φακους f4 με τους οποιους καποιος θα τον συγκρινε.

Το FF της Τιλτα τι το πηρες ? βαζεις ραγες πουθενα ? εστω μια ? τα σιχαινομαι αυτα τα μονοραγα αξεσουαρ θελω πιο στιβαρο τροπο στηριξης των FF μιας και ασκεις πιεση (σε αντιθεση με τα μοτερακια)

Ευχαριστώ παιδιά.

Ναθαναήλ νομίζω ότι από δικό σου νήμα τον είχα σταμπάρει τον φακό... ο μόνος λόγος που τον φοβόμουν ήταν.... η χαμηλή τιμή του. Λέω δεν μπορεί, από κάπου θα έχουν κόψει... Να σου πω την αλήθεια, αν δεν υπήρχε το tap in console δεν ξέρω αν θα έπαιρνα Tamron εύκολα, ή γενικά 3ο κατασκευαστή, για φακό ζουμ.

Παρεπιπτόντως, αν χρειαστεί κάποιος να καλιμπράρει φακό SP, το δανείζω το tap.

Όσο για ράγα, ναι βάζω πολύ συχνά, και μάλιστα μία μικρή από την πάνω πλευρά. Χρησιμεύει και σαν top handle. Οπότε εκεί μπαινοβγαίνει εύκολα. Συν ότι το βάρος έτσι πάει προς τα κάτω, προς τον φακό, οπότε δεν αγχώνεσαι τόσο να σφίξεις πολύ δυνατά επειδή είναι μονόραγο. Το πήρα για καμιά συνέντευξη, κανα 3ποδάτο πλάνο, εκεί χρειάζεται.

Το φακουδακι το εχω και εγω (17-35) ειναι ταμαμ ελαφρυς φακος για πολυωρη χρηση και να τον κουβαλας και με απιστευτες επιδοσεις εναντι πολυ ακριβοτερων ευρυγωνιων ζουμ φακων.Συν οτι ειναι και f2,8 στο ευρυγωνιο κομματι του που του δινει μεγαλο πλεονεκτημα στους φακους f4 με τους οποιους καποιος θα τον συγκρινε.

Επανέρχομαι με μια διευκρίνιση όσον αφορά τον Tamron. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, επειδή εδώ διαβάζουν σίγουρα χρήστες που είναι προ αγορών, και επειδή και εγώ ανέφερα πως δεν μπορεί, από κάπου θα έχουν "κόψει".

Προφανώς και έχουν κόψει από από τον μηχανισμό του συστήματος εστίασης. Δεν είναι full time manual focus, δηλ δεν μπορείς να εστιάσεις manual όταν ο διaκόπτης είναι στο AF, και μάλιστα το δαχτυλίδι είναι κομπλαρισμένο και κινείται κατά το AF. Πέραν του εμφανούς, ότι όχι μόνο δεν υπάρχει "παράθυρο"΄με τις αποστάσεις, ούτε καν βαθμονόμηση τυπωμένη πάνω στο σώμα. Αυτό είναι σημαντική έλλειψη για κάπους τύπους φωτογράφισης, για τις εστιακές που καλύπτει, πχ σε φωτογραφία δρόμου (ασχέτως εάν σπάνια θα χρησιμοποιήσει κάποιος dslr εκεί), ή σε οποιαδήποτε ειδική κατάσταση όπου η αυτόματη εστίαση δεν θα είναι δυνατή.

Συνήθως, όταν βλέπαμε τέτοιους φακούς, επρόκειτο για φθηνούς "kit", που προδιέθεταν για αργή και θορυβώδη εστίαση. Ε, εδώ δεν ισχύει αυτό.

Επίσης, στα τεστ που είχαν κυκλοφορήσει φαίνεται ότι έχει λίγο παραπάνω βινιέτα και αρκετή βαρελοειδής παραμόρφωση στα 17mm.

Άρα υπάρχει κάποιος συμβιβασμός για να κρατηθεί η τιμή χαμηλά, + την ότι απουσιάζει πουγκί από τη συσκευασία. Ωστόσο, μοιάζουν στοχευμένες και "έξυπνες" παραχωρήσεις που είτε δεν θα απασχολήσουν τον μέσο χρήστη συχνά (χρήση manual focus) είτε αντιμετωπίζονται σχετικά εύκολα (βινιέτα και παραμόρφωση στα 17mm).

Όπως ανέφερα, δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά αν ισχύσουν στην κόπια μου αυτά που έχει γράψει ο Ναθαναήλ, αλλά και που έχω δει στα test, όσον αφορά την ευκρίνεια από άκρη σε άκρη σε όλο το εύρος εστιακών, την απουσία χρωματικών εκτροπών κλπ, ε τότε είναι απολύτως τίμια αγορά και με 5ετή εγγύσηση.

• Like
Reactions: kbouk