Τι παραλάβαμε σήμερα...

Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

λοιπον εχει 2 κακα....

1 οτι το βολτομετρο ειναι εκτος..μετραει καπου 1,3-1,7 βολτ περισσοτερο αποοτι εχει η μπαταρια
2 οτι τα 1000μα που φορτιζει ειναι πολλα για μπαταριες σαν τις 16340

τον πηρα κυριως γιατι μεταρ ποσα μΑ εβαλε στην μπαταρια.....στις λιγες μετρησεις που εκανα για τον σκοπο αυτο τα νουμερα ειναι ρεαλιστικα.

απο τα καλα του ειναι οτι εχει καλο αλγοριθμο φορτισης, δεχεται ρευμα 12βολτ οποτε μπορεις να τον εχεις στο αυτοκινητο και να φορτιζεις μπαταριες σε περιπτωσεις αναγκης. Βρηκα μαλιστα καλωδιο 12βολτ απο αλλο φορτιστη που ταιριαζει. επισης δεχεται και ρευμα USB αλλα σιγουρα οχι απο υπολογιστη (θελει ανταπτορα μπριζας)
μακαρι αν ειχε δυνατοτητα εξοδου ρευματος USB αλα δεν μπρουεμ να τα εχουμε ολα.

αν και δεν ασχοληθηκα πολυ νομιζω οτι εχει και εελγχο της μπαταριας. Μου εβγαλε μηνυμα λαθους σε μια μπαατρια που ηταν χαμηλα (2,58) και δεν μου την φορτισε.

παρελλειπομενο... μετρησα 2 μπαταριες 18650 Ultrafire 3000 (κοκκινες με ριγες) που ειχε καποιος που του εκανα σερβις εναν φακο.
μαλλον εσπασα ρεκορ μετρησης...
...778 mah μονο!

λοιπον εχει 2 κακα....

1 οτι το βολτομετρο ειναι εκτος..μετραει καπου 1,3-1,7 βολτ περισσοτερο αποοτι εχει η μπαταρια
2 οτι τα 1000μα που φορτιζει ειναι πολλα για μπαταριες σαν τις 16340

τον πηρα κυριως γιατι μεταρ ποσα μΑ εβαλε στην μπαταρια.....στις λιγες μετρησεις που εκανα για τον σκοπο αυτο τα νουμερα ειναι ρεαλιστικα.

απο τα καλα του ειναι οτι εχει καλο αλγοριθμο φορτισης, δεχεται ρευμα 12βολτ οποτε μπορεις να τον εχεις στο αυτοκινητο και να φορτιζεις μπαταριες σε περιπτωσεις αναγκης. Βρηκα μαλιστα καλωδιο 12βολτ απο αλλο φορτιστη που ταιριαζει. επισης δεχεται και ρευμα USB αλλα σιγουρα οχι απο υπολογιστη (θελει ανταπτορα μπριζας)
μακαρι αν ειχε δυνατοτητα εξοδου ρευματος USB αλα δεν μπρουεμ να τα εχουμε ολα.

αν και δεν ασχοληθηκα πολυ νομιζω οτι εχει και εελγχο της μπαταριας. Μου εβγαλε μηνυμα λαθους σε μια μπαατρια που ηταν χαμηλα (2,58) και δεν μου την φορτισε.

παρελλειπομενο... μετρησα 2 μπαταριες 18650 Ultrafire 3000 (κοκκινες με ριγες) που ειχε καποιος που του εκανα σερβις εναν φακο.
μαλλον εσπασα ρεκορ μετρησης...
...778 mah μονο!

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση φίλε !

Όντως, απ' ότι είδα και εγώ με τις Ni-MH που φόρτισα, το βολτόμετρο είναι πολύ αισιόδοξο. Είδα στην αρχή της φόρτισης σε άδεια μπαταρία NI-MH AA να την δείχνει με 1,3 V και στο τέλος 1,5V !! Περιμένω τώρα ένα πολύμετρο να μου έρθει (έχω 1 στο σπίτι αλλά βαριέμαι να το φέρω στην δουλειά... ) να κάνω καμιά μέτρηση να δω τι παίζει πραγματικά...

Αλλά τι εννοείς "δεχεται και ρευμα USB αλλα σιγουρα οχι απο υπολογιστη" ?? Εγώ με το pc τον σύνδεσα μέσω usb του και έκανα τις φορτίσεις (αναγκαστικά γιατί δεν έχω ακόμα έναν αντάπτορα για Ευρωπαϊκή πρίζα και όλο ξεχνώ να φέρω) και φόρτισε κανονικότατα...

@ Xmoran. To laptop δινει νομιζω 200μαω το οποιο ειναι πολυ μικρο μεγεθος για να φορτισει μια μπαταρια σε νορμαλ χρονους. Ιδιαιτερα λιθιου. Υπαρχει USB πριζας που βγαζει 1000 μαω (Fasttech-κοστος ~1-2 δολλαρια).

