Τι παραλάβαμε σήμερα...

Re: Τι παραλαβαμε σημερα...

Προφανώς σε οτιδήποτε power pack που βγάζει τάση 5V / 1A μπαίνει οπότε αν έχεις φορτιστή με USB υποδοχή. Πάντως για την μπαταρία δεν είναι ότι καλύτερο αυτή η φόρτιση μέσα στο φακό και το βλέπω περισσότερο σαν λύση ανάγκης παρά ρουτίνας. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει σοβαρό αλγόριθμο φόρτισης σε σχέση με έναν καλό φορτιστή. Εντάξει δεν περιμένω επίπεδο φόρτισης CC/CV με τις τέλειες καμπύλές αλλά τη στιγμή που φορτιστές χαμηλού κόστους (όπως και της Nitecore) πλησιάζουν πολύ τις σωστές καμπύλες καλό είναι να φορτίζεις τις μπαταρίες σου εκεί. Από την άλλη, αν σε βολεύει δεν χάλασε και ο κόσμος, απλά θα μειωθεί κάπως η ζωή της μπαταρίας ή και η απόδοση της σταδιακά αλλά αυτό θα πάρει χρόνο. Επίσης η φόρτιση με μια π.χ. Panasonic 3400mah θα είναι πολύ αργή αλλά και στους περισσότερους νορμαλ φορτιστές αργή είναι και αυτός είναι και ο λόγος που χρησμοποιώ Hobby Charger (πολύ πιο γρήγοροι).

σε τι επιπεδα την φορτιζεις? Συμφωνα με τις προδιαγραφες οι τελευταιες εκδοσεις δεν θελουν πανω απο 0,3-0,4C ρευμα φορτισης.. Αρα μιλαμε για 1Α

επισης ασχετως να παρει χρονο η μειωση ζωης απο υπερφορτιση κτλ ειναι δραστικη. περιοριζει τους κυκλους της μπαταριας απο 500 σε 50 χονδρικα

Με'γειες!
Και στον Srt7 το δαχτυλιδι πισω πλαστικο ειναι αλλα δε φαινεται παλι να σπαει ευκολα. Ενα αλλο αρνητικο που εχω εντωπισει ειναι το κλιπ το οποιο φευγει ευκολα με κινδυνο να πεσει ο φακος χωρις να το καταλαβεις ενω στον ΤΚ15 εβγαινε με υπερπροσπαθεια.

σε τι επιπεδα την φορτιζεις? Συμφωνα με τις προδιαγραφες οι τελευταιες εκδοσεις δεν θελουν πανω απο 0,3-0,4C ρευμα φορτισης.. Αρα μιλαμε για 1Α

επισης ασχετως να παρει χρονο η μειωση ζωης απο υπερφορτιση κτλ ειναι δραστικη. περιοριζει τους κυκλους της μπαταριας απο 500 σε 50 χονδρικα

Ναι το ξέρω και υπάρχουν διάφορα PDF της Panasonic. Βασικά τις συγκεκριμένες τις έχω φορτίσει στον iCharger 2 φορές μόνο την μια στα 1.2Α και μια στα 2.2Α γιατί βιαζόμουν. Όλες τις μπαταρίες μου τις έχω σε Excel με όλα τα στοιχεία τους και μετρημένες (πάνω από 100 μπαταρίες LiPo + NiMH). Είναι όλες αριθμημένες και ταιριασμένες ανά συσκευή αναλογώς της μετρημένης απόδοσης του, ημερομηνίας αγοράς κτλ.

Οι LiPO με τους περισσότερους κύκλους που έχω είναι οι AW IMR Unprotected που χρησιμοποιώ στο Ηλεκτρονικό Τσιγάρο (έχει προστασία σοβαρή η συσκευή). Για παράδειγμα έχω 18650 με 140 κύκλος την κάθε μια (των 2000mah) και τις φορτίζω συνέχεια στα 1.6Α και πάντα λίγο κάτω από τα 4.2V (βοηθάει πολύ στη ζωή της μπαταρίας και χάνεις ελάχιστα mah). Επίσης δεν τις φορτίζω ποτέ απουσία μου, πάντα μέσα σε μεταλλικό Bunker ειδικό και έχω και τον αισθητήρα θερμοκρασίας πάνω τους με cut-off στους 40 βαθμούς κελσίου για λόγους ασφαλείας που είναι το μόνο που με ενδιαφέρει.

