Φέτος, έπειτα από αρκετό καιρό, ψάξιμο και υπομονή αγοράστηκαν/αντικαταστάθηκαν κάμποσα πραγματάκια. Πιο πολύ για εντατική χρήση από του χρόνου, μιας και φοβάμαι λίγο τις αλλαγές πάνω στη δουλειά. Το οικονομικό έπαιξε τον ρόλο του, γι αυτό πήγα σε budget επιλογές για να καλυφθούν κάποιες "τρύπες" που είχα σε εξοπλισμό και αναγκαζόμουν να νοικιάζω κάποιες φορές. Φωτογραφίες δικές μου βαριέμαι να βγάζω, οπότε θα παραθέσω του.... "εμπορίου".
- Canon 6D, 2η, με 4500 κλικς. 650€. Πραγματικά σε κατάσταση καινούριας. Αγοράστηκε γιατί η παλιά μας έχει ήδη πολλές 10άδες χιλιάδες κλικς στην πλάτη της... Είμασταν μεταξύ 6D mark II, Rp και οριακά R (η τελευταία θα πήγαινε με δόσεις, θέλαμε να το αποφύγουμε, συν ότι είχαμε τις αμφιβολίες μας κατά πόσον θα εξυπηρετούσε για 1ο σώμα).
- Tamron 17-35 2.8-4 SP. 400€ από Amazon.de αποφορολογημένος. Ίσα που έχει τραβήξει 7-8 καρέ. 1ες εντυπώσεις, απλοική αλλά όμορφη κατασκευή, ομαλό δαχτυλίδι zoom, μικρούλης και σχετικά ελαφρύς. Η ταχύτητα εστίασης δείχνει επιπέδου original κατασκευαστή. Από του χρόνου έχουμε στο πρόγραμμα, αν όλα πάνε καλά, τον 90άρη sp makro και έναν εκ των 70-210 και 35-150.
- Tamron tap in console, 59€ από Amazon.de αποφορολογημένο. Ακόμα είναι στο κουτί του, δεν έχω βρει χρόνο να το χρησιμοποιήσω.
- Tokina 12-24 f4 μεταχειρισμένος, 220€. Πραγματικά ο κάτοχος, επειδή τον γνώρισα κιόλας, πρέπει να κοιμόταν μαζί του τα βράδια και να του έκανε και αέρα.... ούτε δαχτυλιά, τα δαχτυλίδια του σφικτά, μύριζε καινουργίλα... σε Nikon mount για χρήση στην pocket με έλεγχο διαφράγματος μέσω αντάπτορα. Αυτοί οι φακοί πάντως της Tokina, σε κατασκευή, σε κάνουν να πιάνεις κατόπιν Canon L και να σου φαίνονται μπρίκια. Αν δεν είχαν και τόσο ανάστατο μποκέ...
- Vanguard VEO 2 AM-264TR Μονόποδο. 89€. Αρχικά αγοράστηκε το κιτ με την μικρή κεφαλή που υπάρχει, αλλά μετά από 2 προβληματικές, τελικά κράτησα μόνο το μονόποδο. Μικρό, ελαφρύ, ικανοποιητικό ύψος για το 90% των δουλειών που κάνω. Μπίλια κάτω με ελατήριο επαναφοράς, μαζεμένο με την κάμερα πάνω το ακουμπάς κάτω και στέκεται, ενώ έχει και στιβαρό lock. Ακριβώς όμως το σφικτό ελατήριο το κάνει λιγότερο... fluid συν ότι είχε αρκετή τριβή, μετά από επικοινωνία με τον αντιπρόσωπο (όπου διαπίστωσε ότι και τα υπόλοιπα κομμάτια της αποθήκης του ήταν έτσι) η λύση δώθηκε με λίγο ειδικό γράσο γραφίτη. Να ευχαριστήσω και τον Γαλαίο για τον χειρισμό των θεμάτων που αντιμετώπησα. Το μόνο μείον που βρίσκω είναι τα twist locks, που θέλουν λίγο σφίξιμο παραπάνω για να κλειδώσουν 100% και να μην έχεις τζόγους. Έπρεπε να πάρω με clamps.
- Κεφαλή Benro S4Pro 130€. Ακόμα είναι στο κουτί της, μόλις ξε-βαρεθώ θα την χρησιμοποιήσω. Η αλήθεια είναι ότι η... κινεζιά από ebay που χρησιμοποιώ τόσα χρόνια με έχει βολέψει (ειδικά το plate της και το quick release σύστημα που έχει, αλλά και η ομαλότητά της) και έχει βγει σκυλί, αλλά όσο βαραίνει το setup αρχίζει και.. αγκομαχά λίγο.
- Follow focus Tilta mini. 130€. Το έχω χρησιμοποιήσει μια φορά. Ωραία κατασκευή, σε πλαστικό βαλιτσάκι. Το πήρα περισσότερο επειδή "έπρεπε" να το έχω, η χρήση του θα είναι 1-2 φορές το χρόνο.
- K&F Concept Black Mist 1/8 Filter 77 mm, 63€ αποφορολογημένο από Amazon, με χρήση εκπτωτικού κουπονιού. Το έχω δουλέψει 3 φορές και το αποτέλεσμα μου αρέσει, κάνει αυτό που υπόσχεται δίχως υπερβολές.
- K&F Concept 67mm Nano-X, Variable Fader ND2-ND32 Filter, 60€. Το έχω χρησιμοποιήσει 4-5 φορές, με έχει αφήσει ικανοποιημένο. Ομαλό rotation, με hard stops και σημάδια nd stop πάνω.
- Verbatim Quick Charge 3.0 & USB-C 10000mAh 12€. Δείτε σε φωτό το σχήμα του, συνδιάστε το και με ένα καλώδιο usbC-power jack με PD12V τσιπάκι, και μαντέψτε τί πατέντα έπαιξε στο cage( ω ναι, έγινε handle....) Απλά, σώθηκα. 1η φορά η ρευματορουφήχτρα pocket μου έβγαλε ολόκληρο γάμο (με γλέντι έως 1:30)δίχως αλλαγή μπαταρίας. Άι στο καλό, 30άρια σε μπαταρίες κάθε τόσο για μια ώρα λήψη τη φορά. Θα αγοράσω και 2ο μπας και.. σωθούν ή αλλάξουν σχήμα. Ντύθηκε και με gaffer tape να μην γλιστρά.
Σύνολο: 1813€