Τι παραλάβαμε σήμερα...

Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

Κάτσε περιμένω ακόμα και 4 πακέτα από Fasttech με διάφορους μικρούς φακούς, μπαταρίες, λάμπες κτλ, συν ένα από Γερμανία τον Maha για τις AA/ΑΑΑ. Αν το Trustfire D009 για το ποδήλατο βγει καλό τότε θα πάρω άλλο ένα αν όχι (π.χ. προβλήματα θερμοκρασίας) τότε μάλλον θα πρέπει να πάω σε Magicshine ή άλλα φώτα για ποδήλατο και θα πάει στου μικρού. (Βρε τον μικρό ότι δεν θέλω του φορτώνω χαχαχα. Βέβαια είναι 5 χρονών)

Και συνεχίζουμε με άλλο ένα Tail Light αυτή τη φορά με Laser. Δεν το περίμενα να φαίνεται το laser αλλά φαίνεται και πολύ μάλιστα. Μάλλον στου μικρού θα πάει κι αυτό. Έχει μπαταρία λιθίου 1250mah και έρχεται με βάση και το φορτιστή του ή το φορτίζεις από USB. 13 ευρώ και φαίνεται πολύ καλό για τα χρήματα του.

Στα σαιτ λεει οτι η μπαατρια ειναι 14500...οποτε περιμενε 700 και αν!

Ναι όντως τώρα το πρόσεξα! Χαχα! Δε βαριέσαι το καλό είναι ότι δουλεύει ενώ φορτίζει και το lazer και το φως! Οπότε αν δω ότι δεν κρατάει του βάζω κι ένα φορητό power pack για τηλέφωνα από fasttech (5,000 κινέζικα mah) και γίνεται 1200mah σίγουρα!:flipout:

Έτσι κι αλλιώς για δοκιμή το πήρα κι έχω είδη μαζέψει 4-5 tail lights φθηνά που δεν θα πάνε χαμένα βέβαια. Το Magicshine 818 είναι ΜΑΚΡΑΝ φωτεινότερο όλων αυτών (και μακράν ακριβότερο βέβαια) αλλά το lazer δεν περίμενα να φαίνεται τόσο δυνατό οπότε ίσως αξίζει "ενίσχυση" η μπαταρία γι'αυτό και μόνο. Το lazer κάνει δυο γραμμές εκατέρωθεν του ποδηλάτου και έχει και 3 modes (blink, strobe, steady). Βοηθάει στο να φαινεται καλύτερα ο όγκος του ποδηλάτη (φάρδος) από τα αυτοκίνητα και θέλω να δω πως φαίνεται σε συνδυασμό με το magicshine MJ-818.

To άλλο πείραμα που θέλω να κάνω με το ποδήλατο και το πως φαίνεται από τα οχήματα είναι να βάλω τον ΕΑ4 με το RED Filter που περιμένω κι έναν Ultrafire Red LED.

ΛΑΤΕΡΝΑ θα το κάνω το ποδήλατο του μικρού για να τον βλέπουν!

Για το φως με το Laser το συνδέεις σε ένα τέτοιο και έχει ρεύμα "για πάντα". Τώρα που το σκέφτομα έχω σχεδόν κάτι τέτοιο! Ο φορτιστή Χtar WP2 δουλεύει σαν φορτιστής με έξοδο στην USB του αν θες με 2Χ 18650 (1

http://www.fasttech.com/products/1420/10004461/1341208-qidian-4-piece-1a15a2a4a-618650-dual-usb-output-mo

Last edited:

Το έχω είδη 3 ώρες και δουλεύει στο full (Leds + Laser) και ούτε πτώση φωτεινότητας ούτε "δάκρυ". Αν βγάζει όντως τις 6 ώρες που λέει τότε μάλλον δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω.

Kαλοριζικα!!
Εμενα πιο πολυ μου αρεσε η φωτο με τα πακετακια, η αρχικη. Αμα τα ανοιγεις αρχιζει να τελειωνει η χαρα, οπως το αρνι το Πασχα που αμα το κατεβασεις απο τη σουβλα ξερεις οτι τελειωσε το Πασχα.. :))

Έτσι είναι! Σαν παιδιά κάνουμε αλλά αυτά τα γκατζετάκια δίνουν χαρά. Αυτή τη στιγμή φορτίζω ακόμα αυτές τις ρημαγμένες GP AA και σαν να έχουν πάρει πολλά mah! Πάμε για 5000 (εν σειρά) και τους έχω βάλει ανεμιστήρα να τις χτυπά ενώ τις βομβαρδιζει ρεύμα ο iCharcher! Τώρα ή θα είναι για πέταμα σε λίγο (θα τις κόψω) και θα έχει γίνει reverse charge (αρνητικό voltage) ή θα αναστηθούν. Κάτι μου λέει όμως ότι θα είναι για πέταμα.