Oι Panasonic, ακόμα και στα 2.2Α δεν ανεβάζουν θερμοκρασία αλλά τι επίδραση θα έχει αυτό στη ζωή τους θα το δω στο μέλλον. Ειλικρινά όμως, με τους ρυθμούς που τις φορτίζω λόγω χρήσης σε φακούς και λόγω πολλών φακών και πολλών μπαταριών ακόμα και οι 50 κύκλοι μπορεί να πάρουν και 3 χρόνια για να τους φθάσω και μέχρι τότε θα έχουν βγει σαφώς καλύτερες μπαταρίες (είδη έρχονται Panasonic 4000mah).

Πάντως επειδή γενικά φορτίζω μπαταρίες συνέχεια το να περιμένω 10ωρα για 4 μπαταρίες είναι άκρως εκνευριστικό. Μάλλον με βλέπω να αγοράζω έναν dual channel iCharger γιατί σύντομα θα έχω και RC αυτοκινητάκια για τον μικρό συν το η/τ και τα packs για τα φώτα 3 ποδηλάτων και στο μέλλον e-bike.

Το πλέον σημαντικό είναι η ασφάλεια πάντως και αν και είπα ότι χρησιμοποιώ bunker ψάχνομαι για πιο ριζική λύση στη μορφή 2 βαρέως τύπου μεταλλικών cabinets, το ένα για storage και το άλλο για φόρτιση, όλα με χωρίσματα μέσα.

Το κλιπ ούτε καν το κοίταξα, δεν με βολεύει. Το πλαστικό ροδελάκι, δεν λέω ότι θα σπάσει, αλλά δίνει έναν φτηνιάρικο χαρακτήρα στον φακό και το κυριότερο δεν βιδώνει, πράγμα που σημαίνει ότι βάζεις - βγάζεις την μπαταρία και αυτό γυρνάει σαν βλακεία, τραβιέται να βγει και άλλα τέτοια σπαστικά. Το φτηνιάρικο χαρακτήρα τον ολοκληρώνει το κουμπί των μοντ.

Δεν μπορώ να καταλάβω πόσο θα ανέβαινε το κόστος αν η Nitecore Έβαζε ατσάλινα κουμπάκια, αλουμινένια ροδελάκια κα καλά πλαστικά στους φακούς της. Δηλαδή αν αυτός ο φακός γινόταν ισάξιος ενός Φένιξ και έκανε 10 ευρώ παραπάνω απ ότι κάνει, δεν θα τον παίρναμε;

Όσο για την φόρτιση, σαφώς και δεν θα φορτίζω έτσι τις μπαταρίες, αλλά για μια έκτακτη ανάγκη είναι καλή ως δυνατότητα. Αν και με απασχολεί πόσο καλή είναι η αδιαβροχοποίηση στο σημείο του βύσματος.

Το κλιπ δεν με απασχολεί και μένα, κάπου το παράχωσα σε κάποιο συρτάρι και το ξέχασα...
Το δακτυλίδι που είναι πλαστικό επίσης δεν μου κακοφαίνεται, γερό δείχνει και είναι καλά ενσωματωμένο (από χρωματική άποψη τουλάχιστον) στο σώμα του φακού. Το πόσο θα αντέξει σε μια ενδεχόμενη πτώση δεν θέλω να το τεστάρω... Αν και σε περίπτωση πτώσης λόγω κατανομής βάρους αποκλείεται να πέσει πάνω στο δαχτυλίδι... θα προηγείται πάντα η κεφαλή...
Το κουμπί των mode δεν το είχα προσέξει μέχρι που το αναφέρατε ότι είναι πλαστικό... δεν φαίνεται και η αίσθηση του είναι πάρα πολύ καλή. Μετά από 6 μήνες που πλέον τον έχω (οκ, χωρίς σκληρή χρήση) είναι απροβλημάτιστο εμφανισιακά και λειτουργικά...
Αλλά ποτέ δεν θα τον χρησιμοποιούσα σε βροχερό περιβάλλον.... την φοβάμαι πολύ την αδιαβροχοποίηση στο βύσμα του usb. Αρκετές φορές μετά από σχετικά ολιγόλεπτη χρήση έχω βρει το καπάκι του usb όχι εντελώς στην θέση του...