@ kospap - η μπαταρια Ultrafire φανταζομαι θα ηταν σχεδον γεματη και σου εβγαλε οτι της εδωσε μονο 778μαω :))

Απ'οτι ειδα, αν βαλεις μια μπαταρια αδεια και διαβασεις, αφου φορτισει, την τελικη μετρηση των μαω, θα πρεπει να αφαιρεσεις ενα 20% για να προσεγγισεις το σωστο φορτιο της μπαταριας.

@ Xmoran. To laptop δινει νομιζω 200μαω το οποιο ειναι πολυ μικρο μεγεθος για να φορτισει μια μπαταρια σε νορμαλ χρονους. Ιδιαιτερα λιθιου. Υπαρχει USB πριζας που βγαζει 1000 μαω (Fasttech-κοστος ~1-2 δολλαρια).

@ kospap - η μπαταρια Ultrafire φανταζομαι θα ηταν σχεδον γεματη και σου εβγαλε οτι της εδωσε μονο 778μαω :))

Απ'οτι ειδα, αν βαλεις μια μπαταρια αδεια και διαβασεις, αφου φορτισει, την τελικη μετρηση των μαω, θα πρεπει να αφαιρεσεις ενα 20% για να προσεγγισεις το σωστο φορτιο της μπαταριας.

Μα δεν την έβαλα σε laptop αλλά σε pc. Και όντως έκανε αρκετές ώρες να δείξει φουλ την AA μπαταρία. Usb πρίζας έχω καμιά 10αριά (και με 500ma και με 1000ma output) αλλά .... ναι ρε συ, δεν το είχα σκεφτεί να το συνδέσω με τέτοιο... :rolleyes:

η τιμη των uSB2 ειναι 500 των USB3 1000...δεν νομιζω να ειναι σωστο να ζοριζεις τον ΗΥ σου...

αυτο που το ειδες?

Η μπαατρια που μετρησα ηταν οντως αποφορτισμενη πληρως....

θλει λιγη προσοχη με την πραγματικη τιμη των βολτ, με ανaφορα στο datasheet των μπαατριων.
στο τοπικ της δοκιμης απο τον HKj το συζητησαμε

αυτο που το ειδες?

Η μπαατρια που μετρησα ηταν οντως αποφορτισμενη πληρως....

χα χα, αποφορτισμενη πληρως και αφου γεμισει (με απωλειες μαω) δινει 778μαω...με ονομαστικη τιμη 3000μαω!!! Αυτοι οι Κινεζοι δεν παιζονται ωρες ωρες :)))

Η παραγγελιά δόθηκε στην FastTech 12/6, έγινε shipped στις 15/6 και την παρέλαβα σήμερα, δηλαδή 23 ημερολογιακές μέρες από την παραγγελία, 20 από την μέρα shipped...

- https://www.fasttech.com/products/1084200 που προορίζονται για τον Thrunite Archer 1A
- https://www.fasttech.com/products/1133905 που τον πρόλαβα με την προηγούμενη τιμή, στα 21,43$ με το κουπόνι. Αλλά δεν έχω μπαταρία ακόμα, την περιμένω με το επόμενο πακετάκι από FastTech την επόμενη εβδομάδα...
- https://www.fasttech.com/products/1230501 ... αχ, βρε Χιωτη τι μου κάνεις... χαχαχαχαχα... Ωραίος φαίνεται, μια χαρά θα είναι για το κάμπινγκ ή στο εξοχικό με τις διακοπές ρεύματος ...
- https://www.fasttech.com/products/1275200 που κάποιοι φακοί το έχουν ανάγκη επειγόντως...
- https://www.fasttech.com/products/1325112 καλό είναι να υπάρχει... και είμαι περίεργος να το δοκιμάσω...
- https://www.fasttech.com/products/1136600 ακόμα 3 ζευγάρια από αυτές... θα μπουν σε κάποιες συσκευές και θα ..."ξεχαστούν"...

Last edited:

Καλώς να σου έρθουν το diffuser ειναι πολύ καλό.

Toυ ηρθανε και τα χαιρεται ηδη :))

Kαλοριζικα!!

Ελα μια βολτα αν θες, να σου δωσω μια μπαταρια (δωρεαν:) για τον Nitecore για να μην περιμενεις :))

Το φαναρακι ειναι μια χαρα, απλα η χαμηλη σκαλα επρεπε να ηταν χαμηλοτερη.

Toυ ηρθανε και τα χαιρεται ηδη :))

Kαλοριζικα!!

Ελα μια βολτα αν θες, να σου δωσω μια μπαταρια (δωρεαν:) για τον Nitecore για να μην περιμενεις :))

Το φαναρακι ειναι μια χαρα, απλα η χαμηλη σκαλα επρεπε να ηταν χαμηλοτερη.

Ευχαριστώ !!

Και για την προσφορά της μπαταρίας, αλλά φεύγω σε λίγο για το εξοχικό ... Άλλωστε το αργότερο μέχρι την επόμενη Τετάρτη θα έχει έρθει και αυτή .