Θα έρθουν οι Eneloop από Δευτέρα και ο Maha και θα τελειώνω και με τις ΑΑ/ΑΑΑ.

Εδώ θα ήθελα να αναφέρω ότι ενώ ο ψηφιακός φορτιστής μπορεί και έχει άψογα προγράμματα φόρτισης για NiMh αν θες να φορτίζεις πάνω από μια (που θες) θέλει προσοχή ενώ θέλει ειδικές θήκες ή σύστημα με ελάχιστη αντίσταση δηλαδή μικρά leads, όχι ελλατήρια κτλ (πολύ μικρό το dt/dv) ή δεν κόβεται η φόρτιση τη σωστή ώρα. Το καταπολεμάς βέβαια με το trickle charge αλλά βαρέθηκα και γι'αυτό πήρα τον Maha.

*Και το φως με το lazer ακάθεκτο! Ακόμα full παίζει μετά από 3 1/2 ώρες. Μια χαρά!

Last edited:

Επιτέλους ήρθε ο MAHA με το Snail_HL (DHL) σήμερα και είδη έπιασε δουλειά. Είμαι περίεργος να δω αν η κακοποιημένες GP Power που έχω από τον δικό τους ταχυφορτιστή θα αναστηθούν.

IMG_5368_resize.jpgIMG_5369_resize.jpgIMG_5371_resize.jpgIMG_5372_resize.JPGIMG_5373_resize.JPG

Επιτέλους ήρθε ο MAHA με το Snail_HL (DHL) σήμερα και είδη έπιασε δουλειά. Είμαι περίεργος να δω αν η κακοποιημένες GP Power που έχω από τον δικό τους ταχυφορτιστή θα αναστηθούν.

Περιμένουμε εντυπώσεις και αξιολόγηση του MAHA από έναν έμπειρο με μπαταριές και συναφή όπως εσύ... Τον έχω βάλει στο μάτι :rolleyes:

Ωραιο παιχνιδακι. Μακαρι να εβγαζαν εναν παρομοιο για μπαταριες λιθιου.

Υπάρχουν και το ξέρεις οι Hobby Chargers αλλά το θέμα θηκών (σωστών) για φόρτιση πολλαπλών στοιχείων (όχι paks) είτε παράλληλα είτε σε balanced mode είναι πικραμένη ιστορία. Έχω φάει πολλές ώρες να ψάχνω κι έχω διαβάσει όλα τα νήματα στα ανάλογα φόρα επί του θέματος. Η μόνη "νορμαλ" σε όγκο και ευκολία λύση προς το παρόν για απόλυτη φόρτιση και άψογο balancing με ακρίβεια .001v είναι η χρήση μαγνητών (Rare Earth) και κατασκευή διαφόρων leads. Εκτός του ότι δεν είναι πατέντα για τον καθένα η κόλληση των καλωδίων στα μαγνητάκια χωρίς να τα απομαγνητίσεις λόγω θερμότητας απαιτεί ταχύτητα (κάτω του 1 δευτερολέπτου) στην κόλληση και καλά υλικά (flux, solder wire). Έχουν κατασκευάσει διάφοροι καλές ιδιοκατασκευές που φορτίζουν και 12 Χ 18650 σε 2 ώρες αλλά δεν είναι ακριβώς μικρές.

Το ψάχνω και μόλις καταλήξω θα ενημερώσω.

Από την άλλη, δεν ξέρω αν αξίζει ο μπελάς σε σχέση με την ευκολία ενός Sysmax έστω κι αν οι μπαταρίες ζήσουν και λιγότερο ή χάσουμε και 10% απόδοση στην τελική ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι οι μπαταρίες αρχίζουν να διαφοροποιούνται (out of balance) μεταξύ τους μετά τους 50-60 κύκλους. Δηλαδή αν σκεφτώ ότι έχω 4 Χ Panasonic 18650 3400mah στον Black Shadow Terminator με μια φόρτιση εδώ και 2 μήνες και τους 60 για να πιάσω.............ζήσε Μάι μου.....