Έτσι. Και εγώ τον πήρα με μόνο κριτήριο την φωτεινότητα. Δεν θα τον προτιμούσα από τον ΤΚ22, αλλά ο ΤΚ22 έχει κάπως φλατ φωτισμό, δεν έχει αυτή την οξύτητα, το καλό λευκό, πώς να το περιγράψω δεν ξέρω αλλιώς, με αποτέλεσμα να μοιάζει λίγος καθώς επηρεάζεται από τον περιφερικό φωτισμό των κτηρίων. Αντίθετα ο P25 φωτίζει έντονα και σαφώς πιο μακριά από τον ΤΚ222. Σίγουρα δεν θα τον πάρω στο βουνό, αλλά στην δουλειά θα τον ξεσκίσω και όσο αντέξει. Έτσι και αλλιώς τους έχω και τους δύο στο σακίδιο μου.

Η απορία που γεννιέται είναι γιατί η Nitecore δεν βελτιώνει την ποιότητα και γιατί η Fenix δεν βελτιώνει την φωτεινότητα σε αυτή την κατηγορία φακών.

Oταν εκανα το τεστ που εβαλα στο ενυδρειο τον Thrunite Catapult για ενα μισαωρο, στο τελευταιο δεκαλεπτο πεταξα μεσα τον Nitecore EC25 και τον ΕC2 (και καποιους αλλους ΑΑΑ), ετσι για την πλακα.
Δεν μπηκε τιποτα οταν τους ανοιξα προσεκτικα μετα να τσεκαρω τυχον μικροδιαρροη. Αρα σε βροχη δεν υπαρχει περιπτωση να παθουν τιποτα. Νομιζω οτι το ιδιο ισχυει και για ολα τα μοντελα Nitecore προδιαγραφων ΙPX8.

Στo θεμα με το USB, νομιζω οτι η αδιαβροχοτητα δεν περιοριζεται μονο στο πλαστικο καπακι αλλα και στο εσωτερικο τους φακου, στο σημειο επαφης με το USB.
Δεν εχω τον συγκεκριμενο φακο, αλλα βλεποντας εναν αδιαβροχο σκληρο δισκο που εχω, η εσοχη USB ειναι προστατευμενη, οπως εγραφε και το manual.

........
Στo θεμα με το USB, νομιζω οτι η αδιαβροχοτητα δεν περιοριζεται μονο στο πλαστικο καπακι αλλα και στο εσωτερικο τους φακου, στο σημειο επαφης με το USB.
Δεν εχω τον συγκεκριμενο φακο, αλλα βλεποντας εναν αδιαβροχο σκληρο δισκο που εχω, η εσοχη USB ειναι προστατευμενη, οπως εγραφε και το manual.

Κατά 99% έχεις δίκιο Χιωτη, έτσι πρέπει να είναι... Ωστόσο σε περίπτωση βροχής θα προτιμήσω καλού-κακού τον STR7 από τον Ρ25 , έστω και από ψυχολογικής άποψης... :laugh:

To αντιθετο μαλλον θελεις να πεις, σε περιπτωση βροχης, ετσι? ..:))

Να εννοώ το αντίθετο ?!? Όχι, γιατί ? Θεωρείς πιο σίγουρο (αξιόπιστο) τον Ρ25 από τον STR7 στην βροχή ?!?! Δεν νομίζω να έχει να φοβηθεί κάτι ο STR7 σε περιβάλλον με υγρασία...

Σωστα, ο P25 εχει το USB.
Eπειδη εχω τον ΕC25 (που μοιαζει με τον P25), νομιζα οτι το USB το εχει ο SR7!