Σωστός με το φαναράκι.... θα έφτιαχνε πιο ωραία ατμόσφαιρα η πιο χαμηλή ένταση ... και αν ήταν και πιο ζεστό το φως... Anyway, καλό είναι :smile:

Σε προηγουμενη παραγγελια μου απο το nkon.nl μου εστειλαν κατα λαθος αντι για 4aa eneloop lite 4 ααα. Μετα απο επικοινωνια μαζι τους μου εστειλαν και παρελαβα σημερα, τις σωστες μπαταριες, ενω μου χαρισαν τις ααα που εστειλαν απο λαθος. Απλα το αναφερω ως δειγμα σωστου επαγγελματια.

Eτσι ακριβως. Καλα εκανες και το ανεφερες.
Τα παιδια στην NKON ειναι εξαιρετικα και η παρουσια τους στον χωρο, παραδειγμα προς μιμηση.

Σήμερα παρέλαβα τον Solarstorm SP03 από soondeal.com. Μαζί με τα μεταφορικά μου βγήκε όσο τον έχει το fasttech, τον είχα ήδη όμως παραγγείλει.

Δεν είμαι κάτοχος του Fenix TK75 ούτε και του BTU Shocker, οπότε είναι ο πρώτος μου multi-emitter thrower. Είναι εντυπωσιακή η απόδοση του και ειδικά το throw του, πολύ βιαστικά είδα 200 μέτρα χθες το βράδυ.
Σε σχέση με τον SKing, είναι αισθητά μεγαλύτερος, και το κάτοπτρο του πολύ βαθύτερο.

Το κουμπί του ηλεκτρονικού διακόπτη ενεργοποιείται μόνο όταν σφιχτεί τελείως ο φακός, εμποδίζοντας έτσι την παρασιτική κατανάλωση του φακού. Ο διακόπτης λοιπόν είναι φωτιζόμενος. Όταν λέμε φωτιζόμενος, εννοώ ότι έχουν βάλει led που φωτίζει όπως τα μπρελόκ ( 20000mcd ???) σε πράσινο χρώμα. Επιπλέον, έχει λειτουργία ειδοποίησης για χαμηλή στάθμη μπαταρίας ( κόκκινο χρώμα). Στα σίγουρα θα αντικαταστήσω το διάφανο διακόπτη με ένα μαύρο, ακόμα και αν έτσι χάσω τη λειτουργία ειδοποίσης χαμηλής μπαταρίας. Είναι ΠΟΛΥ έντονο το φως του διακόπτη, σε σημείο να μην μπορείς να το συνηθίσεις το βράδυ.

Συνοπτικά, τα + & -:
+++Χαμηλή τιμή απόκτησης
+++Απόδοση (throw & flood)
+++Last gen XM-L2 U2 leds
+Αποσπώμενη λαβή (2 βίδες άλεν)
=====================
---Φωτιζόμενο κουμπί
--Θέση κουμπιού σε σχέση με τη λαβή
-ΓΤΠ ινφο εκτυπωμένο στο πλάι του φακού (θήκη των μπαταριών)

Μόλις ήρθε ο Nitecore P25, καθώς και ένα πορτατίφ για τον Fenix E25.

p25.jpg

Στα θετικά βάζω:
1. Την δυνατότητα να παίρνει Panasonic 18650 των 3400μαω με προστασία.
2. Την μεγάλη φωτεινότητα.
3. Την δυνατότητα φόρτισης επάνω στον φακό.

Στα αρνητικά βάζω:
1. Το έξτρα δαχτυλίδι που παίρνει, το οποίο είναι πλαστικούρα και όχι αλουμινένιο όπως στους Φένιξ.
2. Το κουμπάκι αλλαγής των μοντ, το οποίο έχει την αίσθηση κουμπιού από πασχαλιάτικο παιχνίδι των Τζάμπο. Νομίζω ότι με κάποια χρήση αυτό το κουμπί θα τα παίξει.
3. Την έλειψη ασύμετρης κεφαλής για θραύση κρυστάλων - αυτοάμυνα.

Την Τρίτη που είμαι νύχτα θα δοκιμαστεί και στο πεδίο. Σαν γενικό συμπέρασμα έβγαλα ότι αν η Nitecore δεν φτιάξει την ποιότητα των επιμέρους υλικών των φακών της (κυρίως τα κουμπιά), εγώ φακό αυτής της μάρκας δεν ξαναγοράζω αν και από φως σκίζουν.

Last edited:

Και μια ερώτηση προς όσους γνωρίζουν. Η φόρτιση γίνεται με θύρα usb υπολογιστή, ή μπορούμε να το συνδέσουμε σε κοινό φορτιστή με υποδοχή usb; Τι χαρακτηριστικά φόρτισης πρέπει να έχει ο φορτιστής;

Και σε κοινό φορτιστή usb 5V/1A.
Κατά τα άλλα να χαίρεστε τους φακούς σας παραπάνω!!!
Η συλλογή μου αυξήθηκε με τον skyray king και τον ultrafire 504b p60 drop-in cool white και ένα ακόμα warm, αλλά δυστυχώς δεν προλαβαίνω να ανεβάσω φωτογραφίες.