Αν αδειάζεις καμια 10αρια 18650 την ημέρα ειναι άλλο θέμα αλλά ούτε αστυνομικός είμαι ούτε κομάντο με καθημερινές βραδυνές Search & Rescue αποστολές. Για πλάκα ασχολούμε με τους φακούς. Τέλος οι δε του μοντελισμού δεν χρησιμοποιούν μεμονομένα στοιχεία μπαταρίας αλλά packs που έρχοντια έτοιμα με balance leads όπου τα καρφώνεις στο balance port του φορτιστή και τελείωσε. Αν χρειαζόντουσαν αυτοί (που είναι μια σοβαρή αγορά) να φορτίζουν μεμονομένα στοιχεία θα είχαν βγάλει προϊόντα όπως έχουν βγάλει (πανάκριβες λύσεις) για C & D NiMh.

Όπως είπα θα ενημερώσω για το που θα καταλήξω αν και η λύση μαγνήτες είναι η επικρατέστερη λόγω όγκου (τίποτα) και ευκολίας. Αυτό με τη χρήση hobby charger διότι δεν θέλω και πολύ για να πάω σε έναν Sysmax (όπως και στις ΑΑ που πήγα στον Maha) γιατί όπως είπα δεν ξέρω αν αξίζει ο μπελάς για τη χρήση σε φακούς.

Περιμένουμε εντυπώσεις και αξιολόγηση του MAHA από έναν έμπειρο με μπαταριές και συναφή όπως εσύ... Τον έχω βάλει στο μάτι :rolleyes:

Μην νομίζεις ότι κουβαλάω και καμιά 300αριά χρόνια εμπειρία στι μπαταρίες.Χαχα. Απλά έκατσα και διάβασα λίγο.

Όσον αφορά τον MAHA μην το σκέφτεσαι γιατί όσα τεστ κι αν διάβασα, αναλύσεις, reviews κτλ, τον βγαζουν στην κορυφή. Μην το σκέφτεσαι, χτύπα τον.

Και τελευταίο πακέτο για σήμερα:

Φώτα ασφαλείας για τις βαλβίδες στα ποδήλατα (ναι είναι κάπως αλλά ειδικά στα παιδιά δεν με νοιάζει προκειμένου να φαίνονται)
Άλλο ένα tail light της πλάκας (έχω αρκετά και για στολισμό τα χριστούγεννα πια αλλά καμία σχέση με το Magicshine).
Άλλα δυο flashlight holders (Αρκετά! Έχω 8 οπότε στοπ)
Ένας φακός που μου είχε προτίνει ο Χιώτης για τη μικρούλα μου (ο ροζ)
Button Cells Panasonic και Keyring lights για δείγματα γιατι τα θέλω για κάπου.

Επίσης ήρθε και το Trustfire D009 για ποδήλατο το οποίο θα χρησιμοποιήσω με το μεγάλο 14,400mah battery pack που παρέλαβα πριν 5-6 ημέρς και το δικό του με τη θήκη θα πάει στο Magicshine MJ-818 tail light.

Μόλις το δοκιμάσω θα γράψω εντυπώσεις αν και εκ πρώτης όψεως είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Προσοχή! Ο φορτιστής δεν έχει ευρωπαϊκό βύσμα αλλά δεν θα τον χρησιμοποιήσω διότι ειναι μάπα μάλλον. Μόνο 0.350ma στα 8.4v για 4Χ18650 100 χρόνια θα κάνει. Δεν σκοπεύω να κρατήσω το battery pack για πολύ διότι δεν το εμπιστεύομαι οπότε μόλις πιάσει 50 κύκλους δρόμο. Επίσης δεν είναι και απαραίτητο γιατί το Magicshine ήθρε split cable (Υ) και μπορώ να το βάλω κι αυτό στο μεγάλο battery pack μαζι με το Trustfire και πάλι τα run times θα είναι πολύ μεγάλα.