Παντως επειδη ο P25 ειναι εντελως 'tactical' θεωρω οτι δεν υπαρχει περιπτωση να μπαζει το USB, με η χωρις καπακι. Αλλα συμμεριζομαι την αποψη σου για το ´ψυχολογικο' του θεματος :))

Για να ευθυμησουμε λιγο και για να μην σας τα ζαλιζω συνεχεια στο αλλο thread,τις προαλλες παρελαβα αυτο :
uploadfromtaptalk1374057949344.jpg

Βασικα το αγορασα απο καταστημα στην αθηνα. Γυρω στα 7 θυμαμαι οτι ειχε. Καλουτσικο σκατουλακι ειναι,μπαινει στα κλειδια,και ειναι πολυ μικρο.
Τα σχολια δικα σας. :D:(:D:D:D

Υ.Γ: Μην με παρεξηγησετε για τα λουλουδακια στο background,τα σεντονια της μανας μου ειναι στο πατρικο μου καθοτι αδειουχος! :o:o

Εμενα μου φαινεται μια χαρα, πολυ συμπαθητικο και πολυ καλη τιμη. Δεν φαινεται να ειναι πλαστικο, ετσι?
Παιρνει τις κοντοχοντρες λιθιου? (CR123a).

Ποσο βαρυ ειναι, εχεις ζυγαρια να το μετρησεις χωρις την μπαταρια. Απο βαρος θα καταλαβουμε λιγο και την ποιοτητα :))

Με CR123a δεν θα είναι τόσο μικρό ούτε ελαφρύ για τα κλειδιά. (άποψη μου φυσικά)

Αν σε βολεύει είσαι μια χαρά. -bye-

Οχι πλαστικο δεν φαινεται να ειναι με τιποτα.
Μπαταριες παιρνει 4 AG13 τις οποιες τις ειχε και μεσα στο κουτακι(το οποιο ειναι απο χοντρο πλαστικο με μια ενδειξη "SPLASHPROOF HARDCASE")το οποιο σου μενει και εξτρα! :D:D

Δυστηχως ζυγαρια δεν εχω για να το μετρησω.
Αλλα χαρακτηρηστικα που γραφει στο κουτακι ειναι : LED , 30+ Lumens , 0,5W , water resistant. Επισης λεει οτι στο 100 % διαρκει 7.5 ωρες.
Το μονο αρνητικο που βρηκα ειναι οτι ανοιγει/κλεινει περιστροφικα απο το σωμα του φακου που μπαινουν και οι 4 μπαταριες. Οταν ειναι τερμα βιδωμενο ο φακος αναβει και για να κλεισει πρεπει να το ξεβιδωσεις λιγο,εκει καποιες φορες ακομα κ να το ξεβιδωσεις αυτο συνεχιζει να δουλευει,ή δουλευει τρεμοπαιζοντας,ή καποιες φορες σβηνει αλλα αναβει στιγμιαια αν το κουνησεις. Εχει ενα ας το αποκαλεσω "νεκρο σημειο" αλλα πρεπει να το ξεβιδωσεις πολυ αργα για να το πετυχεις και να παραμεινει σβηστο το φακουδακι.
Αυτα τα ολιγα.

Υ.Γ.: Μπηκα και εγω στο club ή θελω πολλα ψωμια ακομα? :D:D:D:D

Περέλαβε η γυναίκα

Sunwayman D40A (για το νησί)
Fenix E40 για το αυτοκίνητο (ο οποίος ήρθε σε 8 ημέρες !!)

Νομίζω με αυτά έκλεισα από φακούς (;)

Αν κ δεν εμπιπτει στις παραλαβες να ρωτησω κατι.Εχω τον olight t25.Σημερα το βραδυ τον χρειαστηκα για νυχτερινη επιχειρηση.Επειτα απο κανα 20λεπτο λειτουργιας στο high mode επεσε η φωτεινοτητα του ακομη πιο κατω κ απο το low.Η κεφαλη του φακου δεν ηταν ζεστη κ οι μπαταριες φρεσκες energizer.Οταν τον εκλεινα κ τον ξανανοιγα, ξεκιναγε σε high κ μετα απο λιγο επεφτε παλι η φωτεινοτητα του.Αν ζεσταινοταν να υπεθετα οτι ηταν θεμα αυτοπροστασιας αλλα τωρα τι; Μηπως ειναι προβληματικος; Το κανουν οι Olight aυτο;Συναδελφος με led lenser p7 (μαιμου συμφωνα με ενα αρθρο που διαβασα απο εδω) δεν ειχε τετοιο θεμα!

προφανως ειχαν πεσει οι μπαταριες...ειανι χαρακτηριστικη η συμπεριφορα αυτη των ηλεκτρονικων.
και βεβαια ο led lenser p7 θα συμεπριφεροταν ετσι, αφου δεν εχει ηλεκτρονικα, μονο κατι αντιστασεις