Και τελευταίο πακέτο για σήμερα:

Φώτα ασφαλείας για τις βαλβίδες στα ποδήλατα (ναι είναι κάπως αλλά ειδικά στα παιδιά δεν με νοιάζει προκειμένου να φαίνονται)

Μεγειές για όλα τα γκατζετάκια !!
Αλλά προσοχή με αυτές τις βαλβίδες ! Εντάξει αν ο μικρός με το ποδήλατο δεν τρέχει πολύ μάλλον δεν θα υπάρχει πρόβλημα... αλλά ποτέ τέτοιες βαλβίδες σε αυτοκίνητα και ιδίως σε μοτοσυκλέτες !! Υπάρχει ο υπαρκτός κίνδυνος να σπάσει για κάποιον λόγο (π.χ πέτρα ή από υψηλή ταχύτητα) και να ξεφουσκώσει το λάστιχο σχεδόν ακαριαία .... :stoned:
Έχουν συμβεί τέτοια περιστατικά, οπότε τον νου σας !

Εχτές παρέλαβα μια οχτάδα eneloop (οι 4 εγκαινίασαν ήδη τον φακό) και σήμερα ήρθε ο φακούδαρος.

EA4.jpg

Καλοφώτιστος ,μεγειές και στα υπόλοιπα μέλη!
Περιμένω και το δικό μου EA4 λογικά μέχρει το τέλος του μήνα θα τον έχω.
xouan μολις τον αναψεις πες εντυπώσεις και πως δουλευει με τις eneloop

Μέσα στο σπίτι, στον τοίχο, μοιάζει πολύ δυνατός. Αυτό που πρόσεξα είναι ότι στην σούπερ ντούπερ σκάλα, εκτός από τον κεντρικό μικρό κύκλο, κάνει και έναν δεύτερο λίγο μεγαλύτερο αλλά όχι στρογγυλό, σαν μαργαρίτα κάπως. Τα άλλα το βράδυ με δοκιμή στο πεδίο.

Μεγειές για όλα τα γκατζετάκια !!
Αλλά προσοχή με αυτές τις βαλβίδες ! Εντάξει αν ο μικρός με το ποδήλατο δεν τρέχει πολύ μάλλον δεν θα υπάρχει πρόβλημα... αλλά ποτέ τέτοιες βαλβίδες σε αυτοκίνητα και ιδίως σε μοτοσυκλέτες !! Υπάρχει ο υπαρκτός κίνδυνος να σπάσει για κάποιον λόγο (π.χ πέτρα ή από υψηλή ταχύτητα) και να ξεφουσκώσει το λάστιχο σχεδόν ακαριαία .... :stoned:
Έχουν συμβεί τέτοια περιστατικά, οπότε τον νου σας !

Δεν είναι ακριβώς βαλβίδες. Καπάκια που βιδώνουν στις βαλβίδες είναι και να σπάσουν δεν τρέχει τίποτα. Μόνο στα παιδικά ποδήλατα θα τις βάλω ενώ στο αυτοκίνητο ούτε για πλάκα δεν θα έβαζα φωτάκια.

Άλλο ένα πακετάκι έφτασε σήμερα αλλά δυστυχώς με τα προβλήματα του:

Diffuser για τον ΕΑ4
Φίλτρο RED
6Χ Eneloop XX 2500mah
Nitecore 14500 Lithium

Nitecore EA1 Explorer (ο οποίος έχει και πρόβλημα αλλά θα γράψω στο νήμα της Nitecore)

Παρέλαβα σήμερα μεσημέρι τον zebra sc52 αγορασμένο από αγγελία του asot.
Καταρχήν να πω ότι η συσκευασία και η κατάσταση του φακού ήταν άψογες ,
όπως και τις άλλες φορές που έχω αγοράσει πράγματα από τον asot μέσω των αγγελιών.
Ο φακός μου αρέσει πολύ και σε σχεδίαση και σε ποιότητα , ενώ το UI συνηθίζεται εύκολα.
Μου αρέσουν τα low του φακού, ενώ το βράδύ θα τον δω καλύτερα.

Εισαι τυχερος που ο asot ηθελε το ΝW version.
Eιναι κορυφαιο φακουδακι και το ισχυροτερο της κατηγοριας του. Exω ακριβως τον ιδιο, δεν μου αρεσει το NW, προτιμω το cool white σε μικρο φακο.
Καλοριζικο, πολυ καλη αγορα, oυσιαστικα ο φακος ειναι καινουριος.